Menu

Fotbal

UEFA Youth League

Olympique Lyon – Ajax Amsterdam

2:2

po penal. (6:5) (1:1)

12.03.2019, 16:00 • OL Training Center, Decines • Osmifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.67 3.49 2.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:18. (18:19:19)
Je za námi fantastický zápas! Až v osmé sérii penaltového rozstřelu se rozhodlo o postupujícím do čtvrtfinále, mezi nejlepší osmičku postupují mladíci Lyonu!

Ajax vstoupil do zápasu ve velkém tempu a ještě v první desetiminutovce byl odměněn vedoucí brankou. Che Nunnely utekl na levém kraji domácí obraně, poté naservíroval míč do vápna, kde už si věděl rady Brian Brobbey. Následně se ale probudil také Lyon a netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Po několika odrazech v pokutovém území dorazil míč do sítě Lenny Pintor.

Po změně stran byl jednoznačně aktivnější domácí Lyon. Těsně po návratu ze šaten přidal neskutečnou branku přes polovinu trávníku Hamza Rafia. Lyon byl dlouho při chuti, ale pojišťovací branku už nevstřelil. S Ajaxem už to nevypadalo dobře, navíc v devadesáté minutě byl vyloučen Liam Van Gelderen. Nizozemci se ještě odvážili k poslednímu útoku a jako blesk z čistého nebe přišlo vyrovnání. Brian Brobbey svou dnešní druhou brankou poslal zápas do penalt.

V první sérii zahodil penaltu v dresu Ajaxu Sergingo Dest, poté ale zaváhali za domácí Kalulu a také Pintor. Postup měl na kopačce dnes skvěle hrající Che Nunnely, ale v rozhodující moment penaltu nedal. Až v osmé sérii se rozhodlo, Dillion Hoogerwerf poslal míč po krátkém rozběhu nad branku a mohla propuknout radost Lyonu.

Konec zápasu.

Neproměněná penalta Dilliona Hoogerwerfa rozhodla dnešní utkání

8. série 6:5

Je konec! Střídající Dillion Hoogerwerf zvolil netradiční rozběh, dlouho čekal, kam bude skákat brankář Lyonu. Nakonec zamířil těsně nad břevno a domácí se radují z postupu do čtvrtfinále!

8. série 6:5

Oualembo měl v závěru druhého poločasu na noze pojišťovací gól. Ten ale nedal, ale nyní poslal míč do sítě nekompromisně.

7. série 5:5

Také za Ajax se dostal k penaltě stoper. Sven Botman zamířil do středu branky a prodlužuje tak drama v osmifinále.

7. série 5:4

V sedmé sérii došlo také na stopera Lyonu Melvina Barda. Míč ale bard uklidil mimo dosah El Maacha přesně k levé tyči.

6. série 4:4

Také teprve patnáctiletý Naci Ünüvar zvládl kritický moment a střelou k levé tyči srovnává stav.

6. série 4:3

Krajní obránce Lyonu Théo Ndicka zamířil znovu velmi jistě k tyči a najednou je ve vedení Lyon.

5. série 3:3

Che Nunnely mohl poslat Ajax do čtvrtfinále, ale v klíčovou chvíli selhal. Lehkou střelu k levé tyči dokázal Barcola vyrazit před sebe.

5. série 3:3

Defenzivní záložník Titouan Thomas musel dát. Velký tlak ale zvládl s chladnou hlavou a střelou do protipohybu překonal El Maacha.

4. série 2:3

Jako další si v dresu Ajaxu postavil míč na značku penalty kapitán Timber. Stoper Ajaxu však vymetl roh branky a posílá svůj tým zpět do vedení.

4. série 2:2

Florent Da Silva vstoupil do zápasu až ve druhém poločase. Nyní však s klidem posílá míč po trávníku k pravé tyči.

3. série 1:2

Brian Brobbey dostal Ajax až do penaltového rozstřelu a i v něm uspěl. Parádní rána do levého horního rohu.

3. série 1:1

Za francouzský celek vzal na sebe zodpovědnost v kritickou chvíli Lenny Pintor. Dnes už jednu branku dal, ale z penalty svému týmu nepomohl. Míč skončil vysoko nad brankou Ajaxu.

2. série 1:1

Kenneth Taylor si vzal krátký rozběh, ale střelou k pravé tyči překonal s velkým přehledem domácího brankáře.

