Menu

Fotbal

Australská A-League

Brisbane Roar FC – Sydney FC

2:1

konec (0:0)

08.02.2019, 09:55 • Suncorp Stadium (Brisbane) • 18. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 4.97 4.18 1.58 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (11:53:15)
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:10. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:6.
Je dobojováno. Po bezbrankovém prvním poločase jsme nakonec viděli tři branky. Nejprve se do vedení dostali hosté, ovšem domácí dokázali srovnat a v samotném závěru pak strhli vedení na svou stranu a dokonale tak zaskočili favorita tohoto klání. Brisbane tak zapisují veledůležité tři body do tabulky, hosté naopak odjednou s prázdnou.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Z následného volného kopu zasahoval White a podržel svůj tým. Domácí tak drží balon opět na polovině soupeře a zápas se blíží ke svému konci.

90+5

Žlutou kartu ještě dostává domácí Jacob Pepper, jenž tvrdě prošlápl soupeře.

90+4

Míč se sice snesl do pokutového území, ale nikdo z hostů ho nedokázal dopravit do domácí sítě. Následuje tak další odkop od Whiteho brány.

90+3

Cáceres byl sražen u pravé postranní čáry k zemi a následuje volný přímý kop pro Sydney.

90+2

Míč má domácí brankář a v klidu ho tak bude moci odkopnout od své branky. Domácí se tak pokusí ho na polovině soupeře držet co nejdéle.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty navíc.

90

90. Dylan WENZEL-HALLS - 2:1

90

Brisbane Roar právě vstřelilo branku!
A hned z této akce domácí strhávají vedení na svou stranu. DYLAN WENZEL-HALLS, ač byl tísněn obranou, dokázal z hranice velkého vápna doslova propálit Redmayneho a ten tak byl bez šance. Bez asistence.

89

Nyní předvedl pohotový zákrok White, který si pro balon doběhl a posílá svůj celek do další útočné akce.

88

Střídání v týmu Sydney FC: ze hřiště odchází Miloš Ninković, přichází Mitchell Austin.

86

Hostující brankář nyní zasáhl proti velmi nebezpečné domácí střele a dostal míč do svých rukavic. Následuje tak odkop od jeho branky.

86

Standardní situaci domácí dobře nevyřešili, když trefili pouze zeď hostů.

85

Žlutou kartu dostává Brandon O'Neill (Sydney FC).

84

O'Neill se nedostal do úniku po přihrávce od spoluhráče a poté faulouval soupeře. Následuje tak volný přímý kop pro Brisbane.

82

Domácí vycítili šanci a dostali se opět do kombinace, v rozletu je však hosté zastavili.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, který je stále nerozhodný. Podaří se jednomu či druhému týmu strhnout vedení na svou stranu?

79

V další akci se ukázali hosté, obrana domácích však vystavila stopku a nepustila tak Sydney do žádného zakončení.

77

77. Tobias MIKKELSEN - 1:1

77

Brisbane Roar právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Po pěkně sehrané kombinaci dostal balon dovnitř pokutového území TOBIAS MIKKELSEN a z pravé strany pak míč umístil k bližší tyči – 1:1. Redmayne tak nestačil zareagovat a ani zasáhnout. Asistence: Adam Taggart.

75

Střídání v týmu Sydney FC: ze hřiště odchází Reza Gučanejad, přichází Alex Brosque.

74

Střídání v týmu Sydney FC: ze hřiště odchází Daniel De Silva, přichází Antony Cáceres.

73

Hra se trochu uklidnila a na druhé straně po delší době zaútočili hosté, jejich střela z dálky však zamířila jen vysoko nad domácí branku. Následuje tak odkop od ní.

72

Míč, který letěl vzduchem a snášel se do hostující branky, nakonec z výskoku chytil Andrew Redmayne a hned ho odkopl od své branky.

72

Hosté byli pod dalším tlakem a Joshua Brillante pak hlavou poslal míč zase za zadní čáru. V krátkém sledu po sobě je tu další domácí rohový kop.

71

Z hranice velkého vápna vystřelil Mikkelsen a je tu další rohový kop pro Brisbane.

71

Domácí vybojovali rohový kop, z této standardní situace ale branku hostů neohrozili. Ovšem dostali se k další střele, kterou hosté srazili na další rohový kop.

70

Na druhé straně byli v přečíslení domácí a v pokutovém území pak padl jeden z domácích, sudí okamžitě naznačuje, že vše bylo v pořádku a hra pokračuje dále.

69

Reza Gučanejad sice vyslal střelu na domácí branku, ovšem ta neměla gólové parametry.

68

Na levé straně velkého vápna se ocitl Henrique, jenž poté špičkou kopačky poslal míč směrem k hostující brance, kde však bez větších problémů zasáhl Redmayne.

