Menu

Hokej

KHL

HK Soči – Spartak Moskva

2:0

konec (1:0, 0:0, 1:0)

20.02.2019, 17:30 • Ledový palác Bolšoj, Soči • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 2.2 3.9 2.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek večera. Na počtenou příště! (19:48:19)
Dobojováno! Soči dnes nad soupeřem z Moskvy zvítězilo 2:0 a díky dvoubodovému zisku už má účast v letošních bojích o Gagarinův pohár téměř jistou! Spartak dnes u Černého moře nepředvedl úplně optimální výkon a jeho černá série se protahuje na čtyři utkání. Moskvané před play-off rozhodně nemají ideální formu...
Československá stopa
Martin BAKOŠ (SOC) – 1+0, 1 střela, icetime 17:01
Robin HANZL (SPM) – 0+0, 1 střela, icetime 18:36
Július HUDÁČEK (SPM) – 21 zákroků, úsp. 91,3%
Statistiky utkání
Střely na branku: 23 – 32
Vhazování: 23 – 24
Bodyčeky: 13 – 10
Trestné minuty: 8 – 8
Využití přesilovek: 1/3 – 0/3

Konec zápasu.

59:52

Hra se pohybuje před Barulinem, daleko od prázdné moskevské klece. Hosté ale jen rezignovaně kombinují, o nic už jim nejde.

58:46

Tak pozor, hosté nakonec přeci jen zariskují! Hudáček už stojí na střídačce, Spartak hraje v šesti hráčích! Uvidíme, co power-play přinese...

57:58

Utkání se už více méně dohrává, obě strany jsou zřejmě již s výsledkem smířeni. Klidné tempo hry na ledě doprovází tichá atmosféra v ochozech.

56:55

Alexandr Budkin se propracoval před branku, jeden z protihráčů ale zasáhl za pět minut dvanáct a domácího beka kotouče zbavil.

55:44

Kotouč mají na svých holích hlavně hráči v červenobílém, Barulin ale už nějakou dobu vůbec nečelil žádné střele. Dovolím si říct, že už je rozhodnuto.

54:39

Soči je v plném počtu, Barulin se v oslabení vůbec nezapotil. Do konce základní hrací doby, a pravděpodobně i celého zápasu, zbývá přes pět minut.

53:32

Že by Spartaku početní výhoda nějak prospěla, to se rozhodně říct nedá. Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, které zlikvidoval až připravený Hudáček.

52:35

Nyní si přesilovku vyzkouší zase hráči z hlavního města. Na lavici hanby usedá Nikita Točickij (SOC), jenž se provinil hákováním.

51:48

Puk končí mimo hrací plochu, hvizd rozhodčího na moment přerušuje průběh hry. Po krátké pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.

50:57

Spartak střídá, Jevgenij Kulik drží kotouč za svou brankou. Levharti se drží za středovou čárou, hra je teď trochu na mrtvém bodě.

Dnešní utkání sleduje 8 128 diváků (67,5% kapacity).

49:31

Sergej Šmeljov teď ve vlastním obranném pásmu poměrně okatě podrazil jednoho z protihráčů, incident ovšem rozhodčím unikl a vylučovat se nebude.

48:44

Ben Maxwell se ve vlastním oslabení dostal do úniku, připravený strážce domácího brankoviště jeho zakončení schoval do rukavice!

48:03

Tahle přesilovka už neprobíhá tak hladce. Moskva urputně brání a nenechává soupeři moc prostoru pro kombinace. Soči se teď trochu trápí.

47:20

Dvířka trestné lavice Spartaku se opět otevírají, za chvilku do nich vstoupí Robin Hanzl (SPM). Ten si odpyká dvouminutový trest za sekání.

45:32

Hra se zklidnila, ani jeden celek teď nepůsobí úplně sebejistě. Přesouváme se sem a tam, z jednoho konce kluziště na druhý.

45:14

Domácí nemají dost, jsou pevně usazení před soupeřovým brankovištěm a snaží se co nejdříve za slovenského gólmana poslat další kotouč.

44:12

44:12 Martin BAKOŠ - 2:0

44:12

Soči právě vstřelilo branku!
Vstup do periody možná neměli ideální, hokejisté Soči však přesilovou hru velmi rychle přetavují v druhý gól a přibližují se účasti v bojích o Gagrinův pohár! Nenápadnou střelou Hudáčka prostřelil exliberecký tahoun MARTIN BAKOŠ. Asistence: Vladislav Kaletnik.

