Menu

Hokej

Mistrovství světa - II. A Divize

Srbsko – Čína

6:5

konec (1:2, 1:3, 4:0)

12.04.2019, 20:05 • Ledena dvorana Pionir, Bělehrad • 3. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.1 10.0 10.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Srbsko ještě v polovině třetí třetiny prohrávalo na domácím mistrovství divize 2A s Čínou 2:5, ale fantastickým závěrem dokázalo otočit skóre ve svůj prospěch a gólem 14 sekund před koncem zápasu vyhrát 6:5, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (22:40:43)
Tabulka divize 2A po třetím hracím dni:
1. Austrálie – 7 bodů, skóre 10:6
2. Chorvatsko – 6 bodů, skóre 13:5
3. Srbsko – 6 bodů, skóre 11:9
4. Španělsko – 6 bodů, skóre 9:9
5. Belgie – 2 body, skóre 8:12
6. Čína – 0 bodů, skóre 8:18.
Statistiky zápasu:
Góly: 6-5
Střely na branku: 44-28
Zásahy gólmanů: 23-38
Vyloučení: 3-7
Využití: 2-2.
Třetí třetina je za námi a Číňané mohou velice smutnit. Po dvou třetinách totiž vedli 5:2 a nezalekli se ani toho, když zkraje druhé části domácí smazali jejich vedení 2:0 z konce první třetiny.

Srbové dobrých osm minut ve třetí části vypadali, že s výsledkem nedokáží nic udělat a někteří diváci v Ledene dvoraně už možná odcházeli domů. Naději jim vykřesal v padesáté minutě Dominik Crnogorač, jenž se obtočil kolem obránce a zblízka dostal puk do sítě. O dvě a půl minuty později prohrávali Srbové už jen o gól, když Robert Sabados, sehrál i kvůli příliš vysunuté obranné čtveřici soupeře parádně přesilovku a zakončil do šibenice na bližší tyč, navíc z úhlu.

Číňané se poté bránili a nutno říct, že dobře. Ustáli i další oslabení. Dvě minuty před koncem odvolalo Srbsko gólmana a risk jim vyšel po dvaceti sekundách hry, kdy Kastelovi z kruhů při střele sjel kotouč z hole. Dostal se tak ke Crnogoračovi, jehož dělovku sice Chan ztlumil, ale puk mi spadl k pravé tyči a tam jej bleskově dorazil do sítě Aleksa Luković. Domácí chtěli vyhrát, čímž by se přiblížili naději na postup a to se jim nakonec povedlo. Půl minuty před koncem znovu při útoku odvolali gólmana, Crnogoračovu ránu z kruhů tečoval Viktor Kastel a rozhodl o obrovské radosti domácích – 6:5.
Kapitán Číny si ještě po zápasu něco dlouho vysvětluje s rozhodčím, ale pokud právě v pruhovaných mužích hledá Čchen Čang jednu z příčin porážky, tak by neměl. Vést v polovině třetí třetiny 5:2 a prohrát 5:6, to by se stávat nemělo ani v divizi 2A mistrovství světa.

Konec zápasu.

59:46

59:46 KASTEL - 6:5

59:46

Srbsko právě střelilo branku!
Neskutečný závěr, neskutečný! Čína ještě v 50. minutě vedla 5:2 a necelé dvě minuty před koncem 5:4, ale nakonec prohrává 5:6! Sretović sice nedostal přihrávku před volnou branku, ale dojel si odražený puk. Z levé strany za brankou přihrál na kruhy pro Crnogorače, jenž vypálil z první a VIKTOR KASTEL se prosadil úspěšnou tečí! Parádní obrat Srbska a velký smutek v táboře Číny! Asistence: Dominik Crnogorač, Marko Sretović.

59:33

Ranković jde opět z klece a domácí to zkusí znovu v šesti bez gólmana.