67

Série nepřesností na obou stranách, hrálo se ve středu hřiště. Poté v hlavičkovém souboji uspěli hosté a zamířili opět na polovinu domácího celku.

65

Míč má ve své moci domácí brankář, který ho posílá znovu svým spoluhráčům nakrátko a ti míří na opačnou stranu hřiště.

64

Žlutou kartu dostává Alejandro Lopez (Brisbane Roar FC).

62

Caletti to udělal šikovně, když skrze dva obránce hostů vyslal do úniku spoluhráče, ten však nakonec na hostující branku střelu nevyslal.

60

Hosté notně ožili a znovu se dostali před velké vápno domácího celku. Jeden z hostů poté poslal míč do pokutového území, kde ho však na malou domů poslal obránce Brisbane.

59

Střídání v týmu Brisbane Roar FC: ze hřiště odchází Eric Bauthéac, přichází Tobias Mikkelsen.

58

Zullo přenechal míč Gučanejadovi, který si poté naběhl do pokutového území, ve zmatku před Whitem však hosté nezakončili.

57

Domácí tak musejí dohánět jednobrankové manko. Nyní se však do další akce dostali hosté, ale vystavili se ofsajdové pasti.

55

55. Daniel De Silva - 0:1

55

Sydney právě vstřelilo branku!
Na druhé straně už udeřili hosté a jdou v pětapadesáté minutě do vedení. Střelu z levé strany vyrazil White pouze před sebe a nabíhající DANIEL DE SILVA pak bez větších problémů trefil jeho částečně odkrytou branku – 0:1. Bez asistence.

54

Bauthéac se ujal exekuce této standardní situace, ale balon poslal jen nad břevno hostující branky. Poté se chytal za hlavu, věděl, že to šlo kopnout určitě lépe.

52

Miloš Ninković dostává žlutou kartu, po svém faulu něco ostřejšího řekl směrem k sudímu a ten neváhal ukázat žlutý kartónek. Domácí budou zahrávat volný přímý kop kousek od velkého vápna.

52

Taggartovu přízemní střelu pak chytil Redmayne a podržel svůj tým. Domácí tak ve druhé půli měli také dobrou příležitost ke skórování.

52

Zullo byl v další šanci, ale na brankáře Whiteho nevyzrál a ten tak opět odkopává míč daleko od své brány a domácí jdou do útoku.

50

Zullo dostal od De Silvy přihrávku uvnitř pokutového území, jeho následný pokus končí jen vysoko nad brankou Brisbane.

49

Ovšem z této standardní situace nezapršelo a opět tak budou u balonu hráči Brisbane, kteří hru otáčí na opačnou stranu.

49

Miloš Ninković chtěl poslat centr do pokutového území, ten domácí srazili za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro Sydney.

48

Po dalším pokusu hostů získal míč domácí brankář a opět ho poté odkopl od svého zařízení.

47

Brendan White po nepřesné střele hráčů Sydney ukryl míč do svých rukavic a poté ho odkopl a poslal mezi své spoluhráče.

46

Po změně stran šli hned na polovinu soupeře hosté a pokusí se hned v úvodu druhého poločasu dostat se do ohrožení Whiteho branky.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 0 – 2
První poločas je za námi. V něm jsme sice branku neviděli, oba celky ale měly několik velkých šancí. Ovšem ani jedna z nich mezi třemi tyčemi neskončila a na ukazateli skóre tak svítí stav takový, jaký byl před úvodním hvizdem. Uvidíme, co nám přinese druhá půle, která začne přibližně v 11:00.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Míč mají ve své moci hosté a ještě se zkoušejí dostat do blízkosti domácí branky. Jsme už ale v nastavené třetí minutě a vypadá to spíše, že sudí během chvíle ukončí tuto část hry.

45+2

Další snaha domácích dostat se do ohrožení soupeřovy branky neyšel. Bauthéac byl v dalším postavení mimo hru. Sudí na čáře si toho okamžitě všiml a zdvihl svůj praporek.

45+1

Hosté si vymanili další menší tlak před domácí brankou, ale obrana Brisbane včas zakročila a poslala míč daleko od vlastní branky.

45

Hlavní sudí nastaví první poločas o tři minuty navíc.

45

Domácí srazili míč za postranní čáru a následuje tak autové vhazování pro Sydney. Ovšem hosté záhy balon ztratili a pustili domácí na druhou stranu.

44

Další pokus Taggarta ohrozit branku soupeře, ale brankář hostů se nedal a po zisku míče ho poslal daleko od své branky.

43

Adam Taggart unikl do pokutového území, vystřelil, ale i kdyby se trefil, tak by branka nemohla platit. Byl totiž v ofsajdovém postavení.

42

Jenže hráči Brisbane jim ho sebrali a šli do další akce, kterou zastavil ofsajd.

