Menu

Hokej

KHL

HC Sibir Novosibirsk – Amur Chabarovsk

4:3

konec (0:1, 4:1, 0:1)

20.12.2018, 13:30 • Sibir Arena • David Suchý

Tipsport: 1.95 4.0 3.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Československá stopa v utkání

Marek Langhamer (CHA) 4 obdržené branky, 20 zásahů
Marek Hrbas (CHA) 1+0, 3 střely, čas na ledě 22:36
Tomáš Zohorna (CHA) 1+0, 2 střely, čas na ledě 18:55
Michal Jordán (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 24:17
Statistiky utkání:

Střely na branku – 24:27.
Zblokované střely – 13:17.
Vyloučení – 3:3.
Využití přesilovek 1/3 – 1/3.
Vhazování – 26:32.
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sibiru Novosibirsk, který těžil z velice povedeného vstupu do druhé periody. V posledním dějství jsme sledovali celkem vyrovnanou hru, přičemž aktivnější byl Chabarovsk, jenž už překonal brankáře soupeře pouze jedinkrát, což logicky nestačilo. Sibir tak doválčil toto utkání do vítězného konce, díky čemuž si v tabulce vytvořil tříbodový náskok na předposlední pozici, na které je právě Chabarovsk.

Konec zápasu.

59:59

59:59 Alexandr KUZNĚCOV - 4:3

59:59

Chabarovsk právě vstřelil branku!
Je tu přeci jenom kosmetické snížení! Krasikov vyrazil puk pouze před sebe, toho využil ALEXANDR KUZNĚCOV, který obkroužil branku a poté odrazem o nohu protihráče snižuje na rozdíl jediné branky. Regulérnost muselo opět potvrdit video!

59:15

Hosté pochopitelně hrají bez brankáře, zatím se jim to ale moc nevyplácí.

58:25

Jako první se k volnému puku dostal Vorobjov, avšak to překvapivě přineslo šanci pro domácí. Prince z mezikruží ale nepropálil brankáře Langhamera.

58:10

Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Jegor Milovzorov – 2 min., podrážení).

57:40

Amur si vytvořil velice sympatický tlak, který nakonec musel zastavit až brankář Krasikov, jenž zasáhl pravým betonem. Hosté se posléze osvobodili.

56:26

Ušenin se dostal k puku, který ihned posílal na branku soupeře. Tam zřejmě ještě došlo k teči, nicméně i přesto Krasikov bezpečně zasáhl.

55:26

Poslední minuty nepřináší moc soustavnou hru, na pořadu dne bylo další zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici ruského brankáře Krasikova.

54:27

Hosté se sice radovali z kontaktní branky, avšak ta nakonec neplatí. Těžko říct proč, avšak poslední slovo měl sám videorozhodčí.

54:17

Aby toho nebylo málo, tak dostal nabito Gorškov, do jehož rány ještě vložil hůl jeden z protihráčů. Puk se tak odrazil vysoko do ochranné sítě.

53:26

Amuru se na malý moment podařilo usadit v opačném pásmu, následně se pak ke střeleckému pokusu dostal Faizullin, který ale orazítkoval pouze zadní mantinel.

52:36

Domácí vyhodili na jistotu do opačného pásma, posléze soupeři nevyšel přechod do útoku. Do ofsajdového postavení byl vystaven hostující Popugajev.

52:16

Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Maxim Ignatovič – 2 min., hákování).

51:30

Poslední minuty nepřinášejí nic nebezpečného. O aktivitu se sice stará Chabarovsk, avšak brankář Krasikov je už delší dobu bez vážnější práce.

49:25

Popugajev měl velké starosti s napadající smečkou protihráčů, nakonec to ale zvládl na jedničku. Chabarovsk se ale daleko s pukem nedostal.

48:15

Úpln volný byl mezi kruhy hostující Aťušov, který svojí okamžitou ránu poslal kousek nad břevno. Amur byl skutečně blízko, Krasikov nakonec nezasahoval.

