Menu

Hokej

Přípravné zápasy

HC Kobra Praha – China Golden Dragon

7:3

konec (3:1, 3:2, 1:0)

25.08.2019, 18:00 • Zimní stadion Kobra, Praha 4 (Braník) • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. Na počtenou! (20:12:15)
Dohráno! Čínský soupeř dnes s domácími hokejisty držel krok jen v první třetině, Pražané měli v následujících čtyřiceti minutách jasně navrch a svou převahu přetavili v další vítězství. Na domácí půdě jsou tak zatím v přípravě stále neporažení.

Konec zápasu.

58:44

Lukáš Netolický (KOB) míří do kabin, po dvouminutovém trestu za krosček dostal ještě desetiminutový "osobák" za nesportovní chování po debatě se sudím.

57:58

Do konce základní hrací doby zbývá jen něco málo přes dvě minuty, o vítězi utkání už je rozhodnuto. Zápas se dohrává v relativně klidném tempu.

56:36

Michal Kučera za zvuku potlesku odjíždí v předklonu na střídačku, snad bude v pořádku. Přiznám se, že jsem neviděl, co k jeho potenciálnímu zranění vedlo.

55:54

Za Hanovou klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Uvidíme, na čí holi nakonec pryž chumel těl opustí.

54:59

Aleš Knesl prudkou dělovkou orazítkoval mantinel za soupeřovou svatyní. Střelám obou celků v posledních chvílích chybí notná dávka přesnosti.

53:06

Kobra před chvilku ubránila oslabení, teď si zase vyzkouší přesilovku. Za podrážení je na trestnou lavici vykázán Wang Chuxiong (CGD).

52:59

Li Mingjue prorazil za modrou čáru a pokusil se nahodit kotouč na klec, pryž ovšem jen proplachtila kolem levé tyčky a zastavila se až o mantinel.

51:59

Hokejisté Číny se usadit před soupeřovou klecí, obrana Kobry je ale vždy velmi rychle vyštípe zpět za modrou čáru. Langer má minimum práce.

50:42

Po dlouhé době se opět vylučuje, tentokrát na trestnou lavici míří hráč Kobry. Milan Antoš (KOB) si jede odpykat menší trest za podrážení.

49:49

Hosté chytli druhý dech, Langer má v posledních chvílích čím dál tím více práce. Herní projev se začíná velmi rychle srovnávat.

48:55

Zlatí draci se poprvé v průběhu třetí části na chvilku protlačili před Langera, ohrozit jeho klec se jim ovšem nepodařilo. Obrana Kobry celou akci rozbila včas.

48:05

Šteiner zkusil štěstí od modré čáry, pálil ale úplně mimo. Domácí se stále drží v útočném pásmu, ve třetí části se hraje prakticky jen na jednu branku.

47:21

Petrov zavezl kotouč do útočného pásma a nahrál Šebovi, s jehož následnou prudkou ranou měl Han problémy. Krásná akce domácí třetí formace.

45:50

Hraje se hlavně před svatyní Wanga Hana, Langer ve třetí třetině zatím nečelil snad ani jediné střele. Zajímavé, jak hosté po slibné první části s domácími úplně ztratili krok...

44:31

Postup hostů dopředu byl rozhodčími přerušen, jeden z čínských borců se totiž dostal do ofsajdu. Za chvilku tak uvidíme vhazování ve středním pásmu.

43:24

Richard Šeba pálil z pravého prostoru pro vhazování, Han jeho ránu vytěsnil mimo nebezpečí vyrážečkou. Čínský gólman prožívá pěkně náročné chvíle.

42:02

Kobra právě vstřelila branku!
Sedmá branka je na světě, na Braníku dnes padl první hattrick letošní přípravy! Slovenský útočník DENIS HELDÁK se zastavil v mezikruží a následně přesnou střelou vymetl horní roh čínské klece! Bez asistence.

41:23

Dominik Valík napřáhl ze středního pásma, Han ráně postavil do cesty beton. Domácí mají v úvodu třetí části jednoznačně navrch a snaží se znovu prosadit.

40:16

Wang Han má za sebou pěkně divoký vstup do třetiny. Šťastný našel na kruhu volného Nováka, jehož prudkou střelu z voleje čínský gólman vyrazil.

40:01

Začala třetí třetina.
Oproti první periodě, která byla poměrně vyrovnaná, jsme v posledních dvaceti minutách sledovali dost jednostrannou podívanou. Kobra si nad svým soupeřem udržovala po většinu třetiny jasnou převahu a za Hana dostala další tři puky, zatímco hosté vyjma světlé chvilky v polovině dějství nevěděli kudy kam.
Další třetina začne přibližně v 19:39.

