Menu

Hokej

NHL

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers

5:1

konec (2:0, 2:1, 1:0)

09.01.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.88 4.08 3.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Pittsburgh si připisuje do tabulky další dva body se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:47:41)
Československá stopa:

Dominik Simon (PIT) žádný bod, žádná střela, 14:41 čas na ledě
Hvězdy utkání:

1. Matt Murray (PIT) 36 zákroků, 1 inkasovaný gól
2. Bryan Rust (PIT) 2+0
3. Sidney Crosby (PIT) 1+1
Sledovali jsme vyrovnané utkání, v němž ale střelecky byla aktivnější Florida, která dostala dnes od Pittsburghu lekci z produktivity. Ve třetí části dal stavu zápasu konečnou podobu Sidney Crosby, jenž po teči poslal černou gumu pod břevno. V poslední dvacetiminutovce se čekal tlak Panthers, který ale nepřišel. Výborný výkon podal rozhodně Matt Murray, jenž zaznamenal šestatřicet zásahů. V duelu byly k vidění i dvě bitky, na které ho skončilo dnes nerozhodně.

Střely na branku: 31:37.
Střely na branku ve třetí třetině: 10:7.

Konec zápasu.

59:37

Cink! Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Brian Dumoulin, jehož dělovka zamířila do brankové konstrukce. James Reimer byl nyní v roli diváka a za kotoučem se pouze ohlédl.

59:19

Na pravé straně u modré čáry zůstal osamocený Phil Kessel, jenž ze strany postupoval sám na brankáře. Ovšem střelce z povolání dojížděl obránce, a tak přišlo jen zakončení do brankáře.

59:04

V poslední minutě zápasu se ještě jednou přerušuje, když Florida vyhodila na zakázané uvolnění, spíše se ale jednalo o nepřesnou přihrávku.

58:27

Od mantinelu prohodil hned tři bránící hráče Sidney Crosby, jenž našel mezi kruhy najíždějícího spoluhráče. Ovšem Jake Guentzel byl brankáři už příliš blízko, a tak ho trefil.

57:56

Jake Guentzel přečetl rozehrávku soupeře a hnal se do přečíslení. Jeho přihrávka zamířila mezi kruhy, kde se nacházel Derick Brassard, jehož pokus po ledě vyrazil brankář Floridy.

56:34

Hostující celek nedokázal vyhodit, k puku se dostal Dominik Simon, jenž přihrál na pravou stranu. U mantinelu byl napřažený Jevgenij Malkin, jehož dělovka zamířila Bogdana Kiseleviče.

55:30

Na levé straně se nacházel najetý Sidney Crosby, jehož dělovka mířila těsně nad ledem k zadní tyči. Jenže James Reimer zasahuje betonem.

55:05

Matt Cullen dostal přihrávku do středního pásma, ale chybělamu síla a také rychlost. Pittsburgh tak vyhazuje a odjíždí střídat.

53:41

53:41 Sidney CROSBY - 5:1

53:41

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Při hře ve čtyřech se prosazuje domácí kapitán! Od modré čáry poslal kotouč na teč Jevgenij Malkin, jenž viděl najíždějícího SIDNEYHO CROSBYHO. Kanadská hvězda vložila hůl na správné místo a kotouč letěl přesně pod horní tyč branky. Asistence: Jevgenij Malkin a Marcus Pettersson.

53:13

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., držení).
Střely na branku: 26:36.

52:24

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jayce Hawryluk – 2 min., hrubost).

51:48

Od modré čáry vystřelil Jack Johnson, jehož pokus srazil bránící hráč vedle branky. Poté se z pravého kruhu ke střele dostal ještě Phil Kessel, ale James Reimer zasahuje.

50:24

Z mezikruží útočil na hattrick Bryan Rust, jenž mířil mezi ruku a tělo brankáře. Ovšem James Reimer mezeru rychle utěsnil a kotouč vyrazil k obránci.

50:00

Staňte se fanoušky NHL.cz!

50:00

Bryan Rust naskočil ze střídačky a hnal se do přečíslení. Jenže do přihrávky mu padl soupeř, a tak se Jake Guentzel zakončení nedočkal.

48:51

Hra se odehrávala u pravého mantinelu, kam se sjeli všichni Tučňáci. Na levé straně zůstal osamocený Aaron Ekblad, který z nadějné pozice poslal černou gumu do výstroje brankáře.