47:31

Málem se mezi kruhy dostal k touši domácí Komarov, jenomže v nejméně vhodný moment mu hrací předmět uskočil od hokejky. Soupeř tak žene na druhou stranu.

46:28

Obrannou povinnost si splnil domácí Lukin, který u levého hrazení za sebe nepustil Ušenina. Za branku se dostal Naumov, jenž čeká na podporu spoluhráčů.

45:33

Zajímavý protiútok táhl hostující Veličkin, který to nakonec zkoušel vzít sám na sebe. Rána se mu vůbec nezdařila, Krasikov tak nemusel zasahovat.

44:36

Langhamer tentokráte nemusel zasahovat, v jeho blízkosti totiž dobře zasáhl Kuzmin. Na opačné straně jsme se nakonec nedočkali zakázaného uvolnění.

43:45

Amur má obrovské starosti s přechodem do útoku. Tentokráte se před brankáře sice dostal Popugajev, jenomže v zakončení mu zabránil Alexejev.

42:27

Novosibirsk okupoval útočnou zónu, z velkého úhlu zkoušel své štěstí Pervušin, jehož rána nakonec byla sražena do ochranné sítě.

41:45

Posléze se jako první dostal k volnému puku Aťušov, kterému se nepodařilo dobře rozehrát. Toho využil Komarov, jenž si ale nedokázal přijít na Langhamera.

40:10

Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který na nic nečekal a okamžitě nahodil kotouč na opačnou stranu hrací plochy.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou druhou třetinu, která byla brankově hodně bohatá. Viděli jsme v ní hned pět branek, přičemž se o čtyři z nich postaral Sibir Novosibirsk, který v tuto chvíli vede o dvě branky. Domácí celek výrazně zpřesnil hru, navíc se soupeř dopouští velké řady zbytečných chyb. Český brankář Marek Langhamer má hodně práce, v dnešním utkání inkasoval už čtyřikrát. Chabarovsk si tak odnáší do poslední periody dvoubrankové manko, které nebude snadné smazat.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:20

Blíží se konec druhé třetiny. Přesilová hra Sibiru nebyla moc povedená, nicméně to vadit nemusí. Domácí celek stále vede o dvě branky, což je zatím dostačující.

38:14

Sibir se dokázal usadit v pásmu soupeře. Krátké kombinace dlouho nikam nevedly, nakonec se k puku dostal Jordán, který ho poslal za opačnou svatyni.

37:26

Za brankou soupeře nyní kroužil Sajustov, který se ale před Langhamera nedostal. Český brankář následně zasahoval proti střele švihem od levého kruhu.

37:06

Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Igor Ruděnkov – 2 min., podrážení).

36:21

Amur se dostal do bleskového přečíslení, který vzal sám na sebe Gorškov. Jeho rána trefila prvního protihráče, v tomto případě měl spíše volit přihrávku vedle sebe.

35:20

Sibir se nadechl k dalšímu ataku, který přinesl pouze zablokované zakončení. Na druhé straně si Pjanov neporozuměl před modrou čárou s Gorškovem.

34:25

Po pravém křídle se vydal kupředu domácí Komarov, který ale neuspěl s přihrávkou pod sebe. Naopak přichází na řadu už druhá komerční přestávka.

33:21

Nyní ale přišlo na řadu zakázané uvolnění, hra se tak vrátila před Krasikova. Peltola tentokráte na buly neuspěl, soupeř se ale dostal z útočného pásma.

32:33

Na vhazování ve středu hrací plochy uspěl opět domácí celek. Sibir je najednou na koni, což pochopitelně vycítili také fanoušci, kteří jsou najednou hodně hluční.

31:48

31:48 Vladimir PERVUŠIN - 4:2

31:48

Sibir právě vstřelil branku!
To je pořádná branková spoušť! Úchvatné sólo předvedl domácí Milovzorov, který posléze u zadní tyče našel zcela nekrytého VLADIMIRA PERVUŠINA, jenž bezpečně propálil brankáře Langhamera. Amur nehraje dobře v obraně, inkasoval už čtyřikrát.
Asistence: Jegor Milovzorov, Dmitrij Sajustov.

