Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

VfB Stuttgart – FC Augsburg

1:0

konec (1:0)

01.12.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • 13. kolo • Lucie Rapantová (@rapalu22)

Tipsport: 2.63 3.44 2.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Rozhodčí Osmers naposledy foukl do píšťalky a ukončil dnešní utkání, ve kterém Stuttgart získal důležité 3 body a dočasně se vyšoupl na 15. příčku, na které je nyní s 11 body. Augsburgu zatím patří stále 13. příčka, ale může ještě spadnout, pokud Schalke zvítězí. O jediný gól se dnes zasloužil Donis, kterému asistoval Beck. Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (17:30:35)

90+5

Konec zápasu.

90+3

Thommy na hřišti příliš času nestrávil a odchází znovu na lavičku. Místo něj přišel na trávník Akolo.

90+2

Domácí teď budou takticky trochu zdržovat, na řadu přijde střídání.

90+2

Střelou z dálky se prezentoval Hahn, ale jeho pokus byl sražen na rohový kop.

90

Druhý poločas bude nastaven o 4 minuty.

90

Max vsadil na přímou střelu ke vzdálenější tyči do horního rohu, ale brankář Zieler svůj tým znovu podržel a v 90 minutě drží čisté konto.

89

Insúa se provinil proti pravidlům a za faul vyfasoval žlutou kartu. V závěru zápasu bude Augsburg zahrávat standardní situaci.

89

Max zahrával rohový kop, prezentoval se celkem povedeným centrem na malé vápno, ale tam byl připravený Pavard, který balon odhlavičkoval do bezpečí.

87

Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře, Hinteregger je už v pořádku.

84

Hra je v této chvíli přerušena, ošetřován je na hrací ploše Hinteregger.

83

Hráči Stuttgartu rozehráli rohový kop nakrátko a s míčem se pohybují na soupeřově polovině, důležité pro ně je nechybovat.

82

Thommy je po svém příchodu na hřiště hodně aktivní, teď se prezentoval parádní střelou z voleje, ale výtečný zákrok předvedl Luthe, který balon vytěsnil na roh.

81

Do konce zápasu zbývá necelých 10 minut a nějaká ta nastavená minutka. Zatím to vypadá, že by si Stuttgart mohl vedení pohlídat a dosáhnout na důležité 3 body.

79

Poslední změna v sestavě Augsburgu. Khedira dohrál a místo něj naskočil Richter.

77

Volný přímý kop si vzal na starost Thommy, který vsadil na prudkou ránu, ale tu zablokovala dobře postavená zeď. Thommy se stihl dostat ještě k odraženému balonu a znovu se do něj opřel, ovšem i tentokrát byl jeho pokus zablokovaný.

75

Framberger nedovoleně zastavil svého protihráče a za svůj prohřešek vyfasoval žlutou kartu.

74

Druhé střídání na straně domácích: ze hry odešel Gómez, místo kterého nastoupil Thommy.

70

Hosté míč okamžitě vybojovali zpět a získali výhodu další standardní situace, tentokrát v podobě rohového kopu. Míč k rohovému praporku si položil, už tradičně, Max a rozehrál, ale Augsburg svého soupeře ohrozit nedokázal.

69

Volný přímý kop si vzal na starost Gregoritsch, ale trefil pouze připravenou zeď.

68

Baumgartl fauloval a Augsburg dostane výhodu volného přímého kopu.

65

Volný teď zůstal Córdova, který okamžitě obdržel míč a poté vystřelil, avšak nepřesně. V 65. minutě zůstává stav skóre stále stejný.

65

Hráči Stuttgartu jsou v posledních minutách pod tlakem, nedaří se jim vybojovat míč a jen se brání.

63

Hahn opět v akci, ale tentokrát jeho ránu zablokoval jeden z obránců.

