Menu

Další

La Vuelta

3. etapa: Ibi. Ciudad del Juguete - Alicante

Vítěz: S. Bennett (IRL/BOH)

konec

26.08.2019, 12:53 • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:41:05)

Průběžné pořadí (po 3. etapě):

1. Nicolas Roche (IRL/SUN) 9:51:14
2. Nairo Quintana (COL/MOV) +0:02
3. Rigoberto Urán (COl/EF1) +0:08
4. Mikel Nieve (ESP/MTS) +0:22
5. Miguel Ángel López (COL/AST) +0:33
6. Primož Roglič (SLO/TJV) +0:35
7. Sergio Higuita (COL/EF1) +0:37
8. Wilco Kelderman (NED/SUN) +0:38
9. Davide Formolo (ITA/BOH) +0:46
10. Rafal Majka (POL/BOH) +0:46
---
19. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +1:32

Pořadí etapy:

1. Sam Bennett (IRL/BOH) – 4:25:02
2. Edward Theuns (BEL/TFS) +0:00
3. Luka Mezgec (SLO/MTS) +0:00
4. Jon Aberasturi (ESP/CJR) +0:00
5. Phil Bauhaus (GER/TBM) +0:00
6. Maximiliano Richeze (ERG/DQT) +0:00
7. Fabio Jakobsen (NED/DQT) +0:00
8. Cyril Barthe (FRA/EUS) +0:00
9. Szymon Sajnok (POL/CCC) +0:00
10. Clément Venturini (FRA/ALM) +0:00
---
20. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +0:00

Závod skončil.

CÍL

Druhý Edward Theuns (BEL/TFS) a třetí Luka Mezgec (SLO/MTS) museli jen uznat, že Sam Bennett (IRL/BOH) si dnes prvenství zcela zasloužil. Poté, co Ir absolvoval ne úplně povedenou včerejší etapu, si zcela bezpochyby spravil chuť dnes v Alicante.

CÍL

Sam Bennett (IRL/BOH) vítězí, a to na plné čáře! Jeho týmoví kolegové z Bora–Hansgrohe mu připravili doslova snovou pozici. Ir si následně v klidu vítězství pohlídal.

2 KM

Dopředu se dere Zdeněk Štybar (CZE/DQT)! Pracuje opět výtečně pro svůj tým Deceuninck–Quick-Step. Akorát že Fabio Jakobsen (NED/DQT) je možná schovaný více, než by bylo potřeba.

3 KM

Dopředu se již tlačí také Bora–Hansgrohe. To je rozhodně dobrá zpráva pro Sama Bennetta (IRL/BOH), největší želízko v ohni pro německou stáj.

4 KM

Čtyři kilometry do cíle! Doplňme jen, že sprinterům bude foukat vítr do zad. Uvidíme, jestli někdo tuhle skutečnost využije ve svůj prospěch.

6 KM

Astana, Movistar Team a Team Jumbo–Visma jsou na čele pelotonu. Pořád je ale ještě brzy na závěry. Každopádně se dalo očekávat, že na čele budou také i jiné stáje, které mají ve svých řadách velká sprinterská jména.

9 KM

Je jasné, že do boje o vítězství v etapě se nezapojí Fernando Gaviria (COL/UAD), jenž chytl velkou krizi po stoupání na Puerto de Tibi a nezapojil se do pelotonu. To samozřejmě hraje do karet jeho největším konkurentům. Fabio Jakobsen (NED/DQT), Sam Bennett (IRL/BOH), Max Walscheid (GER/SUN) nebo Edvald Boasson Hagen (NOR/TDD)? Uvidíme za nějakých osm až devět kilometrů!

15 KM

Peloton se blíží cílové rovince. Vysoké tempo nyní udržují hlavně cyklisté týmu Team Jumbo–Visma.

18 KM

Tým Deceuninck–Quick-Step, za nějž jezdí i český cyklista Zdeněk Štybar (CZE/DQT), je na hromadný dojezd nahecovaný. Konkrétně Fabio Jakobsen (NED/DQT) ujišťoval, že pro vítězství udělá všechno. "Očekáváme sprint a já do toho chci jít," uvedl Nizozemec. "Maximiliano Richeze (ARG/DQT) bude mým lídrem, budu se za ním držet. Už v týmové časovce jsme jako stáj ukázali, že jsme silní, skončili jsme druzí, a dnes budeme výhře blízko. Je jen na mě, abych odvedl svou práci v posledních deseti sekundách."

