Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Belgie – Rusko

3:1

konec (2:1)

21.03.2019, 20:45 • Stadion krále Baudouina, Brusel • Skupina I • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.44 4.66 7.68 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:50:47)
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:13.
Je dobojováno! Utkání mezi Belgií a Ruskem moc atraktivního fotbalu nenabídlo. Domácí favorit měl zápas pod kontrolou, nicméně si ho sám zkomplikoval při hrubé chybě Courtoise. Na první gól Tielemanse tak bleskově odpověděl Čeryšev, nicméně Belgie si díky penaltě Edena Hazarda vzala vedení zpět ještě v první půli a po změně stran nepustila Rusy do žádné pořádné šance. Domácí náskok mohl zvýšit Batshuayi, jenže trefil tyč, a tak definitivní rozhodnutí přišlo až v 88. minutě, kdy se znovu trefil Eden Hazard.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Utkání se už pouze dohrává. Belgičtí fanoušci slaví tříbodové vítězství, zatímco jejich oblíbenci v poklidu kombinují na vlastní půlce.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány poslední tři minuty.

90

Ve stejném okamžiku dostal svou druhou žlutou kartu také Golovin, který si asi neodpustil nějakou poznámku k rozhodčímu a tím se nechal naprosto zbytečně vyloučit.

90

Dries Mertens po domácí ztrátě míče zezadu atakoval Golovina a jako první Belgičan dnes vyfasoval žlutou kartu.

88

88. Eden HAZARD - 3:1

88

Belgie právě vstřelila branku!
Pár minut před koncem je definitivně rozhodnuto! Tielemans roztáhl hru doprava na Mertense, který centroval na Batshuayie. Tomu v souboji s Nababkinem pomohl EDEN HAZARD a zblízka jednoduše přidal svůj druhý gól.

87

Chadli si na levém křídle pěkně obhodil Nababkina. Toho ale zajistil Fernandes, kterého střídající Belgičan fauloval.

86

Batshuayiova kolmice trochu zahnala Edena Hazarda, který doběhl míč až u koncové čáry. Centrem k bližší tyči pak nic nevymyslel.

85

Belgičané se až nečekaně snadno nechali zahnat v deseti lidech do pokutového území. Na druhou stranu jich bylo dostatek na to, aby nepřipravenou akci soupeře rychle zlikvidovali.

84

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Nacer Chadli.

82

Smolov chtěl utéct po levé straně, jenže byl zastaven naprosto špičkově provedeným skluzem zezadu. Hra zůstává zaseklá daleko od obou branek.

80

Hostující fotbalisté přesto daleko nedošli. Nově příchozí Smolov musel podstoupit souboj s Tielemansem, kterého fauloval.

79

Rusové měli trochu problémy s přechodem na polovinu soupeře. Pomohl jim až nedovolený zákrok Thorgana Hazarda na Achmetova.

78

78. Michy Batshuayi (BEL)

78

Eden Hazard potáhl míč a přenechal ho svému bratrovi Thorganovi, jehož přízemní centr přesně našel Batshuayie. Ten z dobré pozice trefil ze svého pohledu levou tyč!

77

Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Arťom Dzjuba, přichází Fjodor Smolov.

76

Nenápadně jsme se dostali do poslední čtvrthodiny celého zápasu. Tu odšpuntoval ofsajd Michyho Batshuayie.

74

Vertonghen srazil Golovinův centr na roh, ze kterého nebylo vůbec nic. Převysoký nákop ze vzduchu stáhl Thibaut Courtois.

73

Eden Hazard si až moc dlouho šteloval míč na střelu zpoza pokutového území, kterou mu zablokoval clonící Kirill Nababkin.

72

Dendoncker si kryl míč v obležení mnoha Rusů. Z poměrně velkých problémů u vlastního vápna ho vysvobodil až faul Antona Mirančuka.

71

Domácí rozehráli na krátko. Až po několika přihrávkách zprava centroval Dendoncker, ovšem Batshuayi byl znovu pohlídaný.

70

Fernandes v poklidné pozici odehrával neškodný nákop do autu. Belgičanům doslova daroval rohový kop.

68

Pokus o rychlý přechod do útoku Rusům vůbec nevyšel. Přetažený centr na Dzjubu zmizel za koncovou čarou.

67

Jan Vertonghen musel odejít opravit si obuv, zatímco na hřiště usedl Mertens a zřejmě bude potřebovat ošetřit. Hra je na chvíli zastavena.

65

Leander Dendoncker vystavil důraznou stopku Golovinovi. Z blízkosti domácí lavičky bude rozehrávat Nababkin.

64

Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Denis Čeryšev, přichází Fjodor Čalov.

63

Rusové postupně vysunuli obranu natolik, že se domácí hráči vrátili s balónem ke Courtiosovi. Po jeho výkopu se znovu bojuje ve středu pole.

