Menu

Hokej

Mistrovství světa žen

Kanada – Německo

5:0

konec (1:0, 2:0, 2:0)

11.04.2019, 15:08 • Espoo Metro Areena (Espoo, Finsko) • Čtvrtfinále • David Jahoda (@jaho_da), Šimon Rogner (@simonrogner)

Tipsport: 1.0 25.0 30.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Za znění kanadské hymny se s vámi z finského Espoo pro tuto chvíli loučím. Přeji hezký zbytek dne.

Nezapomeňte, že už v 18:30 hrají svůj čtvrtfinálový zápas české reprezentantky proti domácím Finkám. (17:26:05)
Oceněni jsou: brankářka Jennifer Harssová, obránkyně Anna Fiegertová a útočnice Julia Zornová.
Jelikož Německo na turnaji končí, budou vyhlášeny tři nejlepší hráčky za působení v celém turnaji.
Nejlepší hráčky zápasu:
Kanada: Blayre Turnbullová
Německo: Carina Strobelová
Naprosto jednoznačný zápas. O tom, kdo jej vyhraje, bylo jasno od prvních minut. Kanaďanky nedaly německým soupeřkám vůbec žádnou šanci. Počet střel na branku 66:9 je naprosto výmluvný... Ve třetí části upravily skóre na konečných 5:0 Spoonerová a Turnbullová.

Konec zápasu.

59:50

Už se nic nestane, Kanada si užívá poslední vteřiny postupového zápasu.

58:30

Kanaďanky ve svém obranném pásmu zašláply kotouč u mantinelu. Chvilku dala hlavní rozhodčí všem hráčkám na to, aby se o puk popraly. Nakonec ale přerušuje.

58:12

Vyloučení v týmu Kanada (Gabelová – 2 min., napadení).

57:43

První přesilovka Kanady, kterou dokázaly německé reprezentantky přežít bez inkasované branky.

57:07

Harssová se roztáhla na brankové čáře, co to jen šlo. Nurseovou dokázala zastavit i vleže!

56:45

Němky dělají vše proto, aby tentokrát z přesilovky gól nedostaly. Zatím se jim to daří.

55:42

Vyloučení v týmu Německo (Karpfová – 2 min., hákování).

55:00

Harssová nyní měla štěstí, tečovaná rána od modré čáry jen těsně minula její branku. Jinak by byla nespíš bez šance.

54:10

Delarbreová se snažila najít před brankou Zornovou, ale kanadská obránkyně Fastová byla před Němkou u puku dříve.

53:23

Chvilka rozptýlení pro brankářku Maschmeyerovou, která si po špatné nahrávce německého týmu sáhla na kotouč a rozehrála.

51:32

51:32 Blayre TURNBULLOVÁ - 5:0

51:32

Kanada právě vstřelila branku!
Gleissnerová si na trestné lavici poseděla jen deset vteřin. Pátou branku Kanady má na svědomí BLAYRE TURNBULLOVÁ, který tečovala před brankou tvrdou ránu Daoustové od modré čáry. Asistence: Melodie Daoustová, Laura Fortinová.

51:22

Vyloučení v týmu Kanada (Gleissnerová – 2 min., podrážení).
Dnešní utkání sleduje 744 diváků.

50:54

Harssová schovala do výstroje dalekonosnou Ambroseové. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po její levé ruce.

49:54

Němky teď na chvíli vytáhly vysoko své napadání, Kanaďanky maličko zatáhly. Ale šlo opravdu jen o chvilkovou záležitost, Maschmeyerová ve třetí třetině pořád čeká na svůj první zákrok.

49:05

Klugeová se prokličkovala až mezi kruhy, ale Kanaďanky ji na poslední chvíli zamezily ve střelbě.

47:59

Tenhle zákrok byl jeden z těch jednodušších, které si Harssová připsala. Rána Larocqueové od hrazení ji nemohl zaskočit.

46:57

Lacquetteová umí od modré čáry posílat prudké kotouče, její spoluhráčky zase příkladně cloní. Harssové proto nezbývá většinou nic jiného, než spadnout na kolena a doufat, že ji puk trefí do chráničů. Teď se to povedlo.

46:15

Harssová se v brankovišti plácala jako kapr na souši, Kanaďanky kolem ní jezdily a už už sahaly po páté trefě. Harssová ale dokázala nějakým způsobem puk ukrýt pod sebou, a přerušit tak hru.

45:29

Kanaďanky jsou hladové dál a dál. Střela Staceyové byla zblokována do rohu kluziště.