Bussot (sprinterská prémie):

1. Sergio Higuita (COL/EF1) – 4 body (+3 bonif. sekundy)
2. Martijn Tusveld (NED/SUN) – 2 body (+2 bonif. sekundy)
3. Primož Roglič (SLO/TJV) – 1 bod (+1 bonif. sekunda)

20 KM

Sprinterská prémie nabídla vítěze v podobě Sergia Higuity (COL/EF1), který získal kromě čtyř bodů do soutěže sprinterů především tři bonifikační vteřiny, a zřejmě se tak posune v průběžném pořadí trochu dopředu. O bod se popral taktéž Primož Roglič (SLO/TJV), který zároveň získal jednu bonifikační vteřinu do boje o končené pořadí. Druhý mimochodem skončil Martijn Tusveld (NED/SUN).

22 KM

Nepůjde to, to je vidět na první pohled! Fernando Gaviria (COL/UAD) se trápí, marná je jeho snaha vrátit se do pelotonu. Sergio Henao (COL/UAD) a Marco Marcato (ITA/UAD) jsou stále po jeho boku. Každopádně vypadají spíše jako silní herci oproti kolumbijskému komparzu.

23 KM

Sprinterská prémie v Bussotu přijde na řadu za nějaké dva kilometry. Doplňme jen informaci, že ačkoli Fabio Jakobsen (NED/DQT), další favorit na vítězství v etapě, jednu dobu nebyl v pelotonu během stoupání na Puerto de Tibi, dokázal se chytit. A nyní se svým týmem již střádá plány na cílovou rovinku v Alicante.

25 KM

Peloton aktuálně klesá do cílového města Alicante. A Fernando Gaviria (COL/UAD), jeden z velkých favoritů na prvenství v etapě, je stále vzadu za pelotonem. Kromě toho, že mu pomáhá vrátit se do závodu Sergio Henao (COL/UAD), přijel na pomoc i Marco Marcato (ITA/UAD).

30 KM

Vypadá to, že Fernando Gaviria (COL/UAD) není v pohodě. Předchozí stoupání mu neudělalo vůbec dobře. A jeho kontakt s pelotonem je v tuhle chvíli v nedohlednu, ztrácí na něj nějakých 50 sekund. Vrátit do hlavního balíku se ho snaží jeho stájový kolega Sergio Henao (COL/UAD), ovšem zatím marně.

35 KM

Peloton je jinak úplně pospolu. Únik Ángela Madraza (ESP/BBH), který se s Diegem Rubiem (ESP/BBH) a Héctorem Sáezem (ESP/EUS) vydal dopředu prakticky hned od startu, je tak definitivně u konce. Muž v puntíkovaném dresu se držel opravdu dlouho na čele. Rozhodně podal, stejně jako včera, velmi povedený výkon.

Puerto de Tibi (3. kategorie):

1. Ángel Madrazo (ESP/BBH) – 3 body
2. Ruben Guerreiro (POR/TKA) – 2 body
3. Omar Fraile (ESP/AST) – 1 bod

38 KM

Ángel Madrazo (ESP/BBH) se dostal jako první na vrchol Puerto de Tibi a připsal si další tři body do vrchařské soutěže. Pojede v puntíkatém trikotu i zítra. Druhý skončil na tomto bodovaném stoupání Ruben Guerreiro (POR/TKA), jako třetí se pak umístil Omar Fraile (ESP/AST).

39 KM

Aktuální stoupání na Puerto de Tibi vůbec nevoní dvěma sprinterům, kteří by se v cíli měli prát o prvenství. Fabio Jakobsen (NED/DQT) a Fernando Gaviria (COL/UAD) ztratili kontakt s pelotonem, na druhou stranu Sam Bennett (IRL/BOH) vypadá na první pohled úplně v pohodě.

40 KM

Ruben Guerreiro (POR/TKA) je dalším, kdo se snaží odtrhnout od pelotonu. A dokonce se mu podařilo dotáhnout na stále vedoucího Ángela Madraza (ESP/BBH). Zřejmě oni dva dojedou nakonec jako první na Puerto de Tibi.

41 KM

Peloton dostihl všechny, a to včetně dvou cyklistů, kteří se vydali hned od startu do úniku. Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) jsou součástí hlavního balíku. Jen osamocený Ángel Madrazo (ESP/BBH) se vydává vstříc vrcholu na Puerto de Tibi.

