Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

TJ Kovo Praha – HBC Hradec Králové 1988

1:4

konec (0:3, 0:0, 1:1)

17.11.2018, 11:00 • 14. kolo • Ondřej Novotný (@NovotOndra)

Konec zápasu. (12:30:14)

44:33

Novák se ještě od červené snažil trefit odkrytou branku Kova, o metr ale netrefil!

43:02

Před domácí brankou to byla ještě velká strkanice, nakonec se však o nic podstatného nejednalo. Hradečtí ví, že tři body mají na dosah a přijít byl o ně mohli jenom svoji velkou hrubkou v závěru.

41:02

Kovo Praha právě vstřelilo branku!
Hradecký brankář má po čistém kontu! DANIEL KOVÁŘÍK ho totiž propálil z pravé strany a domácí tak snižují na rozdíl tří branek.

40:36

Hraje se čtyři na čtyři, přičemž tento počet zatím vyhovuje více hostům, kteří se snaží stále navýšit své vedení.

39:49

Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Ogurčák – 2 min., podražení).

39:28

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Ježek – 2 min., podražení).

36:44

Hradec právě vstřelil branku!
ONDŘEJ LUX se mezi kruhy dostal k odraženému míčku a z bezprostřední blízkosti propálil už podruhé v dnešním zápase domácího brankáře – 0:4!

35:36

Hradecký mladík Novotný se nyní dostal dvakrát k dobrým akcím hostů, vždycky mu však scházelo trochu štěstí a klidnější koncovka.

34:55

Znovu se hraje na obě strany, domácí se snaží alespoň pokazit čisté konto hradeckému brankáři, Brykner však i nadále všechny střelecké pokusy bezpečně kryl.

32:47

Kovo už je kompletní a bude se snažit rychle zabydlet na útočné polovině.

31:59

Hradečtí se při početní výhodě sice drží v útoku, zatím se jim však v koncovce příliš nedaří. Lain a celá jeho defenziva ale musí být i nadále na pozoru.

30:47

Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Řebík – 2 min., faul kolenem).

30:01

Začala třetí třetina.

30:00

Druhá třetina skončila.

28:19

Piráti však i tuto početní nevýhodu brání poměrně dobře, Kovo se sice už do koncovky dostalo, Brykner byl ale vždy dostatečně pozorný.

27:24

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Fanderlik – 2 min., sekání).

26:38

Hudeček dostal z ničeho nic vysoký míček, ze kterého se poté vyklubal samostatný únik. Hradecký hráč ale při koncovce upadl, takže z toho nic podstatného nebylo.

24:48

Bacovský si navedl míček mezi kruhy a vyslal na Laina pořádně prudký projektil. Brankář Kova už je ale dostatečně od hostů rozchytaný, takže neměl výrazný problém zasáhnout.

23:26

Oba celky také přidaly na důrazu, a to především u mantinelů, ale také normálně ve hře. Sudí však zatím žádný ze zákroků jako nedovolený prozatím nevyhodnotili.

21:44

Po střele Ogurčáka bylo naopak veselo u branky hostů, jelikož Brykner míček zachytil po beton a jeden z dotírajících hráčů se pak vehementně snažil, aby bylo sníženo. Nicméně na to nedošlo.

20:19

Lain nyní musel krýt střelu právě od mantinelu a povedlo se mu to náramně, kdy se musel přesunout a zapracovat betonem. Hradci ale viditelně tříbrankové vedení nestačí.

18:36

Hraje se už opět více na polovině Kova, které se musí bránit převážně kolem mantinelů, kudy se Hradečtí dokážou nesmírně rychle prodrat k brance.

17:18

Druhá třetina zatím z obou stran přináší hodně aktivní hokejbal směrem dopředu, tempo hry se tak určitě oproti první periodě ještě zvedlo. Uvidíme však, komu to přinese větší úspěch, Piráti už se nikam hnát nemusí.

15:01

Začala druhá třetina.

15:00

První třetina skončila.

14:59

V poslední vteřině první třetině ještě prudce od levé strany mantinelu pálil Tesař, jehož projektil vytěsnil Lain helmou.

14:11

I přesilová hra Pražanů zatím nemá příliš povedené parametry, Kovo se sice taktéž snaží vymýšlet různé varianty koncovek, ta extra nebezpečná ale zatím nepřichází.

12:59

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Doležal – 2 min., zdržování hry).

11:23

Hradec právě vstřelil branku!
Hosté zažívají fantastickou třetinu a jsou už v pohodlném vedení 3:0. O třetí trefu do klece Kova se totiž postaral JAN BACOVSKÝ.

10:39

Po prudké střele od modré se dostal k dorážce dobíhající Zahálka, Brykner se ale dokázal rychle přesunout ke své pravé tyčce a zasáhnout!

09:03

Pražané už jsou v plném počtu a začínají se poprvé v zápase pořádně a viditelněji tlačit směrem do hradecké svatyně.

08:13

Piráti se sice při přesilové hře snaží pálit, co jim taktické pokyny stačí. K ničemu většímu to však zatím pro host nevedlo, Kovo totiž pochopitelně nechce připustit další inkasování.