59:15

Domácí to ještě zkouší! Crnogorač zblízka nedokázal usměrnit puk do sítě, v další pozici pak jeho spoluhráč Sretović nedostal před branku přihrávku. Byl před Chanem zcela volný.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:24

58:24 LUKOVIĆ - 5:5

58:24

Srbsko právě střelilo branku!
Trošku smůla pro Číňany, jen co je pravda. Viktor Kastel chtěl z kruhů po přihrávce střílet, ale puk mu sjel z hole. Kotouč se tak dostal k Dominiku Crnogoračovi, jenž z levého kruhu vypálil tvrdou dělovku. Tu sice Chan dokázal ztlumit, ale puk mu vypadl za záda k pravé tyči, kde ho ALEKSA LUKOVIĆ bleskově dorazil do sítě a srovnává stav zápasu. Asistence: Viktor Kastel.

58:01

Ranković je venku z branky a Srbové hrají v šesti bez gólmana!

58:01

Domácí dokázali to, co pro tuto chvíli alespoň chtěli, a to zavézt kotouč do útočného pásma. Dá se čekat, že kanadský kouč Alexandre Dandenault odvolá gólmana. Následně vznikla menší šarvátka, ale nic strašného.

57:17

Čína hraje v plném počtu.

57:03

Chuangovi stačilo, aby jen na obranné modré stínoval a uzmul soupeři puk. A navíc ještě založil rychlý protiútok, po kterém si najel před branku a na pravé straně zkoušel bekhendové zakončení, které si tentokrát Ranković dobře pohlídal a puk vyrazil.

56:23

Roberta Sabados dojel po buly odražený puk za brankou, ale zanedlouho se kvartet čínských hokejistů dokázal osvobodit.

56:21

Velký závar byl nyní před brankou Chana, který ale celou situaci jistí a kotouč má ve své moci. Z přesilovky Srbska zbývá už jen 56 sekund.

55:52

Nápřah Pavla Popravky z levého kruhu neskončil mezi třemi tyčemi. Což bylo jediné štěstí pro Chana, který by měl jinak spoustu práce.

55:17

Tohle je nepříjemnost pro Čínu, a to pořádně velká! Chao Čang jde na dvě minuty ven za nedovolené bránění a Srbové tak mají šanci na srovnání stavu!

54:48

Nyní ale Čína trošku pozapomněla na Marko Dragoviće, který se rychle protáhl po levé straně do pásma. Dokonce až tak rychle, že neměl nikoho, komu by přihrál.

54:05

Defenzívní činnosti Číňanů se nyní trošku zlepšila, hráči v červeném vytváří v obranném pásmu pětičlenný, zatím neprostupný, val.

52:23

Buly se nyní po nepřesnosti Srbů stěhuje k levici Rankoviće.

52:10

Branka za zády Chana je opět posunutá, takže bude hra přerušená a branková konstrukce se bude upravovat. To je samozřejmě vítaná chvilka odpočinku pro Číňany.

52:04

Hosté se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.

51:50

Domácí celek vyhrál buly a znovu se rychle dostal až před Chana, ale tentokrát neúspěšně.

51:33

Pokud dobře vidím, tak i Číňané si berou oddechový čas.

51:33

51:33 SABADOS - 4:5

51:33

Srbsko právě střelilo branku!
Číňané vysunuli obraný čtverec hodně před branku, až to bylo s podivem. Sabados už mohl střílet, kdyby předvedl na levé straně ve velkém úhlu nějaký manévr. Ale udělal to fantasticky. Posunul totiž puk na modrou, takže i čtverec soupeře vyjel trošku výše. Djumić mu od modré vrátil puk, takže měl ROBERT SABADOS výrazně více času a hezkou trefou do bližší šibenice nad rameno vykřesává Srbům naději. Asistence: Mirko Djumić, Pavle Podunavač.

51:08

Střela Nikoly Kerezoviće z levého kruhu šla přesně do připraveného gólmana Chana.

