Menu

Fotbal

Mistrovství světa U20

Ukrajina – Jižní Korea

3:1

konec (1:1)

15.06.2019, 18:00 • Lodž Stadium, Lodž • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

To už je z mistrovství světa dvacetiletých vše. Já se s vámi loučím a přejí příjemný zbytek sobotního večera. (20:17:47)

Nyní už si přicházejí pro zlato ukrajinští fotbalisté. Valerij Bondar poté pozvedl také pohár pro vítěze mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Jako první si přicházejí pro stříbrné medaile korejští mladíci v čele s kapitánem Tae-hyeon Hwangem nebo největší hvězdou útočníkem Valencie Kang-in Leem.

Kang-in Lee si se stříbrem odveze z turnaje také trofej pro nejlepšího hráče celého turnaje.

Nejlepším gólmanem turnaje je vyhlášen ukrajinský Andrej Lunin!
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:14.
Ukrajina bere zlato z mistrovství světa hráčů do dvaceti let! Korejci jsou po finále zklamaní, ale i druhá pozice je pro ně obrovský úspěch!

Finále mělo raketový start. Již ve druhé minutě fauloval v pokutovém území Kang-in Leeho Danylo Beskorovajnyj, sám faulovaný pokut penaltu proměnil a poslal Koreu do rychlého náskoku. Od té chvíle se ale diktovala tempo hry Ukrajina, který byla také odměněna vyrovnání ještě do konce první půle. Po standardní situaci nešťastně přikopl Lee míč do pohybu Vladyslvu Suprjahovi, který poté umístil střelu k tyči.

Po změně stran poslal Ukrajince do vedení opět Vladyslav Suprjaha, který tentokrát zužitkoval Konopljovu nahrávku do běhu a zakončení už nedělalo ukrajinskému útočníkovi žádný problém. Poté se dostali do tempa i hráči z Asie, ale proti skvěle chytajícímu Luninovi se nedokázali prosadit. Navíc v samém závěru pečetil ukrajinské zlato individuální akcí Giorgij Citajšvili, který prostřelil Leeho z levé strany.

Ukrajinská radost ihned po závěrečném hvizdu

90+6

Konec zápasu.

90+5

Korejci se ještě snaží útočit, ale na vyrovnání už nemají téměř žádný čas. Kang-in Lee měl míč pod kontrolou, ale ve zhuštěném prostoru neměl kudy vystřelit.

90+4

Střídající Oleksij Kaščuk schytal pořádně tvrdý zákrok při hlavičkovém souboji ve středu pole. Po odpískaném faulu mohou Ukrajinci ušetřit další sekundy.

90+3

Nechybělo mnoho a po centru Leeho zakončoval ve středu vápna Jeon. Tísněný střídající hráč ale v solidní příležitosti balon jen lehce tečoval.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.

90

90. Giorgij CITAJŠVILI - 3:1

90

Ukrajina právě vstřelila branku!
Ukrajinci se stanou mistry světa! Jung-min Kim zaváhal v rozehrávce, následně se dostal k individuální akci GIORGIJ CITAJŠVILI, který si ještě před vápnem obhodil Ji-sol Leeho a nakonec poslal balon nechytatelně ke vzdálenější tyči.

90

Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Serhij Buleca, přichází Oleksij Kaščuk.

89

Se-hun Oh sice znepříjemnil Luninovi zákrok, ale i tentokrát se gólman ukrajinské reprezentace prosadil k míči. Po dalším odkopu však mohou útočit znovu Korejci.

88

Ukrajinci již nic nevymýšlejí a co nejdříve odkopávají míč daleko od své branky. Juchym Konoplja poté ve středu fauloval za žlutou kartu Leeho.

87

Luninův centr dokázal ještě hlavou prodloužit Sikan, ale míč doskákal jen k brankáři korejského týmu. Lee okamžitě rozehrával na pravou stranu, kde byl Hwang.

86

Další Luninův klidný zákrok po vysokém centru. Po dlouhém odkopu musí Korejci zahajovat svou další útočnou akci až zpoza středového kruhu.

85

Sám Serhij Buleca rozehrával rohový kop. Lee se však dostal k míči v klubku hráčů a snadno vyboxoval balon do bezpečí. Ihned poté přišel ukrajinský faul.

84

Serhij Buleca neměl potřebnou podporu směrem do útoku. I osamocený záložník se dostal do vápna, kde vybojoval pro svůj tým alespoň rohový kop.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Ukrajinci si zatím jistě drží jednobrankové vedení, navíc po faulu Sikana mohou rozehrávat ze středu pole.