61

Noví hráči se okamžitě zapojili do hry a vypadalo to velmi zajímavě. Córdova z levé strany poslal učebnicový centr do vápna, kde nebezpečně hlavičkoval Hahn, ale Zieler byl opět na místě a jedovatý pokus zneškodnil.

60

Gregoritch se teď prezentoval střelou asi z 22 metrů, ale jeho pokus byl nepřesný a mířil vysoko nad bránu.

59

Ano, je to tak. Odpočinout si na lavičku odešel Schieber, místo kterého přišel Córdova. Uvidíme, zda hostům tyto 2 změny v sestavě pomohou k lepšímu výkonu.

59

A vypadá to, že Augsburg využije ještě jednoho střídání.

58

Dnes dohrál Ku Ja-Čeol, který zamířil na lavičku a místo něj naskočil na zelený pažit Hahn.

56

Po sraženém míči dostali fotbalisté Augsburgu výhodu rohového kopu a na starost si ho vzal opět Max. Dobrou orientaci ve vápně měl Hinteregger, jenž se dostal ke střele hlavou a dokonale prověřil brankáře Zielera, který pohotovým zákrokem střelu zneškodnil.

55

Ve Stuttgart je aktuálně 9°C, takže počasí je pro odpolední fotbal vcelku příjemné. Navíc atmosféra na stadionu je taky parádní, fanoušci obou celků jsou slyšet.

53

Průběh druhého poločasu se herně zatím podobá tomu z prvního poločasu. Aktivnější na míči jsou hosté, kteří si hledají cestičku k soupeřově brance, ale tato cesta je zatím trnitá a šance k vidění nejsou.

47

Míč na rohový praporek si položil Max, který dnes zahrával všechny rohové kopy, ale jeho centr si nikoho ze spoluhráčů nenašel.

47

Caiuby poslal centr do vápna, ale domácí defenzíva si poradila a míč odvrátila na rohový kop.

46

Do druhého poločasu udělali domácí jednu změnu v sestavě. Na hřiště se už nedostal autor zatím jediného gólu Donis, místo kterého naskočil Insúa.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
Rozhodčí Osmers ukončil první poločas za stavu 1:0, o zatím jediný gól se postaral v 39. minutě Donis. Co se týká šancí, tak těch k vidění zatím příliš nebylo, a tak doufejme, že druhý poločas bude zajímavější. Aktivnější na míči byli hosté, ale zatím z této výhody těžit nemohou, protože to byl právě soupeř, kdo dokázal proměnit svůj pokus.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Míč na kopačkách drží domácí fotbalisté, kteří se pohybují na soupeřově polovině a nechtějí udělat žádnou chybu.

45+1

Rozhodčí nastavuje 1 minutu.

45

Donis si po zranění návrat do základní sestavy nemohl představit ani lépe, díky němu teď Stuttgart vede a vypadá to, že se do konce prvního poločasu nic nezmění.

43

Stuttgart opět v šanci, ale tentokrát skončil střelecký pokus domácích jen nepřesnou ránou, o kterou se zasloužil Gentner.

41

Z opakovaných záběrů to vypadá, že si Luthe snad na míč sáhl, ale gólu zabránit nedokázal, protože Donis mířil na milimetr přesně.

39

39. Anastasios DONIS - 1:0

39

Stuttgart právě vstřelil branku!
Kemp odebral svému protihráči míč a založil protiútok domácích. Na pravém křídle se uvolnil Beck, který dostal balon, rozhlédl se a poté vyslal přesnou přihrávku na hranici velkého vápna, odkud se ANASTASIOS DONIS prezentoval precizní střelou k levé tyči, na kterou se Luthe natahoval marně a DONIS mohl slavit vedoucí gól.

39

Augsburg je stále aktivnějším týmem a s míčem se pohybuje na soupeřově polovině, hosté vyčkávají na správný moment, ale zatím takový nepřišel.

35

Ku Ja-Čeol vzal teď veškerou zodpovědnost na sebe a prezentoval se technickou střelou z 20 metrů, avšak Zieler si na míč počíhal a lapil ho do rukavic.