50:51

Srbové si vyžádali před přesilovou hrou oddechový čas.

50:51

Možná jedna z rozhodujících chvil zápasu. Chan-wen S' jde dnes podruhé na trestnou lavici, když si při tlaku Srska pomohl držením hokejky soupeře.

50:17

Domácí ekipa je nyní jasně na koni a už měla dvě dobré příležitosti ke snížení na jednobrankový rozdíl. Jenže předbrankovému prostoru nyní vládne gólman Číny Chan, který drží svůj tým na náskoku dvou branek.

49:04

49:04 CRNOGORAČ - 3:5

49:04

Srbsko právě střelilo branku!
Už to vypadalo, že DOMINIK CRNOGORAČ zazdil dobrou šanci, když dostal puk od Kerezoviće do prostoru branky. Zpoza klece si totiž vyjel na levou stranu, kde ale udělal výbornou zpětnou kličku Chuangovi a přes Lianga se natlačil do bezprostřední blízkosti branky, kde také našel skulinku ve výstroji Chana! Asistence: Nikola Kerezović, Mirko Djumić.

48:33

Ještě to domácí plejeři zkouší. Viktor Kastel si před brankou hezky našel odražený puk, jenže ještě lepším zákrokem ho vychytal Chan!

47:49

Je až s podivem, co občas Srbové vytváří při rozehrávkách. Sloveso vytváří bylo v tomto případě samozřejmě myšleno negativně, Číňané se často nemusí při získání kotouče ani moc snažit.

47:21

Čína založila rychlý protiútok, ve kterém dostal Čcheng Čang parádní přihrávku, uvolnil se přes obránce a jel sám na Rankoviće. Mířil na jeho levý beton a nakonec orazítkoval tyčku. Sice se radoval a myslel, že si gólman Srbska srazil puk do sítě, ale kotouč zůstal před brankovou čárou

46:33

Domácí hokejisté jeli v situaci dva na jednoho, kdy na sebe veškerou odpovědnost střelou z pravé strany vzal Marko Sretović, jenž nechtěl přihrávat volnému Brkusaninovi. A to byla chyba, jelikož centr druhé srbské lajny mířil mimo tři tyče.

45:48

Na domácích hokejistech je možná vidět už trošku křeč, zejména z toho, jak se nemohou dostat do žádné vyložené šance.

44:48

Mohlo být vymalováno, tedy se srbskými nadějemi. To by ale musel Chao Čang z kruhů z ideální pozice zamířit alespoň mezi tři tyče! Což se ale nestalo.

44:28

Při útoku čínských hokejistů přišel velký tlak do branky, která byla kompletně vychýlena z brankové konstrukce.

44:10

Čína hraje opět v plném počtu.

43:37

Jenže přichází další ztráta puku domácích a Pavel Popravka se musel hodně rychle vracet, aby byl u kotouče dříve než soupeř.

43:20

Až po sedmdesáti sekundách hry se Srbové zformovali v útočném pásmu.

43:03

Hned po buly ve středním pásmu se Čína osvobozuje a posílá kotouč až k Rankovićovi.

42:58

Jenže nejprve je pískán jejich ofsajd a ani další zavezení puku neskončilo lépe – ofsajd podruhé.

42:10

Možná klíčový moment zápasu. Rudi Jing jde ven na dvě minuty za vysokou hůl a Srbové se opět mohou dostat do zápasu.

41:23

Mistrovství světa nižších divizí přináší zajímavé příběhy. Stačilo se loni podívat třeba na Velkou Británii nebo Litvu. Také 2A divize je zajímavá. Zatímco Belgie se dnes radovala z prvních dvou bodů, které sebrala suverénovi z Austrálie, tak právě Belgičané nyní okupují sestupovou pozici, jelikož Čína si jde za třemi body.