43:52

Eric O'Dell si vynutil už druhý faul v dnešním zápase, tentokrát ho zahákoval Maxim Gončarov (SPM). Domácí mají přesilovku.

42:29

Hosté mají mnohem více ze hry, útok levhartů začátek periody trochu prospal. Až nyní začíná působit aspoň trochu nebezpečně.

41:34

Jaroslav Dyblenko vyráží zpoza vlastní klece dopředu. Uvidíme, jestli se Moskvě tentokrát povede usadit před Barulinovou svatyní.

40:43

Spartak je v úvodu závěrečného dějství častěji na kotouči, nedaří se mu ovšem proniknout za modrou čáru. Zpevněná defenzíva Soči je nekompromisní.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:08.
Po dvou třetinách platí v Ledovém paláci Bolšoj stále stav 1:0. Moskva sice svého soupeře v prostředním dějství přestřílela v poměru 14:5, recept na excelentního Konstantina Barulina však stále ještě nenašla. Soči mělo více ze hry hlavně v prostředku periody, nedokázalo si ovšem vytvořit pořádné šance.
Statistické okénko
Střely na branku: 17 – 21
Vhazování: 16 – 18
Bodyčeky: 10 – 5
Trestné minuty: 6 – 4
Využití přesilovek: 0/1 – 0/2

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:42

Do konce dějství zbývá pouhopouhých několik sekund. Moc zajímavého toho už asi neuvidíme, hra se přelévá z jednoho konce ledu na druhý.

38:59

Famózní Konstantin Barulin! Veterán ve službách Soči teď z rukávu vytáhl dva těžké zákroky a udržel svůj celek ve vedení!

37:52

Hra se drží před Hudáčkem, defenzíva Spartaku ovšem po výpadku z poloviny periody opět pracuje jako švýcarské hodinky a nepouští soupeře k ničemu.

36:42

Obranný pár levhartů si velmi rychle poradil s moskevským výpadem, následný protiútok Soči pak skončil prudkou střelou, která zamířila těsně vedle.

35:51

Prudkou ranou z voleje na sebe pozornost upoutal hostující kapitán Kalinin, veterán ve službách Soči jí ale hravě vykryl a připisuje si další zákrok.

35:09

Domácí se osvobodili, Maxwell sebral vyhozený kotouč na svou hůl a okamžitě zamířili dopředu. Spartak se opět snaží probít dopředu.

34:23

Celek z hlavního města se rozestavil před Barulinem a pořádně zatápí pod kotlem. Domácí gólman se už musel otáčet za nejednou nepřesnou ranou.

33:33

Hosté si zvýšenou aktivitou vynutili faul soupeře a podruhé si zahrají přesilovou hru. Za hákování na trestnou putuje Zijat Pajgin (SOC).

33:14

Jako na houpačce. Před chvilkou domácí Spartak drtili, nyní je to úplně naopak. Levharti mají velký problém se dostat ven z vlastní třetiny.

32:30

Přechod do útočného pásma teď hokejistům v červenobílém moc nevyšel, nepřesná přihrávka skončila až na zakázaném uvolnění. Buly v jejich pásmu.

31:31

Moskva se vrací do zápasu. Talalujev nabil Budkinovi, jehož ránu od modré Barulin vyrazil před sebe. Gólman Soči pak vykryl i následnou dorážku.

30:48

Po delší době teď musel zasahovat zase Barulin na druhém konci ledové plochy. Ilja Zubov jeho reflexy proklepl lehkou střelou z pravého kruhu.

29:40

Eric O'Dell je dnes hodně vidět. Vousatý tahoun Soči prokličkoval skrz soupeřovu defenzívu až před Hudáčka, který si s jeho zakončením poradil.

28:31

Hraje se stále jen na jednu branku, Hudáček teď musí být konstantně v pozoru. Spartak úplně ztratil krok se svým soupeřem, Soči má více ze hry.

28:08

Po dlouhé době se přerušuje, Vjačeslav Leščenko zůstal po souboji ve středním pásmu ležet na ledě. Po chvilce se zvedl a otřesen se přesunul na střídačku.

27:22

Obrana hostů se začíná rozpadat, tohle pro ně vůbec nevypadá dobře! Přečíslení Soči dva na jednoho skončilo nepřesnou střelou.

26:33

Levharti vystrkují drápky, teď se Hudáček už pořádně zapotil! Zakončení z bezprostřední blízkosti branky likvidoval vsedě.

25:43

Robert Rosén našel na modré čáře připraveného Rykova, jehož následný projektil ale orazítkoval jen mantinel za soupeřovým brankovištěm.

