Menu

Hokej

Turnaj čtyř (U20)

Česko – Finsko

4:2

konec (2:1, 1:1, 1:0)

24.08.2019, 11:00 • Perm, Rusko • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou příště! (13:24:10)
V Permu je dohráno, Češi si po včerejším nepovedeném představení proti domácí sborné spravili chuť na Finech, které po skvělém výkonu přehráli 4:2! Sledovali jsme vyrovnané a napínavé utkání, kterému nic nechybělo – až na neskutečnou chybu rozhodčích v samotném závěru to byl skvělý zápas.

Konec zápasu.

59:58

59:58

59:58

Neuvěřitelná chyba rozhodčích připravila Čechy o pátý gól, sudí po vyhození kotouče naprosto nepochopitelně odpískali zakázané uvolnění!

59:43

Před českou svatyní vznikl menší závar, který Škorpík ukončil přikrytím kotouče. Do konce utkání zbývá už jen sedmnáct sekund.

58:32

Finové si v závěru utkání vyzkouší přesilovku! Česká hráčská lavice dostává trest za zdržování hry poté, co její hráči dvakrát za sebou chybovali na buly.

57:52

Čechům se už dvakrát podařilo kotouč poslat přes celé kluziště, v obou případech prázdnou finskou svatyni minul jen o milimetry!

57:10

Finové si vzali time-out, po jehož vypršení se Piiroinen už nevrátil do klece! Seveřané už nemají co ztratit a zkusí štěstí při powerplay!

56:13

56:13 Martin Hugo HAŠ - 4:2

56:13

Česko právě vstřelilo branku!
Dovolím si říct, že je rozhodnuto! Češi tři a půl minuty před koncem třetí části odskakují do dvoubrankového trháku – Jakub Lauko se protáhl před finskou klec a zakončil, Piironen kotouč jen vyrazil před sebe. Pryž se odrazila přesně na hůl MARTINA HUGA HAŠE, který jej okamžitě usměrnil do sítě – 4:2! Asistence: Jakub Lauko.

55:54

Martin Haš si za vlastní brankou vzal kotouč na svou hůl a vyrazil dopředu, Češi se nyní snaží něco vymyslet před Piiroinenem. Další gól už by mohl rozhodnout.

54:58

Zbývá odehrát posledních pěti minut základní hrací doby, Češi v Permu stále vedou nad Finskem o jediný gól. Podaří se jim hubený náskok udržet?

53:40

Z levé strany z první pálil Michal Teplý. Rána sice vypadala pěkně jedovatě, nakonec ale mířila úplně mimo tři tyče finské svatyně.

52:56

Národní tým čeká dlouhá přesilovka čtyři na tři! Samuel Salonen (FIN) dnes dohrál, za zásah do hlavy nebo krku dostává krom menšího trestu také desetiminutový "osobák".

52:34

Po menší potyčce ve finském pásmu se vylučuje po jednom na každé straně, hrát se bude čtyři na čtyři. Jakub Lauko (CZE) je vyloučen za nedovolené bránění, Santeri Hatakka (FIN) zase jde ven za sekání.

52:29

52:29

52:29

Před Piiroinenem vznikla pořádně nepřehledná situace, ve které se naštěstí pro Finy jako první zorientoval jejich brankář!

51:16

Matinmikko pálil z prostoru těsně za levým kruhem, střela se od Škorpíkova ramene odrazila nad klec. Bývalý gólman Sparty má teď plné ruce práce.

50:41

Finové jsou v posledních minutách aktivnějším celkem, Čechům se nedaří na delší dobu usadit v útočném pásmu. Škorpík má čím dál tím více práce.

49:51

Samuel Salonen si udělal kolečko po českém pásmu a po najetí na kruh zakončil, jeho rána ale nemířila úplně přesně. Škorpík tak nemusel zasahovat.

48:54

Češi se rozestavili kolem Piiroinena a snaží se dostat do lepší střelecké příležitosti, protihráči jsou jim ovšem v patách a snaží se je co nejdříve odzbrojit.

47:59

Čechům zatím přesilovka vůbec nevychází, až nyní se jim podařilo pořádně prokousat ven z vlastního pásma. Jejich tažení vpřed ovšem zastavil ofsajd.

47:05

Na trestnou lavici míří finský borec, konkrétně se jedná o Pekku Suhonena (FIN). Útočník třetí severské formace byl na dvě minuty vykázán za sekání.

47:05

Piironen to teď neměl jednoduché, musel zneškodnit jak Jelínkovu ránu z pravé strany, tak i následnou dorážku z hole jiného českého hokejisty.