47:32

Olli Määttä dostal přihrávku na modrou čáru, ale jeho pokus zamířil jen vedle branky. Ovšem akce domácího celku ještě chvíli trvala, ale zakončení do prostoru tří tyčí nepřišlo.
Střely na branky: 22:34.

47:17

Další zakončení z pravé strany vyslal Florida, ale na pokus domácí brankář velmi dobře viděl a schoval jej do lapačky. Matt Murray váhal, zda rozehrát, ale své rozhodnutí přehodnotil a hru přerušil.

46:35

Kotouč proti holi dostal na pravé straně Jevgenij Dadonov, jenž bez váhání vyslal pokus k první tyči. Ovšem Matt Murray černou gumu vyráží k mantinelu.

45:54

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Zach Aston-Reese – 5 min., bitka).
Vyloučení v týmu Florida Panthers (Colton Sceviour – 5 min., bitka).

45:49

Zákrok Zach Aston-Reese měl být rychle potrestán Coltonem Sceviourem. Domácí útočník v bitce vítězí, když ranou na spánkovou kost poslal soupeře k ledu. Oba kohouti si půjdou odpočinout.

45:09

Kombinace Panthers pokračovala, jenže přihrávka z modré čáry na levou stranu byla nepřesná. Tučňáci tak opět získali černou gumu, kterou poslali přes všechny čáry.

43:58

Florida se štěstím udržela pásmo, a tak se ke střele z vrcholu pravého kruhu dostal Aaron Ekblad. Jeho rána brankáři sice vypadla, ale o zbytek se postaral Kris Letang.

43:28

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Zach Aston-Reese – 2 min., nedovolené bránění).

42:40

Sidney Crosby je na puku neuvěřitelně silný a opět u mantinelu odmítl soupeře. Jeho přihrávka pak zamířila přes osu na pravou stranu, odkud do protipohybu brankáře střílel Kris Letang. Ovšem James Reimer zasahuje.

42:06

Nejprve přišlo první zakončení z levé strany, poté z pravé strany, ale oba pokusy domácí brankář vyrazil. Mezitím se za brankou odehrával souboj, po kterém Jack Johnson ztratil helmu.

40:54

Slabou střelu z velké dálky vyslal Frank Vatrano, jehož pokus trefil cestou ještě hůl soupeře, a tak černá guma zamířila jen k zadnímu mantinelu.

40:34

Domácí celek obloučkem vyhodil puk do středního pásma, odkud jej mimo hrací plochu poslal rukavicí jeden z obránců Floridy.

40:01

Začala třetí třetina.
Také ve druhé dvacetiminutovce jsme sledovali vyrovnanou partii, ovšem přesilové hry jsou rozhodujícím faktorem. Ani jednomu celku se v nich nedaří, a tak soupeři při této situaci ujíždí do přečíslení. Zatímco Florida šance zahodila, Pittsburgh je zásluhou Bryana Rusta a Rileyho Sheahana využil. Čtvrtá branka domácího celku pak vyhnala z branky Roberta Luonga. V závěru periody alespoň snížil Aaron Ekblad, jenž propálil vše co mu stálo v cestě.

Střely na branku: 21:30.
Střely na branku ve druhé třetině: 11:14.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:16

39:16 Aaron EKBLAD - 4:1

39:16

Florida právě vstřelila branku!
Otřepané nedáš – dostaneš se znovu potvrdilo! Od modré čáry vystřelil AARON EKBLAD, jenž poslal černou gumu do levé šibenice. Domácímu trenérovi se nelíbil úder Jareda McCanna bokem do hlavy brankáře, ale hlavní sudí jsou toho názoru, že vše bylo v pořádku. Pittsburgh tak v poslední části už nebude moci využít oddechového času, což mu v tomto momentu asi moc nevadí. Asistence: Jevgenij Dadonov.

39:16

Domácí celek opět využívá video, jelikož Matt Murray se dostal na hranici brankoviště do souboje s Jaredem McCannem. Ovšem zdá se mi, že tentokrát gól bude platit. Počkejme si ale na konečné rozhodnutí.

38:06

Od modré čáry vystřelil Brian Dumoulin, jehož pokus hostující brankář vyrazil. Akce Pittsburghu pokračovala a u levé tyče zůstal zapomenutý Sidney Crosby, jenž měl před sebou odkrytou bránu. Ovšem obránci se rychle vrátili a domácího kapitána zpacifikovali.

37:18

Přihrávku přes osu hrací plochy dostal na pravou stranu Jevgenij Malkin, jehož vychytal James Reimer. To je první větší zákrok tohoto brankáře, jenž se skvěle přesunul.