24:27

Kirill Vorobjov se dostal do nebezpečné pozice před brankou, nezvládl ovšem zachytit přihrávku a gólman Spartaku si tak mohl pořádně oddychnout.

23:33

Moskevští hokejisté se dopouští zakázaného uvolnění. Hra je přerušena, po kratičké pauze se tak bude vhazovat po levé ruce Júlia Hudáčka.

22:40

Výpad levhartů byl hostující obranou velmi rychle zneškodněn, ani následný protiútok se ovšem s moc velkým úspěchem nepotkal.

21:24

Hra ve čtyřech na obou stranách zatím svědčí spíše Spartaku, který se drží u kotouče a snaží se usadit před svatyní Konstantina Barulina.

20:21

Prostřední dějství začínáme současným vyloučením. Na trestnou lavici míří Eric O'Dell (SOC) za filmování a Maxim Gončarov (SPM) za hákování.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:19.
První třetina nám příliš pohlednou podívanou nenabídla, oba celky mají co zlepšovat. Do kabin odcházejí o něco spokojenější hokejisté Soči, které v šesté minutě poslal do vedení z trestného střílení Eric O'Dell.
Statistické okénko
Střely na branku: 12 – 7
Vhazování: 11 – 6
Bodyčeky: 7 – 3
Trestné minuty: 2 – 2
Využití přesilovek: 0/1 – 0/1

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:33

Třetina se dohrává hlavně před Barulinem, Soči se nedaří se vypotácet ven z vlastního pásma. Už by potřebovalo přestávku, od které nás dělí jen sekundy.

18:25

Jeden z domácích chtěl Hudáčka překvapit střelou z poloviny kluziště, čímž dost podcenil schopnosti moskevského Spartaku. Ten si poradil bez obtíží.

17:48

Krátká kombinace Soči vyvrcholila prudkou střelou Šmeljova od modré, která zaplula přímo do lapačky pozorného brankáře Spartaku.

16:46

Domácí obrana odvádí svou práci na jedničku. Spartaku nenechává ani centimetr útočného pásma zadarmo a už vůbec jej nepouští před brankoviště.

16:03

Sean Collins se nyní pokusil kotouč za slovenského strážce hostující svatyně doslova procpat, Hudáček byl ale ve střehu a včas zabránil nejhoršímu.

15:40

Chomickij drží puk za vlastní brankou a čeká, až se na led dostane čerstvá levhartí lajna. Soči se pak následně pokusí po delší době přesunout dopředu.

14:38

Po spolupráci s Hanzlem zkusil své štěstí Dyblenko, i na jeho střelu ovšem velezkušený Barulin vyzrál. Veterán si tak dnes stále drží čisté konto.

13:40

Rykov poslal krátkou přihrávkou dopředu Kapustina, hosté se poté velmi rychle zmocnili kotouče a vyhodili jej až na zakázané uvolnění.

12:58

Maxim Gončarov zavezl kotouč do pásma, Barulin se po zneškodnění následné akce rozhodl pryž podržet. Následuje krátká komerční přestávka.

11:59

Maskovaný strážce domácí klece má na svém kontě další zákrok, tentokrát zkrotil jedovatou ránu od modré čáry. Spartak se drží vepředu.

10:56

Momentálně se hraje hlavně před Barulinem, houževnatá domácí defenzíva ale soupeři nepovoluje nebezpečnější akce a snaží se je vyhnat ven.

09:40

Leščenko je zpět na ledě, Spartak v oslabení podal excelentní výkon. Levharti jeho klec ani jednou neohrozili. Manko hostů je tak stále jednobrankové.

08:58

Soči zatím v přesilovce vůbec nic nevychází, Hudáček dosud nemusel ani jednou zasahovat. Počínají si ještě o něco hůře než jejich soupeř v úvodu utkání.

08:13

Ve vlastním oslabení se dostal do slušné pozice Zubov, jehož ránu připravený Barulin vyrazil do rohu kluziště pravým betonem.

07:38

Vyloučeným borcem je Vjačeslav Leščenko (SPM), který u modré čáry podrazil Erica O'Della. Domácí si zahrají přesilovku.

06:50

Ruka sudího vyletěla vzhůru, Barulin upaluje na střídačku. Soči má ponechanou výhodu a míří do útočného pásma.

05:57

Dmitrij Višněvskij vyjel zpoza svatyně a rychle rozehrál kotouč dopředu, Moskva se snaží na inkasovaný gól odpovědět. Moc se jí to zatím nedaří.