40

Na Wenzela-Hallse mířil nadýchaný centr, ale domácí hráč balon hlavou minul. Poté se k míči dostali hosté a už s ním směřují před domácí branku.

39

Nyní si ošetření vyžádal hostující Benjamin Warland a už jde s lékařem za postranní čáru. Hra pokračuje odkopem od hostující branky.

38

Znovu vystrčili růžky domácí hráči, kteří se dostali do další postupné akce, ta ale byla hodně nepřesná a gólman hostů Redmayne tak mohl být v klidu.

37

De Silva vysunul unikajícího Adama De Fondreho, který šel sám na branku, ovšem domácí brankář zakročil a poté hostující hráč upadl. Hosté se marně dožadovali penalty.

36

Hosté se sice po něm dostali do zakončení, míč ale skončil mimo tři tyče.

36

White záhy předvedl další zákrok, po němž poslal míč na rohový kop.

35

Další veledůležitý zákrok Whiteho, který zlikvidoval střelu soupeře z pravé strany. Míč v pádu chytil do rukavic a notně podržel svůj tým.

34

Ten ale zahráli špatně a branku hostů vůbec neohrozili. Do akce tak rychle zamířili hosté ze Sydney.

33

Benjamin Warland se tvrdě opřel do domácího hráče a poslal ho k zemi. Dostává žlutou kartu a domácí budou zahrávat volný přímý kop.

32

Už znovu hosté, kteří se stěhovali do vápna domácích. Z pravé strany centroval do pokutového území Adam Le Fondre, balon ale pouze doplachtil do rukavic Whiteho. Ten tak bude mít další odkop od své branky.

31

Mladíček Powell se hned zapojil do hry a pokusil se dostat balon pryč z vlastní poloviny. To se povedlo a domácí celek míří bleskově na opačnou stranu.

30

Střídání v týmu Brisbane Roar FC: ze hřiště odchází Jack Hingert, přichází Izaack Powell.

28

Dochází k dalšímu nucenému střídání, ošetřován byl dlouho Jack Hingert a nyní už se signalizuje, že bude vystřídán. Domácí tak přišli už o dva zraněné hráče.

27

Další střela domácích končí na obraně hostů a ti se tak vydávají do další útočné akce. Trenér Brisbane už volá na své hráče, aby se rychle vrátili zpět do obrany.

26

Domácí hráči se chvíli zdrželi na polovině Sydney, ale žádné ohrožení Redmayneho branky se nekonalo.

25

S přibývajícím časem narostly šance na obou stranách a oba celky tak o sobě čím dál více dávají vědět.

23

23. De Silva orazítkoval tyč domácí branky

23

A hned je z toho další obrovská šance. Daniel De Silva dostal nadýchaný centr do pokutového území, pravačkou vypálil a jeho dělovka orazítkovala levou tyč Whiteho branky!

22

Agilní hosté znovu zakousali u velkého vápna, kde kombinují před Whitem.

20

20. White proti Gučanejadovi vytasil efektní zákrok

20

A velká šance také na druhé straně, proti střele z pravé strany z kopačky Gučanejada vytasil parádní zákrok domácí brankář, ten vyrazil míč před sebe a následná dorážka Ninkovicé šla také vysoko!

19

19. Wenzel-Halls byl ve velké šanci, leč přestřelil

19

Tohle byla velká a pěkná akce domácích. Dylan Wenzel-Halls prosprintoval půl hřiště a dostal se v pokutovém území do zakončení. Balon zaletěl nad břevno hostující branky!

19

Reza Gučanejad z hranice velkého vápna vyslal střelu, ale branku domácích překopl. Další akce hostů tak končí zmarem.

18

Joshua Brillante musel zahrát míč na malou domů a brankář hostů Andrew Redmayne ho hned odkopl na opačnou stranu.

17

Následná akce hostů už byla lepší, ale skončila dalším ofsajdem. Sydney tak ztrácí balon a do akce míří domácí fotbalisté.

16

Domácí obrana nepustila hosty na svoji polovinu, zastavila několik rozehrávek a průnik před branku Brendana Whiteho tak znemožnila.

15

Na pravé straně u postranní čáry se rozbíhal De Silva, ale dalekonosná přihrávka se k němu nedostala.

15

Zastavil je však ofsajd a u míče tak budou zase hosté. Ti už z vlastní poloviny zatahují balon na opačnou stranu.

14

Hosté znovu operovali na polovině soupeře, ale jejich počínání skončilo neúspěchem. Do rychlé akce na druhé straně tak míří znovu fotbalisté Brisbane.

12

Tak nakonec Luke DeVere dohrál. Zranění jeho nohy ho dále do hry nepustí a přenechává tak své místo Joemu Calettimu.

11

Miloš Ninković v pokutovém území vystřelil, jeho pokus však zablokovala obrana Brisbane. Míč se pak od odrazu jednoho z hostů dostal za zadní čáru. Následuje tak odkop od Whiteho branky.

