Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

FC Schalke 04 – Bayer Leverkusen

1:2

konec (1:2)

19.12.2018, 18:35 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • 16. kolo • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 2.59 3.41 2.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+2

Pojistit výhru penaltou chtěl Mitchell Weiser (Leverkusen). Jeho záměr ale Deniz Aytekin přečetl a za simulování mu navíc ukázal žlutou kartičku.

89

Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Karim Bellarabi, přichází Sven Bender.

84

Po vyrovnání prahnoucí hráči Schalke začínají pořádně přítápět. Pod kotlem teď přiložil Caligiuri, když svou nebezpečnou dělovku nasměroval skoro metr vedle pravé tyčky.

81

Rodící se protiakci usmrtil Weston McKennie (Schalke 04) stažením protihráče k zemi. A podle fotbalových zákonů byl za to potrestán žlutou kartou.

73

73. Jevhen Konopljanka (SCH)

73

Konopljanka (Schalke 04) spálil šanci na vyrovnání! Nová tvář na place využila volného prostoru na levé straně, dokráčela do pokutového území a před obráncem si posunula míč na střed. Ani lepší palebná pozice však ukrajinskému hráči nebyla dostatečná. Nepovedená střela zamířila daleko od tyče.

71

Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Kevin Volland.

71

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Alessandro Schöpf, přichází Jevhen Konopljanka.

68

Lukas Hradecky (Leverkusen) pak otálel s výkopem tak dlouho, až sudímu Aytekinovi došla trpělivost.

66

Do karetního mariáše byl přizván také Julian Baumgartlinger (Leverkusen). Osudným se mu stal rovněž zákrok na dobře pohybujícího se Harita.

63

Další nedovolený zákrok ohodnocený žlutou kartou. Své svědomí tentokrát zpytuje Karim Bellarabi (Leverkusen), který zezadu podrazil Harita. Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná.

60

Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Aleksandar Dragović, přichází Tin Jedvaj.

58

Množí se nám fauly. Litovat toho může Suat Serdar (Schalke 04), protože za jeden takový byl potrestán. A není divu, loket do obličeje zkrátka nepatří.

54

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Nabil Bentaleb, přichází Suat Serdar.

54

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Haji Wright, přichází Steven Skrzybski.

53

Tohle se nedělá! Benjamin Stambouli (Schalke 04) sejmul soupeře po odehrání míče a v rukou rozhodčího zaslouženě vidí žlutou kartu.

45+2

45+2. Haji WRIGHT - 1:2

45+2

Schalke právě vstřelilo branku!
Dvougólový náskok Bayer do přestávky neuhájil! Leverkusenský klub doplatil na nedůraz při bránění rohového kopu. Oczipkův skvělý pas tak směrem k bráně hlavičkoval McKennie, do pokusu chystajícího se odrazit o zem nastavil svou placírku HAJI WRIGHT a překvapivým gólem do šaten snížil na 1:2.

35

35. Lucas ALARIO - 0:2

35

Leverkusen právě vstřelil branku!
Olalá, tohle byla paráda! Zády k bráně otočený LUCAS ALARIO si na hranici šestnáctky nadvakrát zpracoval Wendellův vzdušný centr od postranní čáry, aby z otočky nekompromisním průstřelem Fährmanna zdvojnásobil náskok svého celku.

31

Navzdory tomu se do pokutového území přiřítil Amín Harít (Schalke 04). A spadl v něm. Penalta? Nikoliv, pouze žlutá karta za simulování.

26

26. Aleksandar DRAGOVIĆ - 0:1

26

Leverkusen právě vstřelil branku!
Teď už je ale skóre otevřeno! Předchozí varování si domácí nevzali k srdci a nechali vystřelit Baileyho do tyče. Od levé brankové konstrukce z pohledu střelce se balon odrazil příhodně na kopačku ALEKSANDARA DRAGOVIĆE, který si s dorážkou poradil.

24

24. Dominik Kohr (LEV)

24

Nebezpečné to bylo také při dalším leverkusenském útoku. A to pořádně! Kohr totiž upaloval sám na gólmana. A i když ho obstřelil, těsně minul bránu! Domácí si oddechli.

FC Schalke 04 – Bayer Leverkusen

1:2

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 45+2. Wright (McKennie) – 26. Dragović, 35. Alario (Wendell)

Karty:   31. Harít (SCH), 53. Stambouli (SCH), 58. Serdar (SCH), 81. McKennie (SCH) – 63. Bellarabi (LEV), 66. Baumgartlinger (LEV), 68. Hradecky (LEV), 90+2. Weiser (LEV)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 11:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:19.

FC Schalke 04: Fährmann (C) – Sané, Stambouli, Nastasić – D. Caligiuri, Schöpf (71. Konopljanka), McKennie, Oczipka – Bentaleb (54. Serdar), Wright (54. Skrzybski), Harít.
Náhradníci: Nübel – Konopljanka, Kutucu, Mascarell, Naldo, Serdar, Skrzybski.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Dragović (60. Jedvaj), Wendell – Kohr, Baumgartlinger (C) – Bellarabi (89. S. Bender), Havertz, Bailey – Alario (71. Volland).
Náhradníci: R. Özcan – Aránguiz, S. Bender, Brandt, Jedvaj, Thelin, Volland.

Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger

Diváci: 61 548