05:05

05:05 Eric O'DELL - 1:0

05:05

Soči právě vstřelilo branku!
ERIC O'DELL přetavuje trestné střílení v gól, domácí vedou 1:0! Dlouholetá opora Soči Hudáčka vymíchala a následně uklidila pryž přesně mezi jeho betony. Výborný start pro levharty!

05:05

Alexandr Osipov (SPM) zahákoval ujíždějícího O'Della, rozhodčí nařizuje trestné střílení! Domácí mají obrovskou šanci otevřít skóre.

04:14

Dlouhá kombinace před domácí brankou zdánlivě nemá konce, hosté se stále nemají k tomu vyslat na Barulina střelu. Gólman Soči musí být ve střehu.

03:27

Spartak se zatím nedostal do větší šance, domácí obrana má celou situaci pod kontrolou a nepouští soupeře prakticky k ničemu. Barulin je bez práce.

02:30

Eric O'Dell (SOC) míří na trestnou lavici za podražení, Moskvané si tak poprvé v utkání vyzkouší hru v početní výhodě. Přetaví ji v trefu?

01:06

Dmitrij Lugin se dostal až před Hudáčka, zkušený slovenský gólman si s jeho zakončením bez větších obtíží poradil. Na první gól tak stále čekáme.

00:20

Dvacet sekund po úvodním buly se poprvé přerušuje, rozhodčí nachytal Spartak v ofsajdu. Po krátké pauze tak uvidíme buly ve středním pásmu.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Na úvodním buly poměří domácí Stanislav Bočarov síly s Alexanderem Chochlačovem.
Oba celky už jsou na ledové ploše a pomalu se řadí na modrých čarách. Za chvilku v Ledovém paláci Bolšoj zazní ruská státní hymna, od startu nás dělí pár minut.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Ještě jednou vám přeji příjemný podvečer. Do dnešního duelu mezi Soči a Spartakem zasáhnou jak Češi, tak Slováci. Dres domácích oblékne Martin Bakoš, zatímco za Moskvu nastoupí Július Hudáček a Robin Hanzl.
Úvodní sestavy:

HK Soči: Barulin (Šikin) – Pajgin, K. Vorobjov, J. Alexandrov, Budkin, Rykov, Chomickij, D. Alexandrov – O'Dell, Bočarov, R. Rosén – Bakoš, Collins, Šmeljov – Starkov, Lugin, Točickij – Kaletnik, Kapustin, Rachimullin – Polunin.

Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Gončarov, Dyblenko, D. Višněvskij, Kulik, Kalinin, A. Osipov, Volkov – Zubov, Chochlačov, Fjodorov – Talalujev, R. Hanzl, Truňov – Karsums, Leščenko, Maxwell – Černych, Kotljarevskij, Sorokin – Zlobin.

Rozhodčí: Bodnar, Olenin – Sazonov, Sadovnikov..
POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Jak už bylo níže avizováno, poslední vzájemné střetnutí skončilo vítězstvím Spartaku, kterým si zajistil účast v letošních bojích o tu nejcennější ruskou hokejovou trofej. Nad Soči tehdy ve svém přechodném domově, CSKA Areně, uspěl 3:1.

5. února 2019 – CSKA Arena, Moskva
Spartak Moskva – HK Soči 3:1
Třetiny: 2:1, 0:0, 1:0
--------------------------------------------------------------------
Branky a nahrávky: 6. Talalujev (Fjodorov), 16. Chochlačov (Kulik, Fjodorov), 52. Nikoncev (Chochlačov, Grigorjev) – 13. Točickij (Collins, Bakoš).
Střely na branku: 25 – 22.
Vhazování: 23 – 26.
Bodyčeky: 15 – 11.
Vyloučení: 4 – 4.
Využití přesilovek: 1/2 – 0/2.
--------------------------------------------------------------------
Spartak: Hudáček – Dyblenko, Gončarov, Višněvskij, Kulik, Kalinin, Grigorjev, Osipov – Karsums, Hanzl, Daugavinš – Fjodorov, Maxwell, Chochlačov – Talalujev, Zlobin, Nikoncev – Truňov, Černych, Cyplakov.
--------------------------------------------------------------------
Soči: Šikin – Alexandrov, Jokipakka, Pajgin, Vorobjov, Rykov, Alexandrov – Bočarov, Collins, O'Dell – Šmeljov, Rosén, Bakoš – Altybarmakjan, Točickij, Polunin – Akmaldinov, Tomilin, Kaletnik.
--------------------------------------------------------------------
Rozhodčí: Sidorenko, Sergejev – Goljak, Sivov.
Počet diváků: 9 726 (80,4% kapacity).
SPARTAK MOSKVA
6. místo v Západní konferenci
60 Z, 21-7-8-24, 156:153, 64 bodů

