Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Nîmes Olympique – FC Nantes

1:0

konec (0:0)

16.01.2019, 19:00 • Stade des Costières, Nîmes • 17. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.43 3.27 3.26 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:10. (20:53:43)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nîmes Olympique, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Zásadní vliv mělo vyloučení Coulibalyho, načež si domácí celek vytvořil velký tlak, díky kterému padla jediná branka tohoto zápasu. Koncovka zápasu nám nabídla nezáživnou podívanou, Olympique totiž kontroval své vedení, naopak svého soupeře nepouštěl k ničemu nebezpečnému.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Ten ale nepřinesl nic nebezpečného, avšak Olympique je i nadále u míče, se kterým se snaží neudělat žádnou fatální chybu.

90+1

Na pořadu dne bude další standardka pro domácí celek, tentokráte to bude zhruba ze čtyřiceti metrů, logicky se tak bude jednat o centr.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o jednu branku. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem.

88

Po pravém křídle se dostával do pokutového území Ripart, avšak jeho přihrávka šajtlí proletěla šestnáctkou, hrát tak bude soupeř.

87

Žlutou kartu dostává Clément Depres (Nîmes Olympique).

86

Na druhé straně se málem k zakončení Limbombe, avšak na poslední chvíli ho vyrušil jeden z protihráčů. Bernardoni tak bude rozehrávat od branky.

85

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Majeed Waris, přichází Anthony Limbombe.

84

Poslední minuty nepřináší nic moc závratného. Oba celky se střídají v držení hracího předmětu, v tuto chvíli s ním pracují hráči Olympique.

83

Domácím se podařilo vyvézt míč na druhou stranu, kde přišel další faul, tentokráte z kategorie taktických. Kwateng totiž poslal k zemi Ferriho.

82

Alliouimu se nepodařilo udržet míč na hrací ploše, aby toho nebylo málo, tak přišel také nedovolený zákrok. Standardní situace pro hosty.

81

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Domácí celkem v poklidu kontrolují jednobrankové vedení, naopak Nantes se krátí čas.

80

Hosté se na delší dobu zdrželi na opačné polovině, přičemž se o pohotovou hlavičku postaral Sala. Jeho střelecký pokus skončil necelý metr vedle.

79

Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Clément Depres.

78

Na opačné straně postupoval podél autové čáry Sala, kterému vložil před míč kopačku protihráč. Také Nantes si vyzkouší autové vhazování.

77

Žlutou kartu dostává Nicolas Pallois (FC Nantes).

76

Z velké vzdálenosti to zkoušel domácí Savanier, kterému střela absolutně nesedla. Výsledkem je zakončení vedle, Tătăruşanu se za míčem pouze ohlédl.

75

Následovalo autové vhazování, o které se postaral Alakouch, jenž si vybral Savaniera. Je patrné, že vedoucí branka domácí celek uklidnila.

74

Po delší době se k míči dostal také brankář Bernardoni, který opět rozehrál po zemi nakrátko. V tuto chvíli operuje s balónem Landre.

72

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází René Krhin, přichází Emiliano Sala.

69

Ferri rozehrával volný kop z blízkosti středového kruhu. Jednalo se o rozehrávku nakrátko, do které se zapojil také střídající Thioub.

68

Maouassa se snažil napodobit Riparta, avšak jeho centr se nezařadil k těm nejpovedenějším. Naopak obrannou povinnost si splnil Carlos.

67

Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Theo Valls, přichází Sada Thioub.

66

V tuto chvíli to bude mít soupeř hodně složité. Nejen, že prohrává o jednu branku, navíc utkání dohrává bez vyloučeného Coulibalyho.

65

65. Sofiane ALAKOUCH - 1:0

65

Nîmes právě vstřelil branku!
Domácí se přeci jenom dostávají do vedení! Ripart se po pravém křídle protlačil k centru, který v pokutovém území přinesl nedůraz soupeře. Toho využil SOFIANE ALAKOUCH, jehož rána levačkou byla ještě lehce tečována ke vzdálenější tyči.

65

Limovi nevyšel driblink s míčem, ten se totiž celým objemem zjevil za postranní čárou. Toho si pochopitelně všiml také hlavní rozhodčí.

64

Naopak se tu zrodil rychlý protiútok pro soupeře. Bouanga hledal v pokutovém území Riparta, před kterým ale zasahoval obránce Pallois.