37:02

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 5 min., bitka).
Vyloučení v týmu Florida Panthers (MacKenzie Weegar – 2 min., bitka).

37:02

A je to tady, dva kohouti sundali rukavice a bitka mimo hru začíná! Marcus Pettersson a MacKenzie Weegar si rozdali pár ran pěstí a poté byl obránce Penguins stažen k ledu. Hostující útočník hledal někoho s kým by si to rozdal, až se vrhl právě po Petterssonovi.

36:51

Zakončení od modré čáry schoval Matt Murray do lapačky. Domácího brankáře ještě sekl Troy Brouwer, kterého okamžitě za hlavu chytil Olli Määttä.

36:07

Kris Letang nechal puk na modré čáře, čehož mohl využít ruský hokejista. Jevgenij Dadonov upaloval až do pravého kruhu, kde dlouho rovnal kotouč na střelu, ale poté ho poslal jen nad branku.

35:31

Ve druhé části se hra hodně kouskuje, což jí bere hlavně tempo. Po vyhození Pittsburghu se píská další zakázané uvolnění.

35:13

Nejprve z ostrého úhlu zkouše štěstí Michael Matheson, jehož pokus mířil podél branky k druhému mantinelu. Poté mířila přihrávka opět do předbrankového prostoru, kde byl zasažen jeden z hostů černou gumou do hlavy.
Střely na branku: 17:26.

34:07

Jevgenij Malkin přebíral černou gumu na útočné modré čáře, ale udělal úkrok do středního pásma, čímž vystavil spoluhráče na pravé straně do ofsajdu.

33:04

Za obranu domácího celku si najel Aleksander Barkov, jenž už byl sám před brankářem. Finský kapitán Floridy si protáhl hůl mezi nohama a zakončil jen do hru brankáře Penguins.

32:49

Hra je znovu přerušená, protože domácí branka je po jednom ze soubojů posunutá.

32:20

Po přejetí modré čáry přišlo nahození na branku Penguins, které domácí brankář rychle vyklepal z lapačky a rozehrál. Jenže Pittsburgh poté nezvládl přechod přes střední pásmo.

31:54

Zpoza branky přihrával Henrik Borgström, jenž na levém kruhu našel spoluhráče. K nepovedené střele se dostal Frank Vatrano, a tak si Matt Murray připsal další snadný zákrok.

31:02

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Florida Panthers (Bogdan Kiselevič – 2 min., hrubost).

31:02

Centrovaný puk od levého mantinelu schoval James Reimer do lapačky. Poté se do šarvátky dostali Sidney Crosby a Bogdan Kiselevič. Oba borci si rozdali pár ran a půjdou na trestnou lavici uklidnit emoce.
Střely na branku: 16:23.

30:12

Mezi kruhy zůstal zcela osamocený Henrik Borgström, jehož pokus vyrazil domácí brankář mezi kruhy. Do tohoto prostoru si najel Frank Vatrano, jenže v momentu střelu mu byla nadzvednuta hůl, a tak dorážku už Matt Murray řešit nemusel.

29:45

Opět z levé strany střílel Aaron Ekblad, jenž se tentokrát dostal do velkého úhlu. Matt Murray si do statistik připisuje snadný zákrok betonem.

29:27

Mike Sulliven viděl správně, a tak gól podle čárových rozhodčích nemůže být pro ofsajd uznán!

29:27

29:27 Neuznaná branka Floridy pro ofsajd

29:27

Florida dává naděje o kterou se zakončením z jedné postaral Aaron Ekblad. Jeho dělovka z levé strany zamířila do vzdálenější šibenice. Jenže celá situace byla možná marná, protože domácí trenér si bere na poradu video, jenž viděl ofsajd!

28:56

Střídání v týmu Florida Panthers: ze hřiště odchází Roberto Luongo, přichází James Reimer.

28:56

28:56 Riley SHEAHAN - 4:0

28:56

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Další branka Penguins při vlastním oslabení! RILEY SHEAHAN obral ve středním pásmu soupeře o kotouč a vydal se s ním od mantinelu až na osu hrací plochy. Člen čtvrté domácí formace využil clonící dvojice před brankou a střelou na lapačku vyhnal Roberta Luonga z branky. Bez asistence.
Střely na branku: 14:21.

28:09

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., nedovolené bránění).

27:53

Z pravé strany se do kotouče opřel Denis Malgin, jenže zakončení švýcarského mladíka skončilo jen nad brankou Pittsburghu.

