Menu

Fotbal

Belgická liga

Sporting Lokeren – KAS Eupen

2:0

konec (2:0)

04.11.2018, 20:00 • Daknamstadion, Lokeren • 14. kolo • Adam Dořák

Tipsport: 2.68 3.45 2.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

A zápas je ukončen! Druhý poločas nám příliš mnoho fotbalové krásy nepřinesl. Eupen měl více míč na svých kopačkách, ale nebezpečnější byli se svými protiútoky naopak domácí. Ti nakonec díky dvěma slepeným brankám v úvodu zápasu a pečlivou obrannou hrou slaví cenné vítězství po delší době. Eupen bude litovat toho, že více nepřitlačil na svého soupeře, neboť kontaktní branka by určitě rozhodila herní pohodu soupeře, který skutečně hrál v klidu a téměř bez chyb.
Zajímavostí je, že v dnešním zápase nebyla udělena ani jedná žlutá karta! (21:57:17)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:9.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Steve de Ridder, přichází Omri Ben Harush.

90+2

Na trávníku leží hráč Lokerenu a příliš nepospíchá zpět na nohy.

90+1

Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Guus Hupperts, přichází Anton Saroka.

90

Ještě čtyři minuty se budou hrát nad rámec základní hrací doby.

89

Závěr zápasu se dohrává na polovině Lokerenu, který se stále bezchybně brání a s největší pravděpodobností směřuje za dnešním vítězstvím.

87

K ohrožení branky nevedla ani následná standardní situace. Sice došlo k zakončení, ale těsná obrana Lokerenu nedovolila hráči přesně zacílit.

86

Eupenu zkrátka chybí dostávat více míče do pokutového území, avšak nutno říci, že Lokeren vyrukoval s dobrou taktikou proti svému soupeři.

85

Opět, dobrý přechod do útoku, ale finální řešení je věc druhá. Dlouhý centr končí přímo v rukavicích brankáře. Lokeren ještě nevystřídal ani jednoho hráče, tudíž má stále tři možnosti ke střídání a i z tohoto následně ukrojí poměrně dost času.

84

Hosté kombinují, ale jejich činnost se odehrává hodně daleko od branky. Tak jako po většinu času v druhém poločase.

83

Lokeren nyní útočil do otevřené obrany Eupenu, ale nakonec nedokázal vykombinovat celou situaci natolik, aby ohrozil jejich branku. Nyní už jde čas proti Eupenu a ten stále ztrácí dvě branky.

81

Steve de Ridder poslal míč z hranice šestnáctky hodně vysoko nad branku.

80

Po dlouhé době musel zasahovat i brankář na druhé straně, který zvládá jednoduchý zákrok a ihned rozehrává.

79

David Pollet se nejspíše snažil o sólový průnik, ale tohle nemělo šanci na úspěch a obránce Lokerenu si jej pohlídal.

78

Silas Gnaka posílal míč do vápna spíše na slepo a podle toho to také vypadalo. Lokeren se opět dostává od své branky v relativním klidu.

77

Joher Rassoul možná nechtěně škobrtl o kopačku hostujícího hráče, přesto rozhodčí odpískal faul na polovině hrací plochy.

76

V dnešním duelu jsme ještě neviděli, že by hlavní arbitr musel udělit žlutou kartu.

75

Eupen by potřeboval trochu souvislejší tlak na branku svého soupeře, ale ten se jim vůbec nedaří. Domácí to zkrátka vzadu zabetonovali a do pokutového území se Eupen dostává jen za cenu centrů, které většinou pochytají obránci.

73

Hosté mají relativně ještě dost času, ale ten se jim bude každou minutou hodně krátit. Otázkou zůstává, jestli se proti dobře hrající obraně Lokerenu dokážou při nejmenším dvakrát prosadit?

72

Eupen ani z dalšího rohového kopu nebyl úspěšný a míč končí u brankáře Wolfa.

71

Lokeren ve své obraně nic nevymýšlí a ihned jak může tak jednoduše odkopává míče do bezpečí a tato taktika jim zatím přináší své ovoce.

71

Ten postupoval ve třech hráčích proti jednomu obránci, hráč však nedokázal na pravé straně zpracovat přihrávku. Velké štěstí nyní pro Eupen, že to domácí nesehráli lépe.

70

Šestý rohový kop Eupenu nepřinesl nic a dopředu míří Lokeren.

69

Vše končí rohovým kopem...

69

Avšak to byla tentokrát poměrně chyba, neboť se Eupen dostal brzy k míči a vybojoval si standardní situaci z levé strany.

68

Faul na polovině hřiště a opět se domácí nikam neženou a volí zpětnou přihrávku na své obránce.

67

Po rohovém kopu se však míč zastavil v klubku hráčů před brankou a nejlépe se následně zorientoval Sulayman Marreh, který obloučkem vyslal míč, který reflexivně nakonec chytá brankář.

67

Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Jean Thierry Lazare Amani, přichází Samuel Essende.

66

Eupen vyslal centr z pravé strany, ale ten byl hodně špatně zahraný a hosté jsou i nadále hodně bezzubí směrem dopředu.