2. série 1:0

Pierre Kalulu musel být těsně před koncem druhého poločasu ošetřován, ale nyní si stoper Lyonu věřil. Střelu Kaluka do středu branky dokázal El Maach vyrazit.

1. série 1:0

Za Ajax se jako první představil v penaltovém rozstřelu Serginho Dest. Krajní obránce Ajaxu napálil pouze břevno!

1. série 1:0

Jako první si míč na značku penalty postavil domácí kapitán Maxence Caqueret. Po rychlém náhěhu poslal míč do protipohybu El Maacha.

Střílení penalt začíná.

Dva poločasy o postupujícím týmu nerozhodly. Na řadu tak přicházejí rovnou bez prodloužení pokutové kopy.

90+4

Druhý poločas skončil.

90+4

Žlutou kartu v závěru druhého poločasu vidí také střelec dvou branek Ajaxu Brian Brobbey.

90+3

El Maachovi trvala rozehrávka o něco déle. Rozhodčí už nechtěl déle čekat a tak ukazuje hostujícímu brnakáři žlutou kartu.

90+2

90+2. Brian BROBBEY - 2:2

90+2

Ajax právě vstřelil branku!
Tak to je šok! Lyon měl dlouho druhý poločas pod kontrolou, Ajax se ale raduje z vyrovnání! Nunnely posunul míč na BRIANA BROBBEYE, který prostrčil míč mezi nohama vyběhnutého Barcola.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90

90. Červená karta

90

Hosté riskovali v obraně, jako poslední se vracel s unikajícím Oualembem Liam Van Gelderen, který sestřelil útočníka Lyonu a musí po červené kartě předčasně do šatny.

90

Střídající Florent Da Silva si dlouho naváděl míč na pravačku, ale ke střele ho nepustil skvělou obranou Sven Botman. Ajaxu příliš času na srovnání nezbývá.

89

Po dlouhé době se připomněl na trávníku také Che Nunnely. Domácí fotbalisté se ale s klidem ubránili, navíc už je zpět ve hře Kalulu.

88

Nepříjemná situace pro Lyon. Kalulu se srazil s Brobbeym a stoper domácího celku musí s roztrženým rtem za postranní lajnu.

87

Lenny Pintor byl nedovoleně zastaven u postranní lajny. Fotbalisté Lyonu s rozehrávkou nepospíchali, ale po několika přihrávkách byli o míč připraveni.

86

Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Ter Heide, přichází Taylor.

85

Mohlo být rozhodnuto. Po chybě El Maacha v rozehrávce se dostal k míči Thomas Oualembo, po několika minutách na trávníku však zamířil pouze vedle pravé tyče.

84

Ter Heide přihrával kolem obránce na Brobbeyho. Pierre Kalulu se ale stačil za míčem otočit a ještě ve skluzu zastavil útočícího Brobbeyho.

83

Druhý poločas pomalu míří ke svému závěru. V případě srovnání stavu by následovaly bez prodloužení rovnou pokutové kopy.

82

Po autovém vhazování se s míčem příliš nepáral střídající Naci Ünüvar, který ale tvrdou ránou přestřelil branku Lyonu o dobré dva metry.

80

Domácí se pomalu zatahují více do obrany. Před Nunnelym dlouho couval Soumare, ale nakonec si s útočníkem Ajaxu snadno poradil.

79

Lyon získal míč ve středu pole, poté se hnal do útoku Lenny Pintor, ale jeho ránu dokázal zastavit u své tyče Issam El Maach.

78

Po řadě střídání postrádá zápas stabilnější tempo. Ajax se sice snaží útočit, ale stále se nemůže dostat do pořádného tlaku před vápnem soupeře.

77

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Griffiths, přichází Da Silva.

76

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Cherki, přichází Oualembo.

75

Fotbalisté Lyonu už nejsou tak trpěliví jako s Rafiou na trávníku. Z velké dálky pálil v nepřipravené pozici Lenny Pintor.

74

Po autovém vhazování byl faulován na pravém kraji střídající Hoogerwerf. Hosté sice rozehrávali rohový kop, ale hlavička Nunnelyho se do branky nevešla.

73

Ajax se snaží utkání srovnat. U rohového praporku vybojoval pro hostující celek alespoň autové vhazování Serginho Dest.

71

Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Jensen, přichází Hoogenwerf.

70

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafia, přichází Ehling.

69

Zdravotní potíže má na hrací ploše Hamza Rafia. Hra musela být přerušena a Rafia je ošetřován.