46:13

Nepřesná rána Finů zaduněla o mantinel za Škorpíkovou klecí. K odražené pryži se následně jako první dostal Varaďův svěřenec, který jej vyhodil ven z pásma.

45:30

Haatanen chtěl zakončit z prostoru za kruhem, na poslední chvíli jej ale odzbrojil jeden z protihráčů. Národní tým si zatím v oslabení počíná slušně.

44:33

Hru v početní výhodě si teď vyzkouší zase Finsko. Půl minuty po konci české přesilovky je za sekání vyloučen Vojtěch Střondala (CZE).

43:49

Finové se ve vlastním oslabení dostali do útočného pásma, dokonce se jim povedlo i vystřelit na Škorpíkovu klec. Češi nejspíš nevyužijí ani tuhle přesilovku.

42:52

Za finskou klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů z obou týmů. Uvidíme, na čí holi nakonec pryž chumel těl opustí.

42:03

S obsluhou trestné lavice si jede popovídat útočník Arttu Nevasaari (FIN), který před brankou podrazil jednoho z protihráčů. Přesilovka pro Česko.

41:39

Jakub Lauko zkusil štěstí z pravého kruhu, na Piiroinena nevyzrál. Finský strážce klece kotouč schoval někam do výstroje, hra je přerušena.

40:28

Petr Čajka se protáhl do útoku a chtěl předat kotouč jednomu ze svých spoluhráčů. Přihrávku ale nenamířil úplně přesně, k puku se dostávají Finové.

40:01

Začala třetí třetina.
Všichni aktéři jsou na ledě, jdeme na věc.
Po dvou třetinách platí v Permu stav 3:2, Čechy čeká pořádně náročných dvacet minut. Ve druhé třetině jsme až do posledních pár minut sledovali vyrovnanou podívanou, po třetím českém gólu se ale Finové probrali a postupně na ledě měli čím dál tím větší převahu, kterou se jim třicet sekund před koncem povedlo přetavit v kontaktní branku. Bude to ještě zajímavé.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:29

39:29 Santeri HATAKKA - 3:2

39:29

Finsko právě vstřelilo branku!
Seveřané národní tým do kabin vyprovázejí kontaktní brankou, Češi vedou už jen o jediný gól. Optickou převahu v přesnou trefu přetavil SANTERI HATAKKA, jehož zakončení z prostoru pro vhazování Škorpík nezvládl včas zastavit! Asistence: Matias Mäntykivi.

38:55

Minuta do konce, hraje se stále výhradně před svatyní českého národního týmu. Finové chtějí kontaktní gól, tohle by pro Čechy vůbec nemuselo dopadnout dobře.

37:57

Varaďův tým si po icingu bere time-out.

37:57

Češi byli pod mírným tlakem, z něhož se na moment osvobodili za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se tak bude před brankou Jana Škorpíka.

36:58

Do konce prostřední periody zbývá něco málo přes tři minuty, Finové se nyní protlačili před Škorpíka a snaží se jej překonat. Zatím neúspěšně.

35:46

Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, tempo hry se po třetím českém gólu trochu zklidnilo. Více práce má v posledních chvílích Piiroinen.

34:55

Střela jednoho z Finů se od bránícího protihráče odrazila vysoko nad klec, plachtící kotouč následně zaplul přesně do zastavené lapačky Jana Škorpíka.

33:37

33:37 Petr ČAJKA - 3:1

33:37

Česko právě vstřelilo branku!
Národní tým se po vyhraném buly zničehonic prosazuje a odskakuje do dvoubrankového vedení! S kotoučem na holi se před brankoviště posunul kapitán PETR ČAJKA, jenž na druhý pokus uklidil kotouč za bezmocného Piiroinena! Asistence: Matěj Blümel, Michal Teplý.

33:30

Piiroinen si po rychlém výpadu českého týmu připsal na své konto další úspěšný zákrok. Po krátké pauze uvidíme buly po pravé straně finské klece.

32:43

Hra se drží hlavně před svatyní národního týmu, Finové se snaží českou obranu nějak překvapit. Zatím se jim to ale nedaří, do větších šancí se nedostávají.

30:58

Za Škorpíkovou klecí vybojoval kotouč jeden z Finů, po dvou krátkých přihrávkách následně skončil puk na holi Matinmikka. Jeho zakočení český gólman chytil.

29:55

Národní tým zatím oslabení zvládá na jedničku, Finové dosud ani jednou neohrozili Škorpíkovu klec. Varaďovým svěřencům se navíc povedlo i dvakrát vyhodit.

