Menu

Další

La Vuelta

3. etapa: Ibi. Ciudad del Juguete - Alicante

Vítěz: S. Bennett (IRL/BOH)

konec

26.08.2019, 12:53 • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Průběžné pořadí (po 3. etapě):

1. Nicolas Roche (IRL/SUN) 9:51:14
2. Nairo Quintana (COL/MOV) +0:02
3. Rigoberto Urán (COl/EF1) +0:08
4. Mikel Nieve (ESP/MTS) +0:22
5. Miguel Ángel López (COL/AST) +0:33
6. Primož Roglič (SLO/TJV) +0:35
7. Sergio Higuita (COL/EF1) +0:37
8. Wilco Kelderman (NED/SUN) +0:38
9. Davide Formolo (ITA/BOH) +0:46
10. Rafal Majka (POL/BOH) +0:46
---
19. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +1:32

Pořadí etapy:

1. Sam Bennett (IRL/BOH) – 4:25:02
2. Edward Theuns (BEL/TFS) +0:00
3. Luka Mezgec (SLO/MTS) +0:00
4. Jon Aberasturi (ESP/CJR) +0:00
5. Phil Bauhaus (GER/TBM) +0:00
6. Maximiliano Richeze (ERG/DQT) +0:00
7. Fabio Jakobsen (NED/DQT) +0:00
8. Cyril Barthe (FRA/EUS) +0:00
9. Szymon Sajnok (POL/CCC) +0:00
10. Clément Venturini (FRA/ALM) +0:00
---
20. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +0:00

CÍL

Sam Bennett (IRL/BOH) vítězí, a to na plné čáře! Jeho týmoví kolegové z Bora–Hansgrohe mu připravili doslova snovou pozici. Ir si následně v klidu vítězství pohlídal.

Bussot (sprinterská prémie):

1. Sergio Higuita (COL/EF1) – 4 body (+3 bonif. sekundy)
2. Martijn Tusveld (NED/SUN) – 2 body (+2 bonif. sekundy)
3. Primož Roglič (SLO/TJV) – 1 bod (+1 bonif. sekunda)

20 KM

Sprinterská prémie nabídla vítěze v podobě Sergia Higuity (COL/EF1), který získal kromě čtyř bodů do soutěže sprinterů především tři bonifikační vteřiny, a zřejmě se tak posune v průběžném pořadí trochu dopředu. O bod se popral taktéž Primož Roglič (SLO/TJV), který zároveň získal jednu bonifikační vteřinu do boje o končené pořadí. Druhý mimochodem skončil Martijn Tusveld (NED/SUN).

22 KM

Nepůjde to, to je vidět na první pohled! Fernando Gaviria (COL/UAD) se trápí, marná je jeho snaha vrátit se do pelotonu. Sergio Henao (COL/UAD) a Marco Marcato (ITA/UAD) jsou stále po jeho boku. Každopádně vypadají spíše jako silní herci oproti kolumbijskému komparzu.

Puerto de Tibi (3. kategorie):

1. Ángel Madrazo (ESP/BBH) – 3 body
2. Ruben Guerreiro (POR/TKA) – 2 body
3. Omar Fraile (ESP/AST) – 1 bod

38 KM

Ángel Madrazo (ESP/BBH) se dostal jako první na vrchol Puerto de Tibi a připsal si další tři body do vrchařské soutěže. Pojede v puntíkatém trikotu i zítra. Druhý skončil na tomto bodovaném stoupání Ruben Guerreiro (POR/TKA), jako třetí se pak umístil Omar Fraile (ESP/AST).

40 KM

Ruben Guerreiro (POR/TKA) je dalším, kdo se snaží odtrhnout od pelotonu. A dokonce se mu podařilo dotáhnout na stále vedoucího Ángela Madraza (ESP/BBH). Zřejmě oni dva dojedou nakonec jako první na Puerto de Tibi.

41 KM

Peloton dostihl všechny, a to včetně dvou cyklistů, kteří se vydali hned od startu do úniku. Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) jsou součástí hlavního balíku. Jen osamocený Ángel Madrazo (ESP/BBH) se vydává vstříc vrcholu na Puerto de Tibi.

44 KM

A nezmar Thomas De Gendt (BEL/LTS) vystartoval z pelotonu a zkusil zaútočit! Vyjde mu tenhle nástup? Už na letošní Tour de France ukázal, že v letošní sezóně je ve skvělé formě.

45 KM

Po dlouhé době se náskok tria ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) ztenčil pod jednu minutu. Peloton nepolevuje, ba naopak!

47 KM

Jen minuta a čtvrt dělí peloton od skupiny v úniku. Zdá se, že Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) budou brzy součástí hlavního balíku. A nebo ještě zkusí zaútočit na druhé bodované stoupání na Puerto de Tibi?

60 KM

Peloton se se situací zase vůbec nemaže. Poté, co absolvoval stoupání na Puerto de Biar, zase výrazně zrychlil. A Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) už mají vepředu jen dvouminutový náskok.

Puerto de Biar (3. kategorie):

1. Ángel Madrazo (ESP/BBH) – 3 body
2. Héctor Sáez (ESP/EUS) – 2 body
3. Diego Rubio (ESP/BBH) – 1 bod

72 KM

Nebylo o čem diskutovat. Ángel Madrazo (ESP/BBH) byl na vrcholku Puerto de Biar jako první a připsal si tři body na své konto. Za ním se svezl Héctor Sáez (ESP/EUS) a pak týmový kolega Diego Rubio (ESP/BBH).

78 KM

Peloton nyní výrazně zrychlil! Stáhnul manko na trojici v úniku ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) už na 2 minuty a 30 sekund.

110 KM

Došlo k pádu v pelotonu! Uvidíme, jak moc vážná situace nakonec bude. Vypadalo to, že se do kolize se zapojili jezdci týmů Euskadi–Murias, Team Katusha–Alpecin nebo Team Sunweb.

176 KM

Technické potíže postihly Héctora Sáeze (ESP/EUS), jeho galuska zkrátka neměla potřebné parametry pro závodění. Rychlá výměna a jede se dál! Španěl se velmi brzy připojil ke dvojici Ángel Madrazo (ESP/BBH) a Diego Rubio (ESP/BBH).

184 KM

Na letošní Vueltě máme vůbec prvního odpadlého závodníka, který už na třetí Grand Tour letošní sezóny nepojede. Ztrátu totiž hlásí tým Groupama–FDJ, konkrétně se na pouť třetí etapy nevydal Mickaël Delage (FRA/GFC). Peloton tak aktuálně čítá celkem 175 cyklistů.

185 KM

Ángel Madrazo (ESP/BBH) je se svým týmovým kolegou Diegem Rubiem (ESP/BBH) v úniku. Spolu s nimi se ještě vydal na dobrodružství Héctor Sáez (ESP/EUS). Po třech kilometrech činil jejich náskok na peloton zhruba nějakých 50 sekund. Uvidíme, jak si tohle domácí trio v následujících kilometrech povede.

3. etapa: Ibi. Ciudad del Juguete - Alicante

Vítěz: S. Bennett (IRL/BOH)

konec

Zpět na online