40:52

Je asi jasné, že ve třetí části se Srbové budou hodně tlačit do útoku. To je hned v úvodní minutě vidět. Pískáno je zakázané uvolnění Číny.

40:01

Jug Mitić vydržel v kleci jen čtyři minuty, na třetí třetinu jde do branky opět Arsenije Ranković.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 21:40.
Druhá třetina sice začala pro domácí ideálně, když ve 23. minutě při přesilové hře vyrovnal střelou od modré Pavle Podunavač. Jenže i přes další šance to je ze srbské strany prozatím vše. O necelé čtyři minuty později totiž Čína opět vedla, když po vybojovaném kotouči od Jinga přistrčil Č. Čang puk na Ming-Si Janga a ten se trefil krásně do šibenice. Zatím rozhodující úder přišel na konci druhé části, a to hned dvojnásobný. Nejprve domácí zbytečně ztratili puk a rychlý protiútok zakončil střelou z první od modré Lej Čchen. Při jeho gólu se rozhodně nezaskvěl Ranković a šel z klece ven. Jenže Mitić dostal gól už po minutě a čtvrt na placu, když opět slavila úspěch čínská bojovnost. Tentokrát puk získal za brankou Tchien-Siang a rychle ho zasunul k levé straně branky – 2:5.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.

38:11

38:11 SIA - 2:5

38:11

Čína právě vstřelila branku!
Obránce Srbů Stafan Ilić při zakládání útoku na pravé straně za brankou nezvládl napadání soupeře a TCHIEN-SIANG vybojoval kotouč. Ten mu sice uskočil přímo za branku, ale útočník Číny si pro něj ihned sjel a rychle si to namířil k levé tyči. Než se Mitić stihl v brance ohřát, tak mu posílá navštívenku. To jsou věci na srbském stadionu Ledena dvorana Pionir! Bez asistence.

36:54

Arsenije Ranković dnes rozhodně nepodal výkon, na který byl mohl být pyšný, a jde z klece. Na jeho místo přichází Jug Mitić.

36:54

36:54 Lej ČCHEN - 2:4

36:54

Čína právě vstřelila branku!
Domácí se dostávají do podobné situace jako na konci první třetiny. Zbytečná ztráta puku v útočném pásmu a rychlé přenesení hry přináší Číňanům opětovný dvoubrankový náskok. Li získal kotouč, rychle jej dal na Čcheng Čanga a ten s ním ze středního pásma přejel přes modrou. Následně si všiml, že mu najíždí přesně na střed modré LEJ ČCHEN, tak mu puk předal, útočník Číny vystřelil z první a překvapil Rankoviće, který rozhodně nemůže mít čisté svědomí. Asistence: Čcheng Čang, Chang Li.

35:16

Chan-wen S´ zřejmě nabral na trestné lavici spoustu sil a nyní se prodral po levé straně až před branku. Ačkoliv byl stínován Podunavačem, dokázal vystřelit a Arsenije Ranković nyní podržel svůj tým od nepříjemného manka v podobě dvou branek.

34:45

Přesilovka Srbů končí, Čína hraje v plném počtu.

34:16

Po dalším buly se už Číňané osvobozují a posílají puk na druhou stranu kluziště.

33:38

Domácí kombinují před brankou soupeře a mají slibný tlak. Jenže Brkušanin netrefil branku a poté Sretović nápřahem od modré pouze vyprášil betony Pcheng-feje Chana.

32:45

Mico Dragutinović se ze čtvrté lajny ozval a vybojoval na pravém kruhu puk Což pro něj byla voda na mlýn, jelikož si už mohl sjíždět před Chana. Ale chyba lávky, Chan-wen S´ sáhl na záchrannou brzdu v podobě podrážení a dává Srbům přesilovku.

31:37

Li se už už probíjel k puku a pokud by ho na útočné modré získal, jel by sám na branku. Dva beci Srbska ho sice zastavili, ale také puk jen přistrčili na Rudiho Jinga, který tváří v tvář Rankovićovi zazmatkoval a brankář Crvené Zvezdy měl snadnou úlohu.