43 KM

Taktéž Marc Soler (ESP/MOV), Damien Howson (AUS/MTS), Sepp Kuss (USA/TJV) nebo Neilson Powless (USA/TJV) se spolu s Thomasem De Gendtem (BEL/LTS) pokoušejí o únik, nicméně peloton je jim v patách. Rozdíl mezi oběma skupinami je pouhopouhých 10 sekund.

44 KM

A nezmar Thomas De Gendt (BEL/LTS) vystartoval z pelotonu a zkusil zaútočit! Vyjde mu tenhle nástup? Už na letošní Tour de France ukázal, že v letošní sezóně je ve skvělé formě.

45 KM

Vedoucí trojice se blíží druhému bodovanému stoupání na Puerto de Tibi. Délka této vrchařské prémie činí 6,7 kilometru se sklonem 4,1 %. Není příliš pravděpodobné, že by skupina v úniku ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) udržela svůj náskok na čele.

45 KM

Po dlouhé době se náskok tria ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) ztenčil pod jednu minutu. Peloton nepolevuje, ba naopak!

47 KM

Jen minuta a čtvrt dělí peloton od skupiny v úniku. Zdá se, že Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) budou brzy součástí hlavního balíku. A nebo ještě zkusí zaútočit na druhé bodované stoupání na Puerto de Tibi?

52 KM

Ačkoli Fabio Jakobsen (NED/DQT), Sam Bennett (IRL/BOH) a Fernando Gaviria (COL/UAD) patří k největším favoritům na výhru v dnešní etapě, nemělo by se zapomínat na další cyklisty. Co například Max Walscheid (GER/SUN), nejvyšší spurter v pelotonu? "Připravoval jsem se na Vueltu svědomitě. Byl jsem i na soustředění ve vyšších nadmořských výškách. Trénoval jsem velmi tvrdě," ujišťoval Němec. "Všichni tři zmínění sprinteři jsou skvělí, ale můžu na ně vyzrát," věřil si.

56 KM

Blížíme se pomalu a jistě samotnému finiši. V Alicante tomu bude již pošesté, co zde bude končit etapa Vuelty. Poprvé tomu bylo v roce 1936, tehdy triumfoval Mariano Caňardo, naposledy zde organizátoři naplánovali cíl v roce 1994 a v té době uspěl Simone Biasci.

60 KM

Peloton se se situací zase vůbec nemaže. Poté, co absolvoval stoupání na Puerto de Biar, zase výrazně zrychlil. A Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) už mají vepředu jen dvouminutový náskok.

65 KM

Tři hodiny této etapy jsou pryč. Průměrná rychlost dnešního závodu činí 41,5 km/h. Do konce zbývá ještě nějakých 65 kilometrů.

70 KM

Když dojel peloton na vrchol Puerto de Biar, ztrácel na vedoucí trio ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) nějaké 3 minuty a 20 sekund. Na čele hlavního balíku především pracují Tim Declercq (BEL/DQT), Pawel Poljaňski (POL/BOH) nebo Oliviero Troia (ITA/UAD). Logicky chtějí připravit pozici pro spurt na závěr pro své týmové kolegy – Fabio Jakobsen (NED/DQT), Sam Bennett (IRL/BOH) a Fernando Gaviria (COL/UAD) tak určitě budou vědět, komu poděkovat v případě, že v této etapě uspějí.

Puerto de Biar (3. kategorie):

1. Ángel Madrazo (ESP/BBH) – 3 body
2. Héctor Sáez (ESP/EUS) – 2 body
3. Diego Rubio (ESP/BBH) – 1 bod

72 KM

Nebylo o čem diskutovat. Ángel Madrazo (ESP/BBH) byl na vrcholku Puerto de Biar jako první a připsal si tři body na své konto. Za ním se svezl Héctor Sáez (ESP/EUS) a pak týmový kolega Diego Rubio (ESP/BBH).

75 KM

Vedoucí trojice Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) se blíží ke stoupání na Puerto de Biar na 116. kilometru. Tahle vrchařská prémie měří celkem 2,7 kilometru, průměrný sklon činí 4,8%. Favorit je jasný, nejvíce bodů by měl uzmout Ángel Madrazo (ESP/BBH).

78 KM

Peloton nyní výrazně zrychlil! Stáhnul manko na trojici v úniku ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) už na 2 minuty a 30 sekund.

