Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Vitória SC Guimarães – CD Santa Clara

2:0

konec (1:0)

11.11.2018, 16:00 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães (kapacita: 30.165 diváků) • 10. kolo • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:55:03)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:10.
Je konec! Vitória Guimaraes zvládla dnešní utkání s CD Santa Clara a vítězí 2:0! První velkou šanci domácích měl na svědomí Pedro Henrique, jehož hlavička skončila na tyči. Do vedení se Guimaraes dostala o dvě minuty později, když hlavou otevřel skóre Davidson! Hosté po změně stran přeci jen zvýšili svou aktivitu, ale nevytvořili si šance. Naopak deset minut před koncem dostali domácí možnost zahrávat penaltu, kterou proměnil André André.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Domácí se i v nastaveném čase nastěhovali do blízkosti pokutového území a obléhají branku Santa Clary. Hosté už by se nejraději viděli v šatně.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Domácí zahrávali rohový kop. Welthon zakončil dlouho po přerušení hry a dočkal se žluté karty.

89

Ukra odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže k jeho centru se nedostal nikdo v černém dresu. Obrana Guimaraese si poradia.

88

Falaye Sacko dostal prostor na pravé straně, prosmýkl se na polovinu soupeře, jenže z pravé strany už nestačil odcentrovat.

87

Domácí celek stále nemá dost a tlačí se do útoku i v závěrečných minutách. Prudký centr přiletěl před branku z pravé strany, ale nikdo v bílém tentokrát nezakončil.

86

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Alhassan Wakaso, přichází Welthon.

85

Domácí celek zahrával rohový kop. André André tentokrát odcentroval na vzdálenější tyč, kde se k hlavičce neprobil nikdo v bílém dresu.

84

Tozé táhl další akci domácího celku po levém křídle. Rychlonohý záložník odcentroval do pokutového území, kde nebyl nikdo v bílém.

82

82. André ANDRÉ - 2:0

82

Guimarães právě vstřelilo branku!
Míč si na značku pokutového kopu postavil ANDRÉ ANDRÉ, který jej napálil pod břevno a navýšil vedení domácího mužstva!

81

Tozé prošel do pokutového území, kde byl faulován a sudí nařídil pokutový kop!

80

Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Zé Manuel, přichází Abdiel Arroyo.
Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Mattheus, přichází Pedro Rodrigues.

79

Bruno Lamas ukončil útočnou snahu hostujícího celku zbytečným faulem, za který vidí žlutou kartu.

78

Ukra uspěl v souboji na polovině domácího celku, jenže přihrávkou vnějším nártem neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů.

77

Právě Andrade se v pokutovém území dostal k odraženému míči, ale pozorný obránce jej skvěle vytlačil ven z velkého vápna.

76

Fernando Andrade si nabíhal na dlouhou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Na dlouhou pobídku však nedosáhl nikdo v tmavém dresu.

75

Bruno Lamas se ujal rozehrávky následného přímého kopu. Jeho centr se snesl na malé vápno, kde zasáhli obránci domácího mužstva.

74

Hosté se po delší době usadili na polovině soupeře a rozjeli postupnou kombinaci. Nikdo v tmavém dresu se nedostal do pokutového území.

73

Domácí celek zahrával rohový kop. Na povedený centr si naskočil Wakaso, jehož hlavička skončila v rukavicích brankáře.

72

Rafa Soares vybojoval vhazování v blízkosti rohového praporku. Domácím fotbalistům se v posledních minutách daří držet míč.

71

Mattheus dostal krásnou přihrávku na polovinu soupeře, otočil se s míčem a přenesl hru na levou stranu. Tozé však neměl prostor k odcentrování.

70

Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a domácí fotbalisté stále drží těsné vedení. Hráčům Guimaraese se navíc daří hru skvěle kouskovat.

69

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Alexandre Guedes, přichází Hélder Ferreira.

68

Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Anderson Carvalho, přichází Martin Chrien.