62

Achmetov vedle ruského vápna fauloval Edena Hazarda, který sám odcentroval, nicméně jeho spoluhráči se k míči neprodrali.

61

Nepovedené přenesení hry na levou stranu, kde si říkal o míč Hazard. Sražený pas skončil u Guilhermeho, který balón ještě držel na hrací ploše.

60

Držení míče: 61% – 39%.

59

Trpělivá kombinace Belgičanů k ničemu nevedla. Anton Mirančuk vak byl odstaven od míče na vlastní půlce a hosté musí ještě jednou bránit.

57

Rusové působí zkraje druhé půle o něco živějším dojmem než na začátku zápasu. Kvitují to i hostující fanoušci, kteří jdou nyní moc dobře slyšet.

56

Přes minutu musel Golovin čekat na exekuci přímého kopu z jednadvaceti metrů. K nespokojenosti hostující střídačky Courtoisovu branku o velký kus překopl.

55

Alderweireld byl zasažen sraženým míčem do ruky. Rozhodčí trochu necitlivě odpískali a nařídili zajímavý přímý kop pro Rusy.

54

Castagne potáhl míč po pravé straně. Do vápna společně s ním spěchal jen Batshuayi, kterého očekávaný centr o nějaký ten kousek přeletěl.

53

Batshuayi si vynutil několikátý faul na svou osobu. Tentokrát se provinil Džikija, který nechtěl dopustit žádný rychlý protiútok.

52

Rozhodně se nehraje v nějakém úchvatném tempu. Oba výběry spoléhají zejména na zabezpečnou obranu, takže se balón pohybuje daleko od obou branek.

50

Čeryšev dostal přihrávku za paty a balón propadl do autu. Zpět do hry ho svými dlaněmi pošle s šestnáctkou hrající Thorgan Hazard.

49

První ostrý zákrok pro Courtoise, který si poradil s dalekonosnou střelou Čeryševa. Míč letěl spíše doprostřed branky a gólman Realu Madrid nijak nezaváhal.

48

Po standardních situacích Belgičané nebezpeční nejsou. Tento případ to jen potvrdil, Guilhermeho spoluhráči odklidili míč do bezpečí.

47

Castagne centroval na Batshuayie, který se proti mnoha Rusům neprosadil, nicméně Belgičané mohou pokračovat rohovým kopem.

46

Michy Batshuayi zahrál rukou, takže míč připadl Rusům. Ti však vymysleli jen nepřesný nákop k brankáři Courtoisovi.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, který byl jen a pouze o belgickém týmu. Ten byl prakticky celých pětačtyřicet minut lepší a ve čtrnácté minutě se díky Tielemansovi dostal do vedení. Rusko hned vzápětí ale dostalo velký dárek od Courtoise, za který vyrovnávajícím gólem na 1:1 poděkoval Čeryšev. Na obrazu hry se ale nic nezměnilo, Belgičané pokračovali v tlaku a ten vyvrcholil proměněnou penaltou Edena Hazarda.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se 1 minuta.

45

45. Eden HAZARD - 2:1

45

Belgie právě vstřelila branku!
Míč si na penaltový bod postavil sám faulovaný EDEN HAZARD a po krátkém rozběhu zavěsil ze svého pohledu k pravé tyči. Guilherme skákal předčasně na obou stranu a byl zcela bez šance.

44

Eden Hazard dostal míč do volné pravé strany, jednoduše se dostal do pokutového území a při zasekávačce byl jednoznačně podražen Žirkovem. Je z toho penalta!

42

Dries Mertens převzal míč od Edena Hazarda a zkusil technicky vystřelit k zadní šibenici. Balón letěl přesně, ale měl tak málo razance, že si pro něj Guilherme jednoduše doskočil.

41

Několikátý dobrý obranný zákrok Džikiji, který důrazným zákrokem zastavil nejen Batshuayie, ale i celý rychlý kontr belgického týmu.

39

Před Edenem Hazardem se otevřel volný prostor, který vybízel ke střele z nějakých sedmadvaceti metrů. Tečovaný balón však skončil v moci Guilhermeho.

38

38. Michy Batshuayi (BEL)

38

Domácí přešli do bleskového protiútoku, který zakončoval Batshuayi. Guilherme už byl překonán, nicméně na brankové čáře za něj zaskočil Georgij Džikija.

37

Vertonghen odvrátil centr na roh. Míč znovu uvedl do pohybu Golovin, ale ani v tomto případě našel jen hlavu belgického obránce.

36

Golovina nakopl Castagne a daroval tím ruskému výběru standardní situaci z levé strany. O centr se postará právě Alexandr Golovin.

