Menu

Hokej

Reprezentace do 20 let

Česko – Slovensko

2:1

po s.n. (2:1) (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

20.12.2018, 04:00 • Frank Crane Arena, Nanaimo • Martin Voltr

V samostatných nájezdech zvítězilo Česko.
Rozhodující pokus proměnil JAKUB POUR!

7. série 2:1

Jakub Pour je hrdinou, prostřelil Sklenára mezi betony a rozhoduje o vítězství českého týmu!

1. série 1:1

Andrej Kukuča vzápětí povedenou forhendovou kličkou vyrovnává.

1. série 1:0

Petr Čajka mezi betony se štěstím propálil Sklenára.

64:57

Kondelík se neprotlačil do brankoviště, na druhé straně pak Češi netakticky střídali a z přečíslení mohl zápas ukončit Adam Liška. Puk naštěstí pro nás trefil špatně!

64:25

Na poslední chvíli klepl Pour do hokejky Hrehorčákovi a připravil ho o možnost rozhodnout!

63:05

Hladonikovi v obrovské šanci přeskočil puk hokejku a naopak se s ním do sóla vydal Martin Pospíšil. Svou dělovku ale nenacpal mezi tři tyče!

62:28

Patrik Hrehorčák se jen tak tak neprotlačil k Dostálovi, na druhé straně táhl Pour přečíslení, které k velké nelibosti fanoušků zastavil odpískaný ofsajd!

60:59

Lauko s Pekařem ujeli dopředu ve dvou na jednoho, ale první jmenovaný situaci trochu prováhal. Slováci jeho prudký pas zblokovali nad.

59:02

Michael Gaspar se mohl stát českým hrdinou, zpoza brány ho parádně uvolnil Jan Hladonik, ale českému obránci v momentě střely sjel puk z hokejky! To je škody.

57:45

Pěkně sehranou akci Slováků zakončoval z výtečné pozice Michal Ivan, ale střele scházela maximální razance. I tak musel Dostál rychle vytasit lapačku.

56:56

Radim Šalda si následně za brankou vyřizoval účty s Milošem Romanem a oba jsou za to vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Čeká nás tak hra čtyř proti čtyřem.

54:35

David Boldžiár sundal krásným hitem Jakuba Poura a arénou to jenom zahučelo.

52:44

V samém závěru přesilovky byli před brankovištěm tři Slováci a z první pálil Erik Švec, Dostál si ale připisuje veledůležitý zákrok!

51:08

Miloš Roman čekal před prázdnou brankou, ale kotouč se mu do ní nepodařilo tečovat!

50:40

Právě Zelingr (CZE) je ale následně vyloučen a čeká nás oslabení. Mezitím halou zní Sweet Caroline, ovšem v původní verzi. I tak je to hitovka, na kterou publikum reaguje: uo-o-oo...

50:36

Na útočné modré čáře trochu zaváhal Matyáš Zelingr a Miloš Roman se už už vydával do úniku. Jenže Zelingr ho stíhal a pak mu výtečně odpálil kotouč z hokejky!

48:11

Galvas posunul po modré Machalovi, ten vypálil hodně ostře a puk ještě tečoval Matěj Pekař. Sklenár chytá a pak se i v chumlu bleskově zorientoval.

47:56

Rychlou akcí po pravém křídle si Matěj Pekař vybojoval přesilovku. David Boldižár (SVK) je vyloučen za sekání, to je velká šance v zápase, který je jinak na fauly velice skromný.

36:43

Český gól už dlouho visí ve vzduchu, teď Sklenár zastavil švihovku Karla Pláška, ani nevěděl jak! Puk mu zůstal pod špičkou pravého betonu.

36:21

Blümlovu střelu vyrazil Sklenár přímo před sebe, kam dojížděl Jan Kern. V rychlosti se snažil nasadit kličku, ale bez úspěchu!

34:52

A je tu znovu Jáchym Kondelík, od pravého hrazení ho krásně našel Jakub Lauko, jenže Kondelíkova strela znovu na Sklenára nestačila!

31:08

Ze zadní pozice si na Hladonikovu přihrávku najel před brankoviště Radim Šalda, jenže Sklenára z první neprostřelil!

29:45

Kondelík mohl mít další asistenci, z levé strany vyzval Machalu, který pálil z první. Střela mu ale nesedla podle představ a Sklenár celkem snadno zasáhl levým betonem.

27:15

Pospíšil ještě na trestné posedí, dostal totiž i osobní desítku. Teď je ale vyloučen Jan Kern (CZE) za sekání, takže se Češi budou pro změnu bránit.

26:18

Slováci už jsou kompletní, ale závěr přesilovky Čechům vůbec nevyšel, protože měli ještě dvě nebezpečné střely! Dostál přerušuje hru proti další akci vítkovického Baláže.