06:59

Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Wurdák – 2 min., vysoká hůl).

05:16

Domácím se vůbec nedaří hrát to, co potřebují a chtějí. Důkazem toho situace z šesté minuty, kdy se Kovo hnalo sice do brejku, jenomže to nakonec skončilo přečíslením Hradce, které málem přineslo třetí trefu v síti Laina!

03:51

Hradec právě vstřelil branku!
Jaroslav Tesař nahodil míček na branku domácích, kde se nakonec naskytla rychle příležitost pro JAKUBA KRÁLE, jenž byl neomylný – 0:2!

03:16

Domácí Kočka teď zastihl bídnou rozehrávkou Hradce a následovala tak hodně nepříjemná koncovka, který po zákroku Bryknera zamířila těsně vedle pravé tyčky!

02:34

Pražané však zatím jenom kombinují a ke střelbě se ještě nedostali, Piráti se snaží napadat hodně vysoko.

01:58

Hradečtí se i nadále drželi v útočném pásmu, kde se jim však už nic kloudnějšího vymyslet nepodařilo a hra se tak poprvé přesouvá na polovinu hostů.

00:33

Hradec právě vstřelil branku!
ONDŘEJ LUX stál při závaru před brankou ve správný čas na správném místě a dorazil míček za ležícího brankáře Kova. Hosté tak velice brzy jdou do vedení!

00:20

Hostující Bacovský hned při první akci pronikl k blízkosti pražské branky a hra se tak brzy přerušuje. Vhazovat se bude po levé ruce Laina.

00:01

Utkání právě začalo.
Dobré sobotní sváteční dopoledne z hlavního města s CROSSDOCK extraligou hokejbalu!
Výkony Pražanů jsou často překvapující

Celek z Palmovky před sezonou udělal viditelné okysličení kádru, který však doplnil mnoha zkušenostmi. A Pražané podávají jednoznačně lepší výkony, než tomu bylo v předešlé hrůzné sezoně. I tak ale KOVO nemůže být s dosavadní polovinou sezony spokojené, vždyť s dvanácti body je na hranici postupové osmičky, a to má oproti svému největšímu momentálnímu soupeři o osmičku, Mostu, odehráno o zápas více.

O to větší soustředění musí přijít od celku z hlavního města v sobotu proti Hradci Králové. KOVO má navíc co napravovat, vždyť minulý pátek dostalo v domácí prostředí od Kladna ostudných třináct branek, a to nedávno sehrálo hodně vyrovnané derby s Kert Parkem, i když nakonec bez bodu. Pomoct by ke zmíněným bodovým ziskům měli i nejproduktivnější hráči v týmu, kterými jsou Tomáš Winter se dvěma brankami a šesti nahrávkami a Jan Kočka, jenž kanadské body nasbíral naopak za šest branek a dvě asistence.

Hradec Králové truchlit nemusí

Východočeští hokejbalisté zatím v letošním ročníku žádné větší starosti mít nemusí, body sice od začátku sezony občas ztrácí, i nadále se ale drží ve skupině bojují o co nejlepší střed postupové osmičky do play off. Pirátům k tomu dopomohl i výsledek z posledního kola, doma v přestřelce s Rakovníkem nakonec vyválčil tři body a nyní by to zase měli být Hradečtí, kteří budou plni roli favorita.

KOVO má na kontě o zápas odehráno více, na druhou stranu má však hned o devět bodů méně. Hradec bude spoléhat i na svého nejproduktivnějšího hráče. Po přestupu z Letohradu jím je Ondřej Lux, který sice odehrál skoro jen polovinu duelů v letošní sezoně, i tak má ale na kontě devět kanadských bodů za sedm branek a dvě asistence!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

TJ Kovo Praha – HBC Hradec Králové 1988

1:4

konec (0:3, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 42. Kovářík (Adam) – 1. Lux (Šimůnek), 4. Král (Tesař), 12. Bacovský (Lux, Hrabica), 37. Lux

TJ Kovo Praha: Lain (Křivánek) – Bydžovský, Drak, Nýdl, Pátek, Plecitý, Zahálka – Adam, Bravenec, Kočka, Kovařík, Krištof, Ogurčák, Řebík, Winter, Wurdák.

HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Vaněk) – Hrabica, Doležal, Fanderlik, Ježek, Šimek, Hrubý, Král, Černý, Mitra, Tesař, Novák, Hudeček, Šimůnek, Lux, Svoboda, Bacovský, Novotný.

Průběh zápasu
1. třetina
00:33 HKR 0:1 Lux (Šimůnek)
03:51 HKR 0:2 Král (Tesař)
06:59 KOV 2 Wurdák, vysoká hůl
11:23 HKR 0:3 Bacovský (Lux, Hrabica)
12:59 HKR 2 Doležal, zdržování hry
Po 1. třetině
2. třetina
27:24 HKR 2 Fanderlik, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
30:47 KOV 2 Řebík, faul kolenem
36:44 HKR 0:4 Lux
39:28 HKR 2 Ježek, podražení
39:49 KOV 2 Ogurčák, podražení
41:02 KOV 1:4 Kovářík (Adam)
Konec