68

Jurriën Timber chce nastartovat svůj tým jako správný kapitán. Stoper Ajaxu se vydal do útoku, ale ještě před střelou byl čistě odzbrojen.

67

Domácí rozehráli od rohového praporku jen na krátko a neudělali nejlépe. K balonu se rychle dostali hosté, ale až ke střele nedošlo.

66

Tlak Lyonu pokračuje i po dvojitém střídání hostujícího celku. Rafia vybojoval pro domácí celek rohový kop po sraženém centru.

65

Ter Heide je dalším potrestaným hráčem zápasu. Ještě ve středu pole zatáhl za dres unikajícího Pintora.

64

Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Kühn, přichází Ünüvar.

63

Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Llansana, přichází Van Gelderen.

62

Lyon je v posledních minutách jasně lepší. Rafia si přihrál s Cherkim, ale z úhlu již druhý jmenovaný nedokázal překonat El Maacha.

61

Hamza Rafia se postaral o další vzrušení. Místo centru z levé strany poslal míč přímo na branku a El Maach měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň na tyč.

60

Po hodině hry vede Lyon nad Ajaxem o jednu branku. Zatím rozhodující gól vstřelil před malou chvílí Hamza Rafia neskutečnou trefou přes půlku hřiště.

59

Ajax po inkasované brance přece jen lehce přidal v útoku. Po prodlouženém centru musel zasahovat u své tyče Malcolm Barcola.

58

58. Hamza RAFIA - 2:1

58

Lyon právě vstřelil branku!
Tak to je neskutečný gól! Ajax ztratil míč ve středovém kruhu, po přiťuknutí Cherkim se dostal k balonu HAMZA RAFIA. Ofenzivní fotbalista Lyonu viděl, že je brankář hostů daleko z branky a fantastickou ránou z poloviny trávníku poslal balon až do sítě.

58

Sven Botma nebyl zrovna dvakrát jistý při obranném odkopu. K hlavičce se následně dostal Griffiths, ale lehký pokus si El Maach s klidem pohlídal.

57

Přihrávku Jensena přečetl Soumare, stačil se otočit a ještě před unikajícím Nunnelym sebral míč pro domácí tým.

56

Na trávníku skončil po souboji s Bardem i Llansana. Ajax uklidňuje hru postupným útokem na pravé straně, Nizozemci se ale ve druhém poločase nikam neženou.

55

Griffiths si chtěl pomoci nahrávkou k Pinterovi, ale míč už mu do běhu nepřišel. Lyon ale zůstává na útočné polovině v kombinaci.

54

Ani rohový kop domácí hráči neproměnili. Po lehké hlavičce Griffithse sebral míč do rukavic opět brankář Ajaxu Issam El Maach.

53

53. Pinterovu ránu dokázal El Maach vyrazit

53

Také Titouan Thomas byl faulován u středového kruhu. Lyon rychle rozehrál, Pintor se dostal do střelecké pozice, ale El Maach předvedl vynikající zákrok.

52

Také Ajax se dostává ve druhém poločase ke slovu. Kühn si sběhl z pravé straně více ke středu, ale prudkou ránu neumístil mezi tři tyče.

50

Salah-Eddine sice zastavil nedovoleně Soumareho, ale hlavní rozhodčí ještě nechal akci dohrát. Až poté ukazuje krajnímu obránci žlutou kartu.

49

Théo Ndicka byl stažen za dres v blízkosti pokutového území. Rafia centroval před El Maacha, ale balon přelétl celou branku a skončil v zámezí.

48

Ter Heide byl přesný s přihrávkou na Nunnelyho. Následně musel faulovat Enric Llansana unikajícího Thomase.

47

Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Ajax se ale po úvodních dotecích nikam nežene.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
Šedesát nastavených sekund je minulostí a zajímavý první poločas končí. Hráči obou týmů odcházejí do šaten za stavu 1:1.

Ajax vstoupil do zápasu ve velkém tempu a ještě v první desetiminutovce byl odměněn vedoucí brankou. Che Nunnely utekl na levém kraji domácí obraně, poté naservíroval míč do vápna, kde už si věděl rady Brian Brobbey. Následně se ale probudil také Lyon a netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Po několika odrazech v pokutovém území dorazil míč do sítě Lenny Pintor.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45

Kliška Nunnelyho sice nebyla přesná, Soumare se dostal k míči, ale poté ho pouze odrazil za postranní lajnu a tak mohou hosté pokračovat v útoku autovým vhazováním.

