Menu

Fotbal

Anglická Championship

Blackburn Rovers – Middlesbrough FC

0:1

konec (0:1)

17.02.2019, 14:00 • Ewood Park, Blackburn • Pavel Pubal

Tipsport: 2.58 2.96 3.14 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S tímto konstatováním se pro dnešek loučím, hezký den a zase někdy na počtenou. (16:01:17)
Hostující Middlesbrough nakonec uhájilo vedení z první půle a může se radovat ze zaslouženého vítězství. Domácí si ale zaslouží absolutorium za výkon, který předvedli po přestávce o deseti. Vypracovali si dvě šance, nicméně Graham i Dack je zahodili, a tak zůstal jediným úspěšným střelcem hostující Assombalonga.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Randolph chytá hlavičku Bennetta do náručí a je tu konec!

90+3

Bell vybojoval roh pro Blackburn a do vápna jde i gólman domácích...

90+2

Hosté výborně takticky drží míč v rohu hřiště na útočné polovině a Rovers k ničemu nepouštějí.

90+1

Utkání se bude nastavovat o tři minuty.

88

88. Raya se ukázal dobrými zákroky.

88

Fantastický zákrok i na druhé straně od Rayi! Po perfektním protiútoku Middlesbrough Saville vrátil míč Assombalongovi, ale jeho ránu do protipohybu nadvakrát lapil španělský gólman v barvách Rovers.

86

Armstrong centroval velmi nepřesně do zámezí. Dnes to není zápas hvězdy Rovers.

83

83. Dack mohl vyrovnat, ale proti vyl Randolph.

83

Další obrovská šance v deseti bojujících domácích a fantastický zákrok Randolpha! Vyrovnání měl na kopačce po Grahamově přiťuknutí Dack, který pálil z voleje z těsné blízkosti, ale gólman hostí předvedl parádní reflex na čáře.

81

Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Fletcher, přichází Hugill.

79

Uběhlo pár minut a mohlo být vyrovnáno, domácí zahodili svou největší šanci v utkání! Po sérii chyb v hostující obraně se k míči protlačil přes Shottona útočník Graham, ale míč mu skákal a v těsné blízkosti Randolpha jej trefil naprosto příšerně a branku přestřelil.

76

Middlesbrough je v posledních minutách zase aktivnější, ale stále ne a ne přidat pojišťující druhou branku. Vymstí se to favoritovi utkání, který v početní převaze trochu hazarduje s výsledkem?

73

Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Bešič, přichází Downing.

71

Howson centrem zprava málem překvapil Rayu, míč se snesl takřka pod břevno, ale gólman jej na poslední chvíli poslal nad branku.

70

Assombalonga zkusil vystřelit z voleje zpoza vápna, ale míč trefil tak katastrofálně, že jej snad úplně vykopl ze stadionu. Nad koncovkou se pousmáli jak domácí fanoušci, tak sám útočník soupeře.

68

Howsonův dlouhý aut sklepl Assombalonga na hranici vápna za sebe, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl připraven.

66

Další šanci měl opět hostující Saville, ale zase neuspěl. Druhá půle zatím nabízí živější podívanou, protože se osmělují konečně i domácí, ale vážnější příležitosti jsme doposud neviděli.

62

Po pěkném přechodu Middlesbrough se k míči dostal Saville, ale jeho střela byla zblokována na roh, který následně sebral ze vzduchu Raya.

62

Hra domácích, přestože hrají v oslabení, vypadá po třech změnách v sestavě mnohem lépe než v první půli. O vítězi tak ještě rozhodně není jasno.

61

Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Friend, přichází McNair.

57

Wing se pokusil o pěknou kolmici na Assombalongu, ale gólman Raya opět dobře četl hru a míč získal ještě před střelcem jediné branky zápasu.

55

Fletcher velmi dobře rozvinul akci doprava na Howsona, ten mu míč vrátil a anglický útočník bez přípravy pálil opět nepřesně. Zatím je dnes Fletcher velmi aktivní, ale s koncovkou si nepotykal.

52

O nejlepší akci domácích v celém utkání se postaral střídající Bell, který pláchl obraně soupeře po levé straně a posílal nebezpečný střílený centr do vápna. Na přední tyči jej před nabíhajícím útočníkem ve skluzu odklidil stoper Shotton, ale nechybělo mnoho a balon sám poslal do vlastní sítě.

50

Hra je v úvodu druhé půle plná nepřesností a bojuje se zejména ve středu pole.

47

Krásná střela z dálky v podání Winga, který si míč připravil po přihrávce od Fletchera a falšovanou bombou pravačkou roztřásl břevno domácí branky.