82

Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Choi Jun, přichází Lee Kyu-hyuk.

81

Andrij Lunin našel na levé straně Kornijenka, ten poté centroval do vápna, ale Sikan upadl na trávník. Hlavní rozhodčí píská faul až po zákroku Leeho.

80

Se-hun Oh se sice protlačil do zakončení hlavou, ale při souboji zasáhl do obličeje Konoplju a navíc poslal míč jen daleko od levé tyče. Oh vidí také žlutou kartu.

79

Před ukrajinskou brankou je v posledních minutách horko. Lee centroval do vápna, ale Lunin stačil balon odpravit do bezpečí ve spolupráci s Safronovem.

78

Nebezpečná akce korejského týmu. Jae-ik Lee se dostal do zakončení po dalším centru do vápna, ale skvěle zasáhl ve skluzu kapitán Valerij Bondar.

77

Od Lunina putoval míč do středu pole, kde fauloval Citajšvili. Jen s bolestivou grimasou se zvedá z trávníku Jun Choi.

76

Hlavní rozhodčí dává podobně jako v prvním poločase hráčům na občerstvení. Zdravotní potíže měl Olexandr Safronov.

75

Snadná práce pro Andrije Lunina. Ukrajinský brankář, který letos hájil barvy španělského Leganés lehce sebral míč do rukavic z vysokého centru.

74

Také Gwang-yeon Lee musel zasahovat. Sikan prostrčil míč Bulecovi, který se dostal až do vápna. Kličkou k ose si udělal prostor pro střelu, ale Leeho nepřekonal.

73

Nápor korejského celku se postupem čau zvyšuje. Nyní hlavičkoval po rohovém kopu Tae-hyeon Hwang, ale ani jeho zakončení se do branky nepodívalo.

72

72. Andrij Lunin zachránil svůj tým povedeným zákrokem

72

I od rohového praporku rozehrával Kang-in Lee. Lunin parádně zasáhl proti hlavičce Jung-min Kim, následně ještě dorážel Jeon, ale jen do padajícího soupeře.

71

Kang-in Lee rozehrával volný přímý kop z místa faulu Safronova. Ve vápně se dostal k zakončení Jun Choi, ale ve zhuštěném prostoru balon do sítě neprostrčil.

70

Kornijenko si narazil s Bulecou, následně byl ale u balonu až jako druhý a po kontaktu s Leem odrazil hrací předmět na koncovou čáru.

69

Tempo zápasu lehce klesá. Hwang přišel o balon a do útoku mohl jít Sikan, ale skvěle vyběhl ze své branky proti hře Gwng-yeon Lee a zneškodnit akci výkopem.

68

Viktor Kornijenko vhazoval zpoza postranní lajny, ale v útoku našel Sikana, který nedokázal lépe zpracovat a toho využil obránce Hyun-woo Kim.

67

Po několika soubojích ve středu pole se dostal k míči Kornijenko. Právě krajní obránce ukrajinské reprezentace se odhodlal ke střele, ale pokus pouze prosvištěl kolem tyče.

66

Hwangův centr do pokutového území si snadno poradil Bondar. Korejci se ale ještě udrželi u balonu, ale Kang-in Lee nedokázal hlavičkovat přesně mezi tři tyče.

65

Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Cho Young-wook, přichází Jeon Se-jin.

64

Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Vladyslav Suprjaha, přichází Danylo Sikan.

63

Korejci se snaží útočit, ale odkrývají svou obranu. Maxim Čech zkoušel projít až do vápna, ale míč se mu zamotal těsně před vápnem mezi nohama.

62

Suprjaha to udělal skvěle v souboji jeden na jednoho proti Ji-sol Leemu. Následně přihrával proti noze Dryšljuka, který ale pálil vysoko nad.

61

Ukrajinci se zatáhli ve velkém počtu do vlastního vápna. Hned Valerij Bondar dokázal míč odvrátit daleko od vlastní branky a Lunin nemusel zasahovat.

60

Po hodině hry finálového zápasu vede Ukrajina nad Koreou 2:1. Ve druhém poločase jsou sice o něco aktivnější hráči z Asie, ale vedoucí branku vstřelil Suprjaha.

58

Velké zmatky v pokutovém území korejského týmu. Po parádním rozehrání standardní situace byl postrčen Suprjaha, dále se ale situaci u videa zkoumat nebude.

