Menu

Fotbal

MOL Cup

FK Šumperk – SK Hanácká Slavia Kroměříž

1:6

konec (0:2)

28.07.2019, 17:00 • Tyršův stadion Šumperk • Předkolo • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

Tipsport: 15.83 7.0 1.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z nyní již deštivého Šumperku se s vámi loučí Jaroslav Svoboda a přeje co nejpříjemnější zbytek neděle. (18:48:47)
S finálním hvizdem zápasu se tu spouští déšť, který skrápí postupovou radost Hanáků. Kroměříž hladce dokráčela k vítězství 6:1, když domácí hlavně na přelomu první a druhé půle mohli ještě vybojovat dramatizování utkání. Ale své šance nedali a na to pak doplatili. MFK Vítkovice se tak vydají do Kroměříže k utkání 1. kola MOL Cupu, pro Šumperk pohárová sezóna 2019/2020 končí.

90+1

Konec zápasu.

90+1

Na trávník mezitím zavítala i plachta, která zakrývala doskočiště zdejšího atletického vybavení ve skoku do dálky. Asistent rozhodčího vykázal bleskově vetřelce mimo pažit.

90

Šumperk právě vstřelil branku!
A MAREK SMRŽ pokutový kop využil, poslal jej přesně k tyči a Šumperk tak aspoň symbolicky koriguje stav zápasu.

90

A tak Šumperk má šanci na symbolickou korekci skóre. Po faulu ve vápně se bude kopat penalta!

89

Z následného přímého kopu se nic neudálo, máváno ofsajdové postavení.

88

Unikajícího Juráska sestřelil skluzem zezadu Cikryt a může teď Antoníčkovi děkovat, že dostal jen žlutou kartu. Šumperský hráč totiž šel do přečíslení a skluz navíc zezadu chytl přímo na kotníky.

84

Kroměříž právě vstřelila branku!
Tak z hor nepřišla bouřka, byť se počasí stále zhoršuje, ale pověstný vichr. Hosté dominují dění na hřišti a domácí jsou již poněkud rezignovaní. Po pár minutách na hřišti zvyšuje na 6:0 z pohledu Hanáků střídající JAN SILNÝ.

83

Kroměříž právě vstřelila branku!
ERIK MLČOCH zvyšuje v nyní již dohrávaném utkání na pro domácí hrozivých 0:5.

82

Zdeněk Fládr místo přímého opuštění hřiště ještě navzdor novým pravidlům a ze zvyku zamířil z pažitu půlící čárou. Nahrazuje jej Vojtěch Cikryt.

79

Kroměříž právě vstřelila branku!
Definitivně je hotovo. Hosté již tentokrát dávají gól, autorem branky je posila ze Zlína MATĚJ VOTAVA a Vítkovice tak na první kolo MOL Cupu nevyrazí do podhůří Jeseníků, ale na Hanou, do Kroměříže.

78

Jak z fotbalové učebnice pro náročné teď vystřihli hosté parádní kombinaci, na jejímž konci byl Hloch. Ten však místo zakončení tváří v tvář Kreizlovi předal na pravou stranu zcela volnému Cupákovi! Hostující kapitán trefil ale tyčku! Jen to zakončení chybělo opravdu gólové parádě.

76

Kroměříž drží míč na kopačkách a snaží se v klidu zápas dotáhnout za postupem.

73

Hosté podruhé v utkání střídají a rozhodčí Antoníček k tomu povoluje hráčům občerstvení. Mezitím tedy pažit opouští autor první branky zápasu Vladyslav Marčuk, na jeho post se posune Daniel Chytil.

72

Velká škoda pro Šumperk, že slibný protiútok neskončil přesným převzetím míče. A následný centr Juráska schoval do rukavic jistý Toman.

71

I s nohou Marčuka získal míč Jurásek a i když se střídající hráč Šumperka vzteká svírajíc míč v rukou a ukazujíc, že toto je jediná věc, kterou trefil, píská se domácím faul. Zcela právem.