46

Hodně zajímavá situace hned na úvod druhé půle. Domácí kouč musel být po první pětačtyřicetiminutovce pořádně rozzuřený, protože udělal hned o poločasové přestávce tři změny v sestavě a zápas bude dohrávat bez možnosti střídání.

Střídání v týmu Blackburn Rovers F.C.: ze hřiště odchází Brereton, přichází Bell.
Střídání v týmu Blackburn Rovers F.C.: ze hřiště odchází Rodwell, přichází Nyambe.
Střídání v týmu Blackburn Rovers F.C.: ze hřiště odchází Evans, přichází Travis.

46

Začal druhý poločas.
Zatím dnes hraje všechno do karet hostům. Domácí Rovers hrají velmi špatný zápas – trápí se v kombinaci, nedokáží si přihrát na pár metrů a hosté z Middlesbrough toho využívají k velmi nebezpečným protiútokům. Jeden z nich proměnil ve vedoucí gól nejlepší střelec týmu Assombalonga. Další šance aktivnější fotbalisté Middlesbrough nedali, ale přesto drží zasloužené vedení. Po změně stran navíc budou hrát v početní převaze po vyloučení Williamse ze závěru první půle.

45

První poločas skončil.

45+1

Bešič ze standardní situace nepropálil zeď před sebou a první poločas končí.

45

Rozhodčí nastaví první poločas o jednu minutu.

45

45. Faul, po které byla udělena červená karta.

45

45. Červená karta

45

Červenou kartu dostává domácí Derrick Williams (Blackburn Rovers F.C.), když hosté nakopli dlouhý míč na aktivního Fletchera, ten se dostal za záda obránců a Williams jej zezadu fauloval. Navíc uvidíme standardní situaci z ideální pozice na středu hřiště.

44

Rohový kop měli k dispozici i domácí, ale Graham v náběhu fauloval gólmana. Ten zůstal ležet na zemi a sudí Bond píská.

42

Saville rozehrál rohový kop nakrátko s Bešičem. Míč se dostal na vápno k Howsonovi, ale jeho střelu srazil ve vápně Bennett.

40

Brereton si narazil míč na středu hřiště před vápnem s hrotovým útočníkem Grahamem, ale následně mu "kulatý nesmysl" odskočil od nohy a hostující obránci jej odpálili do bezpečí.

37

Wing posunul míč doleva na Bešiče, který pálil z velké dálky sice pohotově, leč slabě a doprostřed. Raya neměl problém.

35

35. Fletcher se po narážečce dostal do slušné šance.

35

Fletcher dnes zatím hraje velký zápas. Po pěkné individuální akci si narazil s Wingem a pálil bez přípravy, ale Rayovu svatyni minul.

33

Žlutou kartu dostává Rodwell (Blackburn Rovers F.C.) za úplně zbytečný zákrok u postranní čáry proti Assombalongovi. Útočník z Konga byl u míče mnohem dříve.

31

Po pěkném pasu ze záložní řady už se za obranu hostí dostával Bennett. Do souboje s ním šel hodně riskantně hostující stoper Fry, ale nejprve zasáhl míč a až potom smetl i Bennetta. Kdyby zakročil jen trochu nepřesně, byla by to čistá penalta, takhle se ve hře pokračuje dál.

28

Williamsův centr byl velmi krátký a odvrátil jej první bránící hráč Middlesbrough. Zatím je to dnes velké trápení v podání domácího manšaftu.

26

Nesportovní hra v podání dua Assombalonga – Rodwell. Střelec úvodní branky balon zbytečně odkopl, aby zdržoval, domácí stoper jej zase hned strčil a poslal na zem. Rozhodčí zatím všechno vyřešil důraznou omluvou.

22

Domácí jsou po úvodní inkasované brance jako opaření a jen se brání. Další šanci Middlesbrough měl Wing, ale jeho střela byla velmi nepřesná.

20

20. Britt ASSOMBALONGA - 0:1

20

Middlesbrough právě vstřelil branku!

Hosté z Middlesbrough se ujímají zaslouženého vedení. Fletcher dostal míč za obranu a z úhlu pálil na zadní tyč. Balon ještě tečoval domácí obránce Mulgrew, což nahrálo do karet nejlepšímu střelci hostí BRITTU ASSOMBALONGOVI. Útočník z Konga na zadní tyči pohotově zakročil a dává jubilejní desátý gól v sezoně.