66

André André si navedl míč na hranici pokutového území a vypálil pravačkou. Jeho dělovku srazil do bezpečí hned první obránce.

65

Hosté si znovu vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině. Fotbalisté Santa Clary však potřebují hrát na opačné polovině hřiště.

64

Davidson zůstává po předchozím souboji pořádně otřesený a podle všeho bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude pokračovat ve hře.

63

Rui Silva fauloval při napadání domácí rozehrávky na polovině soupeře. Sudí mu dává jasně najevo, že to příště bude za žlutou kartu.

62

Rafa Soares dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde nedokázal obejít důrazné obránce soupeře a vybojoval pouze vhazování.

61

Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Denis Pineda, přichází Ukra.

60

Je za námi hodina hry a domácí celek nadále drží své těsné vedení! Santa Clara sice vstoupila do druhého poločasu aktivně, ale nemůže najít recept na pozornou obranu.

59

Tozé zůstává po souboji u postranní čáry ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.

58

Hosté také zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Proti prudkému centru stačil vystoupit dobře hrající Mattheus, jež balón odhlavičkoval.

57

Mohlo to být 2:0! Alexandre Guedes se z hranice pokutového území opřel do centru z levé strany, ale v dobré pozici těsně minul branku!

56

Davidson obdržel prudkou přihrávku na levou stranu, přehodil si míč na pravačku, ale jeho centr do pokutového území zastavil hned první obránce.

55

Domácí celek zahrával další rohový kop. Tozé hrudí sklepl míč pod sebe, kam si naběhl aktivní Davidson, kterému rána levačkou vůbec nesedla.

54

André André si naskočil na vysoký centr z pravé strany. Domácí hráč pálil ze značky pokutového kopu, ale trefil jne prvního obránce.

53

Fernando Andrade si naběhl na dlouhou přihrávku za obranu domácího celku, poradil si se zpracováním, ale důrazný obránce jej od míče odstavil.

52

Hosté zahrávali přímý kop v bízkosti pokutového území. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, jenže Fábio Cardoso zády k brance netrefil zařízení.

51

Bruno Lamas neustál přetlačovanou s Rafou Soaresem a poroučel se k zemi. Sudí měl jejich souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.

50

Fábio Cardoso si navedl míč na levou nohu a pohotově zakončil. Jeho ránu však zablokoval hned první obránce v bílém dresu.

49

Gauimaraes zahrávala rohový kop. Mattheus odcentroval na malé vápno, kam vyrazil brankář Rocha, jež míč vyboxoval do bezpečí.

48

Usáma Rašíd dostal přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč krásně zpracoval, ale nikdo ze spoluhráčů se mu nenabídl do dobré pozice.

47

Před branku domácího celku přiletěl nadýchaný centr z levé strany. Za centrem se tlačil Mattheus, ale Silva míč odhlavičkoval do bezpečí.

46

Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Santa Clara se ihned vydala do útoku, ale nákop na levé křídlo byl nepřesný.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Domácí celek byl v úvodní pětačtyřicetiminutovce aktivnějším týmem a zaslouženě se dostal do vedení! První velkou šanci domácích měl na svědomí Pedro Henrique, jehož hlavička skončila na tyči. Do vedení se Guimaraes dostala o dvě minuty později, když hlavou otevřel skóre Davidson! Hosté jsou směrem dopředu úplně bezzubí. Do šaten se proto odchází za stavu 1:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Hosté hrají v závěru prvního poločasu s míčem na kopačkách a snaží se dohrát poločas bez dalších potíží v zadních řadách.

44

André André se dostal do zakončení. Domácí záložník střílel zpoza hranice pokutového území, jenže jeho dělovka prosvištěla nad břevnem.

43

Domácí obránci uklidňují hru postupnou kombinací v zadních řadách a nikam se neženou. Fotbalisté Guimaraese vyčkávají na skulinku v obraně soupeře.