69

Přesnost a klid teď chybí šumperským hráčům ve hře. A klid chybí i mezi dvojicí Podhorný – Hloch, která se do sebe po jednom ze soubojů pustila slovy, která reprodukovat nemohu. A tak se jal situaci uklidňovat rozhodčí Antoníček, dva kohouti si podali ruce a jede se dál.

68

Dvakrát se snažil přesunout hru vpřed obránce Olejník, poprvé ale míč ještě vrátili hráči hostů, podruhé hlavičkoval šumperský fotbalista za pomezní čáru.

65

Třetí střídání v domácích mužstvu, Pavla Dostála nahrazuje na hřišti Radim Nosál.

65

A další obrovská šance hostů, Vladyslav Marčuk měl na kopačce druhou trefu v zápase. Ale jeho zakončení nemělo razanci, možná i díky tomu, že byl těsně dostoupen. Kreizl pokus kryje.

63

Střídají tedy hosté jako první v chystané dvojici hráčské substituce. Daniela Šmerdu nahrazuje na pažitu Jan Silný.

63

Někdy je těžké identifikovat domácí hráče na celou délku hřiště, bílá čísla na žlutých dresech nejsou šťastné řešení. Teď se ale tlačil do šance Dostál. O míč však přišel.

62

A střídat budou poprvé i hosté, ještě předtím ale bude Kroměříž rozehrávat autové vhazování na své půlce hřiště.

61

A zatímco jsou hosté u míče a kontrolují hru, Šumperk chystá třetí střídání v tomto zápase.

60

Další krásná akce hostů, Šmerda s Masařem prokličkovali obranou Šumperku, načež Masař trefil břevno Kreizlovy branky!

56

Šumperk se pořád snaží vykřesat jiskru naděje snížením, jenže hosté v obraně působí velmi kompaktně.

54

Dvojí střídání v šumperském týmu. Ze hřiště odcházejí Libor Demeter a Filip Navrátil, oživit hru domácího týmu mají Robert Jurásek a Miroslav Podhorný.

54

Demeter tentokrát nic nevymýšlel a poslal ránu z přímého kopu, jenže minul branku.

53

Šumperk ale sympaticky bojuje, znovu svírá hosty ve vápně a nakonec si Demeter vysloužil faul v nějakých 20 metrech od branky Tomana.

51

Kroměříž právě vstřelila branku!
A hosté domácím ukazují, jak je to jednoduché. Průnik po pravé straně, centr do vápna a tam si prostor udělal MICHAL CUPÁK. Dvacetiletý kapitán Hanácké Slavie a odchovanec kroměřížského fotbalu hlavou trefuje přesně k tyči a zvyšuje na 3:0. Tak si troufám tvrdit, že o postupujícím je nejspíš jasno.

50

Osmnáct hráčů zaplnilo vápno, z toho kompletní jedenáctka Kroměříže. Nakonec to byl brankář Daniel Toman, kdo vyboxoval míč ven z vápna.

50

Ostrovka sice neprošel z pravé strany do vápna Kroměříže, ale vybojoval pro Šumperk aspoň rohový kop.

47

Střelecký pokus i na druhé straně, nicméně z velké vzdálenosti napřáhl Navrátil. Jeho rána nenadělala Tomanovi problém.

46

Hned v úvodu druhé půle střílel z levé strany Masař, jeho střelu ale brankář Kreizl kryje.

46

Začal druhý poločas.
Ani jeden tým se, jak se zdá, neodhodlal ke střídání.
Od jesenických hor se ozývá v poločasové přestávce zlověstné hřmění, doufejme, že utkání nenaruší nějaká nečekaná bouřka či jiný vrtoch počasí. Hosté po zásluze po první půli vedou, byť od druhé branky začali být více pasivní a málem na to ve dvou situacích doplatili. Hlavně Tomanův zákrok v samotném závěru půle zachránil hosty. Ti tak vedou 2:0 a mají položen základ k postupu do 1. kola. Vítěz tohoto utkání narazí na MFK Vítkovice.

45+1

První poločas skončil.