Spartak nemusí nic řešit, o nic mu dnes nejde. Vstupenku do play-off si totiž zajistil už před dvěma týdny, shodou okolností po vítězství právě nad Soči. K Černému moři dnes ovšem přijíždí s poměrně bídnou fazónou – z posledních šesti utkání vyhrál jen jedno jediné, a to právě to proti levhartům. Jinak dvakrát podlehl rivalovi z Dynama, o body jej dále obrala Kazaň, Petrohrad a Riga. Uvidíme, jestli se dnes v Soči naladí na tu správnou vlnu.

Nejproduktivnější hráči
Alexander CHOCHLAČOV – 37 bodů (18+19)
Kaspars DAUGAVINŠ – 36 bodů (13+23)
Ilja ZUBOV – 33 bodů (10+23)

Brankářské statistiky
Július HUDÁČEK
– 2384 min. | 91,5% úsp. | prům. 2,37
Nikita BESPALOV
– 936 min. | 91,6% úsp. | prům. 2,43
Alexander TRUŠKOV
– 308 min. | 87,3% úsp. | prům. 2,92
HK SOČI
7. místo v Západní konferenci
60 Z, 17-9-10-24, 141:155, 62 bodů

Boj o poslední postupové příčky do play-off je letos na západě tuhý, Soči o tom ví své. Aktuálně je sedmé, přičemž devátá Riga na něj po jejím pondělním vítězství 5:0 nad Slovanem ztrácí už jen dva body. Pokud si tedy levharti nechtějí razantně zkomplikovat svou cestu do vyřazovacích bojů, budou muset dnes proti Spartaku uspět. Formu na to mají – aktuálně se vezou na třízápasové vítězné vlně. Prodlouží ji?

Nejproduktivnější hráči
Robert ROSÉN – 40 bodů (13+27)
Eric O'DELL – 38 bodů (21+17)
Stanislav BOČAROV – 29 bodů (13+16)

Brankářské statistiky*
Dmitrij ŠIKIN
– 1912 min. | 92,2% úsp. | prům. 2,42
Konstantin BARULIN
– 1608 min. | 91,8% úsp. | prům. 2,28

(*uvádíme pouze gólmany, kteří v letošní sezóně odehráli více než tři zápasy, tedy 180 minut)
Krásný podvečer! Základní část KHL vrcholí, v pátek se definitivně rozhodne o tom, kdo se účastní letošních bojů o Gagarinův pohár. Aspoň částečně nám rozluštit tajenku pomůže i dnešní bohatá porce zápasů, mezi něž patří i duel mezi Soči a moskevským Spartakem. A domácím dnes půjde o hodně...
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HK Soči – Spartak Moskva

2:0

konec (1:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. O'Dell (TS), 45. Bakoš (Kaletnik)

HK Soči: Barulin (Šikin) – Pajgin, K. Vorobjov, J. Alexandrov, Budkin, Rykov, Chomickij, D. Alexandrov – O'Dell, Bočarov, R. Rosén – Bakoš, Collins, Šmeljov – Starkov, Lugin, Točickij – Kaletnik, Kapustin, Rachimullin – Polunin.

Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Gončarov, Dyblenko, D. Višněvskij, Kulik, Kalinin, A. Osipov, Volkov – Zubov, Chochlačov, Fjodorov – Talalujev, R. Hanzl, Truňov – Karsums, Leščenko, Maxwell – Černych, Kotljarevskij, Sorokin – Zlobin.

Rozhodčí: Bodnar, Olenin – Sazonov, Sadovnikov.

Diváci: 8 128

Průběh zápasu
1. třetina
02:30 SOC 2 O'Dell, podrážení
05:05 SPM TS A. Osipov, hákování
05:05 SOC 1:0 O'Dell (TS)
07:38 SPM 2 Leščenko, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:21 SOC 2 O'Dell, nafilmovaný pád nebo přehrávání
SPM 2 Gončarov, hákování
33:33 SOC 2 Pajgin, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
43:52 SPM 2 Gončarov, hákování
44:12 SOC 2:0 Bakoš (Kaletnik)
47:20 SPM 2 R. Hanzl, sekání
52:35 SOC 2 Točickij, hákování
Konec