33

Framberger se prezentoval centrem do pokutového území, kde hlavičkoval, tuším, Schieber, ale brankář Zieler byl pozorný a střelu zneškodnil.

31

Hned v úvodu byli aktivnější domácí fotbalisté, ale týmy si role vyměnily a nyní je aktivnějším celkem Augsburg. Střelecké příležitosti jsou ale chudé na obou stranách.

31

Standardní situaci si vzal na starost Max, ale svým centrem nikoho ze spoluhráčů nenašel.

31

Rozhodčí ještě domlouvá hráčům na malém vápně, za malou chvíli se bude pokračovat ve hře.

30

Kempf si připsal obranný zákrok, když soupeřův pokus odvrátil na roh.

28

Na levém křídle se dobře uvolnil González, který pak ze své levačky poslal učebnicový centr do vápna, ale tam se jako první k míči dostal jeden z obránců, takže domácí tým svého soupeře neohrozil.

27

Žlutou kartou byli potrestání Ascacibar a Schieber. Hra bude za malý okamžik pokračovat.

25

V této chvíli je hra přerušena, protože byl k vidění faul a poté nesportovní chování dvou hráčů.

23

Máme za sebou polovinu prvního poločasu a zatím jsme toho příliš zajímavého neviděli, hra probíhá převážně mezi pokutovými územími. Za zmínku stojí jen velká šance hostů z 20. minuty, jinak si na zajímavý moment budeme muset počkat.

20

Faulovaný byl Pavard, ale rozhodčí nedovolený zákrok neviděl a hru nechal pokračovat, to se však domácím příliš nelíbilo, protože hosté se velmi jednoduše dostali do šance, kterou však neproměnili. Gól na kopačce měl Gregoritsch, jenž pálil z bezprostřední blízkosti, ale brankář Zieler ze své sbírky vytasil úžasný zákrok a svůj tým v těžké chvíli podržel.

16

Max zahrával další rohový kop, tentokrát posadil míč na hlavu Gregoritschovi, ale ten hlavičkoval nepřesně, spíše to byla taková prodloužená přihrávka pro dalšího spoluhráče.

15

Stuttgart vyrazil do rychlého protiútoku, ale sudí musel fouknout do píšťalky, protože Donis se zapomněl v ofsajdu.

15

Roh si vzal na starost opět Max, který tentokrát poslal nadýchaný centr před bránu, ale z jeho spoluhráčů se k míči nikdo nedostal, protože defenzíva domácích byla pozorná.

14

Rohový kop zahrávali také hosté, konkrétně to byl Max, který vsadil na rozehrávku nakrátko, ke střele se později dostal Ku Ja-Čeol, ale jeho pokus byl sražen na další roh.

11

Míč k rohovému praporku si položil Aogo a poté ho poslal do pokutového území, kde hlavičkoval jeden z jeho spoluhráčů, ale nepřesně, takže se stav v 11. minutě utkání nemění.

10

Ascacibar si ukázkově zpracoval míč na prsa a poté pálil z velkého vápna, ale jeho ránu jeden z protihráčů zablokoval. Následuje roh pro domácí.

9

Stuttgart byl v poslední minutě na soupeřově polovině a k dispozici měl dvakrát vhazování, které si vzal na starost vždy Beck, jenž vsadil na dlouhé vhazování do vápna, ale soupeř se pokaždé ubránil.

9

Na druhé straně fauloval González a standardní situaci měli k dispozici tentokrát hosté, ale hráčům Agsburgu se volný přímý kop vůbec nepodařil.

6

Framberger fauloval svého protihráče a Stuttgart dostal výhodu volného přímého kopu. Domácí fotbalisté nezahráli standardní situaci vůbec špatně, ale chybělo jim štěstí a poté přesnost. Nejprve totiž pálil Gómez, ale jeho pokus zablokoval jeden z obránců, pak se k odraženému míči dostal ještě González, ale ten pálil jen do levé sítě.