45

Teď byl Šumperk po krásné akci opravdu blízko. Centr ze strany doplachtil k Demeterovi, ten si rybičkou doskočil pro zakončení hlavou a Toman musel tasit skvělý zákrok, kterým zachránil Kroměříž před inkasováním do šaten!

44

Demeter dobře přečetl dění a získal tak kromě míče i zajímavou situaci pro Šumperk. Ten rychle otočil hru a do vápna mířil nepříjemný balon. S ním ale hosté naložili lépe než domácí.

43

Po dvou žlutých kartách pro domácí tentokrát zajel do soupeře hostující kapitán Cupák, ale sudí Antoníček v tomto případě jen řešil situaci domluvou.

41

Hanácká Slavia znovu zahrozila, další vysoký míč poté, co dlouhý pas podskočil domácí hráč Smrž, mířil na Marčuka. Tentokrát se ukrajinský hráč se zkušenostmi ze slovenské Podbrezové do zakončení nedostal.

40

Erik Mlčoch centroval od rohového praporku, ale z tohoto výpadu hosté nic nevytěží. Míč končí u brankáře Kreizla.

39

Z protiútoku se snažila zahrozit Kroměříž, jenže sami hosté se v přechodu zbrzdili a když už Fládr moc nevěděl, komu míč předat, tak to zkusil sám. Jenže trefil jen prvního bránícího hráče.

38

Domácí mají přece jen více času míč v držení, zvláště v posledních minutách. Ale do šancí se nedostávají.

35

Pro hosty se rýsovala nadějná situace do otevřené obrany Šumperku, situaci nakonec zastavoval faulem Pavel Dostál. Ten je druhým karetně trestaným hráčem tohoto utkání.

34

Ze své aktivity vytěžili domácí další rohový kop, z něj ale ani tentokrát přímé ohrožení Tomana nevzešlo.

33

Šumperk zůstává u míče po snaze znovu se probít po levé straně. Domácí budou zahrávat aut.

29

Další náznak šance pro Šumperk. Domácí rozehráli rohový kop pravděpodobně secvičeným signálem na několik rychlých narážek. Míč se dostal k Liboru Demeterovi, jeho tvrdý pokus z hranice šestnáctky ale mířil bohužel pro domácí jen do míst, kde byl připravený brankář Toman.

28

Domácí hráči vybojovali rohový kop.

26

Rozhodčí Petr Antoníček poslal oba týmy ke střídačkám se osvěžit a občerstvit. Po úvodním výkopu zápasu zalil šumperský pažit sluneční svit a teplota vystoupala nad řekněme příjemné fotbalové hodnoty.

25

A zničeho mohli domácí rázem snížit nepříjemné skóre! Pavel Dostál vybojoval na posledním hráči Kroměříže míč, k němu se dostal Filip Navrátil, jeho zakončení, možná trochu unáhlené, skončilo vysoko nad brankou Tomana!

22

Kroměříž právě vstřelila branku!
A kromě žluté karty přichází pro šumperské hráče i gólový trest. Na další vysoký centr si naskočil PETR ZAVADIL, který přesně zakončil k levé tyčce šumperské branky. Favorizovaná Kroměříž má nakročeno do 1. kola MOL Cupu, ovšem času mají domácí na nějaký senzační obrat stále dost.

21

Tentokrát si již domácí hráč za tvrdý faul kartu vysloužil. Ostrovka zajel skluzem do soupeře.

20

Šmerdův zákrok na půlce hřiště, Šumperk rozehrává přímý kop.

19

Další akce hostů končí ofsajdovým postavením zatím jediného střelce utkání, Marčuk byl v době přihrávky za obranou.

18

A posila Kroměříže ze Zlína centrovala na zadní tyč, kam si přes obránce naskočil k hlavičce Pančochář. Jenže zakončení nebylo razantní a Kreizl míč lapil do rukavic.

17

Teď na konci sedmnácté minuty bude muset znovu čelit hrozbě v podobě druhé branky, Votava bude zahrávat přímý kop z levé strany.

17

Slávisté jsou nyní aktivnější a do vápna Šumperku přiletělo několik vysokých centrů. Domácí tým ale dokázal zažehnat nebezpečí.