30:17

30:17 Alexander ŠAROV - 3:2

30:17

Sibir právě vstřelil branku!
Jenomže domácí se dostávají zpět do vedení! Amur si za vlastní brankou nepočínal zrovna důrazně, k puku se tak dostal Caron, který opět našel před branku ALEXANDRA ŠAROVA, jenž i v tomto případě propálil brankáře Langhamera.
Asistence: Jordan Caron.

30:06

30:06 Marek HRBAS - 2:2

30:06

Chabarovsk právě vstřelil branku!
Máme opět srovnáno! Vorobjov si to od pravého mantinelu nabruslil až ke kruhu, odkud oslovil MARKA HRBASE, který bleskovou střelou švihem překonal brankáře Krasikova, jenž byl na zakončení příliš krátký.
Asistence: Dmitrij Vorobjov.

29:30

Od modré čáry zkoušel své štěstí domácí Demidov, který své ráně nedal moc důrazu. Výsledkem je zakončení přímo do lapačky českého brankáře Langhamera.

28:10

S pukem si zahrál také domácí brankář Krasikov, který ho podržel za vlastní brankou. Mezitím na ledovou plochu zavítaly druhé formace obou mužstev.

27:27

Slušnou rychlost nabral Peltola, který se tak dostal za modrou čáru. Tam předal vedle stojícímu Princemu, který ale narazil na dvojblok protihráčů.

26:32

Sibir ihned po vhazování vyhodil puk na opačnou stranu, soupeři celkem dlouho trval přechod do útočného pásma, který se zatím stále nedaří.

25:18

25:18 Nikita MICHAJLOV - 2:1

25:18

Sibir právě vstřelil branku!
Domácí se poprvé v utkání dostávají do vedení! Sibir se trápil s přechodem do útoku, poté se na bližší tyči dostal k puku Caron, který ale s ránou neuspěl. To napravil až u druhé tyče stojící NIKITA MICHAJLOV, jenž bezpečně překonal Langhamera.
Asistence. Jordan Caron, Jukka Peltola.

24:03

Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Gorškov – 2 min., vysoká hůl).

23:32

Na opačné straně se opřel do puku hostující Kuzmin, který ale mířil vysoko nad břevno. Hra se okamžitě otáčí na opačný pól hrací plochy.

22:43

Posléze Amur chyboval v rozehrávce, což mohl potrestat Šarov, který si ale nedokázal přehodit puk do forhendu. Novosibirsk je v úvodu mnohem aktivnější.

21:48

21:48 Alexander ŠAROV - 1:1

21:48

Sibir právě vstřelil branku!
Jenomže je opět vyrovnáno! Sibir se nastěhoval před branku, tam se Sajustov dostal k přihrávce před Langhamera, kterého z bezprostřední blízkosti překonal ALEXANDER ŠAROV, jenž mířil skutečně velice přesně.
Asistence: Dmitrij Sajustov, Maxim Kazakov.

21:24

První zakončení druhé třetiny vyprodukoval hostující Dědunov, který od levého kruhu mířil vysoko nad branku. Krasikov nemusel zasahovat.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí, kteří okamžitě zavezli puk na druhou stranu. Tam ale dobrý zákrok vytasil Kuzmin.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postaral český forvard Zohorna. Mimo jiné jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, oba celky si připsaly několik slušných příležitostí, avšak se prosadil pouze hostující Zohorna. Sibir se ke konci třetiny pořádně zvedl, avšak na českého brankáře Langhamera si stále nepřišel. Druhá třetina začne přibližně ve 14:20.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

18:30

Komarov přiťukl vedle stojícímu Ignatovičovi, který to zkoušel od modré čáry. Langhamer měl čistý výhled, proto sevřel kotouč do své výstroje.

17:27

Domácím se podařilo usadit v útočném pásmu, avšak soupeř zanedlouho vyhodil za Krasikova. Loginov čeká za vlastní brankou na příchod další formace.

