Menu

Další

Tiskové konference

Tlačová konferencia Ernesta Bokroša

konec

07.01.2019, 15:30 • Viktor Kalinács sk

Nebola to príliš konkrétna tlačová konferencia, nakoľko hlavní aktéri statusov posledných dní sa jej nezúčastnili. Martin Fehérváry, ani Miloš Fafrák detaily rozoberať nechceli, Ernest Bokroš vyvracal negatívne vyjadrenia voči svojej osobe a hrozil aj právnymi krokmi.

Ja vám v tejto chvíli ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (16:30:44)
Hráči z výberu, ktorí sa zúčastnili na MSJ, sa vyjadrili o turnaji neutrálne, najmä kvôli výsledku. Nechceli sa veľmi vyjadrovať k jednotlivým bodom statusov Martina Pospíšila a Miloša Fafráka. Tvrdili, že sa to malo vyriešiť inak. Zlú náladu mali spôsobiť úvodné tri prehry proti favoritom skupiny a nič iné. Bolo nimi potvrdené, že sa viackrát čakalo na veci, no podľa Fehérváryho a Korenčíka to nie je nič nezvyčajné.
Približne štyridsať minút tlačovej besedy prinieslo odpoveď na niekoľko otázok. Ernest Bokroš nemal nikdy prijať úplatok, prehlásil o sebe, že je slušný človek a že ak tieto ataky majú pokračovať ďalej, tak mu za to práca nestojí.

Tlačová konferencia sa práve skončila.
Bokroš: ,,Dnes mi volal pán Černák a povedal mi, že je ochotný vystúpiť verejne a podporíť ma (otec Erika Černáka, hrajúci v NHL za Tampu Bay, ktorý si prešiel projektom HK Orange 20). To isté mi povedal do telefónu ajaj Róbe Švehla. Takých telefonátov bolo viac, nebudem ich ale ďalej menovať."

Bokroš o budúcnosti pri reprezentácii do 20 rokov: ,,Prvoradá je rodina. Pokiaľ to už začne zasahovať rodinu, žiadna práca za to nestojí. Rozprával som sa s kolegami asistentami a vidia to rovnako. Ja za takýchto okolností nemám chuť pracovať, aby som bol takto dennodenne atakovaný."
Bokroš: ,,Rozhodli sme sa tam Martina ponechať (v zápase proti Rusku). Videli ste to sami – zo siedmich striel sme dostali štyri góly."
Bokroš ďalej rozpráva o nastavení útokov v jednotlivých zápasoch, ako aj o zaradeniach Martina Pospíšila.
Bokroš: ,,Vravel nám, že sa cíti ako líder, no my sme ho nemohli dať na centra do prvých dvoch formácií, lebo tam bol pretlak. Nakoniec Martin sám odsúhlasil, že bude hrať na krídle v druhom útoku, aby mohol hrať aj presilovke."
Bokroš: ,,Ja aj na margo toho, čo Martin napísal status. Je to šikovný hokejista, no idem k veci, prečo sa to možno stalo. Martin išiel na MSJ, odohral prípravný zápas s Českom v tretej lajne ako center. Na ďalší deň sme si ho zavolali a pýtali sme sa, čo je to s tebou. On že sa necítii na tretieho centra, že s takými hráčmi hrať nebude. Týmto spôsobom znehodnotil svojich spoluhráčov. Na jednej strane sme ho chápali."

Bokroš: ,,Nikdy mi nebol mi ponúkaný úplatok. Nie, nestalo sa to."
Ulehla o zabezpečení v projekte: ,,Je to už dvanásty rok a myslím si, že to zabezpečenie je vysokej úrovne, dokonca lepšie, ako v niektorých tímoch z Tipsport Ligy. Tie veci Miloš odmietol, lebo mal svoje a preto sú odložené v sklade. Hráči majú zabezpečenie na tipsportligovej úrovni."
Bokroš: ,,Išiel som po ňom (Fafrákovi). Ak by to tak nebolo, zápas by odflákol. Napokon bol náš najlepší strelec. V určitých fázach som bol naňho zlý, no športovo. On to možno ťažko niesol, no snažil som sa vytiahnuť to najlepšie, čo sa dalo."

Bokroš o Fafrákovi: ,,Bol zneužitý, je to môj subjektívny názor. Keď sa aj pozriete na status, čo napísal Martin Pospíšil. Vy ste chytrí ľudia. Takýto sloh on nenapísal, také slová čo použil. On je ale za to zodpovedný.

Prišiel (Fafrák) za nami zo zámoria, zo Švédska a Fínska, kde neuspel na skúške. Mal jeden problém – nemal rád tvrdú robotu."
Bokroš: ,,Áno, poslal som ho za ním, za Martinom (mentálneho kouča). Lebo mal problém."
Bokroš o mentálnom koučovi, ktorý tímu pomohol v príprave a prvom zápase: ,,Dohodlo sa, že zotrvá s nami do 26. decembra. Času bolo málo, mítingov, videorozborov bolo veľa. Hráčov to už asi ani nebavilo."

Tréner reprezentácie hovorí o tom, ako tento mentálny kouč bol s výpravou a v deň odchodu s ňou ešte obedoval.
Bokroš o zmazanom videu zo Švédska, kde používal vulgarizmy: ,,Naša mentalita bola ťažká. Poďme sa hýbať, lebo sme tu ako banda ko... Nikdy som ale neurazil hráča, aby som mu povedal, ty si ..., to čo tam bolo pomenované."
Bokroš: ,,Som slušný človek, nepijem, nefajčím. Jedine, kde môžu na mňa ľudia kydať, je práca. Ľudia si tu robia facebookové účty a kydajú na mňa. Od dnešného dňa sa začínam brániť. Nie a nie, nezobral som žiaden úplatok od rodiča, aby šiel na majstrovstvá sveta."
Bokroš o úplatkoch: ,,Chcel som to na záver, ale môžeme to aj teraz otvoriť. Téma korupcia. Martin Jakúbek dal dnes na internet vyjadrenie, že som od neho pred 5-6 rokmi pýtal úplatok 5 000 eur! Toto len tak nenechám, Jakúbka budú kontaktovať moji právnici."
Roman Ulehla, manažér reprezentácie do 20 rokov: ,,Martina Pospíšila mala na letisku vyzdvihnúť organizácia, ktorá to celé organizovala. Ja som žiaden telefonát nemal, tak sa to urobilo tak, nech si rýchlo zoberie taxík a príde na tréning. My sme auto k dispozícii mali až 18. decembra (tri dni po udalosti)."

Tlačová konferencia Ernesta Bokroša

konec