40:00

Druhá třetina skončila.

40:00

Kobra právě vstřelila branku!
Domácí soupeře vyprovází do šaten gólem, poslední akce Kobry ve druhé třetině končí další trefou! Smejkal našel na kruhu nikým nehlídaného LUKÁŠE NETOLICKÉHO, který si najel blíže před klec a se štěstím prostřelil Hana. Asistence: Jan Smejkal.

39:19

Jednačtyřicet sekund před koncem prostřední periody se píská zakázané uvolnění, kterého se dopustili hráči Číny. Vhazovat se tak bude před jejich klecí.

38:34

Šťastný na hranici útočného pásma obral jednoho z protihráčů o puk, prorazil za čáru a vypálil. Nemířil vůbec přesně, kotouč vyletěl až nad ochrannou síť.

37:20

Kobra právě vstřelila branku!
Přestřelka na Braníku pokračuje, Kobra znovu vede o dva góly! Nápor v pátou domácí branku přesnou ranou přetavil LUKÁŠ NETOLICKÝ, a Han tak musí po dlouhé době ze své klece lovit další kotouč. Asistence: Jan Smejkal, Denis Heldák.

36:57

Dalším pánem na holení byl Aleš Knesl, jenž to zkusil z podobné pozice jako chvilku před ním Novák. Ani on ale na hbitého strážce čínské klece nevyzrál.

36:00

Dominik Novák se teď prezentoval pěkně jedovatou ranou z voleje, Wang Han si ale zakončení z mezikruží pohlídal a letící kotouč zastavil včas.

35:23

Přesilovka pro Kobru. Na trestnou lavici tentokrát míří čínský útočník Hou Yuyang (CGD), střelec druhé hostující branky, jenž byl vykázán za sekání.

34:22

China Golden Dragons právě vstřelili branku!
Tak pozor, na Braníku už je to jen o jeden gól! Stupňující tlak vygradoval přesnou ranou ZHENGA GHENGA! Čeká nás pěkně zajímavý závěr prostřední dvacetiminutovky.
Asistence: Guo Jianing.

33:14

China Golden Dragons právě vstřelili branku!
Hosté využívají dvojnásobnou početní výhodu, Kobra vede už jen o dvě branky! Langer nyní nestačil na zakončení HOU YUYANGA – 4:2! Asistence: Pavel Husárik.

32:14

Kobra půjde na minutu do tří! Dominik Novák (KOB) je vykázán za napadení, za chvilku se na trestné vystřídá celá domácí soupiska...

31:29

S tresty se teď na Braníku roztrhl pytel, opět půjde ven hráč Kobry. Tentokrát si jede zchladit hlavu Dominik Valík (KOB), a to kvůli podrážení.

31:16

Hlavní kouč domácích Miloslav Šeba v půlce utkání střídá brankáře. Místo Lukáše Sochůrka (KOB) zbytek utkání dochytá Lukáš Langer.

30:51

Michal Kučera si chtěl na svou pažbu udělat další zářez, jeho ránu z kruhu ale domácí obránce zblokoval hokejkou. Dopředu nyní míří zase hráči Kobry.

29:17

Poměr sil na ledě se vyrovná. Milan Antoš (KOB) podrazil protihráče u modré čáry, a Kobra tak dostává už třetí menší trest ve druhé třetině.

28:59

Domácí nutí hosty aktivitou k zákrokům za hranicí pravidel, Wang Xiadong (CGD) je po menším závaru před vlastní klecí vykázán za posunutí hole.

28:23

Aleš Knesl odzbrojil rozjetého protihráče a následně vyhodil kotouč ven z pásma. Pryž dojela až na icing, za chvilku tak uvidíme buly v domácím pásmu.

27:07

Tohle už je trochu smutné. Zlatí draci sice hrají přesilovku, Kobra je ale zamáčkla do obranného pásma a snaží se co nejčastěji ostřelovat jejich klec.

26:29

Rychlá akce domácích skončila skvělým zákrokem čínského gólmana. Hra je na moment přerušena, vhazovat se bude po pravé straně hostující klece.

26:05

Denis Heldák (KOB) si na své konto připisuje druhý menší trest, tentokrát byl z kluziště vykázán za podrážení. Draci si tak zahrají další přesilovku.

24:58

Karel Drahorád pronesl kotouč dopředu a nahrál Šteinerovi, jenž vyjel na hranici brankoviště a pokusil se pryž protlačit za ostražitého Wang Hana.