10

Adam Le Fondre nevyslal z hranice velkého vápna vůbec špatnou střelu, ovšem byl v ofsajdové pasti a to čárovému sudímu neuniklo.

9

V hlavičkovém souboji uprostřed hřiště uspěl hostující hráč, jenž pak spolu se svými spoluhráči míří do další útočné akce.

8

Luke DeVere se zranil a požádal o ošetření. Chvíli se nehrálo a vše probíhalo na hrací ploše, nakonec je dále hráč domácích ošetřován už za postranní čárou.

7

Michael Zulo chtěl vysunout spoluhráče, ale přihrávka byla příliš prudká. Z akce hostů tak nebylo vůbec nic.

6

Dlouhý nákop Warlanda před velké vápno domácích skončil u brankáře Whiteho a ten hned míč posílá svým spoluhráčům, kteří jdou dopředu.

5

Na protější straně se do akce dostali zase domácí hráči, ale ta skončila kousek za půlící čárou. Do akce tak opět míří hráči ze Sydney.

4

Až nyní už měla souhra hostů oči. Po pravé straně unikl Miloš Ninković, jeho následná střela ale zamířila příliš vysoko nad domácí branku. Následuje pouze odkop od ní.

3

Další akce domácího celku, která končí nepřesnou střelou. Brisbane tak začalo zápas velmi dobře. Hosté zatím před brankou Roaru nevymysleli nic.

2

Hosté však po volném přímém kopu netrefili míč mezi tři tyče, na druhé straně se do šance dostal domácí Bauthéac, ale jeho pokus šel mimo.

1

Luke De Vere hned na fauloval soupeře a dostává první žlutou kartu zápasu.

1

O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté a už se snaží projít poprvé na polovinu svého soupeře.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků už nastupují na hrací plochu a utkání tak za malý okamžik bude moci začít.
Úvodní sestavy:

Brisbane Roar FC: White – Hingert, Pepper, DeVere, Nigro – Lopez, Bauthéac, Henrique, McKay (C) – Wenzel-Halls, Taggart
Náhradníci: Freke – Caletti, D'Agostino, Mikkelsen, Powell

Sydney FC: Redmayne – Grant, Wilkinson (C), Warland, Zullo – De Silva, Brillante, O'Neill, Ninković – Gučanejad, Le Fondre
Náhradníci: Cisak – Calver, Brosque, Cáceres, Austin

Rozhodčí: Barreiro – Walsh, MacDonald.
Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
Vzájemná utkání

Oba celky se utkaly na konci prosince a tehdy domácí Sydney porazilo Brisbane těsně 2:1. Budou i dnes hosté úspěšní nebo domácí tým překvapí?
Sydney FC

Hosté se Sydney jsou totiž na třetím místě se ziskem pětatřiceti bodů za jedenáct výher, dvě remízy a čtyřikrát odešli ze hřiště jako poražený tým. Drží tak pozici na postup do čtvrtfinále play-off a mají ve hře i postup rovnou do semifinále. Hráči Sydney naposledy doma porazili Melbourne City 2:0 a dnes by rádi na tuto výhru navázali i na hřišti Brisbane, kde budou zcela jistě favoritem. Uvidíme, zda tuto roli naplní.
Brisbane Roar FC

Domácí Brisbane Roar je v tabulce na devátém místě s devíti body. Připsali si jednu výhru, šest remíz a deset proher. Zatím tak sezónu nemají rozehranou dobře. Naposledy hráči Brisbane padli na hřišti Adelaide United těsně 3:4. Dnes by na domácím hřišti rádi bodovali, ale nečeká je nic lehkého.
Hezké páteční dopoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu australská liga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Brisbane Roar FC a Sydney FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:55.

Brisbane Roar FC – Sydney FC

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 77. Mikkelsen, 90. Wenzel-Halls – 55. Silva

Karty:   1. Vere (BRR), 64. Lopez (BRR), 90+5. Pepper (BRR) – 33. Warland (SYD), 52. Ninković (SYD), 85. O'Neill (SYD)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:10. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:6.

Brisbane Roar FC: White – Hingert (30. Powell), Pepper, DeVere (12. Caletti), Nigro – Lopez, Bauthéac (59. Mikkelsen), Henrique, McKay (C) – Wenzel-Halls, Taggart
Náhradníci: Freke – Caletti, D'Agostino, Mikkelsen, Powell

Sydney FC: Redmayne – Grant, Wilkinson (C), Warland, Zullo – De Silva (74. Cáceres), Brillante, O'Neill, Ninković (88. Austin) – Gučanejad (75. Brosque), Le Fondre
Náhradníci: Cisak – Calver, Brosque, Cáceres, Austin

Rozhodčí: Barreiro – Walsh, MacDonald