25:56

Laukova žabka byla na Kvasničku moc dlouhá a Slováci přejeli do přečíslení dva na jednoho. Jozef Baláž se po přihrávce natahoval dlouhou holí, ale netrefil ji!

24:08

Z následné rozmíšky navíc plyne menší trest pro Martina Pospíšila (SVK), a tedy i první přesilovka pro český tým.

24:08

Česko právě vstřelilo branku!
Druhý útok ale ve své akci pokračoval a z další šance už vyrovnává! Jáchym Kondelík na pravé straně nezazmatkoval, nezkoušel zbytečně střílet, ale místo toho našel napříč mezikružím JAKUBA LAUKA, který kotouč trochu krkolomně, ale přece, z první poslal do odkryté brány – 1:1! Asistence: Jáchym Kondelík.

23:55

Machala protečoval puk do pásma na Kondelíka, který mu ho pak před branku vrátil. Ondřeje Machalu musel vychytat Sklenár pravým betonem!

19:10

Slovensko právě vstřelilo branku!
Češi byli v první třetině lepší, jenže z prvního oslabení inkasují a budou muset dotahovat! Musíme uznat, že Slováci to sehráli opravdu krásně. Michal Ivan křižně našel napravo Miloše Romana, který puk okamžitě přesměroval na střed na hůl MARTINA FEHÉRVÁRYHO, a ten zamířil za Dostálovu vyrážečku – 0:1! Asistence: Miloš Roman, Michal Ivan.

17:30

Slováci jdou na první přesilovku, krosčekem se provinil právě Kryštof Hrabík (CZE).

17:27

Znovu prakticky ta samá situace, ale Hrabíkovu akci žádný parťák před prázdnou klecí nezhodnotil v kýženou vedoucí branku!

16:41

Další blesková akce po buly, Kryštof Hrabík udělal na levé straně velký rozruch a ležící Sklenár puk propustil do brankoviště, ale tam dojížděli jako první jeho spoluhráči!

13:54

Na druhé straně pořádně zahrozil Martin Pospíšil, který se z rohu protlačil až do brankoviště. Dostál ale ucpal všechny mezírky na ledě a v tísni Pospíšil puk zvednout nemohl.

07:14

Aktivnější Češi znovu pořádně zahrozili. Jan Jeník ujel po pravé straně a bekhendem přenechal puk Petru Čajkovi, který střílel z první. Sklenár je zatím slovenským hrdinou!

06:13

Krásnou stahovačkou se na střed hřiště uvolnil Jakub Lauko, ale Sklenára neprostřelil! To byla zatím největší šance utkání.

02:56

Radim Šalda nastřelil puk od modré čáry a před brankářem ho nebezpečně tečoval Matej Pekař, Juraj Sklenár ale zasahuje.

Česko – Slovensko

2:1

po s.n. (2:1) (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 25. Lauko (Kondelík), rozh. náj. Pour – 20. Fehérváry (Roman, Ivan)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Čajka (CZE)
1:1   Kukuča (SVK)
2. série:
1:1   Lauko (CZE)
1:1   Hrehorčák (SVK)
3. série:
1:1   Machala (CZE)
1:1   Pospíšil (SVK)
4. série:
1:1   Hladonik (CZE)
1:1   Roman (SVK)
5. série:
1:1   Plášek (CZE)
1:1   Baláž (SVK)
6. série:
1:1   Čajkovič (SVK)
1:1   Pekař (CZE)
7. série:
1:1   Ivan (SVK)
2:1   Pour (CZE)

Česko: Dostál (Škarek) – Galvas (C), Šalda, Haš, Kvasnička, Mikyska, Gaspar, Zelingr, Zábranský – Pekař, Hladonik, Plášek – Lauko, Kondelík (A), Machala (A) – Jeník, Čajka, Hrabík – Pour, Kern, Blümel. Trenér: Václav Varaďa.

Slovensko: Sklenár (Hlavaj) – Kupec, Boldižár, Golian, Švec, Dlugoš, Demo, Fehérváry (C), Ivan – Okuliar, Kukuča, Čajkovič – Giertl, Pospíšil, Regenda – Baláž, Kollár, Fafrák – Liška, Roman, Hrehorčák. Trenér: Ernest Bokroš.

Průběh zápasu
1. třetina
17:30 CZE 2 Hrabík, krosček
19:10 SVK 0:1 Fehérváry (Roman, Ivan)
Po 1. třetině
2. třetina
24:08 CZE 1:1 Lauko (Kondelík)
24:08 SVK 2+10 Pospíšil, naražení zezadu+naražení zezadu
27:15 CZE 2 Kern, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
47:56 SVK 2 Boldižár, sekání
50:40 CZE 2 Zelingr
56:56 CZE 2 Šalda, hrubost
SVK 2 Roman, hrubost
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
CZE 2:1 Pour (rozh. náj.)
po s.n.