23:53

Jeden z domácích se v závěru vlastního oslabení dostal do úniku, Wang Han byl ale připraven a zakončení z bezprostřední blízkosti klece zneškodnil.

22:58

Domácí oslabení zvládají na jedničku, tažení Číny na kobří klec jsou pravidelně zastavována už těsně za modrou čárou. Draci působí dosti bezzubě.

21:48

Zlatí draci si vyzkouší další přesilovku, mohou doufat, že bude lepší než ta minulá. Richard Šeba (KOB) míří na trestnou lavici za držení.

21:13

Kobra právě vstřelila branku!
Obrovský kiks čínského gólmana vede k další domácí brance! Wang Han si vzal pryž na svou hůl a chtěl jej rozehrát dopředu, místo toho jej ale naservíroval přesně na hokejku DENISE HELDÁKA. Slovenský útočník neměl slitování – 4:1! Bez asistence.

20:58

Domácí se probojovali ven z vlastního pásma a nyní se drží v pásmu draků, jejich oslabení skončí zhruba za třicet sekund. Uvidíme, jestli jej přežije.

20:28

Čínští hráči do prostředního dějství vlétli po hlavě, Lukáš Sochůrek si v prvních pár sekundách hry na své konto připsal už dva úspěšné zákroky.

20:01

Začala druhá třetina.
První dějství je u konce, zatím sledujeme mnohem vyrovnanější podívanou, než mnozí čekali. Exotický soupeř s domácími hokejisty po velkou část periody držel krok a prezentoval se poměrně sympatickým výkonem, Kobra ovšem přeci jen byla o něco lepší a svou mírnou převahu dokázala přetavit ve tři branky. Draci se prosadili jen jednou.
Další třetina začne přibližně v 18:50.

20:00

První třetina skončila.

19:27

Braničtí zbytek periody dohrají ve čtyřech. Na trestnou lavici putuje Jan Smejkal (KOB), jenž dostal dvouminutový menší trest za faul kolenem.

18:58

Minuta do konce první části. Hosté v závěru úvodního dějství s domácími srovnávají klec, momentálně se bojuje hlavně v neutrální části kluziště.

17:58

Kobra kontroluje hru, zlatí draci si už nějakou dobu na kotouč ani nesáhli. Svěřenci Miloslava Šeby jsou usazeni v útočném pásmu a snaží se kombinovat.

16:24

Kobra právě vstřelila branku!
Domácí přesilovku využívají a tři a půl minuty před koncem prvního dějství vedou už o dvě trefy! Hlinkovu odraženou střelu do svatyně z bezprostřední blízkosti brankoviště uklidil ONDŘEJ ŠTEINER. Asistence: Filip Hlinka.

15:52

Braničtí si zahrají přesilovku čtyři na tři! Xiaoyuovi na trestnou lavici jede dělat společnost Zhang Cheng (CGD), jenž byl vykázán za podrážení.

15:23

Nějakou dobu se teď bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Denis Heldák (KOB) je vyloučen za podrážení, Ma Xiaoyu (CGD) za nedovolené bránění.

15:15

Z velké vzdálenosti to zkusil Dominik Valík, rána od modré čáry ale Hana vůbec nepřekvapila. Čínský gólman kotouč hravě lapil a opět přerušil hru.

14:11

Han Wang si na své konto připsal další zákrok a následně co nejrychleji schoval pryž pod svou rukavici. Vhazovat se bude po levé straně jeho klece.

13:34

Kneslovu ránu tečoval na kruhu Denis Heldák, letící kotouč ale znovu jen proplachtil kolem klece. Braničtí mají v posledních chvílích na ledě jasnou převahu.

13:13

Kobra svého soupeře zamkla v jeho obranném pásmu a tlačí. Skoro to vypadá, jako kdyby domácí měli přesilovku. Wang Han musí být ve střehu.

12:30

Hlinka nahrál dozadu Šťastnému, který si najel do mezikruží a zkusil zakončit. Jeho rána čínskou klec minula, pryž se zastavila až o mantinel.

11:38

Sledujeme rychlou a ofenzivní podívanou, publikum na Braníku se zatím rozhodně nenudí. Hokejisté zlatých draků s domácími hrají vyrovnanou partii.

10:03

Kobra právě vstřelila branku!
Vyrovnaný stav nevydržel dlouho, Braničtí po rychlé akci opět odskakují do vedení! Po rychlé akci se přesně trefil FILIP HLINKA – 2:1. Asistence: Dominik Novák.