63

K oné rozehrávce se postavil křídelník Majeed, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho technické zakončení skončilo pouze na zdi.

62

Na druhé straně skončil na zemi Rongier, který se chystal ke střele. Nantes bude zahrávat velice slušný přímý kop, bude to z nějakých dvaadvaceti metrů.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále čekáme na první branku. Olympique sice má územní převahu, avšak Tătăruşanu se zatím spíše nudí.

60

Následně si nedovolený zákrok chtěl vybojovat aktivní Bouanga, avšak hlavní sudí ani tentokráte nepoužil píšťalku. Pokračuje se tak ve hře.

59

Carlosovi se absolutně nezdařil dalekonosný odkop, který zamířil pouze do zámezí. Autového vhazování se okamžitě ujal domácí Bouanga.

58

Allioui se ještě pokusil zachytit míč na hrací ploše, což se mu ale nepovedlo. Lima ho následně pohlídal, jeho celek se ujme autu.

57

Rongier zkoušel centrovat na přední tyč, což nebylo dobré řešení. Včas totiž zasáhl Landre, následný dalekonosný pokus skončil na horní síti.

56

Po pravém křídle se vydal hostující Majeed, kterého ale včas dokázal dostoupit Maouassa. Nantes si vybojovalo rohový kop zprava.

55

Série nedovolených zákroků pokračuje. Šlapákem se prezentoval hostující Touré, Olympique se rozhodl volný kop rozehrát urychleně.

54

Také Nantes si vyzkoušelo volný kop. Centrem do malého vápna to zkoušel Rongier, který nakonec odcentroval mimo dosah všech spoluhráčů.

53

Jeho centr nebyl vůbec špatný, ba naopak. Po padajícím míči se vrhalo hned několik hráčů Olympique, avšak žádný z nich na něj nedosáhl.

52

Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Pallois, který byl v souboji o míč příliš pozdě. Standardní situace se ujme záložník Valls.

51

Bernardoni si rovněž okusil práci s míčem, nejednalo se ale o nic vážného. Domácí brankář předvedl přízemní rozehrávku na volného Alakoucha.

50

Tătăruşanu se poprvé ve druhém poločase ujal odkopu od své branky. Rumunský brankář si dával celkem načas, u sudího mu to ale prošlo.

49

Na pravém křídle měl hodně času na centr Alakouch, avšak jeho nabídka pouze proletěla šestnáctkou. Následně se Carlosovi nepodařilo odkopnout.

48

Hned v úvodu se v pokutovém území ocitl na zemi domácí forvard Ripart, který se dožadoval penalty. Hlavní sudí ale hru pustil...

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. Hned v úvodu jsme sledovali několik náznaků šancí, tu největší mělo na svědomí Nantes, které nastřelilo brankovou konstrukci. Postupem času se hra hodně vyrovnala, vyloženou šanci si připsal také Olympique. Aby toho nebylo málo, tak hosté podruhé v utkání napálil brankovou konstrukci, tentokráte se o tento počin postaral Rongier. V závěru poločasu se ještě nechal vyloučit hostující Coulibaly, který tak oslabil svůj celek.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+2

Tak pozor, hosté budou dohrávat v početní nevýhodě! Coulibaly šel s nohou hodně vysoko, za což si vysloužil druhou žlutou kartu.

45+2

Přenesení hry našlo na levém křídle Vallse, do kterého ale kopl míč jeden z protihráčů. Autového vhazování se nakonec ujme Nantes.

45+1

První poločas bude nastaven o čtyři minuty.

45

Rozehrávku soupeře zachytil Valls, který přiťukl do tandemu na Alliouho, jehož pohotová rána směřovala daleko vedle branky.

43

První střídání tohoto zápasu máme za sebou, postaral se o něj hostující lodivod, který si tak brzké střídání určitě nepřál.

42

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Samuel Moutoussamy, přichází Gabriel Boschilia.

41

Na zemi se ocitl v bolestech Bouanga, avšak ani tentokráte to na nic vážného nevypadá. Mezitím se na hrací plochu dostal Moutoussamy, který ale zřejmě nebude moci pokračovat.