16:33

Sibir podnikl další akci od své branky, následně se Komarovovi podařilo nabrat slušnou rychlost, jenomže následné nahození od Demidova nebylo úspěšné.

16:19

Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vitalij Aťušov – 2 min.).

15:12

Chabarovsk začíná hodně chybovat, naopak soupeř vycítil šanci na vyrovnání. Langhamer musel opět zasahovat, posléze hosté vyhodili na icing.

14:27

Domácí Zyrjanov dokázal vystihnout pomalou přihrávku od protihráče, jenomže v útoku neměl potřebnou podporu kolegů. Amur se tak rychle dostal zpět k touši.

13:33

Hostujícímu Faizullinovi se nepodařilo zachytit prudkou přihrávku od Hrbase, je z toho zakázané uvolnění. Hra se stěhuje zpět před českého brankáře.

12:17

Amur podnikl rychlý protiútok, který nakonec zakončoval právě Faizullin. Hostující forvard si nabruslil až před Krasikova, který předvedl jistý zákrok.

11:28

Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Viktor Komarov – 2 min., hákování).

10:30

Na ledovou plochu se dostala první formace Sibiru. Hezkým průnikem k levému kruhu to zkoušel Prince, který posléze trefil brankáře do výstroje.

09:33

Novosibirsk operoval za brankou soupeře, k zakončení se nakonec dostal Zyrjanov, jehož rána ale nebyla vůbec tvrdá. Langhamer tak nemusel zasahovat.

08:33

Krasikov měl další práci, tentokráte si mezi kruhy sjel Zohorna, který ho švihem trefil pouze do hrudi. Ruský brankář přerušil hru, následuje komerční přestávka.

07:35

07:35 Tomáš Zohorna (CHA) - 0:1

07:35

Chabarovsk právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Hosté přejeli modrou čáru, posléze se k puku dostal Ruděnkov, který u druhé tyče našel naprosto volného TOMÁŠE ZOHORNU, jenž už neměl problém zamést puk do odkryté části brány. Krasikov byl v tomto případě zcela bez šance.
Asistence: Igor Ruděnkov, Kirill Rasskazov.

07:25

O další útočnou akci se postaral hostující Šviděnko, který nahazoval za branku soupeře. Tam jako první dojel jeden z protihráčů, jenž nedokázal založit protiútok.

06:33

Do zajímavé příležitosti si nabruslil domácí Lukin, který trefil pouze českého brankáře do betonu. Poté se Novosibirsk marně dožadoval odpískání faulu.

05:21

Český brankář musel prokázat svojí připravenost u bližší tyče, kam se zkoušel obtočit Sajustov. Langhamer se ale dokázal včas přesunout ke své konstrukci.

04:17

Langhamer nyní nemusel zasahovat, domácí Michailov totiž mířil úplně vedle brány. Posléze se puk otřel o ochrannou síť, hra se tak musela přerušit.

03:34

Chabarovsk uspěl na vhazování v útočné třetině, poté se na modré čáře dostal k puku Aťušov, který nahazoval do výstroje brankáře Krasikova.

02:20

Směrem kupředu si to namířil Kazakov, kterému ale vypíchl puk jeden z protihráčů. S toušem si tak zahrál Langhamer, který ho poslal podél mantinelu.

01:15

První zakončení tohoto zápasu vyprodukoval domácí Peltola, který ale mířil pouze do zadního mantinelu. Posléze musel zasahova Langhamer, který vychytal Michailova.

00:10

Úvodní vhazování tohoto utkání dopadlo lépe pro hosty, kteří okamžitě zavezli puk do útočného pásma, kde se k němu dostal pouze Alexejev.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

HK Sibir Novosibirsk: Krasikov (D. Taylor) – K. Alexejev (A), Loginov, Demidov, Ignatovič, Naumov, D. Lukin, Vorobej – Michajlov, J. Peltola (C), Prince – Milovzorov, Sajustov (A), Kazakov – Šarov, V. Komarov, Caron – Zyrjanov, Romancev, Pervušin.

Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Kuzmin, Jordán (A), Hrbas, D. Vorobjov, Šviděnko, Aťušov – Ruděnkov, Rasskazov, T. Zohorna (C) – Fajzullin, Pjanov, Gorškov – Veličkin, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Popugajev, A. Kuzněcov, Dědunov.

Rozhodčí: Bukin, Cyplakov – Zacharenkov, Palej.
Amur Chabarovsk
(11 výher, 27 proher – 29 bodů)

Na opačné straně stojí Chabarovsk, kterému se letos daří tak nějak podobně. Amur se totiž nachází na dvanácté pozici, na svého dnešního soupeře ztrácí pouze jeden jediný bod. Chabarovsk rovněž zvládl poslední ligové utkání, celkem překvapivě totiž uspěl na ledě čínského Kunlunu, kde dokázal zvítězit výsledkem 3:2. Chabarovsku se ale na ledě soupeřů moc nedaří, dohromady zde odehrál dvaadvacet zápasů, přičemž zvítězil pouze ve čtyřech případech. Poslední venkovní vítězství přišlo právě ze souboje proti Kunlunu, hůře je na tom už jen Vladivostok a právě Novosibirsk, který nasbíral pouze devět bodů.
HK Sibir Novosibirsk
(13 výher, 25 proher – 30 bodů)

Hokejisté Novosibirsku neprožívají zrovna povedenou sezónu, momentálně totiž okupují až jedenáctou pozici východní konference. Sibir má na svém kontě pouze třicet bodů, na příčky zaručující vyřazovací boje ztrácí devět bodů. Domácí celek dnešního utkání ale vyhrál tři z posledních čtyři ligových zápasů, ten poslední zvládl na domácím ledě proti Lokomotivu Jaroslavl, který porazil poměrem 4:2. Novosibirsk se v tabulce domácích celků řadí na průběžnou osmou pozici, z devatenácti zápasů totiž vyhrálo hned devět z nich. Navíc posledních pět zápasů přineslo hned čtyři vítězství.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi HK Sibir Novosibirsk a Amur Chabarovsk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

HC Sibir Novosibirsk – Amur Chabarovsk

4:3

konec (0:1, 4:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Šarov (Sajustov, Kazakov), 26. Michajlov (Caron, J. Peltola), 31. Šarov (Caron), 32. Pervušin (Milovzorov, Sajustov) – 8. T. Zohorna (Ruděnkov, Rasskazov), 31. Hrbas (D. Vorobjov), 60. A. Kuzněcov

HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (D. Taylor) – K. Alexejev (A), Loginov, Demidov, Ignatovič, Naumov, D. Lukin, Vorobej – Michajlov, J. Peltola (C), Prince – Milovzorov, Sajustov (A), Kazakov – Šarov, V. Komarov, Caron – Zyrjanov, Romancev, Pervušin.

Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Kuzmin, Jordán (A), Hrbas, D. Vorobjov, Šviděnko, Aťušov – Ruděnkov, Rasskazov, T. Zohorna (C) – Fajzullin, Pjanov, Gorškov – Veličkin, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Popugajev, A. Kuzněcov, Dědunov.

Rozhodčí: Bukin, Cyplakov – Zacharenkov, Palej

Diváci: 4635

Průběh zápasu
1. třetina
07:35 CHA 0:1 T. Zohorna (Ruděnkov, Rasskazov)
11:28 SIB 2 V. Komarov, hákování
16:19 CHA 2 Aťušov
Po 1. třetině
2. třetina
21:48 SIB 1:1 Šarov (Sajustov, Kazakov)
24:03 CHA 2 Gorškov, vysoká hůl
25:18 SIB 2:1 Michajlov (Caron, J. Peltola)
30:06 CHA 2:2 Hrbas (D. Vorobjov)
30:17 SIB 3:2 Šarov (Caron)
31:48 SIB 4:2 Pervušin (Milovzorov, Sajustov)
37:06 CHA 2 Ruděnkov, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
52:16 SIB 2 Ignatovič, hákování
58:10 SIB 2 Milovzorov, podrážení
59:59 CHA 4:3 A. Kuzněcov
Konec