31:03

Lej Čchen si prodloužil pobyt na ledě a dobře udělal, protože na útočné modré zablokoval rozehrávku soupeře a Srbové tak musí začít znovu.

30:15

Marko Sretović byl před brankou Číny hodně důrazný a snažil se také dotlačit puk do sítě, ale Chan byl pozorný a následně vychytal i dorážku Podunavače.

29:51

Hokej se nyní musí líbit. Hraje se nahoru – dolu, opravdu se i v divizi 2A máme na co se dívat!

28:46

Také Asiaté zahrozili. jako tank se přihrnul k brance Rankoviće útočník Chao Čang, který ale puk do sítě nezasunul a navíc byla klec za zády srbského brankáře lehce posunutá.

27:27

O hodně rychlou odpověď se snažil Lazar Lestarić, který si sjel z pravé strany s pukem až před branku, ale střelou na vzdálenější tyči nedokázal Chana překonat a zatím má tak na kontě dnes pouze jednu branku.

26:36

26:36 JANG - 2:3

26:36

Čína právě vstřelila branku!
Číňané opět vedou! Jing v rohu za brankou vybojoval kotouč a přistrčil ho pro Ce-sena Čanga. Útočník Číny z levého kruhu našel na pravém MING-SI JANGA, jenž se opřel do puku a trefil naprosto přesně šibenici nad pravým ramenem Rankoviće. Puk ani nespadl na led, zůstal chvilku zaseknutý v síti. Asistence: Ce-sen Čang, Rudi Jing.

25:39

Li se naštěstí po chvíli zvedá z ledu a odjíždí na střídačku.

25:39

Hodně zbytečná zákrok Stefana Iliće. Obránce Srbů, hrající v první lajně, totiž zcela zbytečně u čínské střídačky trefil svým kolenem Changa Li a už odjíždí na trestnou lavici. Co je horší, hokejista Číny leží na ledě bez známek pohybu. Trest je nakonec dvouminutový, i když tohle klidně mohlo být za víc.

25:07

Čcheng Čang se pokoušel projet po levé straně do útočného pásma, což se mu také podařilo, ale při kličce puk ztratil.

24:53

Začínuá se tedy od znova a je jasné, že nyní budou mít psychickou výhodu na svojí straně Srbové.

22:55

22:55 PODUNAVAČ - 2:2

22:55

Srbsko právě střelilo branku!
Domácí celek využívá přesilovou hru a srovnává stav zápasu. Bosković si na levé straně útočného pásma vyměnil kotouč s Kerezovićem a následně přihrál na modrou na PAVLE PODUNAVAČE. Obránce Srbů si připravil kotouč na hůl, poté tvrdě vystřelil a přes clonící hráče skončil kotouč za zády gólmana Chana. Asistence: Stefan Bosković, Nikola Kerezović.

22:48

Bosković dával kotouč křížem na levý kruh pro Djumiće, ale ten také nedokázal vystřelit. První kontakt s pukem domácím chybí.

22:37

Srbové kombinují před branku Chana, ale zatím jim chybí střelba.

22:03

Další zavezení do pásma v podání domácích, ale i nyní se Číňané ubránili. Jenže jen za cenu nedovoleného zákroku a na lavici trestů jde C'-meng Čchen kvůli držení.

21:38

Srbové jsou ale jako sršni a rychle napadají rozehrávku čínského týmu. Zejména Ivan Anić byl v tomto ohledu hodně aktivní, ale na vrcholu pravého kruhu si neseřídil puk na střelu.

21:10

Vucurević nepojal přihrávku úplně dobře. Snažil se dát puk o prkna na spoluhráče, ale kotouč odrazem od mantinelu končí v hledišti a buly proběhne ve středním pásmu.