57

Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Olexij Chachljov, přichází Maxim Čech.

56

Ukrajinský celek se po vedoucí brance lehce zatáhl. Chachljov ale dokázal ve středu pole získat míč, který ještě postrčil Suprjahovi a ten získal faul. Navíc inkasoval žlutou kartu Jae-ik Lee.

55

Korejci se ihned po rozehrávce vydali do útoku. Kapitán Hwang šel s míčem podél postranní lajny, ale v šestnácti si s klidem sebral balon Lunin.

53

53. Vladyslav SUPRJAHA - 2:1

53

Ukrajina právě vstřelila branku!
Ukrajinci se dostávají do vedení! VLADYSLAV SUPRJAHA se opět nacházel na správném místě ve správný čas, Konoplja se vydal mezi dva soupeře, poté lehce na náhodu našel hrotového útočníka, který prokázal instinkt útočníka a poslal svůj tým do vedení.

52

Po změně stran se zvýšila aktivita také Korejců. Kaang-in Lee si zpracoval míč, poté byl ve hře i Se-hun Oh, ale dále už byl přesný v obraně Bondar.

51

Po faulu na Citajšviliho se ukrajinský tým přesunul na útočnou polovinu. Buleca prudkou přihrávkou do vápna hledal Suprjahu, ještě před ním stačil vyrazit Lee.

50

Jun Choi se napřáhl ze střední vzdálenosti, ale balon mu sjel z kopačky a podle toho celá akce skončila. Míč pouze proletěl vedle levé tyče.

49

Hwang měl na pravé straně více prostoru, ale nepřesnou přihrávku našel pouze Bulecu. Ten následně spěchal do útoku, ale to už se vrátil Hwang do souboje.

48

Evropský tým pokračuje v aktivitě z první půle. Buleca poslal míč po levé straně k Suprjahovi, následně se už ale Ukrajinci do vápna nedostali přes Kima.

47

Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu Ukrajinci. Dlouho se ale u balonu nezdrželi, když fauloval Leeho Chachljov.

46

Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kim Se-yun, přichází Um Won-sang.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
Nastavení uplynulo a první finálový poločas končí. Hráči obou týmů odcházejí do šaten za stavu 1:1.

Finále mělo raketový start. Již ve druhé minutě fauloval v pokutovém území Kang-in Leeho Danylo Beskorovajnyj, sám faulovaný pokut penaltu proměnil a poslal Koreu do rychlého náskoku. Od té chvíle se ale diktovala tempo hry Ukrajina, který byla také odměněna vyrovnání ještě do konce první půle. Po standardní situaci nešťastně přikopl Lee míč do pohybu Vladyslvu Suprjahovi, který poté umístil střelu k tyči.

45+5

První poločas skončil.

45+4

45+4. Ohova rána těsně před koncem první půle se do branky nevešla.

45+4

Ještě před koncem první půle nebezpečně pálil Se-hun Oh, který ale branku ukrajinského týmu o něco přestřelil.

45+3

Jun Choi měl na levém kraji více prostoru, ale než se rozhodl, co s balonem udělá, tak se k němu stáhl Konoplja. Krajní obránce ukrajinské reprezentace poté navíc otřel míč o soupeře a bude moci vhazovat.

45+2

Ji-sol Lee byl faulován na pravé straně. Následně se ale Korejci uchýlili jen k rozehrávce do kombinace ve středu pole. Ukrajina se snadno stačila vrátit do obrany.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase čtyři minuty.

45

Kang-in Lee se připomněl na trávníku. Po přihrávce od Leeho mohl pálit z prvního doteku Se-yun Kim, ale jeho pokus zamířil jen nad branku Andrije Lunina.

44

Minutu před pauzou se dostal k míči Young-wook Cho. Dále kombinoval kang-in Lee s Ohem, který ale spadl při lehkém kontaktu s Bondarem.

42

Kornijenko nestačil na levé straně doběhnut prudkou přihrávku. Korejci se ale rychle zavili balonu a tak mohou pokračovat v náporu hráči z Evropy.

41

Po delší době se usadili na útočné polovině také Korejci. Kang-in Lee zkoušel najít ve vápně Se-hum Oha, který se ale nedokázal uvolnit se sevření dvou protihráčů.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Gwang-yeon Lee rozehrával od své branky do středu pole, kde balon převzal Jung-min Kim.

39

Také Buleca se na levé straně probudil. Po rychlém náběhu zkoušel přihrávat pod sebe na hranici vápna, kde ale by pokrytý Dryšljuk.