16

Důrazné kázání dostává za faul zezadu šumperský Zrník. Tentokrát tedy ještě bez karty.

15

Šumperští hráči zatím marně hledají cestu do šancí. Teď dlouhý pas na Trana převzal Petr Zavadil a hostující zadák si se situací poradil výborně. Přes nohu šumperského hráče zahrál na aut. Slávisté tak zůstanou u míče.

13

Fládr posílal rychlý pas do běhu na Masaře, kterého sice stínoval šumperský obránce, ale v případě úspěšného převzetí přihrávky by se kroměřížský hráč nejspíš dostal do brejkové situace. Nicméně míč byl o málo delší, než by Masař potřeboval.

12

Richard Zrník se zkoušel po levém křídle prosadit za obranu Hanáků, ale neuspěl. Sudí Antoníček pak píská prohřešek šumperských hráčů a hosté dostávají míč na své kopačky.

8

Kroměříž právě vstřelila branku!
Hosté trestají první velkou hrubku v šumperské defenzívě. Po průniku zleva se otevřel prostor před brankou, do něj si naběhl ukrajinský záložník VLADYSLAV MARČUK, který dostal zpětnou přihrávku a lehce placírkou nedal Kreizlovi tváří v tvář žádnou šanci.

7

Šumperští fotbalisté momentálně mají více ze hry a snaží se zaskočit jasně favorizovaného soupeře.

6

Šumperk následně zahrával i přímý kop, k odraženému míči se na hranici vápna dostal Dostál, ale jeho pokus srazili zadáci Kroměříže. Následně se pak Šumperk provinil útočným faulem.

5

Po levém křídle se snažil prosadit domácí Zrník, zastavil jej Masař. Šumperk ale bude vhazovat.

4

Po sražené střele se hosté dostali k rohovému kopu, ten zahrával Zdeněk Fládr, ale Šumperk si situaci ve vápně pohlídal.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy jsou již na trávníku zde v Šumperku, sestavy si doplníme hned po začátku zápasu. Domácí nastupují ve žlutých dresech, hosté v tradiční slávistické sešívané kombinaci s rudou hvězdou na prsou.
Dnešní zápas bude pískat Petr Antoníček, jehož jméno se úzce skloňovalo s utkáním loňského finále v Olomouci. Po zápase jej totiž napadli fanoušci ostravského Baníku. Snad bude pro Petra Antoníčka duel v Šumperku příjemnějším zážitkem. Delegace asistentů rozhodčího pro tento zápas je pak spíše slovní hříčkou ohledně příjmení, duel budou pomáhat řídit Zdeněk Silný a Lukáš Hubený.
Dámy a pánové, vítejte u sledování přímého textového přenosu z utkání předkola MOL Cupu, kdy se v Šumperku představí domácí divizní celek FK Šumperk proti účastníkovi MSFL, SK Hanácká Slavia Kroměříž. Utkání začne na hlavní hrací ploše Tyršova stadionu v Šumperku v 17:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FK Šumperk – SK Hanácká Slavia Kroměříž

1:6

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 90. Smrž (pen.) – 8. Marčuk, 22. Zavadil, 51. Cupák, 79. Votava, 83. Mlčoch, 84. Silný

Karty:   21. Ostrovka (SUM), 35. Dostál (SUM) – 88. Cikryt (KRO)

FK Šumperk: Kreizl – Dostál, Ostrovka, Smrž, Tran, Španihel, Bernard, Olejník, Navrátil (54. Podhorný), Zrník, Demeter (54. Jurásek)
Náhradníci: Nosák, Podhorný, Jurásek, Horák, Max

SK Hanácká Slavia Kroměříž: Toman – Šmerda (63. Silný), Zavadil, Hloch – Pančochář, Cupák, Mlčoch, Marčuk (73. Chytil), Fládr (82. Cikryt) – Votava, Masař
Náhradníci: Kofroň – Cikryt, Silný, Chytil, Jeleček, Kovář

Rozhodčí: Antoníček – Silný, Hubený