08:52

China Golden Dragons právě vstřelili branku!
A máme vyrovnáno, Čína první přesilovku utkání bleskově přetavuje v gól! Z bezprostřední blízkosti brankoviště se trefil MICHAL KUČERA – 1:1! Asistence: Chang Jiuyuan, Pavel Husárik.

08:47

Domácí čeká oslabení. Na dvě minuty míří na trestnou lavici Dominik Novák (KOB), jenž byl sudím z kluziště vykázán za hákování.

08:45

Hlinka hledal před brankou volného Šťastného, který ale nakonec pouze promáchl! Velká škoda pro domácí.

07:50

Si Hanwen vypálil z prostoru za kruhu, jeden z domácích ránu hokejkou zblokoval. Puk se odrazil do rohu kluziště, kde se k němu jako první dostali domácí.

06:31

Kobra právě vstřelila branku!
Braničtí jdou v sedmé minutě do vedení! Lukáš Netolický prorazil za modrou čáru a z kruhu vypálil. Han jeho projektil vyrazil před sebe přímo na hůl volného DENISE HELDÁKA, který okamžitě uklidil do sítě! Asistence: Lukáš Netolický.

05:03

Karel Šefl vypálil z první od modré. Jeho rána sice byla pěkně jedovatá, chyběla ji ovšem notná dávka přesnosti. Letící kotouč jen zaduněl o mantinel za klecí.

04:23

Hou Yuyang projel kobří defenzívou jako nůž máslem a z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončil, Sochůrek byl ale připraven!

03:55

Od modré čáry zkusil štěstí Aleš Knesl, jehož ránu připravený Han vyrazil před sebe betonem. Následně odraženou pryž přikryl rukavicí.

02:58

Kobra se znovu dostala před Hana a snažila se dostat do zakončení, houževnatá hostující defenzíva ji ale nenechala branku ohrozit.

01:32

Zatím sledujeme vyrovnanou partii, zlatí draci s domácími drží krok. Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý.

00:49

Jeden z hostů se dostal před brankoviště a vypálil, jeho střela se zastavila až v ochranné síti nad Sochůrkovou klecí. Hra je na moment přerušena.

00:31

Braničtí se usadili v útočném pásmu a snažili se kombinací dostat do lepší střelecké pozice, čínská defenzíva jim ale na lede nenechávala moc prostoru.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky už jsou na ledě, můžeme začít.
Braničtí dnes proti Číňanům nastoupí v oslabené sestavě, celá první lajna – Bříška, Tondr, Plíhal – dostala volno. Branku pak bude znovu hájit Lukáš Sochůrek.
Úvodní sestavy:

HC Kobra Praha: Sochůrek (32. Langer) – Drahorád, Šteiner, Knesl, Valík, Šefl, Antoš – Novák, Hlinka, Šťastný – Smejkal, Netolický, Heldák – Petrov, Hrubý, Šeba.

China Golden Dragons: Wang Han (Han Pengfei) – Husárik, Kučera J., Kučera M., Zhang Cheng, Li Hang, Yan Ruinan, Chang Jiuyuan, Hou Yuyang, Zheng Mingju, Si Hanwen, Han Yuhang, Li Mingjue, Guo Jianing, Ma Xiaoyu, Wang Xiaodong, Wang Chuxiong, Song Tiaren, Zhou Jinhao.

Rozhodčí: Hrdlička – Dědek, Kotlík.
Ještě jednou vám přeji příjemný nedělní večer, tentokrát už přímo z branické haly. Rozbruslení pomalu ale jistě míří do konce, za chvílí na led vyjede rolba.
CHINA GOLDEN DRAGON

Výběr čínských draků je vůbec nejmladším klubem v celé druhé lize. Oficiálně vznikl teprve v polovině letošního června v rámci nově uzavřené spolupráce mezi Českým svazem ledního hokeje a jeho čínským protějškem. Cílem působení týmu v druhé lize má být příprava budoucích reprezentantů na Zimní olympijské hry v roce 2022, které se budou konat v Pekingu.

Podoba kádru nebo trenérského štábu zlatých draků je velkou záhadou, jistá je jen hrstka věcí – celek bude svá domácí utkání hrát na zimním stadionu ve Slaném, který bude sdílet mimo jiné i s Řisuty, a v jeho kádru nebudou nastupovat jen čínští občané, nýbrž i minimálně dva Češi. V průběhu léta bylo totiž oznámeno, že barvy klubu budou v nadcházející sezóně oblékat bratři Kučerové, Jakub a Michal, kteří loni působili v Řisutech.