16

Dack ztratil míč ve středu hřiště, kde jej obral Mikel a hned dlouhým pasem hledal Assombalongu. Hru ale výborně přečetl domácí gólman Raya a mimo vápno jej odhlavičkoval do bezpečí.

15

Blackburn se pokusil o pas za obranu na Dacka, ale míč před anglickým záložníkem sebral gólman Randolph. Domácí fanoušci tak po první čtvrthodině čekají na první střelecký pokus svých miláčků.

13

Nedorozumění v kombinaci Dacka a Armstronga. U míče jsou tak opět hosté.

12

Fotbalisté Middlesbrough jsou si zatím jistější v kombinaci, domácí se tak v posledních minutách jen zónově brání na vlastní polovině.

9

9. Fletcher hlavičkoval do připraveného brankáře.

9

Hosté začínají vystrkovat růžky a přebírají aktivitu na svou stranu. První šanci měl po centru z pravé strany útočník Fletcher, ale ten hlavičkou trefil přímo prostor, kde byl připravený brankář Raya.

8

John Obi Mikel pálil zpoza šestnáctky, jeho bombu srazil zády k nigerijskému středopolaři Evans. Mikel si žádal odpískání ruky, rozhodčí Bond ale rozpažil.

6

Middlesbrough využívají díky Shottonovi každé autové vhazování k dlouhému autu až do vápna. Zatím ale domácí odolávají, zejména díky Rayovým výběhům.

4

Assombalonga kolmicí hledal na levém křídle Fletchera, ale ten byl ubráněn. V úvodu utkání se akce přesouvají z jedné strany na druhou.

3

Domácí Armstrong hned od začátku utkání potvrzuje vynikající formu. Ofenzivní středopolař Blackburnu si vysloužil potlesk publika za hezkou individuální akci, která ale nakonec stejně skončila v zámezí.

2

Saville nákopem po levé straně nenašel pokrytého Fletchera.

1

O první útočnou akci se pokoušel nejlepší domácí střelec Dack, ale mezi trojicí protihráčů se neprosadil a o balon přišel.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Blackburn Rovers F.C.: Raya – Bennett, Mulgrew, Rodwell, Williams – Evans, Reed – Brereton, Dack, Armstrong – Graham.
Náhradníci: Leutwiler – Bell, Conway, Nuttall, Nyambe, Smallwood, Travis.

Middlesbrough FC: Randolph – Shotton, Fry, Friend – Howson, Wing, Mikel, Bešič, Saville – Assombalonga, Fletcher.
Náhradníci: Konstantopoulos – Clayton, Downing, Hugill, McNair, Tavernier, van La Parra.

Rozhodčí: Bond – Cooper, Fox.
Hostující Middlesbrough FC jsou ve vyrovnané tabulce šestí se ziskem 51 bodů a bojují o postup do play off. Zatím fotbalisté Middlesbrough třináctkrát vyhráli, dvanáctkrát remízovali a šestkrát prohráli při skóre 35:24. Nejlepším střelcem je s devíti brankami útočník z Konga Britt Assombalonga.
Domácí Blackburn Rovers F.C. je v aktuální tabulce až črtnáctý se ziskem 43 bodů za jedenáct výher, deset remíz a jedenáct porážek při skóre 43:49. Nejlepším střelcem mužstva je s jedenácti góly anglický ofenzivní středopolař Bradley Dack.
Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu 33. kola druhé anglické nejvyšší soutěže Championship mezi Blackburn Rovers F.C. a Middlesbrough FC. První vzájemné utkání z letošní sezony skončilo remízou 1:1 a vyrovnaná bitva se dá očekávat i nyní. V prosinci 2018 dávali branky Mulgrew za Blackburn a Assombalonga za Middlesbrough. Utkání začíná ve 14 hodin.

Blackburn Rovers – Middlesbrough FC

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 20. Assombalonga

Karty:   33. Rodwell (BLC)   45. Williams (BLC)

Blackburn Rovers: Raya – Bennett, Mulgrew, Rodwell (46. Nyambe), Williams – Evans (46. Travis), Reed – Brereton (46. Bell), Dack, Armstrong – Graham.
Náhradníci: Leutwiler – Bell, Conway, Nuttall, Nyambe, Smallwood, Travis.

Middlesbrough FC: Randolph – Shotton, Fry, Friend (61. MacNair) – Howson, Wing, Mikel, Bešič (73. Downing), Saville – Assombalonga, Fletcher (81. Hugill).
Náhradníci: Konstantopoulos – Clayton, Downing, Hugill, McNair, Tavernier, van La Parra.

Rozhodčí: Bond – Cooper, Fox.