20:52

Kastel byl na buly úspěšnější a hned nahodil puk dopředu, aby o něj spoluhráči za brankou Chana bojovali.

20:42

Dá se očekávat, že naopak vstřelená branka určitě nabudí Srby k vyrovnání. Už se rozjížděli k prvnímu útoku ve druhém dějství, ale nepohlídali si ofsajd.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 20:53.
První třetina je za námi. Více ze hry měli zpočátku domácí Srbové, jenže se jim nepodařilo dostat puk do branky a jejich akce postrádaly moment překvapení. Přišel tak trest. Čína sice nevyužila přesilovou hru, ale po jejím skončení se prosadil po šťastném odrazu puku Chang Li. Oba týmy poté hráli ve čtyřech, načež měli Asiaté půlminutovou přesilovou hru, kterou také využili. Po špatném útoku vznikl protiútok, kdy Jang zavezl puk do pásma, předložil jej Čchien-I Chuangovi a domácí celek byl rázem v úzkých. Jenže za minutu a půl bylo sníženo, když z druhé dorážky uspěl Lazar Lestarić – 1:2.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Je tu ještě jedno vhazování před Changem. Trenér Číny Juha Nurminen je určitě nespokojený, že se jeho svěřencům nepodařilo udržet dvoubrankový náskok do konce první periody.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

17:42

17:42 LESTARIĆ - 1:2

17:42

Srbsko právě střelilo branku!
Už je to pouze o jednu branku. Mirko Djumić přebral na levém kruhu přihrávku Boskoviće a vystřelil. Chan vyrazil puk na levou stranu, kde v obtížné pozici na dorážku neuspěl ani Novaković. Ale puk se tentokrát odrazil před branku přímo na LAZARA LESTARIĆE, jenž jej nechytatelně poslal pod víko. Asistence: Uglješa Novaković, Mirko Djumić.

16:15

16:15 CHUANG - 0:2

16:15

Čína právě vstřelila branku!
Asijský tým využívá kratičkou přesilovku a odskakuje do dvoubrankového vedení. To se nečekalo! Vucurević a Kastel sice zaváželi puk do útočného pásma, ale hodně laxně a ztratili ho. Protiútok Číny byl naopak smrtící. Jang totiž sebral puk a ujel do přečíslení tři na jednoho. Z levé strany předložil puk mezi kruhy na ČCHIEN-I CHUANGA A ten zakončil dobře – střelou k levé tyči kolem betonu gólmana Rankoviće. Asistence: Ming-si Jang.

16:04

Čína hraje v plném počtu a začíná její krátká přesilová hra.

14:37

Jenže po 33 sekundách se síly na ledě srovnají, jelikož Dominik Crnogorač zahrál proti pravidly, když se proti soupeři provinil pozdním dohráním. Bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách.

14:04

Čchien-i Chuang se provinil hrubostí a Srbsko bude mít další přesilovou hru.

13:40

Mirko Djumić sebral kotouč ve středním pásmu, udělal pár rychlých temp a po pravé straně se dostal do útočného pásma. Křižnou přihrávkou hledal před brankou Dragoviće, jenž se k touši o kousek nedostal.

11:15

Domácí celek se snaží s nepříznivým výsledkem rychle něco udělat, ale zatím se mu to nedaří. Hosty naopak vstřelená branka určitě povzbudí.

10:36

10:36 LI - 0:1

10:36

Čína právě vstřelila branku!
Šok pro domácí hokejisty. Ačkoliv se Srbové ubránili oslabení, vzápětí inkasují. Jang vyhrál buly na Lej Čchena, který tvrdě vypálil od modré. Kotouč se pro domácí hodně smolně odrazil od zadního mantinelu přímo na CHANGA LI , který číhal u levé tyče a posílá svůj tým do vedení. Asistence: Lej Čchen, Ming-si Jang.

10:05

Domácí celek hraje v plném počtu.