35

Toby Alderweireld nechtěl riskovat a po zakřižování Dzjuby odehrál míč do autu. Rusové se před vhazováním Žirkova mohou nastěhovat na polovinu soupeře.

34

Žirkovem odzbrojený Castagne vybojoval pro Belgii alespoň roh, z něhož domácí jedenáctka znovu nic nevymyslela.

33

Golovin se snažil vyslat na zteč Čeryševa, kterému ale scházela potřebná rychlost. O hráče Valencie se zkušeně postaral Vertonghen.

32

Timothy Castagne nedostal zdaleka ideální přihrávku do křídelního prostoru. Tísněn Kudrjašovem už nestihl odcentrovat v rámci hrací plochy.

31

Držení míče: 58% – 42%.

30

Golovinovi utekl míč při nadějném protiútoku. Balón chtěl opětovně vybojovat Dzjuba, nicméně nedovolený zákrok na Edena Hazarda patřil spíše do ledního hokeje.

29

Narážečka mezi Mertensem a Batshuayem nedopadla podle představ. Po skluzu Fjodora Kudrjašova se bude konat už čtvrtý domácí roh.

28

A další prohřešek Rusů proti pravidlům. V jednoduše odhalitelném ofsajdu byl viděn třicetiletý forvard Arťom Dzjuba.

27

Ilzat Achmetov kousek před belgickým vápnem ve vzdušném souboji fauloval Youriho Tielemanse. Tentokrát se to obešlo bez žlutého napomenutí.

26

Zdravotní problémy Dalera Kuzjajeva jsou zřejmě vážnějšího rázu. Už po pětadvaceti minutách jej na hřišti nahrazuje Anton Mirančuk.

24

Rusko se nedokázalo vykombinovat z nepříjemného napadání poblíž vlastní šestnáctky a bylo donuceno zakopnout míč zpět k hráčům ve žlutých trikotech.

23

První hlavičkový souboj po rohovém kopu dopadl lépe pro Rusy, kteří velmi rychle vytlačili své soupeře alespoň k půlící čáře.

22

Domácí mezitím rozjeli postupný útok plný krátkých přihrávek. Na konci celé akce byla dalekonosná střela Thorgana Hazarda, jež po teči proletěla vedle pravé tyče.

21

Hosté jsou na krátkou chvíli v oslabení. Ošetřování u ruské střídačky totiž podstupuje střední záložník Daler Kuzjajev.

20

Několika hráči tísněný Hazard posílal míč na střed šestnáctky, u které se pohyboval Michy Batshuayi, ale o toho se postarali pozorní ruští stopeři.

19

Nařízenou standardku rozehrál Mertens. Něco mezi nepovedeným centrem a nedůraznou střelou si stáhl ze vzduchu Guilherme.

18

Po dvou gólech tu máme i první žlutou kartu. Za tvrdý skluz na Batshuayie ji vyfasoval monacký záložník Alexandr Golovin.

16

16. Denis ČERYŠEV - 1:1

16

Rusko právě vstřelilo branku!
A máme tady vskutku nečekaně rychlou odpověď! Obrovskou minelu udělal Thibaut Courtois, který si dával načas s rozehrávkou po malé domů a naprosto se zalekl zezadu napadajícího Dzjuby. Míč poslal na DENISE ČERYŠEVA a ten už měl před sebou naprosto prázdnou branku.

14

14. Youri TIELEMANS - 1:0

14

Belgie právě vstřelila branku!
Domácí se ve čtrnácté minutě dostávají do vedení! Eden Hazard zaútočil do nezformované obrany a přihrál na Castagneho. Ten ihned vrátil balón k volnější ose hřiště, odkud pravačkou napřáhl YOURI TIELEMANS a dobře umístěnou střelou k pravé tyči zaznamenal svůj první reprezentační gól.

13

První rychlejší akci Rusů táhl po pravé straně Mário Fernandes, jehož centr ztečoval Thorgan Hazard do míst, kde byli připravení jen belgičtí obránci.

12

Belgičané po Castagneho autu nic moc nevymysleli, protože Batshuayi posílal centr do míst, kde on sám zákonitě chyběl.

11

Jurij Žirkov si jen napůl poradil s nepříjemným napadáním na kraji hřiště. Pod tlakem odhlavičkoval balón za postranní čáru.

10

Dlouhý nákop Rusů hledal vysunutého Arťoma Dzjubu, nicméně tomu nepomohly kila ani centimetry k tomu, aby na balón dosáhl.

9

Mertensův centr jeho spoluhráči nijak nezužitkovali. Domácí fotbalisté se museli vrátit s míčem až na vlastní polovinu.

8

Eden Hazard skončil na zemi po souboji s Nababkinem. Sám faulovaný rychle rozehrál a pomohl získat rohový kop.

