Menu

Fotbal

Americká MLS

Columbus Crew – New York Red Bulls

1:0

konec (0:0)

04.11.2018, 21:15 • MAPFRE Stadium • Čtvrtfinále • David Suchý

Tipsport: 1.97 3.61 3.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13. (23:10:05)
Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se postaral domácí celek. Druhý poločas nám opět nabídl celkem vyrovnanou podívanou, která nenabídla moc zajímavých šancí. Columbus přeci jenom podnikl ukázkovou akci, na jejíž koncil byl křídelník Zardes. Následně se hostům přeci jenom podařilo dostat do vyložené šance, zaskvěl se ale domácí brankář Steffen.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Domácí přečkali infarktový moment! Romero totiž poslal do pokutového území centr, na něj si naskakoval Wright-Phillips, kterého senzačně vychytal Steffen.

90+2

Sympatická pasáž Columbusu. Nejprve se do pokutového území dostával Zardes, který byl čistým způsobem obrán o balón. Posléze standardní situaci vybojoval střídající Santos.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

90

To nebylo vůbec špatné! Zpoza pokutového území zkoušel štěstí Santos, jehož prudkou ránu dokázal hostující brankář vyrazit do strany.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí i nadále drží hubené vedení. Soupeř se stále nepřibližuje ke Steffenovi.

88

Žlutou kartu dostává Sean Davis (New York Red Bulls).

88

Volného míče se zmocnil pouze hostující Lawrence, který následně spolupracoval s Ivanem, což ale nevedlo k ničemu nebezpečnějšímu.

87

Stále sledujeme celkem poklidný závěr tohoto zápasu. Steffen se opět staví k rozehrávce od své branky, kterou pošle daleko za středový kruh.

86

Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Justin Meram, přichází Lalas Abubakar.

83

Zardes mohl vyslat do vyložené šance Higuaína, avšak na poslední chvíli zakročil Parker, který kolmici dokázal zastavit svojí pravou nohou.

82

Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Hostům se i nadále krátí čas, naopak hráči Columbusu se snaží neudělat žádnou chybu.

81

Columbus se po delší době dostal k opačné šestnáctce, do které dokonce zavítal Higuaín, který ale z úhlu centroval mimo hostující svatyni.

80

Steffen to tentokráte zkoušel hodně dalekým nákopem, který se ale svezl ven z hrací plochy. Autového vhazování se ujme obránce Lawrence.

79

Wright-Phillips chtěl vybojovat alespoň rohový kop, avšak nakonec to bude odkop od domácí branky. Hostující hře chybí nějaká logičtější myšlenka.

78

Domácí se dokázali prokombinovat z přehuštěného prostoru. Následně se k míči dostal obránce Mensah, který do kombinace zapojil také Steffena.

77

Nakonec jsme se dočkali zakončení, hlavičkou to zkoušel Long, který ale mířil přímo doprostřed branky, kde se pochopitelně nacházel Steffen.

76

Následovat bude další rohový kop, neboť se jako poslední dotkl míče domácí Valenzuela. Do pokutového území míří vysocí zadáci hostujícího celku.

75

New York zahrával rohový kop od levého praporku. Do pokutového území se snesl centr od Romera, který odhlavičkoval domácí Trapp.

74

Poslední vteřiny skutečně nenabízí moc pohlednou podívanou. Artur to tentokráte zkoušel přímo ze vzduchu, míč se ale odrazil pouze k protihráči.

73

Steffen tentokráte za polovinou hrací plochy hledal Higuaína, který si ale se skákavým míčem neporadil. Odraženého míče se ale zmocnil Adams.

72

Na druhé straně jsme sledovali rovněž nepovedený centr, který vyprodukoval obránce Murillo. Míč nakonec skončil daleko v zámezí.

70

Střídání v týmu New York Red Bulls: ze hřiště odchází Alex Muyl, přichází Andreas Ivan.

71

Vzápětí se za obranu dostával Afful, který to nakonec zkoušel prudkým centrem. Míč skončil za brankou soupeře, Robles nemusel zasahovat.

70

Higuaín chytře přenechal autové vhazování kolegovi Valenzuelovi, který si ve středu hrací plochy vybral Trappa, jenž ale rychle přišel o balón.

69

Další nepřesnost v akci hostujícího celku nakonec končí míčem za brankovou čárou, Steffen bude vykopávat od své svatyně.

