Menu

Fotbal

Australská A-League

Brisbane Roar FC – Melbourne Victory FC

0:5

konec (0:1)

15.01.2019, 09:50 • Suncorp Stadium, Brisbane • 15. kolo • Daniel Gargulák

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek úterního dne. (11:53:06)
Držení míče: 46% : 54%.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:7.
Chce se až napsat, že pět branek v síti Younga je příliš krutý výsledek pro domácí. Brisbane rozhodně nebyli odevzdaným soupeřem, jak by mohl výsledek napovídat, ale své šance nedokázali dotáhnout do úspěšného konce a ani při nich nestál kousek fotbalového štěstí. Na druhé straně se naopak blýskl třemi góly Kosta Barbarouses, který se tak výrazně podílel na dnešním tříbodovém získu Melbourne Victory na území Brisbane.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Žlutý kartónek ještě v závěru vidí po naprosto zbytečném zatažení Kamsoby Álex López.

90+1

Brisbane ještě na jednom z posledních útočných výletů, ani ten ale nekončí úspěšně a dopředu se znovu žene soupeř.

90

Druhý poločas nabídne alespoň tři minuty nad rámce řádné hrací doby.

89

Zápas už nabírá dohrávací charakter. I domácí Brisbane, které předvádělo i ve druhém poločase bojovný fotbal, je zřejmě smířeno s výsledkem zápasu.

87

87. Kosta Barbarouses - 0:5.

87

Melbourne Victory právě vstřelilo branku!
KOSTA BARBAROUSES se dočkal hattricku! Po skvělé práci Kamsoby už měl v pokutovém území nikým nebráněn jednoduchou práci a se vší lehkostí poslal míč do branky soupeře potřetí v zápase.

85

Thomas musel znovu prokázat své kvality po dobrém pokusu soupeře a míč vytěsnil alespoň na rohový kop.

84

Nyní byl ale Kamsoba úspěšnější a zvládl předat míč dobíhajícímu Troisimu před pokutovým územím. Ten se ale nestihl včas zorientovat a byl o kulatý předmět záhy připraven obranou soupeře.

83

Balón se ocitá na kopačkách Melbourne, konkrétně čerstvého Kamsoby, který se snažil prosadit jeden na jednoho na pravé straně, leč neúspěšně.

82

Střídání v týmu Melbourne Victory FC: ze hřiště odchází Valeri, přichází Lesiotis.

81

Střídání v týmu Brisbane Roar FC: ze hřiště odchází Bautheac, přichází Reardon.

80

Postupný útok Brisbane skončil centrovaným míčem z pravé strany, na který Taggart nedosáhl, a míč tak doputoval až do zámezí.

79

Míč skončil po nepřesném pasu v náručí Younga, který jej ihned rozehrává na své spoluhráče a vybízí je k útočení.

78

Hosté nyní drží míč na svých kopačkách a alespoň na pár okamžiků uklidňují hru na své polovině poklidnou kombinací.

77

Rohový kop domácích znovu odvrací Melbourne až téměř na polovinu hřiště.

76

Střídání v týmu Brisbane Roar FC: ze hřiště odchází D'Agostino, přichází Henrique.

75

Hráčům domácích ale při nejmenším patří poklona za bojovnost v zápase i přes čtyřbrankovou ztrátu. Obrana Melbourne bude mít do konce zápase ještě co dělat, aby udržela čistý štít.

73

Střídání v týmu Melbourne Victory FC: ze hřiště odchází Toivonen, přichází Kamsoba.

72

Melbourne Victory právě vstřelilo branku!
Hosté naopak přidávají z protiútoku čtvrtou branku! KOSTA BARBAROUSES se stává dvoubrankovým střelcem dnešního zápasu po krásné střele na vzdálenější tyč.

72

72. Kosta Barbarouses - 0:4.

71

D'Agostino měl na kopačce první branku domácích, těm ale v dnešním zápase opravdu není přáno a míč znovu končí v zámezí.

70

Brisbane se přesto nevzdává a nadále se snaží alespoň o korekci skóre. Pozorná obrana hostů ale zastavuje další slibně se rozvíjející průnik.

68

Po nepěkném zákroku na soupeře vidí první žlutou kartu zápasu Stefan Nigro.

67

Na Brisbane je vidět, že je třetí branka po jejich dobrém tlaku lehce rozhodila. Naopak hosté drží míč a začínají si hlídat pohodlný náskok.