27:01

Další velká šance týmu, jenž hraje v oslabení! Aaron Ekblad přihrál před branku, kam si najel Jared McCann. Jeho blafák do bekhendu vystihl domácí brankář a vyrazil puk vedle branky.

26:07

Ve středním pásmu nezachytil černou gumu Jevgenij Malkin, který tak dovoluje soupeři vyhodit puk za brankou Penguins.

25:54

Nejprve Kris Letang nepřešel přes útočnou modrou čáru a poté Penguins vyhodili na zakázané uvolnění.

25:18

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jonathan Huberdeau – 2 min., podrážení).

24:40

Aleksander Barkov zavezl puk do pásma, kde jej předal mezi kruhy. V tomto prostoru se nacházel Jonathan Huberdeau, jehož pokus vyrazil Matt Murray.

24:12

Střelecký pokus od modré čáry domácí brankář velmi dobře viděl a schoval ho do lapačky. Následuje vhazování po levici Matta Murrayho, ale ještě se musí upravit ledová plocha.

23:30

Do dalšího výletu při vlastním oslabení si najel Sidney Crosby, jenž se na branku hnal z levé strany. Jeho pokus zamířil ale jen těsně vedle vzdálenější tyče.

23:04

23:04 Bryan RUST - 3:0

23:04

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Ve čtyřech vykoupali Tučňáci obranu Floridy a už vedou o tři branky. Matt Cullen dostal přihrávku na levé straně a předal ji do předbrankového prostoru na BRYANA RUSTA. Domácí útočník vymíchal Roberta Luonga a zasunul černou gumu po ledě za brankovou čáru. Asistence: Matt Cullen a Brian Dumoulin.

22:35

Zakončení od levého mantinelu trefilo bránícího hráče, poté vyhazuje Matt Cullen před branku Floridy.

22:26

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Simon – 2 min., hákování).

21:10

Sidney Crosby zpoza branky přihrál do brankoviště, kde se snažil kotouč doklepnou do hostující svatyně Jake Guentzel. Třetí branka byla na spadnutí, ale Florida si tentokrát poradila.

20:35

Na modré čáře zapomněl kotouč za s sebou Kris Letang, který dovolil soupeři vyhození. Ofenzivní obránce může být rád, že Floridě už nezbývaly síly.

20:01

Začala druhá třetina.
V úvodní periodě se sice Florida dostala do více šancí, ale Roberto Luongo se v úvodu zápasu hledal, a tak hostující celek prohrává dvoubrankovým rozdílem. Nejprve do branky Panthers zapadla střela z pravé strany, kterou vyslal Tanner Pearson. Zde si myslím, že brankář Floridy měl zasáhnout, ale nepovedlo se. A už ve čtvrté minutě zvyšoval na 2:0 Bryan Rust, jemuž obrana dovolila vychutnat si gólmana. Panthers nejvíce hrozili při oslabení, jenže Matt Murray zůstává stoprocentní.

Střely na branku: 10:15.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:36

Ve vlastním oslabení tentokrát už ujel jeden z hostujících hráčů. Ten se pokusil o bekhendový blafák, jenže Matt Murray na dvakrát černou gumu zkrotil.

19:05

Colton Sceviour mohl jet sám na brankáře, ale modrou čáru přešel dříve než kotouč. Pittsburgh i v první početní výhodě pustil soupeře do přečíslení, a tak se chyb musí vyvarovat.

18:57

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jared McCann – 2 min., podrážení).

17:54

Po střele od modré čáry se ke dvěma dorážkám dostal Bryan Rust. Ovšem jeho pokusy pokaždé trefili beton hostujícího gólmana, jenž se v brance dobře roztáhl.

17:39

Florida se nacházela pod tlakem a raději po zisku kotouče zvolila vyhození přes všechny čáry. Kvůli zakázanému uvolnění se bude vhazovat před brankou Panthers.

16:42

V mezikruží se nacházel Colton Sceviour, jenž se natahoval po dlouhé přihrávce. Útočník sice černou gumu zasáhl, ale poslal ji jen vedle pravé tyče.

16:12

Od modré čáry se napřáhl Aaron Ekblad, jenž prostřelil prvního bránícího hráče, ale na domácího brankáře si už nepřišel. Matt Murray si našel na zakončení výhled a opět zasahuje.

15:27

Zach Aston-Reese přihrával na hranici brankoviště, kde pracoval český klenot Dominik Simon. Ovšem přihrávka na něj skončila v moci hostujícího gólmana.