67

Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Luis Argudo, přichází Pedro Santos.

64

U postranní čáry se nejlépe zorientoval Murillo, který si ale v souboji s protihráčem pomohl šlapákem. Columbus bude rozehrávat z vlastní poloviny.

63

Hostující hráči to nyní budou mít hodně složitém na případné vyrovnání mají něco málo přes třicet minut. To určitě není nemožný úkol.

63

Střídání v týmu New York Red Bulls: ze hřiště odchází Daniel Royer, přichází Derick Burckley Etienne.

62

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, první branky jsme se už dočkali. Ve druhém poločase rovněž sledujeme vyrovnanou podívanou.

61

61. ZARDES - 1:0

61

Columbus právě vstřelil branku!
Máme tu úvodní branku dnešního zápasu! Zdánlivě nenápadná akce nakonec končí kýženou trefou, neboť Higuaín luxusní patičkou otevřel prostor GYASIMU ZARDESOVI, který tváří v tvář Roblesovi zamířil do pravé části brány.

61

Vzápětí jsme sledovali rychlý protiútok soupeře, nicméně včas z branky vystartoval brankář Steffen, který nakonec zasáhl míč před unikajícím Romerem.

60

Columbus podnikl velice nebezpečnou akci, do šestnáctky se dostal Zardes, který sice položil na zem protihráče, posléze ale nepřihrál spoluhráči.

59

Posléze to směrem dopředu nevyšlo ani Murillovi, který pro změnu narazil na Valenzuelu, od jehož kopačky se hrací předmět odrazil do zámezí.

58

Nyní na zemi skončil jeden z domácích hráčů, žlutit se ale nebude. Útočným faulem si totiž pomohl Muyl, který byl v souboji o míč pomalejší.

57

Akce hostujícího celku nebyla nebezpečná, Steffen tak nemusel zasahovat. Domácí brankář naopak rozehrál po zemi k osamocenému Affulovi.

56

Na druhé straně se za volným míčem řítil křídelník Meram, který ale kulatý nesmysl nestihl odehrát před brankovou čárou. Robles bude vykopávat.

55

Lawrence musel spěchat, neboť ho při rozehrávce aktivně napadal Zardes, od kterého se nakonec odrazil míč daleko za postranní čáru.

54

K rozehrávce standardní situace se postavil Davis, jehož rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr, který odvracel první protihráč.

53

Hra se nám přestěhovala na útočnou polovinu New Yorku. Lawrence si chtěl narazit s Royerem, kterého ale zezadu fauloval střídající Higuaín.

52

Jeho nabídka se snášela na přední tyč, poté míč vracel před branku Meram, avšak na malém vápně se nacházel pouze hostující Adams.

51

Mensah předal provedení autového vhazování Affulovi, který posléze vybojoval rohový kop z levé strany, ke kterému se postavil záložník Higuaín.

50

Romero dokázal na dlouhou nohu prostrčit míč na pravou stranu, jenomže Muyl necentroval, nýbrž pálil hodně vedle domácí svatyně.

49

Vzápětí si obrannou povinnost splnil domácí Williams, který neposedný míč nekompromisně poslal do autu. Další autové vhazování pro Murilla.

48

Hned v úvodu se Murillo dostal k autovému vhazování, který poslal přesně do míst, kde se nacházel Trapp. Columbus se ale rychle zbavil balónu.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří pro změnu budou hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Patrick Mullins, přichází Federico Higuaín.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který končí bezbrankovou remízou. Dnešní utkání je zatím hodně vyrovnané, nicméně jsme viděli pouze jednu vyloženou šanci, o kterou se zasloužil hostující Murillo. Ten hlavičkou trefil pouze tyč, což bylo do konce poločasu vše. Oba celky se sice střídaly v držení kulatého nesmyslu, nicméně všechny akce končily na samotné hranici pokutového území.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Afful byl zahnán daleko k postranní čáře, domácí obránce raději přihrál vedle stojícímu Zardesovi, který trefil pouze nohu prvního protihráče.

43

Do vzdušného prostoru se dokázal vyhoupnout Mullins, který ale nakonec hlavičkoval vysoko nad branku. Robles pochopitelně nemusel zasahovat.