28:43

Přesilovka pro Finy. Na trestnou lavici si jede zchladit hlavu Šimon Jelínek (CZE), jenž si do statistik připisuje menší trest za faul kolenem.

28:43

Po střetu s protihráčem zůstal v rohu na ledě ležet Vojtěch Střondala, který se po chvilce zvedl a v předklonu odjel na střídačku. Snad bude v pořádku.

28:29

Škorpík teď musel po dlouhé době zpozornět, Finové se snad poprvé ve druhé třetině protlačili do útočného pásma. Uvidíme, co v něm vymyslí.

27:43

Matěj Blümel je dnes při chuti, teď se pokusil prosadit prudkou ranou z prostoru mezi kruhy a modrou čárou. Piiroinen byl ale ve střehu i tentokrát.

26:39

Rindell je na ledě, Varaďovi svěřenci nevyužili ani třetí přesilovku v dnešním utkání. Hraje se ve finském pásmu, za u mantinelu za klecí probíhá tahance o pryž.

25:58

Češi se snaží něco vymyslet, finská obrana je ale má přečtené a vůbec je nepouští do lepších střeleckých příležitostí. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet dál.

24:38

Finové půjdou na pár sekund do tří! Axel Rindell (FIN) dostal za nedovolené bránění brankáři od sudího dvouminutový menší trest.

24:30

Blümelova střela zaduněla o beton připraveného strážce finské svatyně, vyloučený Fin se za několik desítek sekund vrátí na led. Čechům už moc času nezbývá.

23:47

Národní tým se zuby nehty drží před Piiroinenem a snaží se kombinovat, houževnatá severská defenzíva je ale aktivně napadá a nenechává jim na ledě moc prostoru.

22:57

Češi si znovu zahrají přesilovku. Podruhé míří na trestnou lavici Valtteri Kakkonen (FIN), tentokrát byl z kluziště vykázán za sekání.

22:38

Škorpík si na své konto připsal další zákrok, tentokrát si musel poradit se zakončením z bezprostřední blízkosti brankoviště. Hra je na moment přerušena.

21:45

Lauko chtěl poslat přihrávku přes celou šířku kluziště jednomu spoluhráči, jeden z finských borců ale nabídce do cesty nastavil hokejku, a ukončil tak celou akci.

20:54

Finové už dvakrát vyhodili, oslabení zatím zvládají na jedničku. Svěřenci Václava Varadi se zatím ve druhé třetině nedostali ani k jediné střele.

20:06

Češi vyhráli úvodní buly a následně se přesunuli do vlastního pásma. Hru v početní výhodě budou mít ještě zhruba minutu a čtvrt.

20:01

Začala druhá třetina.
Oba výběry jsou na ledě, za chvíli budeme pokračovat.
Úvodní perioda dnešního střetnutí Česka s Finskem je za námi, diváci v Permu se rozhodně nenudili. Zkraje třetiny měli jasně navrch seveřané, výběr Václava Varadi s nimi ovšem po pár minutách srovnal krok a po zbytek dějství jsme sledovali pěkně napínavou podívanou, které nechyběly velké šance ani potyčky. Uvidíme, kdo bude mít navrch v následující dvacetiminutovce.

20:00

První třetina skončila.

19:16

Čtyřiačtyřicet sekund před koncem se opět vylučuje, tentokrát si přesilovku vyzkouší Varaďovi svěřenci. Valtteri Kakkonen (FIN) je potrestán za hákování.

18:36

Jeden z Finů se pokusil českého gólmana překvapit střelou z pravého kruhu, Škorpík byl ale ve střehu a ráně do cesty nastavil lapačku. Skvělý zákrok.

17:57

České oslabení je u konce, Štibingr se vrací na led. Krátce po jeho osvobození se přerušilo, po pauze uvidíme vhazování před Škorpíkovou klecí.

17:13

17:13 Matěj BLÜMEL - 2:1

17:13

Česko právě vstřelilo branku!
Pozor, Češi jdou ve vlastním oslabení do vedení! Pytlík našel na mezikruží nikým nehlídaného MATĚJE BLÜMELA, který následnou ranou z voleje rozvlnil síť finské svatyně. Podruhé tak jdeme do vedení! Asistence: Jaromír Pytlík.

15:55

Sudí rozdali tresty, Čechy čeká další oslabení. Krom Vojtěcha Střondaly (CZE) a Matiase Macceliho (FIN), kteří byli vyloučeni za hrubost, míří na trestnou i Jan Štibingr (CZE). Ten dostal trest za hákování.

15:55

15:55

15:55

Na ledě to vře, po přerušení se před Škorpíkovou klecí odehrála hromadná potyčka! Tentokrát už se incident bez vyloučení neobejde...