65

65. Storm Roux - 0:3.

65

Melbourne Victory právě vstřelilo branku!
Z následného rohového kopu přidává Melbourne svou třetí branku! Tohle je hodně ledová sprcha pro domácí Brisbane, které se nadechovalo alespoň ke srovnání. Na bližší tyči si na míč počkal STORM ROUX a přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč nedal Youngovi šanci zasáhnout.

64

64. Velká šance hostů.

64

Kombinace domácím tentokrát nevyšla a Melbourne se řítilo do rychlého protiútoku, ze které byla solidní šance.

63

Střídání v týmu Brisbane Roar FC: ze hřiště odchází De Vere, přichází Wenzel-Halls.

62

Melbourne nadále jen odkopává míče na polovinu hřiště a obránci hostí mají co dělat, aby nedopustili první branku soupeře.

60

Taggart se dobře uvolnil a z hranice pokutového území pálil těsně nad brankou soupeře. Srovnávací branka Brisbane nyní doslova visí ve vzduchu.

59

Brisbane se snažilo o postupný útok, ve středu hřiště bylo ale zastaveno středním záložníky soupeře a hosté se ihned vydali na zteč. Ta skončila pozemní ranou, se kterou Young neměl příliš starostí.

58

Střídání v týmu Melbourne Victory FC: ze hřiště odchází Akbari, přichází Baena.

57

57. D'Agostino pálil těsně nad branku.

56

Domácím vlila krev do žil trochu paradoxně obdržená branka a Brisbane začíná obléhat branku soupeře. Naopak Melbourne se značně zatáhlo a drží obranný blok před pokutovým územím.

54

Centr Brisbane z levé strany nejprve vyboxoval Thomas, aby jej následoval spoluhráčem dalekým odkopem míče z pokutového území do zámezí.

53

Střelec druhé branky Melbourne se tentokrát provinil faulem na vlastní polovině. Brisbane bude zahrávat standardní situaci.

52

Z něj ale nic nebylo a dopředu znovu utíkají hráči hostí.

51

Brisbane se znovu ihned po obdržené brance natlačilo před pokutové území soupeře a vybojovalo alespoň rohový kop.

49

49. Kosta Barbarouses - 0:2.

49

Melbourne Victory právě vstřelilo branku!
KOSTA BARBAROUSES proměňuje kop z pokutového puntíku s naprostým přehledem, a posílá tak Melbourne Victory na začátku druhé půle do dvoubrankového vedení.

48

48. Ruka De Vera v pokutovém území.

48

Penalta pro hosty po ruce De Vera!

47

Rohový kop Melbourne prohlavičkoval obránce domácích na autové vhazování na druhé straně hřiště.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:01.
První poločas v Brisbane patřil mnohem více hostům z Melbourne i přes dobrý tlak domácích v závěru poločasu. O jedinou branku se ale postaral v patnácté minutě za hosty Ola Toivonen po rychlém náběhu na zadní tyč a přesně umístěné hlavičce.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Dlouhý centr Inghama odstavil na zadní tyči na rohový kop Roux, domácím se tak naskýtá ještě jedna šance na vstřelení branky.

45+2

Brisbane drží míč na svých kopačkách a postupnou kombinací se nadechuje k poslednímu útoku první půle.

45+1

Celá první nastavená minuta byla jen o dokráčení Denga za bílou čáru. Čas pro domácí na srovnání skóre ještě před poločasem se tak výrazně zkrátil.

45

Nastavovat se budou k první půli minimálně čtyři minuty.

44

Krátce za polovinu hřiště zůstává ležet stoper hostí Deng po střetu s D'Agostinem, který mu nechal od cesty šlapák jako z učebnice. Rozhodčí nechává celou situaci bez povšimnutí.

43

Na Brisbane je vidět jasná snaha využít svého tlaku ještě před koncem poločasu, domácím se však nedaří dostat do vyložené gólové šance, která by znamenala pro Melbourne vyložené nebezpečí.

42

Zmatky v obraně nakonec znovu řeší brankář Thomas, který si sebral vysoký balón ze vzduchu a uklidňuje tak alespoň na chvíli hru před brankou svého týmu.

41

Dlouhý pas na Inghama doputoval až za bílou čáru, vhazovat tak mohou hráči hostí z Melbourne.