38

Evropský celek pokračuje v aktivním postupu do útoku. Chachljov přihrával podél pravé lajny k Citajšvilimu, který ale už dále přes Choie neprošel.

37

Ukrajinci jsou po vstřelené brance při chuti. Konoplja se uvolnil na pravé straně, poté přidal i přízemní pas do vápna, kde ale šanci zastavil Jae-ik Lee.

36

36. Vladyslav SUPRJAHA - 1:1

36

Ukrajina právě vstřelila branku!
Po faulu Kima rozehrávali Ukrajinci další volný přímý kop. Už to vypadalo, že s korejský tým ubrání, ale Kang-in Lee nešťastně odrazil balon přesně do pohybu VLADYSLAVA SUPRJAHY, který lehkou střelou k tyči překonal Leeho.

35

Prvním potrestaným hráčem finále je Hyum-woo Kim, který nebezpečně sestřelil e středu pole Bulecu.

35

Serhij Buleca se dokázal uvolnit na třiceti metrech, velmi rychle se rozhodl pro střelu, ale mizerným pokusem brankáře soupeře nemohl ohrozit.

34

Hyum-woo Kim rozehrával ze středu obrany, ani korejské reprezentaci však nevyšla dlouhá přihrávka na vysunuté útočníky. Jako první byl u balonu Bondar.

33

Už jako po několikáté mířil dlouhý pas na Suprjahu. Ten se ale tentokrát nestačil vrátit s obranou a po odpískaném ofsajdu musel balon odevzdat.

32

Standardní situaci ale Korejci nevyužili. Ukrajina se bez větších potíží ubránila, ale po přechodu na útočnou polovinu ztratila míč.

31

Dryšljuk chyboval v rozehrávce, rychle do obrany s musel vracet Citajšvili. Právě krajní záložník poté musel faulovat rozběhnutého Young-wook Cho.

30

Korejský tým i po půlhodině hry vede ve finále nad Ukrajinou o jednu branku. Evropané však zvýšili svou aktivitu a v posledních chvílích několikrát nebezpečně centrovali do vápna.

29

Kang-in Lee hraje s velkou agresivitou, nyní to ale přehnal v souboji se Safronovem, kterého nepřiměřeně tvrdě poslal na trávník.

28

Kang-in Lee je zpět na trávníku a hned zavařil ukrajinské obraně. Po ztrátě balonu mohl jít do vápna Buleca, který ale spadl po lehkém kontaktu a penalta se nepíská.

27

Ukrajinci rozehrávali další rohový kop, tentokrát míč vyboxoval do bezpečí brankář Lee. Při následném protiútoku se provinil útočným faulem Jun Choi.

25

Ve středu pole zůstal ležet na trávníku zcela mimo hru Kang-in Lee. Střelec zatím jediného dnešního gólu musí být ošetřen.

24

Kang-in Lee nepříjemně napadat tentokrát Safronova. I ten ale zvládl přehrát jediného vysunutého hráče. Kornijenkův centr dokázal zblokovat Ji-sol Lee.

23

Vladyslav Suprjaha zkoušel znovu zaběhnout za korejskou obranu, ale Dryšjukova přihrávka nebyla z nejpřesnějších. U balonu tak jsou hráči z Asie.

22

Juchym Konoplja znovu vhazoval téměř ze středu trávníku. Následně se hra přesunula k Citajšvilimu, který ale nedokázal lépe zpracovat.

21

Kapitán Ukrajiny Valerij Bondar byl pod tlakem při rozehrávce, ale i s napadajícím Ohem si dokázal poradit. Kornijenko poté přetáhl centr až k brankáři soupeře.

20

I po dvaceti minutách vede korejský tým o jeden zásah. Od té doby se ale dostali Ukrajinci do tempa a v posledních minutách se výrazněji tlačí do zakončení.

19

Z druhé strany centroval do šestnáctky Serhij Buleca. Ale i tentokrát se asijský celek bez větších potíží prvotnímu nátlaku ubránil.

18

Od rohového praporku kroutil míč do vápna Citajšvili. Korejci se stačili ubránit, ale poté musel odpravit míč na další roh Ji-sol Lee.

17

Gwang-yeon Lee vykopl míč od své branky do středu pole, kde ale vyhrál hlavičkový souboj Dryšljuk. Ukrajina si poté vybojovala rohový kop.