14:30

14:30 Aleks HAATANEN - 1:1

14:30

Finsko právě vstřelilo branku!
Velká škoda pro Čechy, Finové druhou přesilovku využívají, a pět a půl minuty před koncem tak máme vyrovnáno. Velmi podobným způsobem jako předtím Bambula se nyní prosadil ALEKS HAATANEN, na jehož zakončení z pravé strany Škorpík nestačil včas zareagovat. Asistenty doplníme.

14:00

Finové si opět zahrají přesilovku. Varaďův tým špatně střídal a chvilku hrál v šesti, za což dostává dvouminutový menší trest.

13:49

Češi teď naprosto ukázkově zneškodnili finský výpad, Seveřané se pořádně nedostali ani za modrou čáru. Nyní se Varaďovi svěřenci snaží prorazit do útoku.

12:58

Kotouč po teči vyletěl do poloprázdného hlediště, hra je na chvilku přerušena. Po krátké pauze uvidíme vhazování po pravé straně finské klece.

11:38

11:38

11:38

Národní tým mohl vést od dvě branky! Čerstvě osvobozený Jakub Lauko se dostal do úniku, Piiroinen si ale s jeho zakončením poradil.

10:58

Českému týmu se dosud nepodařilo v oslabení ani jednou vyhodit, Finové jsou pevně usazení před Škorpíkem a snaží se co nejdříve srovnat stav.

09:31

A pozor, národní tým půjde do čtyř. Leijonat dostává šanci srovnat skóre, za držení na dvě minuty na trestnou lavici míří Jakub Lauko (CZE).

08:59

Z prostoru pro vhazování to teď zkusil Šimon Jelínek, Piironen byl ale tentokrát připraven zakončení čelit a letící kotouč bez větších obtíží zastavil.

07:59

Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, skromné publikum v Permu se zatím rozhodně nenudí. Češi po vstřelené brance srovnali se soupeřem krok.

06:32

06:32 Jan BAMBULA - 1:0

06:32

Česko právě vstřelilo branku!
Finové byli sice dosud na ledě aktivnějším celkem, jako první se ale v utkání prosazuje výběr Václava Varadi! JAN BAMBULA se dostal ke kotouči na pravém kruhu pro vhazování, odkud překvapil Piiroinena přesnou střelou, a poslal tak národní tým v sedmé minutě do vedení! Asistence: Petr Čajka.

05:57

Airola nahodil kotouč za českou branku, kde se k němu dostal Škorpík. Gólman se jej následně pokusil rozehrát dopředu, nabídka ale našla jen finskou hůl.

04:52

Češi vyhodili kotouč ze svého vlastního obranného pásma. U kruhu pro vhazování jej dostihl Matinmikko, jenž s ním následně zajel za vlastní klec.

03:59

03:59

03:59

Nevasaari našel před brankou nikým nehlídaného spoluhráče, jehož zakončení Škorpík jen tak tak zneškodnil! Finové teď měli k brance blízko.

02:51

Svěřenci Václava Varadi se poprvé v zápase na chvilku usadili před Piiroinenem, vážněji ohrozit finskou klec se jim ale nepodařilo. Nyní je na puku zase soupeř.

02:27

Skandinávský výpad vpřed zastavil ofsajd, jeden z papírově hostujících hráčů přejel modrou příliš brzy. Po krátké pauze tak uvidíme buly ve středním pásmu.

01:56

Po vyhraném buly před Škorpíkem zkusil střelou od modré štěstí obránce Matinmikko, maskovaný muž v českém brankovišti byl ovšem ve střehu.

01:28

Rindella nebezpečně pronásledoval jeden z českých borců, finský obránce se ovšem nakonec zvládl puku zbavit včas. Finové opět míří do útočného pásma.

01:08

Před Piiroinenovou svatyní vznikl nebezpečný závar, po kterém jsme viděli první menší potyčku! Vylučovat se ovšem nebude.

00:36

Finové vyrazili dopředu, česká obrana je ale nepustila do zakončení a rychle je vyštípala zpátky za modrou čáru. Seveřané jsou v úvodu častěji na puku.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Na úvodním buly se proti sobě postaví český kapitán Petr Čajka a Severi Immonen.
Oba týmy jsou seřazeny na modrých čarách, halou zní finská národní hymna. Za chvilku si poslechneme ještě tu českou, pak už budeme moci začít.
Na led potemnělé permské haly už vyjela čtveřice rozhodčích, oba celky jsou zatím ještě v kabinách. Od startu duelu nás dělí jen pouhých pár desítek sekund.
Oproti včerejšímu utkání doznala česká sestava několika změn, v útoku prakticky nezůstal kámen na kameni. První start na turnaji si dnes připíše Jan Škorpík.
Úvodní sestavy:

Česko: Škorpík (Dvořák) – Dajčar, Haš, Mlčák, Štibingr (A), Malík, Kubíček, Dluhoš – Blümel (A), Čajka (C), Teplý – Raška, Přikryl, Lang – Lauko, Střondala, Jelínek – Bambula, Šik, Pytlík – Sklenář.