40

Nyní byla obrana New Yorku otevřená, nicméně Mullins se v klíčovém souboji nedokázal dostat přes Parkera, který to rovněž zvládl bez faulu.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

New York Red Bulls se po kratší době podíval s míčem na útočnou polovinu, tam ale dobře zasáhl Meram, který se ale rychle zbavil míče.

37

Trapp se chtěl manévrem dostat do pokutového území, na samotné hranici ale zasahovala dvojice protihráčů, která to zvládla čistým způsobem.

36

Nakonec jsme sledovali rozehrávku v podání Roblese, následně se domácí dostali k autovému vhazování, po kterém musel zakročit obránce Long.

35

Columbusu to v posledních vteřinách moc nejde, další nepřesnost nyní vyprodukoval Meram, který za obranou nenašel rychlonohého Zardese.

34

Už se opět hraje, odkopu od své branky se ujal brankář Steffen, který se snažil najít Mullinse, jenž ale v hlavičkovém souboji proti Parkerovi neuspěl.

33

Stále se nehraje, už něco málo přes minutu. Lékařský personál je i nadále v akci, nicméně domácí obránce Afful by měl být brzo v pořádku.

32

Momentálně se nehraje, neboť si jeden z domácích vyžádal krátké ošetření. Mezitím se ostatní hráči dostavili k postranní čáře, kde si vyslechnou pokyny trenérů.

31

Následoval další rohový kop, který byl nejméně povedený. Soupeř chtěl podniknout rychlý protiútok, ten ale na levém křídle dokázal zastavit Murillo.

31

Žlutou kartu dostává Milton Valenzuela (Columbus Crew).

30

New York Red Bulls zahrával ještě jeden rohový kop. Ten tentokráte směřoval na nohu Davise, jehož prodloužení míče ale sebral Williams.

29

29. Velká šance hostů.

29

Obrovská šance New Yorku! Na centrovaný pokus se vyhoupl jeden z hostů, který nejprve hlavičkoval do tyče, míč se posléze od ní odrazil do Steffena, aby posléze dopadl před branku.

24

Na opačné straně si útočným faulem pomohl Wright-Phillips, který ve vzduchu fauloval Williamse. Rozehrávky se ujal sám brankář Steffen.

23

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Aktivněji se jeví domácí celek, který je směrem dopředu výrazně nebezpečnější.

22

Posléze si nedovoleným zákrokem pomáhal domácí Afful, který se výroku sudího hodně divil. Faul zůstává v platnosti, New York bude moci rozehrávat.

21

Konečně zakončení. Valenzuela si to namířil po levém křídle, jeho následný centr přistál na hlavě Zardese, který hlavičkoval vysoko nad branku.

20

Posléze se autového vhazování ujal domácí Valenzuela, který si vybral Zardese. Ten vybojoval další aut, následně si Mullins pomáhal faulem.

19

Nyní měl na levém křídle hodně prostoru Meram, nicméně domácí křídelník přihrával přímo do náruče Roblese. Tohle byla hodně nadějná akce domácích.

18

Vzápětí volný míč ukořistil Artur, který rozjel akci po pravém křídle, nicméně Afful měl k přihrávce daleko. I tak se Columbus drží na útočné polovině.

17

Tentokráte se nejvýše do vzduchu dostal domácí zadák Williams, od kterého se míč odrazil za postranní čáru. New York bude vhazovat.

16

Lawrence přečetl přihrávku k levé autové čáře, posléze se Romero unáhlil s přihrávkou na Muyla, který neměl šanci, aby přešel přes dvojici protihráčů.

15

U středového kruhu dokázal hlavičkový souboj zvládnout domácí Artur, který posléze zapojil do kombinace brankáře, který vyčkává na podporu kolegů.

14

Columbus přečkal centrovaný pokus soupeře, posléze na druhou stranu zavítal Valenzuela, jehož narážečka s Meramem nebyla úspěšná.

13

Dalekonosná kolmice z kopačky Davise měla za obranou najít právě Wrighta-Phillipse, míč ale nakonec skončil v moci brankáře Steffena.

12

Wright-Phillips si chtěl narazit s Royerem, nicméně druhý jmenovaný se k tomu záměru příliš neměl. Williams posléze otočil hru k postranní čáře.

11

Volný kop v podání hostů nebyl vůbec dobrý, poté Murillo nezastihl míč na hrací ploše. Svůj první kontakt s míčem zaznamená brankář Steffen.