43:11

43:11 Natalie SPOONEROVÁ - 4:0

43:11

Kanada právě vstřelila branku!
Teď už ale Kanaďankám čtvrtý gól nikdo nevezme. Po střele Lacquetteové předvedla ukázkový důraz před brankou NATALIE SPOONEROVÁ a dorážkou propasírovala puk mezi betony německé gólmanky. Asistence: Brigette Lacquetteová, Brianne Jenner.

42:59

Vyloučení v týmu Německo (Gleissnerová – 2 min., hákování).

42:58

I když rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa vyšla na led a rezolutně rozpažila, ještě se pár vteřin všechny rozhodčí u boxu časoměřičů. Nakonec to ale gól opravdu není a bude se vhazovat před Harssovou.

42:58

Kanada už se radovala z další branky. Johnstonová poslala do brankoviště prudkou nahrávku, odkud se puk odrazil od Jilliany Saulnierová odrazil do německé branky. Jenže po prozkoumání videa se přišlo na to, že Saulnierová nastavila brusle úmyslně tak, aby se od ní kotouč dostal do branky.

42:21

Kameniková skončila podobně jako před malou chvílí její parťačka Klugeová. Fastová ji na pár metrech předjela, klepla ji zespodu do hokejky a kotouč ji vzala.

41:44

Spoonerová dávala puk zpoza branky do německého brankoviště, nenašla však žádnou svou spoluhráčku, nýbrž obránkyni Německa Strobelovou.

41:00

Sympatický pokus Klugeové o zaměstnání kanadské defenzívy, ale nic z toho nebylo. Německá útočnice se dostala s pukem do rohu, kde ji o kotouč dvě Kanaďanky s klidem obraly.

40:37

Německé reprezentantky posílají puk přes všechny čáry, vhazovat se bude po levici Harssové.

40:14

Fastová nahodila puk od modré čáry, před brankou ale trefila jen jednu ze svých spoluhráček.

40:01

Začala třetí třetina.
Pokud jsem po prvních dvaceti minutách mluvil o převaze Kanady, tak ve druhé části byla aktivita zámořských hokejistech dvojnásobná. Harssová snad neměla ani půl minuty klidu. To, že dostala jen dvě branky, se trochu rovná zázraku. Kanaďanky totiž v prostřední části vyslaly na německou branku 29 střel (!), Němky se zmohly jen na pouhé tři. Vedení kanadského celku navýšily v rozmezí tří minut Jennerová a Staceyová.

Třetí části začne zhruba v 17:43.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:20

Po delší době v útočném pásmu Německo, Zornová ale vyprodukovala jen slaboučkou střelu, která navíc zhruba o dva metry minula kanadskou branku.

38:34

Kapitánka Kanady Jennerová mohla mít na svém kontě už druhou branku. Její bekhendová dorážka ale trefila jen břevno německé klece.

37:07

Diváci, kteří sedí na vzdálenějších tribunách od útočného pásma Kanady, snad musí i trochu bolet za krkem. Brankářka Maschmeyerová zase dělá různými cviky vše proto, aby nevypadla z tempa.

36:33

Tentokrát Harssová stopla rozjetou Fastovou, která, jak napovídá její příjmení, byla teď opravdu rychlá. Harssová ale i za pomoci svých spoluhráček dokázala udržet puk pod svými betony.

35:56

Harssová a její další výtečný zákrok. Proti ráně Gabelové z mezikruží v pravý čas máchla svou lapačkou.

35:08

Harssová ani po třech inkasovaných brankách neztrácí na sebevědomí. Střela od modré čáry v průběhu své dráhy změnila malinko směr, Harssová ale i tak dokázala nebezpečnou ránu schovat do své lapačky.

34:20

Další gólovka. Nurseová, která je z Kanaďanek možná nejaktivnější, vybídla ke skórování Ambroseovou, ta ale v obrovské šanci minula.

33:37

Německému týmu nyní nezbylo nic jiného než hodit puk po mantinelu do středního pásma. Na jakoukoliv snahu o útok neměly Němky síly.

32:49

V tuto chvíli jsou Kanaďanky na 18 střelách ve druhé třetině, Maschmeyerová musela zasáhnout jednou jedinkrát. To asi hovoří za vše.

31:31

Už už málem Kanaďanky zase slavily. Daoustová chtěla využít toho, že byla Harssová přilepená na levé tyčce, jenže k tomu, aby na vzdálenější tyčce zakončila lépe, by potřebovala mít puk na forhendové straně své hokejky.