16

Jun Choi zaváhal na levé straně, kde mu balon podjel pod kopačkou až za postranní čáru. Ukrajinci rychle rozehráli, ale po nákopu Citajšviliho skončil míč mimo hrací plochu.

15

Ani Young-wook Cho se ale při rozehrávce příliš nepředvedl. Od Bondara tak mohl balon putovat k Citajšvilimu, který ale už dále nedokázal předat přihrávku.

14

Ukrajinci se dokázali oklepat z inkasované branky. Nyní ale vypíchl míč ve středu pole Se-yun Kim, kterého okamžitě fauloval Suprjaha.

13

Také Ukrajina si vybojovala standardní situaci po faulu Suprjahy. Ze třiceti metrů centroval do vápna Buleca, nakonec míč mířil přímo na branku, ale Lee byl u své tyče včas.

12

Už už to vypadalo, že by mohl jít Kang-in Lee do nebezpečného brejku, ale při přihrávce na Oha byl míč zablokován skvěle vystoupeným Bondarem.

11

Kornijenko postupoval podél levé postranní lajny, ještě si narazil s Bulecou, ale to už byla obrana Korejců zformována těsně před vápnem.

10

Úvodní desetiminutovka vyšla o poznání lépe Korejcům. Kang-in Lee poslal svůj celek do náskoku proměněnou penaltou po faulu Beskorovalného.

9

Konoplja vhazoval zpoza postranní lajny. Následně se evropský tým ztratil míč v nebezpečném prostoru a jen díky faulu Young-wook Cho se nemuseli strachovat v obraně.

8

Prudkou přihrávku za korejskou obranu vymyslel Dryšljuk, ale Suprjaha nedokázal míč zachytit ještě na hrací ploše. O rozehrávku se tak postará korejský brankář Lee.

7

Ukrajinci se snaží o rychlou odpověď. Konoplja zkoušel projít přes pravou stranu do útoku, ale s Chachljovem si nerozuměl v kombinaci.

5

5. Lee KANG-IN - 0:1

5

Jižní Korea právě vstřelila branku!
Raketový start do finále! Balon si připravil míč na značku pokutového území sám faulovaný KANG-IN LEE. Útočník, který již několikrát naskočil za španělskou Valencii poslal Lunina na opačnou stranu a poslal Jižní Koreu do vedení.

4

A je to pokutový kop! Korejci mohou jít velmi záhy po startu finále do vedení!

4

4. Penaltový zákrok

4

Kang-in Lee šel sebevědomě do pokutového území z pravé strany, poté se dokázal uvolnit kolem Beskorovajného a hlavní rozhodčí si jde zákrok zkontrolovat k videu.

3

Korejský tým se rychle vrátil k míči na útočné polovině. Kapitán Hwang si narazil s Ohem, následně získal pro asijský celek autové vhazování Ji-sol Lee.

2

O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postaral Kang-in Lee. Korejci se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi, po dlouhém nákopu skončil míč za postranní lajnou.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Finálový zápas na mistrovství světa hráčů do dvaceti let může za několik málo okamžiků odstartovat.
V polské Lodži se již vše připravuje k vyvrcholení světového šampionátu hráčů do dvaceti let.
Úvodní sestavy:

Ukrajina: Lunin – Konoplja, Safronov, Bondar (C), Beskorovajnyj, Kornijenko – Citajšvili, Chachljov, Dryšljuk, Buleca – Suprjaha.
Náhradníci: Kučeruk, Riznyk – Veremijenko, Čech, Sikan, Musolitin, Ustymenko, Snurnicyn, Kaščuk.

Jižní Korea: Lee Gwang-yeon – Lee Ji-sol, Kim Hyun-woo, Lee Jae-ik – Hwang Tae-hyeon (C), Kim Se-yun, Kim Jung-min, Cho Young-wook, Choi Jun – Lee Kang-in, Oh Se-hun.
Náhradníci: Park Ji-min, Choi Min-soo – Jeon Se-jin, Lee Kyu-hyuk, Um Won-sang, Go Jae-hyeon, Park Tae-jun, Jeong Ho-jin, Kim Ju-sung, Lee Sang-jun.