10

Nakonec se jednalo o přízemní střílenou nabídku, která ale neměla šanci prolétnout přes vazbu těl. Vzápětí se hosté dostávají k rychlému kontru.

9

Nakonec se domácí hráči dočkali další standardní situace, rozehrávat jí bude Artur. Zřejmě se bude jednat o centr do malého vápna.

8

Columbus rozjel kombinaci v blízkosti středového kruhu, nakonec to Zardes zkoušel polovysokým centrem k šestnáctce, který zastavil obránce Long.

7

New York to zkoušel středem hrací plochy, načež Romero chystal kolmici na Wrighta-Phillipse, kterou ale dokázal přečíst pozorný obránce Mensah.

6

Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl vracející se Murillo, který u postranní čáry poslal k zemi Valenzuelu. Domácí okamžitě rozehráli.

5

Posléze se Muylovi podařilo dostat z těžké pozice, načež přízemní přihrávku poslal přímo na kopačku Trappa, který rozjíždí další akci.

4

Před malým momentem vhazoval od pravé postranní čáry Murillo, avšak úvodní zakončení zápasu obstaral domácí Meram, jenž pálil vedle brány.

3

Směrem dopředu to zkoušel Columbus, nicméně u středového kruhu skončil na zemi záložník Artur, kterého zezadu podrazil hostující Adams.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Columbus Crew: Steffen – Afful, Mensah, Williams, Valenzuela – Artur, Trapp – Meram, Argudo, Zardes – Mullins
Náhradníci: Kempin – Abubakar, Clark, Higuaín, Jimenez, Martinez, Santos

New York Red Bulls: Robles – Murillo, Parker, Long, Lawrence – Adams, Davis – Muyl, Romero, Royer – Wright-Phillips
Náhradníci: Meara – Escobar, Etienne, Ivan, Lade, White, Rzatkowski

Rozhodčí: Saghafi – Manikowski, Da Silva.
New York Red Bulls

Na opačné straně se nachází New York Red Bulls, který naopak dominoval ve své konferenci, ve které se umístil na první pozici, a sice s dvoubodovým náskokem na druhou Atlantu United. Hostující tým dnešního utkání se nacházel v optimální formě ke konci základní části, přičemž v posledních pěti zápasech neztratil ani jeden bod. Aby toho nebylo málo, tak New York Red Bulls inkasoval pouze jedinou branku, což je opravdu velmi slušné počínání. Právě dobrá obrana prezentovala New York R.B. celou sezónu, přičemž se jednalo o nejlepší defenzívu východní konference. První pozice měla ještě jednu výhodu, New York Red Bulls měl volnou vstupenku do dnešního čtvrtfinále.
Columbus Crew

Fotbalisté Columbus se po základní části MLS umístili na páté pozici východní konference, což pochopitelně znamená účast ve vyřazovacích bojích. Columbus se ale v posledních zápasech nenacházel zrovna v optimální formě, po třízápasové šňůře bez výhry přeci jenom přišlo vítězství, v posledním kole si Columbus poradil s Minnesotou poměrem 3:2. Pátá pozice znamenala pro Columbus osmifinálovou bitvu proti DC United, což slibovalo vyrovnanou podívanou. Utkání skončilo po devadesáti minutách nerozhodně 1:1, následovalo tak prodloužení, které rovněž nabídlo branku na obou stranách. Logicky tak nastaly pokutové kopy, které logicky lépe zvládl právě Columbus.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Americká MLS má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Columbus Crew a New York Red Bulls.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Columbus Crew – New York Red Bulls

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 61. Zardes (Higuaín)

Karty:   31. Valenzuela (CLS) – 88. Davis (NYR)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13.

Columbus Crew: Steffen – Afful, Mensah, Williams, Valenzuela – Artur, Trapp – Meram (86. Abubakar), Argudo (67. Santos), Zardes – Mullins (46. Higuaín)
Náhradníci: Kempin – Abubakar, Clark, Higuaín, Jimenez, Martinez, Santos

New York Red Bulls: Robles – Murillo, Parker, Long, Lawrence – Adams, Davis – Muyl (70. Ivan), Romero, Royer (63. Etienne) – Wright-Phillips
Náhradníci: Meara – Escobar, Etienne, Ivan, Lade, White, Rzatkowski

Rozhodčí: Saghafi – Manikowski, Da Silva

Odveta: New York RB - Columbus 3:0