10:00

Přesilová hra nejde Číňanům tak, jak by si přáli. Srbové ve čtyřech nemají příliš problémů v oslabení.

08:25

Domácí se krátce po buly osvobozují.

08:05

Hráčská lavice Srbů špatně střídala, takže Čína přichází zadarmo k přesilové hře. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě a za hráčskou lávku si půjde odsedět Mico Dragutinović.

07:28

Další pořádnou šanci v přesilové hře si již domácí tým nevytvořil a Čína hraje v plném počtu.

06:51

Pavel Popravka si sjel z levé strany až na kruh a otestoval pozornost Chana, který opět kryje puk.

05:56

Srbové opět operují před Chanem a nyní rozpoutávají poměrně velký kolotoč. Zbývalo jen vyřešit, kdo z první lajny vystřelí. Po přihrávce Dragoviće se o střelu pokusil Mirko Djumić, ale ani on neměl dostatek střeleckého štěstí.

05:28

Domácímu celku by se výhra za tři body jistě hodila, jelikož doposud stoprocentní Austrálie dnes prohrála s Belgií 3:4 v prodloužení a tabulka divize 2A se tak hodně zdramatizovala. A přiblížit se bodům budou moct nyní, jelikož Tchien-siang Sia je vyloučen za držení protihráče.

04:42

Domácí celek je aktivnějším týmem a Pengfej Chan se v brance jistě nenudí. Během chvíle si připisuje další zákrok, ale nyní se jednalo pouze o snadné nahození.

03:37

Dominik Crnogorač, Srb s kanadskými kořeny hrající za Hamilton Steelhawks, si zaklepal na modré o puk a poté se z vrcholu pravého kruhu řádně opřel do kotouče, čímž ale jen vytřepal prach z betonů Chana.

02:59

Chuang nahodil kotouč po prknech do útočného pásma, po chvíli jej ale sebrali opět domácí a míří na druhou stranu.

01:31

Na druhé straně se k útoku nedostali Číňané a to je voda na mlýn pro domácí plejery.

00:48

Dragović vybojoval kotouč za brankou, ale úspěšný s nahozením puku na Chana nebyl.

00:01

Klasická znělka IIHF skončila, na stadionu v Bělehradě začíná první třetina a úvodní buly vyhráli domácí hokejisté.

00:01

Utkání právě začalo.
Na začátek zápasu se ještě čeká, za malou chvíli už ale začneme.
Na začátek zápasu je vše připraveno!
Úvodní sestavy:

Srbsko: Ranković (Mitić) – Bosković, Ilić, Podunavač, Anić, Luković, Crnogorač, Novaković – Djumić, Dragović, Kerezović – Brkusanin, Sretović, Sabados – Popravka, Kastel, Vucurević – Zwick, Dragutinović, Lestarić – Baračkov. Trenér: Alexandre Dandenault

Čína: Chan (Sun) – C. Čchen, Jang, Liang, Chu, P. Čang, S´, Wang – Li, Lej Čchen, Č. Čang – Ch. Čang, Jing, C. Čang – Siang, Chuang, Sia – P. Liou, Ling Čchen, W. Čang – J. Liou. Trenér: Juha Nurminen