15:11

Nahození ze středního pásma schoval Roberto Luongo pod lapačku. Hra se tak znovu přerušuje a po reklamní přestávce se bude vhazovat před brankou Panthers.

14:02

Zakončení z pravé strany bylo dvakrát tečované, ale gólman Penguins jej vyrazil. Následně se vedle brány nacházel Jevgenij Dadonov, jehož pokus vyrazil Matt Murray na tyč a potom puk schoval pod lapačku.

13:46

Aleksander Barkov z levé strany našel mezi kruhy najetého Jonathana Huberdeaua, který okamžitě vystřelil, ale domácí brankář si připisuje další zákrok betonem.

12:42

Floridě se nepodařil přechod přes střední pásmo, a tak přišlo jen protečování hry za branku Penguins. V tomto prostoru se nacházel pouze Marcus Pettersson.
Střely na branku: 6:10.

11:38

Z modré čáry si mezi kruhy najel Troy Brouwer, který dostal přihrávku z levé strany. Jeho zakončení ale vyrazil Matt Murray, který následně sledoval nepřesný pokus z pravého kruhu pro vhazování.

10:28

Do předbrankového prostoru si najížděl Patric Hörnqvist, jenž se natáhl po černé gumě a usměrnil ji do prostoru tří tyčí. Jenže Roberto Luongo si připisuje zákrok betonem.

10:01

K odraženému kotouči se vedle branky dostal Sidney Crosby, který mířil pod horní tyč. Podařilo se mu přehodit rameno gólmana, ale také břevno.

09:40

Z pravé strany vystřelil Zach Aston-Reese, jehož pokus si tentokrát pohlídal Roberto Luongo. Zkušený brankář tak přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho levici.

09:05

Marcus Pettersson nezachytil puk a z levé stranu až před branku se nacpal Jared McCann. Ten se pokusil vystřelit na první tyč, ovšem kotouč zapomněl na hranici brankoviště.

08:02

Ve vlastním oslabení jeli dva útočníci na Krise Letanga, jenž si hlídal přihrávku přes osu hrací plochy. Z pravého kruhu vystřelil Troy Brouwer, jehož pokus vyrazil Matt Murray ramenem.

07:15

Jevgenij Malkin prohrál vhazování a Floridě se podařilo posunout hru do středního pásma. Ovšem ani na podruhé se Tučňáci neusadili a hosté vyhazují přes všechny čáry.

07:10

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Denis Malgin – 2 min., vysoká hůl).

06:50

Po dalším zakončení z pravé strany si domácí brankář připisuje další zákrok. Hra se přerušuje a následuje komerční přestávka.
Střely na branku: 4:6.

06:20

Přihrávku na levou stranu dostal Aleksander Barkov, před nímž už ležel na boku Matt Murray. Jenže finský útočník volil místo střely přihrávku, kterou zachytil Jake Guentzel.

05:48

Florida se usadila v pásmu, kde ale po chvíli prohrála souboj u mantinelu. Marcus Pettersson vyhazoval středem, ale kotouč byl zastaven a až poté utekl obránci do středního pásma.

03:30

Elitní formace domácího celku se dostala do dalšího přečíslení. Puk před branku dostal autor druhého gólu, který už byl blízko, a tak zvolil přihrávku do brankoviště, ale mezi kruhy se nacházel jen bek.

03:03

03:03 Bryan RUST - 2:0

03:03

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Sidney Crosby od pravého mantinelu přihrál na modrou čáru, kde si Jake Guentzel jedním dotekem obhodil soupeře a přihrál mezi kruhy. Poté si BRYAN RUST přehodil černou gumu na bekhend a po ledě zakončil do prostoru tří tyčí.. Asistence: Jake Guentzel a Sidney Crosby.

02:15

Pittsburgh se hnal do dalšího útoku, který zastavuje ofsajd. Hra se tak vrátí do středního pásma, kde následuje vhazování.

01:29

01:29 Tanner PEARSON - 1:0

01:29

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tak to je hodně rychlá změna skóre, díky které se Tučňáci posouvají do vedení! Puk u mantinelu ve středním pásmu posunul Marcus Pettersson, jenž viděl najíždějícího TANNERA PEARSONA. Jeho pokus z pravého kruhu zamířil přesně mezi betony hostujícího gólmana. Asistence: Marcus Pettersson a Patric Hörnqvist.

00:54

Další střelu Floridy zaznamenal Denis Malgin, který trefil prvního bránícího hráče. Hra se otočila, jenže pokus domácího hráče od modré zamířil vedle.