44

Ani Brian Brobbey neměl příliš šancí zpracovat příliš prudkou přihrávku Jensena. Balon skončil pouze u brankáře Lyonu Malcolma Barcoly.

43

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Che Nunnely neměl potřebné centimetry, aby u levé postranní lajny zachytil na hrací ploše vysokou přihrávku.

42

Kapitán Lyonu Maxemce Caqueret šel do souboje s Llansanou až příliš ostře a od hlavního rozhodčího vidí žlutou kartu.

41

Z velké dálky se odhodlal ke střele také německý útočník ve službách Ajaxu Nicolas Kühn. Balon však zamířil jen vysoko nad branku Lyonu.

40

Soumare nebyl daleko od postupu do pokutového území. Nakonec proklouzl do šestnáctky Ryan Cherki, ale střela k bližší tyči El Maacha nezaskočila.

39

Standardní situaci si po faulu Botmana vzal na starost Hamza Rafia. Povedenou ránou přestřelil obrannou zeď, ale míč nakonec vylétl mimo tři tyče.

38

Sven Botman je prvním potrestaným hráčem zápasu. Těsně před pokutovým územím sestřelil skluzem unikajícího Caquereta.

37

Ani Jensenova pobídka do pokutového území nebyla z nejpřesnějších. Lyon poté držel balon u středového kruhu, ale to už byla obrana Ajaxu zpět na svých místech.

36

36. Sporný zákrok v pokutovém území Ajaxu

36

Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu. Rafia přihrával zpět do ohně, ale lehký dotek ruky Jurriëna Timbera neposoudil hlavní sudí jako přestupek.

35

Za dalekým balonem se hnal střelec dnešní první branky Brian Brobbey. V době přihrávky se ale nacházel až za posledním obráncem a míč tak musí odevzdat.

34

Lyonští fotbalisté pokračuje v tlaku. Zpoza pokutového území pálil po trávníku Hamza Rafia, ale míč se stočil pouze vedle levé tyče.

33

Parádní zákrok předvedl Issam El Maach. Obrana Ajaxu trestuhodně zaspala, Rafia nejprve pálil jen do obránce před sebou, poté se míč odrazil ještě ke Griffithsovi, ale ten našel jen brankáře hostů.

32

Ryan Cherki to vzal po zisku míče na sebe. Dlouho držel míč, ale nakonec se nedostal ke střele a v nouzové pozici už ani nepřihrál.

31

Ajax uklidňuje hru kombinací ve střední části trávníku. Che Nunnely si vyšlápl na Soumareho, ale přihrávku do pokutového území už nedal přesně.

30

Po půlhodině hry je stav vyrovnaný. Úplný úvod zápasu patřil Ajaxu, který se také dostal do vedení, ale v posledních minutách je aktivnější domácí celek.

29

Soumare byl na konci akce Lyonu. Cherki si ještě dokázal narazit s Rafiou, ale právě centr Soumareho skončil na prvním obránci Ajaxu.

28

Kühn chtěl ještě vrátit míč Jensenovi, ale ten už se dostal do ofsajdového postavení. Po rychlé rozehrávce Lyonu fauloval Ter Heide.

27

Ryan Cherki si kličkou více k ose trávníku vytvořil prostor ke střele, ještě udělal dva rychlé kroky, ale poté napálil míč těsně vedle vzdálenější tyče.

26

Ještě před rozehrávkou rohového kopu musel hlavní rozhodčí uklidňovat hráče v pokutovém území. Nakonec si balon stáhl do rukavic Malcolm Barcola.

25

Jensenův přetažený centr mohl na zadní tyči zpracovat Nunnely, ale těsně před útočníkem Ajaxu odhlavičkoval do bezpečí Kalulu.

24

Llansana nebyl v souboji s Pintorem včas, zasáhl soupeře do kotníku a je pískán faul. Lyon bude pokračovat rozehrávkou ze středového kruhu.

23

Lyon pokračuje ve vynikajícím výkonu. Caqueret spolupracoval s Cherkim u pravé postranní lajny, ale poté se postavil do cesty Botman.

22

Parádní akce Lyonu! Rafia si narazil s Pintorem, následně po vynikající patičce pálil z úhlu Cherki, ale na El Maacha si tentokrát nepřišel.