Rozhodčí: Elfath – Atkins, Parker (vš. USA).
Jižní Korea

Korejci nevstoupili do šampionátu nejlépe. Ihned v prvním duelu základní skupiny prohráli proti Portugalsku, když se o jedinou branku zápasu postaral Trincao. Od té doby ale asijský celek jde od vítězství k vítězství. Souboj s Jihoafrickou republikou rozhodl Hyun-Woo Kim, který se jako jediný v zápase zapsal mezi střelce. V závěrečném představení v základní skupině musela Jižní Korea vyhrát, aby si zajistila postup do playoff. A to se opravdu povedlo, proti soupeři, který už měl jistotu postupu se prosadil Se-Hun Oh, po změně stran přidal gól také Young-Wook Cho a ani snížení Argentiny v závěru zápasu nic nezměnilo na korejském postupu.

Jediný gól rozhodl také osmifinálové derby proti Japonsku. Se-Hun Oh vstřelil Korejcům postup mezi osmičku nejlepších brankou pět minut před koncem. Čtvrtfinále proti Senegalu přineslo pořádnou přestřelku, po výsledku 2:2 po základní hrací době musel zápas do prodloužení. I v něm se ale týmy prosadily po jedné brance a tak následoval i penaltový rozstřel. V úvodních dvou sériích se Jižní Korea neprosadila a byla krok od vyřazení, poté ale začali chybovat i hráči z Afriky a tak poslal Korejce do boje o medaile Se-Hun Oh v páté sérii.

Semifinále už nabídlo tradiční podívanou o jediné brance. Ekvádorci byli více u balonu a vyprodukovali i více střel, ale ani jedna neskončila za zády korejského brankáře. To Choi Jun se prosadil v závěru první půle a poté už další gól k vidění nebyl.
Ukrajina

Mladé Ukrajince zdobí na šampionátu vynikající defenziva, když inkasovali pouze třikrát. Poprvé ale ihned v prvním poločase zahajovacího duelu proti USA. Východoevropský tým ale dokázal zápas otočit, když se prosadil Buleca a Popov. Také druhé střetnutí rozhodl Denys Popov, který se jako jediný hráč prosadil v duelu s Katarem. Již s jistotou postupu do vyřazovací části narazila Ukrajina na Nigérii. O úvodní gól se postaral ukrajinský útočník Danylo Sikan, po přestávce sice srovnal z penalty Tijani, ale to už nic na první místo pro Ukrajince nezměnilo.

V osmifinále Ukrajina sestřelila čtyřmi zásahy Panamu, o dva góly se postaral znovu Danylo Sikan. Čtvrtfinále s Kolumbií už bylo o poznání vyrovnanější. U úvodu se znovu zapsal do statistik gólem Sikan, ale další gól už Ukrajinci nevstřelili. Kolumbie v závěru tlačila, ale všechnu snahu zhatil vyloučením Carbonero.

Také semifinále s Itálií bylo pořádně vyrovnané. Po hodině hry se ale prosadil Buleca a poslal outsidery zápasu do vedení. Italové sice měli územní převahu, ale za celý zápas vystřelili přesně mezi tři tyče pouze jednou.
Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. V Polsku vrcholí mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Až do samotného boje o zlatou medaili se probojovala reprezentace Ukrajiny, která změří síly s Jižní Koreou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Ukrajina – Jižní Korea

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 36. Suprjaha, 53. Suprjaha (Konoplja), 90. Citajšvili – 5. Lee Kang-in (pen.)

Karty:   88. Konoplja (UKR) – 35. Kim Hyun-woo (KOR), 56. Lee Jae-ik (KOR), 80. Oh Se-hun (KOR)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:14.

Ukrajina: Lunin – Konoplja, Safronov, Bondar (C), Beskorovajnyj, Kornijenko – Citajšvili, Chachljov (57. Čech), Dryšljuk, Buleca (90. Kaščuk) – Suprjaha (64. Sikan).
Náhradníci: Kučeruk, Riznyk – Veremijenko, Čech, Sikan, Musolitin, Ustymenko, Snurnicyn, Kaščuk.

Jižní Korea: Lee Gwang-yeon – Lee Ji-sol, Kim Hyun-woo, Lee Jae-ik – Hwang Tae-hyeon (C), Kim Se-yun (46. Um Won-sang), Kim Jung-min, Cho Young-wook (65. Jeon Se-jin), Choi Jun (82. Lee Kyu-hyuk) – Lee Kang-in, Oh Se-hun.
Náhradníci: Park Ji-min, Choi Min-soo – Jeon Se-jin, Lee Kyu-hyuk, Um Won-sang, Go Jae-hyeon, Park Tae-jun, Jeong Ho-jin, Kim Ju-sung, Lee Sang-jun.

Rozhodčí: Elfath – Atkins, Parker (vš. USA)