80 KM

Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) drží náskok 3 minut a 24 sekund na peloton, a to zhruba nějakých osmdesát kilometrů před cílem.

85 KM

Připomeňme ještě jednou, proč jsou v úniku hned dva jezdci týmu Burgos BH. Tahle druhodivizní stáj má enormní zájem na tom, aby Ángel Madrazo (ESP/BBH) udržel puntíkatý trikot, a Diego Rubio (ESP/BBH) má být svému parťákovi hned po ruce. Toho Madrazo docílí tak, že uspěje na dvou bodovaných stoupáních, přičemž to první – Puerto de Biar – je blíž a blíž. "Být oblečený do tohoto trikotu bylo mým cílem," říkal Španěl. "Jestli ho budu bránit dlouhodobě? Budu brát situaci den po dnu. Uvidíme v následujících etapách, kde budu moci sbírat body, mou další ambicí je ale i nadále vyhrát etapu pro Burgos BH. Doufám, že toho dosáhnu v etapách na severu, jakmile budeme v horách."

90 KM

Mimochodem můžeme zmínit jednu zajímavost k vedoucí trojici. Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) se totiž opravdu velmi dobře znají, ještě v roce 2016 spolu závodili v jednom týmu, konkrétně v barvách Caja Rural–Seguros RGA. Zúčastnili se spolu celkem 24 závodů, prožili dohromady 75 dní.

93 KM

Peloton jako by malinko zpomalil. A nebo Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) své tempo navýšili. Tak či tak, rozdíl mezi oběma skupinami činí nyní čtyři minuty. Je logické, že hlavně Ángel Madrazo (ESP/BBH), držitel puntíkatého trikotu, má velký zájem dojet k vrchařským prémiím Puerto de Biar a Puerto de Tibi jen se svými spoluuprchlíky.

98 KM

Vedoucí trojice v úniku právě projela městem Villena. A hlavně jeden z tria cyklistů, Héctor Sáez (ESP/EUS), si musel tenhle moment užívat. Pochází totiž z městečka Caudete, která je vzdáleno jen nějakých dvacet kilometrů. Nepochybujte o tom, že fanoušci kolem silnice ho náležitě přivítali!

99 KM

Tři minuty a třicet osm sekund, to je rozdíl mezi pelotonem a skupinou v úniku... Nic extra se během několika uplynulých kilometrů nezměnilo. Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) se pomalu a jistě blíží první vrchařské prémii.

104 KM

Od startu dnešní etapy uplynuly už nějaké dvě hodiny. Průměrná rychlost závodu činí nějakých 42 km/h. Stále se v závodě nestalo nic zásadního – na čele je trojice Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS), která si udržuje náskok před pelotonem na rozdíl 3 minut a 30 sekund.

110 KM

Došlo k pádu v pelotonu! Uvidíme, jak moc vážná situace nakonec bude. Vypadalo to, že se do kolize se zapojili jezdci týmů Euskadi–Murias, Team Katusha–Alpecin nebo Team Sunweb.

119 KM

Po šedesáti devíti kilometrech je rozestup mezi pelotonem a skupinou v úniku, kterou stále tvoří, prakticky už od samotného startu, Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS), už pouze 3 minuty a 19 sekund.

125 KM

Na 75,6. kilometru projede peloton kolem městečka Sax, které je rodným místem španělského cyklisty Raúla Alarcóna, který ve své kariéře dvakrát vyhrál závod Volta a Portugal. Taktéž další tři bývalí profesionální cyklisté pocházeli z místního CC Sax, a to Javier Cherro, Ruben Reig and Francisco Manuel Anton. Tenhle cyklistický klub, sponzorovaný stavební firmou Giménez Ganga, se soustředí především na výchovu mladých talentů.

127 KM

Náskok skupiny v úniku, která čítá tři cyklisty ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS), se ztenčil. Konkrétně se jedná o 4 minuty a 46 sekund.

128 KM

Do hry o prvenství ve třetí etapě by se jistojistě mohl zapojit i tým UAE Team Emirates. Samozřejmě že spoléhat bude na Fernanda Gaviriu (COL/UAD). "Na téhle Vueltě se soustředíme na vítězství v jednotlivých etapách," přiznával Valerio Conti (ITA/UAD). "Máme tu skvělý tým, je tu Fabio Aru (ITA/UAD) nebo Tadej Pogačar (SLO/UAD). Teď budeme bojovat za Fernanda Gaviriu."