42

Falaye Sacko potáhl míč vpřed podél pravé postranní čáry. Krajní obránce domácího celku poté hledal Wakasa, kterého dobře pokryli obránci soupeře.

41

Tozé si v pokutovém území naběhl na povedený centr z pravé strany, jenže z ostrého úhlu si nedokázal seřídit mířidla a hlavičkoval mimo tři tyče.

40

Rui Silva si musel dát pozor na dotírajícího Andrého. Hostující obránce si troufl na riskantní kličku a odkopl míč daleko na polovinu soupeře.

39

Mattheus dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, krásně se s míčem dokázal otočit, ale jeho rána pravačkou prolétla nad břevnem.

38

Na světě je první žlutá karta! Za faul na polovině soupeře ji dostává César.

37

Pedro Henrique nechtěl riskovat na levé straně a raději si pomohl přihrávkou na spoluhráče z obrany. Hosté kombinaci Guimaraese neatakují.

36

Alexandre Guedes si v pokutovém území brousil zuby na další prudký centr z pravé strany. Domácí útočník na míč ale nedosáhl.

35

Bruno Lamas dostal krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže mu nevyšlo zpracování. Míč se mu od hrudníku odrazil do zámezí.

34

Domácí celek je v první půli poněkud živější. Guimaraes zahrávala další rohový kop, po kterém však bez problémů zasáhla hostující obrana.

33

Alexandre Guedes si tentokrát naběhl na krásnou přihrávku na pravou stranu, ale jeho pobídku odhlavičkoval hned první obránce.

32

Fernando Andrade poslal zajímavou přihrávku do pokutového území, jenže domácí obránci zůstali stát blízko u sebe a odkopli míč do bezpečí.

31

Hosté nyní zahrávali rohový kop. Povedený centr od rohového praporku se snesl na malé vápno, kam vyrazil Douglas, který míč vyboxoval do bezpečí.

30

Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí celek zatím drží těsné vedení! Santa Clara se však po inkasované brance tlačí do útoku.

29

Hosté se ihned vydali do útoku s pokusem o rychlou odpověď. Bruno Lamas však nedosáhl na přihrávku na levou stranu.

27

27. DAVIDSON - 1:0

27

Guimarães právě vstřelilo branku!
Domácí celek se po rychlém přechodu do útoku dostává do vedení! Na nádherný centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil DAVIDSON, který hlavou uklidil míč pod břevno!

26

César dostal dobrou přihrávku na pravou stranu, potáhl míč na polovinu domácího celku, ale přihrávkou na hranici šestnáctky nenašel spoluhráče.

25

Domácí zahrávali přímý kop. Na nadýchaný centr si v pokutovém území naskočil Pedro Henrique, jehož hlavičku zastavila branková konstrukce!

24

Tozé poslal prudkou přihrávku do pokutového území, nicméně dobře postavený obránce César skvělým skluzem zasáhl.

23

Falaye Sacko uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Od jeho hlavy se míč odrazil k Soaresovi, který si raději pomohl malou domů.

22

Alexandre Guedes upadl po souboji v pokutovém území a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Sudí ale nechal pokračovat ve hře.

20

Santa Clara se po delší době vydala na polovinu soupeře, jenže nikdo v černém dresu nedokázal překvapit dobře postavenou obranu domácích.

19

Alexandre Guedes se v pokutovém území sice dostal do zakončení, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!

18

Na stadionu panuje parádní atmosféra. Zejména domácí fanoušci se starají o bouřlivou kulisu.

17

Rafa Soares prošel s míčem na hranici pokutového území, odkud se pokusil odcentrovat, jenže jeho pobídka skončila na kopačkách obránců.

16

Davidson poslal prudkou přihrávku na polovinu soupeře. Na jeho pobídku však nedosáhl rozběhnutý André André. Hosté mohou zaútočit.

15

Mamadu Candé poslal dlouhý aut až do pokutového území. Do zakončení se tlačil Zé Manuel, jež v hlavičkovém souboji neuspěl.