6

Pár ruských pokusů o postupný útok nepřineslo nic, co by alespoň částečně ohrozilo branku Tibauta Courtoise.

5

Další belgickou akci přerušil a definitivně ukončil ofsajd, ve kterém se zapomněl kmenový hráč Chelsea Michy Batshuayi.

4

S ubráněním standardky už hosté takové problémy neměli. Odvrácený cent skončil u Alderweirelda, kterému se střela z dálky vůbec nepovedla a míč pomalu doskákal do prostoru vedle pravé tyče.

3

Rusové zachybovali v rozehrávce a nezabránili Edenu Hazardovi vysunout Batshuayie. Ten běžel sám na branku, ale Guilherme jeho zakončení vyrazil na roh.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují ve žlutých, zatímco hosté v kompletně červených dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Belgie: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Castagne, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard – D. Mertens, Batshuayi, E. Hazard (C).
Náhradníci: Casteels, Mignolet – Ch. Benteke, Carrasco, Denayer, Chadli, Januzaj, Mechele, Origi, Praet, Vanaken, Vermaelen.

Rusko: Guilherme – Mário Fernandes, Nababkin, Džikija, Kudrjašov, Žirkov – I. Achmetov, Golovin, Kuzjajev, Čeryšev – Dzjuba (C).
Náhradníci: Luňov, Šunin – Beljajev, Čalov, Gazinskij, Ignatěv, Al. Mirančuk, An. Mirančuk, Ozdojev, Semjonov, Smolov, Ščennikov.

Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (všichni ROU).
Vzájemné zápasy

28.03.2017 Rusko – Belgie 3:3 (přátelský zápas)
22.06.2014 Belgie – Rusko 1:0 (mistrovství světa)
17.11.2010 Rusko – Belgie 0:2 (přátelský zápas).
Rusko

Hosté mají za sebou obrovský vrchol v podobě domácího světového šampionátu. Před jeho začátkem se mluvilo spíše o možném propadáku, neboť Rusko na posledním kontinentálním šampionátu skončilo v konkurenci Walesu, Anglie a Slovenska s jediným bodem poslední. Svěřenci Stanislava Čerčesova však ustáli obrovský tlak a s velkou lehkostí postoupili ze skupiny se Saúdskou Arábii, Egyptem a Uruguayí. Poté Rusové v penaltách udolali Španěly, ale mezi nejlepší čtyři ji vzápětí nepustili finalisté z Chorvatska. V Lize národů Rusko zůstalo ve druhé ze čtyř výkonnostních skupin, když nestačilo na Švédsko a naopak skončilo před sestupujícím Tureckem. Do dnešního zápasu nejsou k dispozici zranění Robertové Neustädter a Zobnin
Belgie

Domácí výběr již několik let patří mezi velmi uznávané reprezentace, jejíž nepostup na evropský šampionát 2020 by byl obrovským překvapením. Belgičané konečně naplno ukázali svou sílu na loňském mistrovství světa, ze kterého si odvezli cenné bronzové medaile. Ve vyřazovací fázi za sebou nechali Japonsko a Brazílii. Pak sice nestačili 0:1 na budoucí šampiony z Francie, ale chuť si mírně spravili proti Angličanům, které v utkání o třetí místo porazili 2:0. Z Ligy národů se Belgie do play-off o postup na EURO neprobojovala, neboť ve své skupině skončila za prvním Švýcarskem. Na startu nového cyklu se trenér Roberto Martínez musí obejít bez několika zraněních opor, mezi které se řadí Lukaku, Meunier, Kompany a De Bruyne.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z kvalifikace na Mistrovství Evropy 2020. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se v rámci skupiny I můžeme těšit na utkání mezi Belgií a Ruskem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Belgie – Rusko

3:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 14. Tielemans (Castagne), 45. E. Hazard (pen.), 88. E. Hazard (Batshuayi) – 16. Čeryšev

Karty:   90. D. Mertens (BEL) – 18. Golovin (RUS)   90. Golovin (RUS)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:13.

Belgie: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Castagne, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard (84. Chadli) – D. Mertens, Batshuayi, E. Hazard (C).
Náhradníci: Casteels, Mignolet – Ch. Benteke, Carrasco, Denayer, Chadli, Januzaj, Mechele, Origi, Praet, Vanaken, Vermaelen.

Rusko: Guilherme – Mário Fernandes, Nababkin, Džikija, Kudrjašov, Žirkov – I. Achmetov, Golovin, Kuzjajev (26. An. Mirančuk), Čeryšev (64. Čalov) – Dzjuba (C) (77. Smolov).
Náhradníci: Luňov, Šunin – Beljajev, Čalov, Gazinskij, Ignatěv, Al. Mirančuk, An. Mirančuk, Ozdojev, Semjonov, Smolov, Ščennikov.

Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (všichni ROU)