4

Parádní přihrávku do vápna obdržel Donis, který chtěl postupovat sám na bránu, ale velmi zodpovědně k němu přistoupil Gouweleeuw a míč mu včas čistě odebral, to byl velmi důležitý zákrok od pravého obránce.

2

Hráči Augsburgu rozehráli, ale s míčem se příliš dlouho nepomazlili, protože ve své kombinaci byli nepřesní. Teď navíc hosté faulovali, rozehrávat bude Mario Gómez.

1

Hned v úvodu si zahrál také gólman Zieler, kterého do hry zapojili jeho spoluhráči. Zieler poslal dlouhý míč na soupeřovu polovinu, kde Gentner hledal přihrávkou Gómeze, ale ten se k balónu neprodral, protože přihrávka byla příliš rychlá. Následuje odkop od brány.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Baumgartl, Pavard, Kempf – Aogo – Ascacibar, Gentner (C) – Donis, Mario Gómez, N. González.
Náhradníci: Grahl – Akolo, G. Castro, Didavi, Emiliano Insúa, Sarpei, Thommy.

FC Augsburg: Luthe – Gouweleeuw, R. Khedira, Hinteregger – Framberger, Ku Ja-Čeol, Baier (C), Max – Gregoritsch, Schieber, Caiuby.
Náhradníci: Giefer – Córdova, Danso, Hahn, Či Tong-won, Richter, Schmid.

Rozhodčí: Osmers – Gorniak, Pelgrim.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Dnešní utkání vyloženě nemá svého favorita, ale lépe by ho mohl zvládnout Augsburg, který má rozhodně lepší ofenzívu, než Stuttgart. Vůbec, Stuttgart nastřílel z celé Bundesligy nejméně gólů, pouhých 8, to je za 12 zápasů opravdu málo. Nicméně uvidíme, třeba hráčům Stuttgartu dnes pomůže domácí prostředí a svého soupeře překvapí, fanoušci by určitě nebyli proti.
FC Augsburg je na tom o něco lépe a se 13 body je v tabulce na 13. pozici. Hráči Augsburgu třikrát zvítězili, čtyřikrát remizovali a pětkrát byli poraženi, jejich dosavadní skóre je 20:21.
Vfb Stuttgart se s 8 body nachází až na 18. příčce, patří mu tedy poslední místo v tabuce. Fotbalisté Stuttgartu pouze dvakrát zvítězili, dvakrát remizovali a už osmkrát byli poraženi, jejich dosavadní skóre je 8:26.
Příjemné prosincové odpoledne. Bundesliga má na programu 13. kolo, ve kterém Stuttgart změří síly s Augsburgem, přiblížíme si tak souboj dvou týmů z druhé poloviny tabulky. Veškeré dění se bude odehrávat v Mercedes-Benz Aréně ve Stuttgartu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

VfB Stuttgart – FC Augsburg

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 39. Donis (Beck)

Karty:   27. Ascacibar (STU), 68. Baumgartl (STU), 89. Emiliano Insúa (STU) – 27. Schieber (AUG), 75. Framberger (AUG)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:10.

VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Baumgartl, Pavard, Kempf – Aogo – Ascacibar, Gentner (C) – Donis (46. Emiliano Insúa), Mario Gómez (74. Thommy, 90+3. Akolo), N. González.
Náhradníci: Grahl – Akolo, G. Castro, Didavi, Emiliano Insúa, Sarpei, Thommy.

FC Augsburg: Luthe – Gouweleeuw, R. Khedira (79. Richter), Hinteregger – Framberger, Ku Ja-Čeol (58. Hahn), Baier (C), Max – Gregoritsch, Schieber (59. Córdova), Caiuby.
Náhradníci: Giefer – Córdova, Danso, Hahn, Či Tong-won, Richter, Schmid.

Rozhodčí: Osmers – Gorniak, Pelgrim