Finsko: Piiroinen (Patrikainen) – Kemppainen, Airola, Hatakka (A), Tuomisto, Kakkonen, Rindell, Laitamäki, Matinmikko – Aaltonen, Immonen, Maccelli – Haatanen (C), Nikkanen, Salonen (A) – Suhonen, Nevasaari, Korhonen – Mäntykivi, Petman, Ylitalo.
Příjemné sobotní dopoledne! Turnaj čtyř reprezentací do dvaceti let v ruském Permu dnes pokračuje další porcí zápasů, krom střetnutí Švédska s Ruskem je na programu také duel mezi Českem a Finskem.

Svěřenci Václava Varadi do předposlední prověrky před prosincovým juniorským mistrovstvím světa nevstoupili úplně ideálně – včera před vyprodaným stadionem prohráli s domácí sbornou 1:4. „Výsledek nás samozřejmě netěší, věřili jsme, že se o to porveme daleko víc. První dvě třetiny jsme měli ohromné problémy hlavně v obranném pásmu, lacině jsme inkasovali po hrubých individuálních chybách. To nás dostalo do díry, ze které jsme se přes zlepšený výkon ve třetí třetině nevyhrabali,“ hodnotil utkání lodivod reprezentace. Spokojený s výkonem týmu v úvodních dvou dějstvích nebyl ani forvard Jakub Lauko: „Z naší strany byly fakt špatné. Jestli chceme takhle hrát, tak nemůžeme uspět s nikým,“ hodnotil upřímně.

Dnes čeká český výběr nová výzva, do cesty se jim postaví aktuální mistři světa z Finska. S nimi už se v průběhu letošního léta dvakrát střetli, a to na kempu ve Vierumäki. Obě utkání tam těsně vyhráli domácí – 23. července 5:4 a o den později 6:5.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

Česko – Finsko

4:2

konec (2:1, 1:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Bambula (Čajka), 18. Blümel (Pytlík), 34. Čajka (Blümel, Teplý), 57. Haš (Lauko) – 15. Haatanen (Tuomisto), 40. Hatakka (Mäntykivi)

Česko: Škorpík (Dvořák) – Dajčar, Haš, Mlčák, Štibingr (A), Malík, Kubíček, Dluhoš – Blümel (A), Čajka (C), Teplý – Raška, Přikryl, Lang – Lauko, Střondala, Jelínek – Bambula, Šik, Pytlík – Sklenář.

Finsko: Piiroinen (Patrikainen) – Kemppainen, Airola, Hatakka (A), Tuomisto, Kakkonen, Rindell, Laitamäki, Matinmikko – Aaltonen, Immonen, Maccelli – Haatanen (C), Nikkanen, Salonen (A) – Suhonen, Nevasaari, Korhonen – Mäntykivi, Petman, Ylitalo.

Průběh zápasu
1. třetina
06:32 CZE 1:0 Bambula (Čajka)
09:31 CZE 2 Lauko, držení
14:00 CZE 2 HL příliš mnoho hráčů
14:30 FIN 1:1 Haatanen (Tuomisto)
15:55 CZE 2 Štibingr, hákování
CZE 2 Střondala, hrubost
FIN 2 Maccelli, hrubost
17:13 CZE 2:1 Blümel (Pytlík)
19:16 FIN 2 Kakkonen, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
22:57 FIN 2 Kakkonen, sekání
24:38 FIN 2 Rindell, nedovolené bránění brankáři
28:43 CZE 2 Jelínek, faul kolenem
33:37 CZE 3:1 Čajka (Blümel, Teplý)
39:29 FIN 3:2 Hatakka (Mäntykivi)
Po 2. třetině
3. třetina
42:03 FIN 2 Nevasaari, podrážení
44:33 CZE 2 Střondala, sekání
47:05 FIN 2 Suhonen, sekání
52:34 CZE 2 Lauko, nedovolené bránění
FIN 2 Hatakka, sekání
52:56 FIN 2+10 Salonen, zásah do hlavy nebo krku
56:13 CZE 4:2 Haš (Lauko)
58:32 CZE 2 HL zdržování hry / porušení postupu vhazování
Konec