21

21. Lenny PINTOR - 1:1

21

Lyon právě vstřelil branku!
Lyon se raduje ze srovnání stavu! Po několika odrazech v pokutovém území hlavičkoval ze slibné pozice Griffiths, ale El Maach ještě stačil zasáhnout. Poté se ale balon odrazil k levé tyči, kde byl jako první s dorážkou LENNY PINTOR.

20

Úvodních dvacet minut nabídlo pekelné tempo. Oba týmy se snaží útočit. Po dalším rohovém kopu nizozemského týmu je pískán faul na Barcolu.

19

Hamza Rafia hnal před sebou obranu Ajaxu, už už se chystal vyslat průnikovou přihrávku na Pintora, ale ten se v klíčovou chvíli zastavil.

18

Také Lyon zahrozil. Cherki si narazil na pravé straně s Rafiou, následně předběhl Salaha-Eddineho, ale přesnou přihrávku na Griffithse už nepřidal.

17

Také rohový kop byl nebezpečný. Barcola netrefil míč rukavicí ideálně, ale na zadní tyči nedokázal dopravit balon do sítě Jensen a poté už se pískal faul.

16

Rychlonohý Nunnely dělá domácí obraně obrovské potíže. Soumare se ještě stačil stáhnout, ale míč odpálil jen na rohový kop.

15

Soumare zrovna dvakrát nepotěšil Barcolu zpětnou přihrávkou. Domácí brankář musel spěchat k balonu před dotírajícím Brobbeym.

14

Titouan Thomas přistrčil ve středu pole Jensena. Ajax sice rozehrával velmi rychle, ale poté zbrzdil akci svého týmu zpětnou přihrávkou Kühn.

13

Pohlednou akci Lyonu vedl kapitán Caqueret. Finální přihrávka směřovala na rozběhnutého Cherkiho, ale míč lehce přistrčil k El Maachovi bránící Timber.

12

Griffiths pálil z hranice pokutového území, ale z prvního doteku poslal míč po přihrávce Pintora jen vysoko nad hostující branku.

11

Issam El Maach zaváhal v rozehrávce, ale ofenzivní hráči Lyonu nedokázali šanci proměnit. Zblokovanou střelu si již poté hostující brankář pohlídal.

10

Lenny Pintor rozehrával volný přímý kop na třiceti metrech od branky Ajaxu. V silném větru ale nedokázal míč umístit do pokutového území.

9

9. Brian BROBBEY - 0:1

9

Ajax právě vstřelil branku!
Ajax se ubránil a velmi rychle se přesunul do útoku! Na levé straně utekl obraně Che Nunnely, který následně naservíroval míč do pokutového území přesně do kroku BRIANU BROBBEYMU a ten využil nedůrazu domácí obrany.

9

Až těsně před Griffithsem musel odkopávat do bezpečí Botman. Lyon ještě zůstane u balonu po autovém vhazování na levém kraji trávníku.

8

Už už to vypadalo, že Nunnely bude moci střílet, ale nakonec mu balon utekl dál od kopačky, než by si představoval a toho využil Kalulu.

7

Melvin Bard byl při rozehrávce pod tlakem napadajícího Brobbeyho. Domácí stoper si nechtěl zadělat na problémy a raději odkopl balon do bezpečí.

6

Ndicka sice skončil po souboji na trávníku, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Poté se naopak Ndicka opřel do souboje, získal míč a ani tentokrát se nepíská.

5

Hned ve čtyřech se hosté rozhodli napadat až v blízkosti pokutového území soupeře. Lyon však zvládl vykombinovat, ale ve středu pole už chyboval Cherki.

4

Kapitán Lyonu Maxence Coqueret skvělou kličkou oklamal Jensena, poté rozběhl Pintora, ale útočník domácího celku nestačil rychlostně na Timbera.

3

Nizozemský tým to tentokrát zkusil středem. Llansana si narazil s Ter Heidem, ale následná pobídka na Salaha-Eddineho byla příliš dlouhá.

2

Soumare musel na pravém kraji obrany zastavit rychlého Jensena. Ajax i nadále zůstává u balonu.