00:10

Florida vyhrála úvodní vhazování, a tak se po pravé straně hnal do pásma Jevgenij Dadonov, jehož pokus vykopl domácí brankář betonem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin, Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.

Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle, Pysyk, Matheson, Weegar, Kiselevič – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, Borgström, Vatrano – Malgin, McCann, Brouwer – Sceviour, Lammikko, Hawryluk.

Rozhodčí: Chmielewski, StLaurent – Baker, Sericolo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa:

Dominik Simon (PIT) 34 odehraných zápasů, 17 bodů (6+11)

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Pittsburgh Penguins

Po osmi výhrách v posledním střetnutí nestačili Penguins v domácím prostředí na Chicago. Domácí celek se ve Východní konferenci nachází na páté příčce, když získal dvaapadesát bodů. Pittsburgh má vyvážené tři útočné formace, což potvrzuje také týmové bodování. Navíc Tučňáci soupeřům vsítili už 147 gólů, což je po Tampě a Torontu třetí nejvyšší počet v konferenci. Mezi zrněnými je pouze obránce Justin Schulz jenž v úvodu soutěže utrpěl po souboji s Tomášem Plekancem zlomeninu nohy.

Pittsburgh – Chicago 3:5
Pittsburgh - Winnipeg 4:0
Rangers – Pittsburgh 2:7

Nejproduktivnější hráči:

Sidney Crosby 51 bodů (19+32)
Phil Kessel 47 bodů (17+30)
Jevgenij Malkin 44 bodů (13+31)
Florida Panthers

Při pohledu na tabulku Východní konference zjistíme, že Floridě patří v polovině základní části až jedenáctá příčka, když získala jednačtyřicet bodů. Panthers mají v sezóně problém s hrou do obrany, když inkasovali už 142 branek. Navíc v posledních pěti duelech získal hostující celek pouhých pět bodů, navíc v posledních dvou střetnutí odešel s porážkou. Mezi zraněnými jsou Derek MacKenzie, Nick Bjugstad, Vincent Trocheck nebo Jamie McGinn.

Florida – Columbus 3:4 po prodloužení
Buffalo – Florida 4:3
Detroit – Florida 3:4 po nájezdech

Nejproduktivnější hráči:

Jonathan Huberdeau 46 bodů (11+35)
Aleksander Barkov 42 bodů (16+26)
Mike Hoffman 38 bodů (20+18)
Vítám všechny hokejové fanoušky u dalšího zápasu NHL, v němž se představí Pittsburgh Penguins a Florida Panthers.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers

5:1

konec (2:0, 2:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Pearson (M. Pettersson, Hörnqvist), 4. Rust (Guentzel, Crosby), 24. Rust (Cullen, Dumoulin), 29. Sheahan, 54. Crosby (Malkin, M. Pettersson) – 40. Ekblad (Dadonov)

Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin, Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.

Florida Panthers: Luongo (29. Reimer) – Ekblad, Yandle, Pysyk, Matheson, Weegar, Kiselevič – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, Borgström, Vatrano – Malgin, McCann, Brouwer – Sceviour, Lammikko, Hawryluk.

Rozhodčí: Chmielewski, StLaurent – Baker, Sericolo

Diváci: 18 526

Průběh zápasu
1. třetina
01:29 PIT 1:0 Pearson (M. Pettersson, Hörnqvist)
03:03 PIT 2:0 Rust (Guentzel, Crosby)
07:10 FLA 2 Malgin, vysoká hůl
18:57 FLA 2 McCann, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
22:26 PIT 2 Simon, hákování
23:04 PIT 3:0 Rust (Cullen, Dumoulin)
25:18 FLA 2 Huberdeau, podrážení
28:09 PIT 2 J. Johnson, nedovolené bránění
28:56 PIT 4:0 Sheahan
28:56 FLA -Reimer +Luongo (Střídání)
31:02 PIT 2 Crosby, hrubost
FLA 2 Kiselevič, hrubost
37:02 PIT 5 M. Pettersson, bitka
FLA 2 Weegar, bitka
39:16 FLA 4:1 Ekblad (Dadonov)
Po 2. třetině
3. třetina
43:28 PIT 2 Aston-Reese, nedovolené bránění
45:54 PIT 5 Aston-Reese, bitka
FLA 5 Sceviour, bitka
52:24 FLA 2 Hawryluk, hrubost
53:13 PIT 2 Letang, držení
53:41 PIT 5:1 Crosby (Malkin, M. Pettersson)
Konec