14

Alexandre Guedes potáhl míč po levém křídle na polovinu soupeře, ale nedokázal procedit přihrávku na nikoho ze svých spoluhráčů.

13

Hosté však po rohovém kopu branku domácích neohrozili. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde v hlavičkovém souboji uspěl obránce.

12

Domácí brankář si musel dát pozor na nebezpečnou střelu zpoza pokutového území. Denis Pineda mířil na zadní tyč, ale Douglas míč vytěsnil na roh.

11

Anderson Carvalho dostal krásnou přihrávku na polovinu soupeře, ale jeho pobídka skončila na kopačkách zadáků v bílých dresech.

10

André André si pokryl míč v blízkosti pokutového území a po kontaktu s obráncem soupeře se poroučel k zemi. Sudí však nechal pokračovat ve hře.

9

André André si řekl o přihrávku na pravou stranu hrací plochy, ale vystoupil proti němu Mamadu Candé, který míč odkopl do zámezí.

8

Hráči domácího celku se usadili na polovině soupeře, ale nikdo v bílém nedokázal vymyslet přihrávku za obranu soupeře.

7

Do rozehrávky domácího celku se zapojit také brankář Douglas. Gólman Gumaraese nakopl míč na polovinu soupeře, kde nebyl nikdo v bílém.

6

Alexandre Guedes si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce hostujícího celku a zakončil levačkou. Jeho rána však prolétla nad břevnem.

5

Rafa Soares se po levé straně vydal podpořit útok domácího celku. Krajní obránce poté odcentroval, ale první obránce hostů míč odhlavičkoval.

2

Hosté se vydali do útoku, jenže napadání rozehrávky domácího celku nebylo zrovna úspěšné. Guimaraes se může vydat do útoku.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Vitória SC Guimarães: Douglas – Rafa Soares, Pedro Henrique, Osorio, Sacko – Wakaso, A. André – Tozé, Mattheus, Davidson – A. Guedes.
Náhradníci: M. Silva – H. Ferreira, Hanin, Rodrigues, J. C. Teixeira, Venâncio, Welthon.

CD Santa Clara: Pereira – Candé, Cardoso, César, Rui Silva – Lamas, Rašíd, Anderson Carvalho, Zé Manuel – D. Pineda, F. Andrade.
Náhradníci: João Lopes – Ukra, Abdiel Arroyo, Pantaleão, Chrien, Lucas, Pacheco..

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Dnes budeme sledovat souboj mezi dvěmi týmy ze středu ligové tabulky. Hostující Santa Clara má na kontě čtrnáct bodů a patří jí šestá pozice ligové tabulky. Guimaraes má o dva body méně a patří ji osmá pozice. V minulém kole navíc pouze remizovala bez branek na hřišti Boavisty. Santa Clara však doma prohrála 1:2 se Sportingem Lisabon.
Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z portugalské Primeira ligy mezi Vitórií Guimaraes a CD Santa Clara. Výkop je stanoven na 16 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Vitória SC Guimarães – CD Santa Clara

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 27. Davidson, 82. A. André (pen.)

Karty:   90. Welthon (GUM) – 38. César (SCL), 79. Lamas (SCL)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:10.

Vitória SC Guimarães: Douglas – Sacko, Osorio, Pedro Henrique, Rafa Soares – A. André, Wakaso (86. Welthon) – Davidson, Mattheus (80. Rodrigues), Tozé – A. Guedes (69. H. Ferreira).
Náhradníci: M. Silva – H. Ferreira, Hanin, Rodrigues, J. C. Teixeira, Venâncio, Welthon.

CD Santa Clara: Pereira – Rui Silva, César, Cardoso, Candé – Zé Manuel (80. Abdiel Arroyo), Anderson Carvalho (68. Chrien), Rašíd, Lamas – F. Andrade, D. Pineda (61. Ukra).
Náhradníci: João Lopes – Abdiel Arroyo, Chrien, Lucas, Pacheco, Pantaleão, Ukra.