40

Thomas si vyběhl pro míč směřující na D'Agostina a svou úlohu zvládl na výbornou, když jej stihl sebrat dříve, než se k balónu dostal hráč domácích.

39

Brisbane ale v posledních minutách drží kulatý předmět na svých kopačkách a dusí Melbourne před pokutovým územím. I další rána ale letěla vysoko nad.

38

Nigro se snažil vyslat před branku Melbourne střílený centr, jeho úmysly ale nebyly pochopeny jeho dolními končetinami, které míč poslaly vysoko nad branku soupeře.

37

Thomas si sebral odražený míč poté, co své štěstí zkoušeli domácí hráči znovu po levé straně hřiště.

36

Hlavní sudí přerušuje hru pro ležícího D'Agostina, který se drží za zadní část své hlavy po střetu se soupeřem.

35

Taggart utekl svému obránci a řítil se sám na Thomase, v rozhodující moment si ale ukopl míč příliš daleko a ve chvíli se jej zmocnil právě brankář hostů.

33

33. Bautheac protáhl Thomase a získal alespoň roh.

32

Brisbane se znovu zkoušelo prosadit po levé straně, centrovaný míč ale skončil na prvním hráči soupeře, od kterého se odrazil balón do zámezí.

31

De Vere vyřešil zmatky v pokutovém území domácích pouhým odkopem míče na polovinu hřiště.

30

Bautheac se nedokázal prosadit jeden na jednoho a znovu tak dává možnost hostím k vytvoření si tlaku před brankou Brisbane.

29

Hra je nyní na pár okamžiků pozastavena kvůli otřesnému hráči na straně hostí, konkrétně se jedná o Antonise.

28

28. Taggart velmi blízko vyrovnávací brance.

26

O převaze hostí vypovídá i počet přihrávek, který v dosavadním průběhu činí 175 přesných pasů oproti 46 na straně Brisbane.

25

Melbourne Victory je nyní o poznání mnohem více v držení míče, přesto nedochází k výraznějšímu ohrožení Youngovy brány.

24

Young si nedělal velké starosti a nepřesný centrovaný míč zachytil rovnou do rukavic, a zároveň ihned rozehrává na své spoluhráče.

23

Hra se v posledních momentech lehce uklidnila z obou stran. Hosté si vyměnili míč se svým brankářem a pomalu zakládají další útočnou akci.

21

Brisbane se z ničeho nic dostalo k centrovaném míči z levé strany, odkud Bautheac hledal nabíhající spoluhráčem pozemní přihrávkou. Stopeři soupeře byli ale na svých místech a míč dopravili do bezpečí.

20

I rohový kop hostů končí daleko na polovině hřiště po zásahu jednoho z domácích hráčů, kteří dnes nastoupili ve svých tradičních oranžových dresech.

19

A záhy o něj přicházejí. Melbourne se ihned ocitlo před pokutovým územím, kde své spoluhráče hledal nadýchaným centrem Toivonen. Obrana domácích si tentokrát poradila a dostala balón do zámezí.

18

Domácí zůstávají v držení míče, prozatím s ním ale pouze kombinují na své polovině.

17

Brisbane se hned pokoušelo o odpověď, žádnému z jejich hráčů se ale nepodařilo z hranice pokutového území propálit hradbu hráčů soupeře.

15

15. Ola Toivonen - 0:1.

15

Melbourne Victory právě vstřelilo branku!
Hosté z Melbourne ale nemusí smutnit dlouho! Na centr z levé strany si totiž skvěle naskočil nikým nehlídán švédský kanonýr OLA TOIVONEN a přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč posílá svůj tým do vedení.

13

13. Velká šance hostí ve třinácté minutě.

12

V ofsajdové pasti nachytán Taggart po velmi pohledném pasu ze středu pole. Škoda pro domácí Brisbane.

11

Hosté po delší odmlce drží míč na svých kopačkách a hledají cestu k bráně soupeře před pokutovým územím. Troisi naposledy pálil velmi nepřesně, když mu míč sjel po kopačce a skončil vysoko v hledišti.

10

Akbari se snažil protáhnout po levé straně a utéct svému strážci, balón si ale ukopl až do zámezí a Brisbane tak může rozehrávat od své branky.

8

Nepříjemný střel D'Agostina s Akbarim na polovině Melbourne nakonec hlavní sudí vyhodnotil ve prospěch domácích. Ti tak budou rozehrávat standardní situaci z velké vzdálenosti.