Rozhodčí: Christoph Sternat – Havar Dahl, James Kavanagh.
Vzájemné zápasy:
Čína – Srbsko 1:3 (24.4.2018, divize 2.A)
Srbsko – Čína 3:0 (15.4.2016, divize 2.A)
Srbsko – Čína 5:1 (7.11.2015, kvalifikace na OH 2018).
Čína:
Číňané sice zvýšení hokejové kvality věnují dostatek prostředků, zejména finančních, a tým z Pekingu Kunlun dokonce hraje Kontinentální hokejovou ligu, ale národnímu týmu se na mistrovství čtvrté výkonnostní kategorie nedaří a je zatím jasně poslední. Čína totiž nejprve prohrála se Španělskem 3:5, byť ještě v 54. minutě byl stav 3:3. Ve druhém vystoupení na turnaji pak asijský tým jasně podlehl Chorvatsku 0:7.
Srbsko:
Domácí tým by před svými fanoušky rád oslavil postup o patro výše, bude to mít ale velice těžké. Tým kanadského trenéra Alexandre Dandenaulta totiž v prvním zápase zdolal v "derby" Chorvatsko 3:1, ale den poté, ve středu, padl s Austrálií těsně 2:3. Pokud chtějí Srbové ještě pomýšlet na postup, musí dnes proti Číně bezpodmínečně zvítězit.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Mistrovství světa divize 2.A, které se pro letošní sezonu hraje v Bělehradě. Hlavní město Srbska dnes uvidí zápas domácího týmu proti Číně, který je na programu přesně od 20 hodin. Ve čtvrtém nejvyšším seniorském reprezentačním turnaji pod hlavičkou IIHF se soutěží o postup do divize 1.B. Nejlepší výchozí pozici má zatím Španělsko, které ze dvou zápasů neztratilo ani bod.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Srbsko – Čína

6:5

konec (1:2, 1:3, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Lestarić (Novaković, Djumić), 23. Podunavač (Bosković, Krerezović), 50. Crnogorač (Kerezović, Djumić), 52. Sabados (Djumić, Podunavač), 59. Luković (Kastel), 60. Kastel (Crnogorač, Sretović) – 11. Li (Lej Čchen, Jang), 17. Chuang (Jang), 27. Jang (C. Čang, Jing), 37. Lej Čchen (Č. Čang, Li), 39. Sia

Srbsko: Ranković (37. – 41. Mitić) – Bosković, Ilić, Podunavač, Anić, Luković, Crnogorač, Novaković – Djumić, Dragović, Kerezović – Brkusanin, Sretović, Sabados – Popravka, Kastel, Vucurević – Zwick, Dragutinović, Lestarić – Baračkov. Trenér: Alexandre Dandenault

Čína: Chan (Sun) – C. Čchen, Jang, Liang, Chu, P. Čang, S´, Wang – Li, Lej Čchen, Č. Čang – Ch. Čang, Jing, C. Čang – Siang, Chuang, Sia – P. Liou, Ling Čchen, W. Čang – J. Liou. Trenér: Juha Nurminen

Rozhodčí: Christoph Sternat – Havar Dahl, James Kavanagh

Průběh zápasu
1. třetina
05:28 CHN 2 Sia, držení
08:05 SRB 2 HL Dragutinović, příliš mnoho hráčů
10:36 CHN 0:1 Li (Lej Čchen, Jang)
14:04 CHN 2 Chuang, hrubost
14:37 SRB 2 Crnogorač, pozdní dohrání
16:15 CHN 0:2 Chuang (Jang)
17:42 SRB 1:2 Lestarić (Novaković, Djumić)
Po 1. třetině
2. třetina
22:03 CHN 2 Čchen, držení
22:55 SRB 2:2 Podunavač (Bosković, Krerezović)
25:39 SRB 2 Ilić, faul kolenem
26:36 CHN 2:3 Jang (C. Čang, Jing)
32:45 CHN 2 S', podrážení
36:54 CHN 2:4 Lej Čchen (Č. Čang, Li)
36:54 SRB -Mitić +Ranković (Střídání)
38:11 CHN 2:5 Sia
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 SRB -Ranković +Mitić (Střídání)
42:10 CHN 2 Jing, vysoká hůl
49:04 SRB 3:5 Crnogorač (Kerezović, Djumić)
50:51 CHN 2 S', držení hole
51:33 SRB 4:5 Sabados (Djumić, Podunavač)
55:17 SRB 2 Ch. Čang, nedovolené bránění
58:24 SRB 5:5 Luković (Kastel)
59:46 SRB 6:5 Kastel (Crnogorač, Sretović)
Konec