30:55

Kanaďanky stále nemají dost, Harssová dál v ohni střel.

29:26

29:26 Laura STACEYOVÁ - 3:0

29:26

Kanada právě vstřelila branku!
Drtivý tlak Kanaďanek přináší další odměnu. Názorná ukázka jednoduchého a přímočarého zámořského hokeje. Nahození od modré čáry z hokejky Rattrayové dokázala Harssová ještě vyrazit, proti dorážce zcela nepokryté LAURY STACEYOVÉ už neměla nárok. Asistence: Jamie Rattrayová, Micah Zandeeová-Hartová.

29:20

Puk se ocitl mimo hrací plochu. Harssová v brance Německa tak dostala chvíli na oddechl, který očividně potřebovala.

28:46

Harssová neví, kam dřív... Kanaďanky ji teď ohrožují z těsné blízkosti jejího brankoviště, třetí přesný zásah ale zatím nepřišel.

28:01

Harssová si našla střelu Saulnierové, která pálila od modré čáry. V lapačce ji však nedokázala udržet, proto byl následně před její brankou ještě velký frmol.

27:02

27:02 Brianne JENNEROVÁ - 2:0

27:02

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďankám stačilo v přesilovce minimum, aby navýšily své vedení. Nurseová nabrala rychlost, poslala na branku přízemní střelu, BRIANNE JENNEROVÁ ji jen lehce lízla čepelí své hole a Harssová už tahá puk ze sítě. Asistence: Sarah Nurse.

26:48

A daří se jim to znovu. Zatím odvádí dobrou práci, Kanaďanky se nemůžou udržet v pásmu.

26:24

Němky se zmocnily kotouče, který vyhazují až k Maschmeyerové.

25:47

Vyloučení v týmu Německo (Haiderová – 2 min., držení hole). Je tu první přesilovka pro Kanadu.

25:05

Spoonerová se natahovala po kotouči, ten po prudké nahrávce od jedné z jejich spoluhráček jen proletěl brankovištěm do rohu kluziště.

24:22

Rothemundová po nějaké chvíli konečně vyvezla puk do středního pásma, na víc už ale neměla síly, proto uháněla střídat.

23:47

Druhá třetina zatím probíhá dost podobně jako ta první, Němky se jen horko těžko dostávají ze svého obranného pásma.

22:53

K nebezpečné dorážce se dostala Johnstonová, puk se ji ale trochu svezl, proto nezakončila podle svých představ.

22:25

Střela od modré čáry z hole Ambroseové ani nedoletěla na branku, puk totiž trefil jen clonící Staceyovou.

21:39

Nurseová mohla docílit prakticky identického gólu jako v první třetině její spoluhráčka Turnbullová, ale Harssová další puk za svá záda nechce za žádnou cenu pustit.

20:54

Maschmeyerová si sáhla na puk. Střelu z levého křídla v podání Klugeové ale čapla v klidu ze stoje.

20:34

Už to mohlo být 2:0! Za Harssovou po podivném odrazu zvonila levá tyč její branky. Puk pak na chvíli zůstal na brankovišti ležet, ale rozhodčí nejspíš s domněním, že puk má v moci německá brankářka, hru přerušila.

20:13

Hned po 13 vteřinách ze druhé části musela Harrsová ukázat svoji pohotovost. Johnstonová ji prověřila svižnou střelou z levého kruhu.

20:01

Začala druhá třetina.
I když se to na skóre tolik neprojevilo, Kanaďanky měly v první části jasnou převahu. Dokumentuje to taky počet střel na branku, kterých měly zámořské hokejistky 16, Maschmeyerová v brance Kanady naopak musela zasahovat jen pětkrát. O zatím jediný gól zápasu se v 8. minutě postarala hezkou individuální akcí kanadská útočnice Turnbullová.

Druhá třetina začne přibližně v 16:56.

20:00

První třetina skončila.

19:26

Lacquetteová se opřela do puku na modré čáře, její střela šla ale přímo na střed branky, s čímž Harssová neměla problém.

18:52

Harssová se nyní vyznamenala proti šanci Staceyové! Ta se hezky proháčkovala až před německou branku, její bekhendové zakončení ale neslavilo úspěch.

18:02

Bartschová se zkoušela protáhnou podél hrazení, ale Fastová ji to nepovolila.

16:53

A na druhé straně znovu pohotová Harssová. Bylo jasné už před zápasem, že bude mít hodně práce. Zatím ji docela dobře zvládá.