1

Do osmifinálového duelu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. K míči se ale okamžitě dostal Ajax, který kombinuje na vlastní polovině.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Olympique Lyon: Barcola – Soumare, Kalulu, Bard, Ndicka – Caqueret (C), Thomas – Cherki, Rafia, Pintor – Griffiths
Náhradníci: Bonnevie – Oualembo, Ehling, Duku Mbenga, Pontet, Coly, Da Silva

AFC Ajax: El Maach – Dest, Timber (C), Botman, Salah-Eddine – Jensen, Llansana, Ter Heide – Kühn, Brobbey, Nunnely
Náhradníci: Reiziger – Musampa, Van Gelderen, Hoogerwerf, Taylor, Ünüvar

Rozhodčí: Anastasios Papapetrou – Iordanis Aptosoglou, Konstantinos Nikolaidis (vš. GRE).
Také mladíkům Ajaxu zatím patří první pozice v juniorské Eredivisie. V šesti odehraných zápasech sice už Ajax dvakrát padl, ale díky lepšímu skóre vede soutěž před Alkmaarem. Právě s AZ Ajax před dvěma týmy prohrál 1:3.

Skóre hrálo ve prospěch Ajaxu také v základní skupině Ligy mistrů. Společně s Bayernem a Benficou totiž nizozemský celek skončil na jedenácti bodech po šesti zápasech, ale právě díky své produktivitě skončil nakonec na první postupové pozici. Důležité výhry si Ajax připsal v zápasech proti AEK, když v domácím prostředí zvítězil 6:0, na půdě soupeře poté dokonce 8:1.
Fotbalisté Lyonu jsou jasně na čele francouzské soutěže juniorů. V devatenácti zápasech prohrál Lyon pouze čtyřikrát, naposledy ale senzačně v zatím posledním utkání, když podprůměrnému Fleury podlehl jednoznačně 0:3.

To v Lize mistrů dokázal Lyon postoupit do jarní vyřazovací části z velmi těžké základní skupiny. V konkurenci Hoffenheimu, Manchesteru City a Šachtaru obsadili druhé místo právě za německým týmem. V předkole playoff následně Lyon zamířil na trávníku olomoucké Sigmy, odkud si odvezl postup do osmifinále po vítězství 2:0. Na úvodní branku Caquereta navázal těsně před koncem pojišťovacím gólem Pintor.
Krásné úterní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Kromě Ligy mistrů dospělých je ve vyřazovací fázi také juniorská Liga mistrů. Mladíci z Lyonu se budou snažit zaskočit na domácím trávníku své vrstevníky hrající v dresu Ajaxu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Olympique Lyon – Ajax Amsterdam

2:2

po penal. (6:5) (1:1)

Zpět na online

Branky: 21. Pintor, 58. Rafia – 9. Brobbey, 90+2. Brobbey

Karty:   42. Caqueret (LYO) – 38. Botman (AJA), 50. Salah-Eddine (AJA), 65. Ter Heide (AJA), 90+3. Maach (AJA), 90+4. Brobbey (AJA)   90. Van Gelderen (AJA)

Penaltový rozstřel:
1. série:
1:0   Caqueret (LYO)
1:0   Dest (AJA)
2. série:
1:0   Kalulu (LYO)
1:1   Taylor (AJA)
3. série:
1:1   Pintor (LYO)
1:2   Brobbey (AJA)
4. série:
2:2   Da Silva (LYO)
2:3   Timber (AJA)
5. série:
3:3   Thomas (LYO)
3:3   Nunnely (AJA)
6. série:
4:3   Ndicka (LYO)
4:4   Ünüvar (AJA)
7. série:
5:4   Bard (LYO)
5:5   Botman (AJA)
8. série:
6:5   Oualembo (LYO)
6:5   Hoogerwarf (AJA)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:18.

Olympique Lyon: Barcola – Soumare, Kalulu, Bard, Ndicka – Caqueret (C), Thomas – Cherki (76. Oualembo), Rafia (70. Ehling), Pintor – Griffiths (77. Da Silva)
Náhradníci: Bonnevie – Oualembo, Ehling, Duku Mbenga, Pontet, Coly, Da Silva

Ajax Amsterdam: El Maach – Dest, Timber (C), Botman, Salah-Eddine – Jensen (71. Hoogenwerf), Llansana (63. Van Gelderen), Ter Heide (86. Taylor) – Kühn (64. Ünüvar), Brobbey, Nunnely
Náhradníci: Reiziger – Musampa, Van Gelderen, Hoogerwerf, Taylor, Ünüvar

Rozhodčí: Anastasios Papapetrou – Iordanis Aptosoglou, Konstantinos Nikolaidis (vš. GRE)