7

Antonis se snažil najít křižným pasem v pokutovém území Barbarousese, u míče byl ale první brankář Young a bez problémů jej schoval v rukavicích.

6

Youngův výkop odhlavičkoval Toivonen za bílou čáru ohraničující území pro hru, rozehrávat tak mohou znovu domácí.

5

Caletti už se pomalu dostával do samostatného úniku, na poslední chvíli jej ale famózním skluzem obral o míč Broxham a udržel tak bránu svého týmu v bezpečí.

4

Akbari uvolnil před pokutovým územím Browna, který se ihned z první pokoušel o centr. Ten zastavil obránce soupeře za cenu rohového kopu pro hosty.

3

Nedovolený zákrok Bautheaca na útočné polovině přisuzuje míč k rozehrávce pro Melbourne.

2

Úvod zápasu patřil domácím hráčům, kteří se ihned pokusili o útok po pravé straně. Obrana hostí však prokázala koncentraci od prvních sekund a míč odklidila do zámezí.

1

Utkání právě začalo.
Brisbane i Melbourne přicházejí na zelený pažit, duel dvou tabulkové hodně vzdálených soupeřů za pár okamžiků vypukne.
Úvodní sestavy:

Brisbane Roar FC: Young – Nigro, Bowles, De Vere, O'Toole – Caletti, López (C) – Ingham, D'Agostino, Bautheac – Taggart.
Náhradníci: White – Henrique, Kristensen, Reardon, Wenzel-Halls.

Melbourne Victory FC: Thomas – Roux, Deng, Broxham, Brown – Akbari, Valeri (C), Antonis – Barbarouses, Troisi, Toivonen.
Náhradníci: Acton – Kamsoba, Hope, Lesiotis, Baena.

Rozhodčí: Barreiro – MacDonald, Lindsay.
Brisbane Roar FC

Domácí hráči ze třetího největšího města Austrálie mají o poznání jiné starosti. Svěřenci manažera Daviese se krčí na předposledním místě tabulky a ani jejich současná forma nenapovídá nic o tom, že by se situace měla v následujících kolech příliš měnit. Nyní navíc na jejich půdu zavítá jedno z nejsilnějších mužstvem soutěže, současná forma Melbourne Victory však vypovídá o ne lecjakých šancích pro Brisbane.

Forma v posledních 5 utkáních: 0-1-4
Melbourne City – Brisbane Roar 1:0
Brisbane Roar – Perth Glory 2:4
Newcastle Jets – Brisbane Roar 2:2
Sydney FC – Brisbane Roar 2:1
Wellington Phoenix – Brisbane Roar 4:1
Melbourne Victory FC

Hosté z Melbourne se v dosavadním průběhu sezóny vyhřívají na pohodlném druhém místě, které v australské nejvyšší soutěži zaručuje přímou účast v semifinále play-off. To ovšem nic neubírá na jejich nutnosti maximální koncentrace, protože zvláště od druhého místa níže je A-League neuvěřitelně vyrovnaná a i Melbourne Victory může v případě ztráty zaznamenat okamžitý propad tabulkou.

Forma v posledních 5 utkáních: 2-2-1
Melbourne Victory – Newcastle Jets 2:1
Adelaide United – Melbourne Victory 2:0
WS Wanderers – Melbourne Victory 1:2
Melbourne Victory – Wellington Phoenix 1:1
Melbourne City – Melbourne Victory 1:1
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:50.

Brisbane Roar FC – Melbourne Victory FC

0:5

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 15. Toivonen, 49. Barbarouses (pen.), 65. Roux, 72. Barbarouses, 87. Barbarouses

Karty:   68. Nigro (BRR), 90+2. López (BRR)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:7.

Brisbane Roar FC: Young – Nigro, Bowles, De Vere (63. Wenzel-Halls), O'Toole – Caletti, López (C) – Ingham, D'Agostino (76. Henrique), Bautheac (81. Reardon) – Taggart.
Náhradníci: White – Henrique, Kristensen, Reardon, Wenzel-Halls.

Melbourne Victory FC: Thomas – Roux, Deng, Broxham, Brown – Akbari (58. Baena), Valeri (C) (82. Lesiotis), Antonis – Barbarouses, Troisi, Toivonen (73. Kamsoba).
Náhradníci: Acton – Kamsoba, Hope, Lesiotis, Baena.

Rozhodčí: Barreiro – MacDonald, Lindsay.