16:21

Ani v tomto případě se tak Němky nedočkaly vyrovnání, Kanada stále vede.

15:17

Až teď musela být Maschmeyerová na pozoru! Lanzlová v netypické přesilovkové akci, která spíš připomínala brejk, si najela až před kanadskou gólmanku a vypálila. Maschmeyerová ale skryla puk ve své výstroji.

14:57

Opět marná snaha Němek byť se jen na pár vteřin usadit v útočném pásmu.

14:21

Vyloučení v týmu Kanada (Ambroseová – 2 min., vysoká hůl). Druhá přesilovka v zápase pro německý tým.

13:19

Kanaďanky už se radovaly z další branky. Fortinová zakončila na brankovišti do odkryté klece, Harssová totiž byla v pozici ležící ženy. Jenže radost zastavila rozhodčí, která už potřetí v zápase píská Kanaďankám postavení v brankovišti.

13:00

Kanada s naprostým klidem přežila přesilovou hru.

12:25

Další vyhození kanadského týmu přes všechny čáry, Němky jsou zatím na své soupeřky úplně krátké. I když jsou o jednu hráčku ve výhodě...

11:38

Německo se zatím před Maschmeyerovou vůbec neusadilo, aktivní Kanaďanky naopak drží hru daleko od nebezpečných prostorů pro svou gólmanku.

11:00

Vyloučení v týmu Kanada (Lacquetteová – 2 min., držení). Je tu první vyloučení zápasu, přesilovku si zahrají německé hráčky.

10:41

Nurseová to nyní zkusila stejně jako u gólové akce Turnbullová. Rozdíl byl v tom, že měla puk na bekhendovou stranu, i tak ale dokázala Harssové nadělal pořádné potíže. Pak ale do německé brankářky v rychlosti trochu zajela, takže hlavní sudí byla opět přinucena přerušit hru kvůli postavení útočící hráčky v brankovišti soupeře.

09:21

Saulnierová se před německým brankovištěm natahovala po odraženém puku, ale ani tygří skok jí nestačil. Němky byly v přesile a využily toho.

08:49

Harssová nemá chvíli klidu, připsala si další zákrok.

07:40

07:40 Blayre TURNBULLOVÁ - 1:0

07:40

Kanada právě vstřelila branku!
Gól Kanaďanek visel dlouho vzduchu a teď už přichází. Zodpovědnost v útočné akci na sebe vzala BLAYRE TURNBULLOVÁ, která se zmocnila puku u levého hrazení, projela s ním až před Harssovou a střelou mezi její betony otevřela skóre utkání. Asistence: Jocelyne Larocqueová.

06:58

Znovu spousta stráveného času před Harssovou, ale žádný větší rozruch. Naopak kanadskou obranu se snažila provětrat Eisenschmidov. Její snaha ale skončila záhy po překročení modré čáry, Kanaďanky byly v převaze.

06:02

Teď toho Harssová nemohla moc vidět, střelu Larocqueové přesto dokázala vyrazit. K dorážce už se Kanaďanky ani nemohly dostat, protože jedna z nich byla v německém brankovišti, což znamená, že se po komerční přestávce bude vhazovat ve středním pásmu.

05:25

Kanaďanky se zatím rozehřívají pomalu. V útočném pásmu sice tráví hodně času, jejich akcím ale chybí prozíravější finále.

04:19

První zákrok Maschmeyerové... a dost nejistý! Eisenschmidová dostala puk na levé křídlo a střelou švihem vypálila. Puk ale brankářka Kanady nedokázala udržet na své vyrážečce a jen tak tak, že se neotřel o pravou tyčku její branky.

03:59

Německý výběr se poprvé v utkání dostane do útočného pásma. Kanaďankám se totiž nepovedla rozehrávka a píská se zakázané uvolnění.

03:12

Daoustová podobně jako v první šanci zápasu nedokázala puk před brankou Harssové usměrnit lépe. Nakonec z toho byla nevýrazně vypadající akce.

02:44

Staceyová se drala do zakončení, ale nakonec skončila na ledě. Faul se nepískal, ovšem Kanaďanky i tak zůstaly u puku. Harssová musela dávat pozor na střelu Rattrayové.

01:50

První náznak šance Němek zhatila čárová sudí, která postřehla postavení mimo hru.

01:13

Německé reprezentantky se jen na malou chvíli dostaly ze svého obranného pásma a už se zase musí bránit. Kanadské reprezentantky jakoby chtěly hned na startu ukázat, kdo bude mít v zápase převahu.