Co se dosavadního průběhu letní přípravy čínského výběru týče, dle dostupných zdrojů víme, že odehrál pouze tři utkání. Dvakrát se postavil proti Příbrami, přičemž z obou duelů s odnesl ostudné debakly – 13:2 a 5:0. Naopak proti Děčínu se mu dařilo, ten v úterý na Kladně porazil těsně 2:0.
HC KOBRA PRAHA

Dosavadní výsledky ambiciózního pražského celku v letošní přípravě jsou až na jednu ošklivou kaňku výborné. Svěřenci Miloslava Šeby se mohou těšit z domácí neporazitelnosti – na Braníku postupně pohořeli Kolín, Most, Příbram a Řisuty, přičemž všechny soupeře Kobra porazila rozdílem třídy. Velmi špatně ale skončilo její doposud jediné venkovní přípravné utkání, minulý týden v odvetě se Severočechy prohrála vysoko 2:7.

Týmové kanadské bodování po pěti odehraných duelech vede s šesti body obránce Karel Drahorád, jenž na pět branek přihrál a jednu sám dal. O bod méně pak mají na svých kontech hned čtyři hráči: Matyáš Hrubý (4+1), Lukáš Tondr (2+3), Michal Slanina (2+3) a Kamil Bříška (1+4). V brankovišti je pak stabilní jedničkou Lukáš Sochůrek, který zatím krom posledních sedmi minut duelu s buldoky odchytal celou přípravu.
Příjemnou neděli! Příprava na nadcházející druholigový ročníku pomalu ale jistě míří do finiše, Kobra dnes v předposledním domácím utkání vyzve na souboj čínské draky ze Slaného. Pojďme si oba soupeře představit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Kobra Praha – China Golden Dragon

7:3

konec (3:1, 3:2, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Heldák (Netolický), 11. Hlinka (Novák), 17. Šteiner (Hlinka), 22. Heldák, 38. Netolický (Smejkal, Heldák), 40. Netolický (Smejkal), 43. Heldák – 9. Kučera M. (Jiuyuan, Husárik), 34. Yuyang (Husárik), 35. Cheng (Jianing)

HC Kobra Praha: Sochůrek (32. Langer) – Drahorád, Šteiner, Knesl, Valík, Šefl, Antoš – Novák, Hlinka, Šťastný – Smejkal, Netolický, Heldák – Petrov, Hrubý, Šeba.

China Golden Dragon: Wang Han (Han Pengfei) – Husárik, Kučera J., Kučera M., Zhang Cheng, Li Hang, Yan Ruinan, Chang Jiuyuan, Hou Yuyang, Zheng Mingju, Si Hanwen, Han Yuhang, Li Mingjue, Guo Jianing, Ma Xiaoyu, Wang Xiaodong, Wang Chuxiong, Song Tiaren, Zhou Jinhao.

Rozhodčí: Hrdlička – Dědek, Kotlík.

Průběh zápasu
1. třetina
06:31 KOB 1:0 Heldák (Netolický)
08:47 KOB 2 Novák, hákování
08:52 CGD 1:1 Kučera M. (Jiuyuan, Husárik)
10:03 KOB 2:1 Hlinka (Novák)
15:23 KOB 2 Heldák, podrážení
CGD 2 Xiaoyu, nedovolené bránění
15:52 CGD 2 Cheng, podrážení
16:24 KOB 3:1 Šteiner (Hlinka)
19:27 KOB 2 Smejkal, faul kolenem
Po 1. třetině
2. třetina
21:13 KOB 4:1 Heldák
21:48 KOB 2 Šeba, držení
26:05 KOB 2 Heldák, podrážení
28:59 CGD 2 Xiaodong, posunutí hole
29:17 KOB 2 Antoš, podrážení
31:16 KOB -Langer +Sochůrek (Střídání)
31:29 KOB 2 Valík, podrážení
32:14 KOB 2 Novák, napadení
33:14 CGD 4:2 Yuyang (Husárik)
34:22 CGD 4:3 Cheng (Jianing)
35:23 CGD 2 Yuyang, sekání
37:20 KOB 5:3 Netolický (Smejkal, Heldák)
40:00 KOB 6:3 Netolický (Smejkal)
Po 2. třetině
3. třetina
42:02 KOB 7:3 Heldák
50:42 KOB 2 Antoš, podrážení
53:06 CGD 2 Chuxiong, podrážení
58:44 KOB 2+10 Netolický, krosček+nesportovní chování, odpyká Heldák
Konec