40

Následně se k míči dostal také Alliou, který si ho přehodil na levou nohu, načež vypálil z velké vzdálenosti. Do dráhy letu ale vložil nohu Pallois.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Valls přenechal autové vhazování Ferrimu, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Riparta, jenž v tuto chvíli operuje s balónem.

37

37. Další tyč Nantes.

37

Za pokutovým územím měl hodně času na zakončení Rongier, jehož ukázkový obstřel orazítkoval vzdálenější tyči. Nantes dnes není přáno!

36

Moutoussamy za pomoci lékařů odkulhal za postranní čáry, možná se bude střídat. Za postranní čárou se již připravují případní náhradníci.

35

Tentokráte se na zemi ocitl aktivní Moutoussamy, který si vyžádal lékařské ošetření. Nehraje se už něco málo přes minutu.

34

Levý obránce Maouassa si nyní moc nevěděl rady, proto zvolil zpětnou přihrávku na Bernardoniho, který okamžitě odkopl k pravé autové čáře.

33

Bouanga za sebe nepustil jednoho z protihráčů, následně s míčem podklouzl Rongier, což ale pro domácí neznamenalo nic nebezpečného.

32

Na rohový kop si na přední tyči naskakoval obránce Briancon, který ale o kousek minul branku. Tătăruşanu se nepředvedl jistým výběhem.

31

Olympique se nyní dožadoval odpískání pokutového kopu, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře. Carlos si ale skutečně počínal hraničně.

30

Ripart se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což mu ale nakonec nevyšlo. Také hostující brankář Tătăruşanu bude rozehrávat od branky.

29

Bernardoni se ujal odkopu od své svatyně, který posílal daleko na druhou stranu. Ripart se zkoušel prosadit ve vzduchu, což mu ale nevyšlo.

24

Domácí mohli jít do vedení! Ripart dokázal prostrčit míč na naběhnuvšího Bouangu, který ale z úhlu trefil pouze boční síť.

23

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nepřinesla. O něco aktivněji ale působí hosté, kteří dokonce trefili brankovou konstrukci.

22

Na pořadu dne byl další rohový kop, který byl opět rozehrán cvičeným signálem. Další rána zpoza vápna narazila do hráče Olympique.

21

Bernardoni si připsal ostrý zákrok. Za pokutovým územím to levačkou zkoušel křídelník Moutoussamy, nicméně jeho pokus směřoval doprostřed.

20

Tentokráte to na sebe vzal Lima, který to zkoušel cvičeným signálem. Jeho přihrávka našla vedle stojícího Tourého, který ale nepropálil blok protihráčů.

19

Kwateng se postaral o autové vhazování, po kterém přišel nedovolený zákrok na Tourého. Nantes bude zahrávat další slibnou standardku.

18

Posléze se do vzduchu dostával Moutousammy, který ale v hlavičkovém souboji prohrál. Následně Savanierovi utekl míč daleko do zámezí.

17

Tătăruşanu musel s míčem jednat opravdu rychle, nepovedený první kontakt zaznamenala dvojice protihráčů, jenž nakonec odkop nezablokovala.

16

Na druhé straně si chystal míč ke střele Ripart, který to nemyslel špatně. Rána z místa vyletěla vysoko nad, Tătăruşanu nemusel zasahovat.

15

Právě Coulibalyho počíná v pokutovém území přineslo pro hráče Olympique menší zranění. Za hlavu se totiž chytil domácí obránce Landre.

14

14. Coulibaly hlavičkoval do tyče.

14

Co chybělo! Lima se na levém křídle dostal k centru, na který si naskakoval Coulibaly. Hlavička o zem byla velice dobrá, míč ale skončil na tyči.

13

K oné rozehrávce se postavil obránce Carlos, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho rána narazila do dobře postavené zdi.

12

Aby toho nebylo málo, tak budeme sledovat přímý kop z velmi dobré vzdálenosti od branky. Briancon totiž na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu.

11

Je pískáno ve prospěch Nantes. Allioui šel do souboje s Kwatengem hodně důrazně, čehož si všiml také sudí, jenž nařídil volný kop pro hosty.

10

Snad poprvé v utkání si vyzkoušel práci s míčem domácí brankář Bernardoni, který rozehrál na jistotu do strany na volného Alakoucha.

9

Ve vzdušném souboji dokázal uspět domácí forvard Ripart, který prodlužoval míč za sebe, kde se jako první k němu dostal obránce Pallois.