131 KM

Jedním z favoritů na vítězství v dnešní etapě je bezpochyby Fabio Jakobsen (NED/DQT), jemuž by mohl ve spurterském dojezdu výrazně vypomoci i český jezdec Zdeněk Štybar (CZE/DQT), jediný zástupce země ze středu Evropy na letošní Vueltě. "Včerejší etapa byla těžká. Jelo se ve vysoké nadmořské výšce, bylo velké teplo. To vše jen den po týmové časovce, která skončila pozdě večer," připomínal Eros Capecchi (ITA/DQT). "Dnes by to mělo být jen o spurtu. A pokud to tak bude, chceme, aby vyhrál Jakobsen. Prokázal, že může vyhrát nad kýmkoli. Je silný a mladý. Včera se cítil dobře, může dnes krásně zaspurtovat."

134 KM

Sto třicet čtyři kilometrů zbývá do cíle dnešní sprinterské etapy. Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) disponují náskokem 6 minut a 9 sekund na peloton.

139 KM

Když už jsme zmínili jméno kolumbijského cyklisty, který včera vypekl rybník především všem klasikářům a vyhrál, zmiňme ve zkratce, jaké pocity měl po konečném prvenství. "Myslím, že jsem nikdy takovou etapu nevyhrál," rozplýval se. Relativně by dnes mohl zaútočit na červený trikot, jenž by mohl sebrat jeho držiteli Nicolasovi Rocheovi (IRL/SUN) díky některým bonusovým vteřinám. "Budu si ho hlídat," uvedl ovšem irský cyklista jezdící v La Roja.

141 KM

Také Naira Quintanu (COL/MOV), překvapivého vítěze včerejší etapy, postihly nějaké technické potíže. Ale i on se bez větších problémů vrátil zpátky do pelotonu po nápravě problému.

142 KM

Protože první čtvrtina etapy nabídla hned několik menších sjezdů a klesání, je tempo závodu poměrně vysoké. Za sebou mají závodníci nějakých 46 kilometrů. A rozdíl mezi pelotonem a triem v úniku ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) je stále nějakých šest minut.

149 KM

Náskok vedoucího tria, které tvoří Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS), se v posledních kilometrech opravdu ustálil na šesti minutách.

155 KM

Héctor Sáez (ESP/EUS), člen baskické stáje, jenž je jedním ze tří cyklistů v úniku, se na letošní Vuletu těšil. "Měl jsem dosud dobrou sezónu," říkal v rozhovoru pro lavuelta.es. "Myslím si, že jsem tenhle rok rychlejší a že jsem to už dokázal. Mám v úmyslu jet tu agresivně, ostatně jako celý náš tým."

158 KM

Na čele pelotonu jsou aktuálně jezdi stáje Deceuninck–Quick-Step a Team Sunweb. Po třiceti kilometrech ztrácí hlavní balík na vedoucí trojici ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS) okolo šesti minut.

163 KM

Náskok vedoucího tria, které tvoří Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS), pořád roste. Po dvaceti pěti odjetých kilometrech je na 5 minutách a 42 sekundách.

167 KM

Defekt postihl také jednoho z hlavních favoritů celé Vuelty, nebo alespoň hlavního pomocníka Primože Rogliče (SLO/TJV). Steven Kruijswijk (NED/TJV) se každopádně brzy vrátil do pelotonu.

176 KM

Technické potíže postihly Héctora Sáeze (ESP/EUS), jeho galuska zkrátka neměla potřebné parametry pro závodění. Rychlá výměna a jede se dál! Španěl se velmi brzy připojil ke dvojici Ángel Madrazo (ESP/BBH) a Diego Rubio (ESP/BBH).

177 KM

To, že tým Burgos BH bude v průběhu letošní Vuelty často v únicích, potvrdil i sám jeho jezdec Diego Rubio (ESP/BBH), jenž aktuálně je po ruce svému parťákovi Ángelovi Madrazovi (ESP/BBH). Bude se snažit mu pomoci udržet i po této etapě puntíkatý dres. "Chceme být v závodě vidět. Pokusím se o odtržení se od pelotonu," uvedl jednatřicetiletý Španěl. "Letos jsem z Vuelty nadšený. Letos bylo pro mě všechno hladší a cítím se v tomto roce dobře. Loni jsem byl po Vueltě unavený, měl jsem hodně špatné pocity a byl jsem ve stresu. Fyzicky ani psychicky jsem nebyl připravený," přiznával.