00:31

Kanaďanky na nic nečekaly a hned se pustily do útoku. V první dobré šanci se ocitla Daoustová, Harssová ale měla svůj pravý beton včas na správném místě.

00:01

Utkání právě začalo.
Aréna je bohužel skoro prázdná, kanadských a německých příznivců je tu opravdu pomálu. To večerní zápas mezi Finskem a Českem bude o poznání jiný. Tenhle zápas ale bohužel dobrá atmosféra nedoprovodí.
Z tribuny Espoo Metro Areeny vás zdraví David Jahoda.

Za necelých dvacet minut odstartuje čtvrtfinálový zápas mistrovství světa žen mezi Kanadou a Německem. Prvního postupujícího do semifinále už známe. V úvodním utkání vyřazovací části uspěly největší favority turnaje z USA, když porazily 4:0 Japonsko.
Úvodní sestavy:

Kanada: Maschmeyerová (Lacasseová) – Fortinová, Fastová, Larocqueová (A), Ambroseová, Lacquetteová, Zandeeová-Hartová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Saulnierová, Daoustová (A) – Jennerová (C), Gabelová, Bettezová – Nurseová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Clarková, Rattrayová.

Německo: Harssová (Schröderová) – Fiegertová (A), Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Rothemundová, Düsterhöftová, Bärová – Lanzlová (A), Nixová, Klugeová – Zornová (C), Spielbergerová, Delarbreová – Eisenschmidová, Karpfová, Bartschová – Schmidová, Kameniková, Haiderová.

Rozhodčí: Granová (SWE), Ketonenová (FIN) – Lovensnová (SWE), Mochovová (RUS).
Německé hokejistky rozjely turnaj parádně. Na úvod přehrály 2:1 po nájezdech Švédky, čímž jim vyšlapaly cestičku až k sestupu, následně za tři body vyhrály nad Japonkami (3:2). Pak ale přišly dvě porážky. Nejprve s už v tu dobu jistě sestupujícími Francouzkami (2:3p). V zápase s českými reprezentantkami pak nedaly ani gól (0:2).
Kanaďanky skončily ve skupině na druhém místě. Získaly devět bodů za výhry nad Švýcarskem (6:0), Ruskem (5:1) a domácím Finskem (6:1). Padly jen s hráčkami Spojených států amerických, a to těsně v poměru 2:3.
Vítejte u sledování textového on-line přenosu z finského Espoo. Hokejistky Kanady vyzvou v semifinálovém utkání soupeřky z Německa. Potvrdí roli jasného favorita?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Kanada – Německo

5:0

konec (1:0, 2:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Turnbullová (Larocqueová), 28. Jennerová (Nurseová), 30. Staceyová (Rattrayová, Zandeeová-Hartová), 44. Spoonerová (Lacquetteová, Jenner), 52. Turnbullová (Daoustová, Fortinová)

Kanada: Maschmeyerová (Lacasseová) – Fortinová, Fastová, Larocqueová (A), Ambroseová, Lacquetteová, Zandeeová-Hartová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Saulnierová, Daoustová (A) – Jennerová (C), Gabelová, Bettezová – Nurseová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Clarková, Rattrayová.

Německo: Harssová (Schröderová) – Fiegertová (A), Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Rothemundová, Düsterhöftová, Bärová – Lanzlová (A), Nixová, Klugeová – Zornová (C), Spielbergerová, Delarbreová – Eisenschmidová, Karpfová, Bartschová – Schmidová, Kameniková, Haiderová.

Rozhodčí: Granová (SWE), Ketonenová (FIN) – Lovensnová (SWE), Mochovová (RUS)

Diváci: 744

Průběh zápasu
1. třetina
07:40 CAN 1:0 Turnbullová (Larocqueová)
11:00 CAN 2 Lacquetteová, držení
14:21 CAN 2 Ambroseová, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
25:47 GER 2 Haiderová, držení hole
27:02 CAN 2:0 Jennerová (Nurseová)
29:26 CAN 3:0 Staceyová (Rattrayová, Zandeeová-Hartová)
Po 2. třetině
3. třetina
42:59 GER 2 Gleissnerová, hákování
43:11 CAN 4:0 Spoonerová (Lacquetteová, Jenner)
51:22 CAN 2 Gleissnerová, podrážení
51:32 CAN 5:0 Turnbullová (Daoustová, Fortinová)
55:42 GER 2 Karpfová, hákování
58:12 CAN 2 Gabelová, napadení
Konec