8

Domácí zahrávali další rohový kop, který byl o poznání nebezpečnější. Na přední tyči si na něj naskakoval Briancon, jenž ale minul svatyni soupeře.

7

Posléze jsme sledovali úvodní rohový kop, který z pravé strany obstaral Valls. Jeho vzdušná nabídka našla pouze hlavu Carlose.

6

Od pravé postranní čáry vhazoval míč zpět do hry obránce Alakouch, který si na hranici pokutového území vybral Bouangu, jenž ale přišel o balón.

5

Nantes se přihrávkou za obranu pokoušelo dostat do zakončení, avšak velmi dobře vystoupil Landre. Domácí chystají rychlou protiakci.

4

Už se opět pokračuje ve hře, brankář Tătăruşanu rozehrával od své svatyně, přičemž si na levém křídle vybral volného Kwatenga.

3

Hned v samotném úvodu utkání přišel hodně ostrý zákrok na domácího Ferriho. Na scénu musel přispěchat lékařský personál.

2

Žlutou kartu dostává Kalifa Coulibaly (FC Nantes).

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Nîmes Olympique: Bernardoni – Alakouch, Briancon (C), Landre, Maouassa – Ferri, Savanier, Valls – De. Bouanga, Ripart, Alioui.
Náhradníci: Valette – Bozok, Depres, Bobichon, Paquiez, Lybohy, Thioub.

FC Nantes: Tătăruşanu (C) – Kwateng, Diego Carlos, Pallois, Lucas Lima – A. Touré, Krhin, Rongier – Moutoussamy, K. Coulibaly, Waris.
Náhradníci: Dupé – Boschilia, Girotto, Limbombe, Miazga, Fábio, Sala.

Rozhodčí: El Hadj – Pasqualotti, Luiz.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

FC Nantes

Na opačné straně stojí podobně hrající Nantes, kterému pro změnu patří jedenáctá pozice. Nantes má rovněž na svém kontě třiadvacet bodů, avšak o dvě branky má lepší skóre. Hostující tým dnešního utkání v posledním ligovém kole prohrál, na domácím stadionu celkem překvapivě nestačil na Rennes, které zvítězilo těsně 1:0. FC Nantes se na hřištích soupeřů vůbec nedaří, dohromady zde odehrálo devět utkání, přičemž se mu podařilo zvítězit pouze ve dvou zápasech. Poslední venkovní vítězství přišlo v říjnu, od té doby následuje třízápasová série bez tříbodového vítězství.
Nîmes Olympique

Fotbalisté Nîmes letos podávají celkem kolísavé výkony, které stačí na dosavadní dvanáctou pozici. Nîmes doposud získalo třiadvacet bodů, od sestupového pásma ho dělí pouze pět bodů. Olympique ale nezvládl poslední dva ligové zápasy, nejprve v divoké přestřelce prohrál s druhým Lille poměrem 2:3, následně si vítězství zařídilo také Rennes, které na svém stadionu oslavilo výhru 4:0. Nîmes se v tabulce domácích celků řadí mezi pětici nejhorších mužstev, hůř je na tom už jen Toulouse, Dijon, Guingamp a Monako. Nîmes z posledních pěti venkovních zápasů zvítězilo pouze v jednom jediném případě.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Nîmes Olympique a FC Nantes.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Nîmes Olympique – FC Nantes

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 65. Alakouch (Ripart)

Karty:   87. Depres (NOQ) – 2. K. Coulibaly (NAT), 77. Pallois (NAT)   45+2. K. Coulibaly (NAT)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:10.

Nîmes Olympique: Bernardoni – Alakouch, Briancon (C), Landre, Maouassa – Ferri, Savanier, Valls (67. Thioub) – De. Bouanga (79. Depres), Ripart, Alioui.
Náhradníci: Valette – Bozok, Depres, Bobichon, Paquiez, Lybohy, Thioub.

FC Nantes: Tătăruşanu (C) – Kwateng, Diego Carlos, Pallois, Lucas Lima – A. Touré, Krhin (72. Sala), Rongier – Moutoussamy (42. Boschilia), K. Coulibaly, Waris (85. Limbombe).
Náhradníci: Dupé – Boschilia, Girotto, Limbombe, Miazga, Fábio, Sala.

Rozhodčí: El Hadj – Pasqualotti, Luiz