178 KM

Deset kilometrů má za sebou trio v úniku ve složení Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS). Svůj náskok navýšilo na zhruba nějaké čtyři minuty.

180 KM

Je samozřejmě logické, že se do úniku znovu vysunul Ángel Madrazo (ESP/BBH), aktuální držitel puntíkatého trikotu pro nejlepšího vrchaře, aby bránil svou pozici. Každopádně první prémie pro vrchaře bude až na 116. kilometru, kdy se bude stoupat na Puerto de Biar. Tedy docela dlouhá doba na to, než si bude moci znovu připsat nějaké body do soutěže horských specialistů.

182 KM

Ángel Madrazo (ESP/BBH), Diego Rubio (ESP/BBH) a Héctor Sáez (ESP/EUS), tedy jezdci druhodivizních španělských stájí, svůj náskok na čele neustále navyšují. Ten aktuálně činí už přes dvě minuty, konkrétně hovoříme o 2 minutách a 23 sekundách.

184 KM

Na letošní Vueltě máme vůbec prvního odpadlého závodníka, který už na třetí Grand Tour letošní sezóny nepojede. Ztrátu totiž hlásí tým Groupama–FDJ, konkrétně se na pouť třetí etapy nevydal Mickaël Delage (FRA/GFC). Peloton tak aktuálně čítá celkem 175 cyklistů.

185 KM

Ángel Madrazo (ESP/BBH) je se svým týmovým kolegou Diegem Rubiem (ESP/BBH) v úniku. Spolu s nimi se ještě vydal na dobrodružství Héctor Sáez (ESP/EUS). Po třech kilometrech činil jejich náskok na peloton zhruba nějakých 50 sekund. Uvidíme, jak si tohle domácí trio v následujících kilometrech povede.

Závod byl odstartován.
Peloton právě projíždí neutrální zónou, která je vzdálena zhruba 6,2 kilometrů od oficiálního startu. Zhruba ve 12:40 se celý balík dostal do tempa, za nějakých třináct minut se připne ke startovní čáře.
Držitelé trikotů (po 2. etapě):

Červený trikot: Nicolas Roche (IRL/SUN)
Zelený trikot: Nairo Quintana (COL/MOV)
Puntíkovaný trikot: Ángel Madrazo (ESP/BBH)
Bílý trikot: Miguel Ángel López (COL/AST)

Týmová klasifikace: Team Sunweb
Nejagresivnější jezdec 2. etapy: Ángel Madrazo (ESP/BBH)
Včerejší etapa:

Už po dvou etapách Vuelta nabídla hned několik zajímavých momentů. Kvůli pádu v etapě číslo jedna se týmová časovka vůbec nevydařila týmu Team Jumbo–Visma, a tedy i největšímu favoritovi na prvenství Primoži Rogličovi ze Slovinska, druhá etapa nabídla nečekaného vítěze v podobě Kolumbojce Naira Quintany z Movistar Team, ačkoli se věřilo spíše klasikářům. A do červeného trikotu se navíc oblékl Nicolas Roche, což je rovněž velmi interesantní zpráva. Dopadne další měření sil nějakým jiným překvapením?
Trasa trati:

V pořadí třetí etapa letošní Vuelty je třetí nejdelší z celého harmonogramu, začíná na východě Španělska v malém městečku Ibi, která má něco málo přes dvacet tisíc obyvatel, v provincii Alacant, a končí v přístavním Alicante, které je zároveň sídlem celého tohoto území. Etapa měřící 186 kilometrů disponuje dvěma vrchařskými prémiemi třetí kategorie (Puerto de Biar a Puerto de Tibi), jednou sprinterskou prémií v Bussotu, přičemž o body na těchto místech se bude bojovat až od 116. kilometru. Peloton by tak v podstatě dvě třetiny závodu měl působit v poklidu, přičemž až v cíli by si to o vítězství měla rozdat spurterská esa.
Časový program etapy:

Už druhá etapa stavěná spíše pro klasikáře letošního ročníku nejslavnějšího cyklistického závodu na území Španělska by měla odstartovat ve 12:53, příjezd pelotonu se očekává kolem půl šesté odpoledne.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:53.

3. etapa: Ibi. Ciudad del Juguete - Alicante

Vítěz: S. Bennett (IRL/BOH)

konec

Zpět na online