64

Silas Gnaka přihrál do strany, ale následná přihrávka do vápna neprošla a opět to byla jedna z těch nepodařených útočných akcí hostujícího celku.

63

Náznak protiútoku ze strany domácího celku, ale zadní řada Eupenu nakonec zvládá situaci a rozehrávají na svého brankáře.

61

Lokeren úspěšně nyní zastavil soupeře pře pokutovým území a vykopává míč až na soupeřovu polovinu. Tahle hra domácím zcela vyhovuje.

60

Hodina hry za námi a Lokeren stále těží ze svých dvou slepených branek v úvodu zápasu. Eupen je zatím před jejich brankou neškodný.

59

Hráč Eupenu centruje z pravého křídla a míč přistál na hranici šestnáctky, ale jeho spoluhráč minul míč, když se pokoušel střílet z první.

58

Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Juta Tojokawa, přichází Danijel Milićević.

57

Poslední minuty patří spíše Lokerenu, který má častěji míč na svých kopačkách a Eupen se najednou nemůže pořádně dostat k míči.

56

Pak z toho vznikají zajímavé protiútoky, jako nyní, kdy brankář Eupenu musel krýt střelu ze střední vzdálenosti.

55

Domácí hrají chytře. Po zisku míče se nesnaží za každou cenu útočit a snaží se co nejvíce přihrávkami podržet míč.

53

Snaha Eupenu jde vidět, ale zatím není vůbec nebezpečná. Do protiútoku se dostal Lokeren, ale obrana hostů se stihla včas vrátit a zastavují akci soupeře.

52

Eupen nyní operoval před brankou soupeře a po následném centru se snažili hlavičkou dopravit míč do branky. Nakonec míč končí nad brankou a následuje odkop od branky Lokerenu.

50

Juta Tojokawa ve snaze dostat se k míči, naopak fauluje a s bolestivou grimasou ve tváři se z trávníku zvedá Olivier Deschacht.

49

...hosté velmi rychle dostávají míč pryč od své branky.

49

Útok Lokerenu se nyní vůbec nepovedl a vše končí alespoň rohovým kopem...

47

V úvodu druhého poločasu jsou na míči hosté, kteří se budou snažit dohnat dvou brankové manko.

46

Po urputném boji v pokutovém území se do šance dostal Pollet, ale jeho pokus lapil domácí brankář.

46

Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Eric Ocansey, přichází David Pollet.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nám přinesl zpočátku útočnou hru. Lokeren se velmi brzy prosadil a než stihla utichnout gólová radost, tak se o minutu později diváci na stadionu radovali podruhé. Ano, domácím se povedl málo běžný kousek, kdy dali dvě slepené branky. Následně se již Lokeren začal spoléhat na brejky a soupeř spíše tvořil hru. Nicméně není před brankou vůbec nebezpečný, zato domácí, když se dostanou před branku, tak jde většinou o nebezpečné situace. Ke konci poločasu nám hra trochu opadla, tak uvidíme, s jakou přijdou oba celky do druhého poločasu.
Druhý poločas začne přibližně v 21:04 .

45+2

První poločas skončil.

45+2

Marko Mirić opět faulován a to bude asi vše podstatné z prvního poločasu.

45+1

Už se zdálo, že domácí hráč nestihne míč na hrací ploše. Nakonec však stihl odcentrovat a ve vápně se k hlavičce dostal Steve de Ridder a jeho pokus jde nad branku. Na stadionu to jen zahučelo!

45

...a jsou to dvě minutky.

45

Za ošetřování Miriće se bude určitě nějaká ta minutka nastavovat...

44

Mickaël Tirpan se snažil zabránit hráči, aby se dostal k míči a nechal jej odkutálet do autu. Nakonec je svým protihráčem přistrčen a je pískán faul.

43

Bez větších obtíží si brankář Eupenu seběhl pro vysoký míč a bezpečně jej ukrývá do svých rukavic.

42

Závěr poločasu se již nenese v útočném duchu jako jeho první polovina.

41

Po delším ošetření se pokračuje ve hře a Mirić to pravděpodobně zanedlouho rozchodí.

39

Nakonec to bude chtít i ošetření a hra je přerušena.

39

Marko Mirić se nyní svíjí v bolestech na trávníku, kdy jej tvrdě fauloval hostující hráč.

38

Po delší době přišel průnik hostů před branku, ale snaha vedená z levé strany nakonec nepřinesla ohrožení branky Lokerenu.

36

Lokerenu se momentálně daří nějakou dobu držet svého protivníka daleko od své branky. Nyní nesledujeme zrovna záživnou pasáž hry.

35

Hra přerušena, Mareček se totiž chytl do ofsajdové pasti.

34

...s dlouhé přípravy nakonec vzešel normální centr před branku, který byl odražen na rohový kop. Z něj se následně hosté taktéž k ničemu nedostali.

33

Eupen se chystá k zahrávání zajímavé standardní situace...

31

Obrana Eupenu měla nyní hodně velký problém s ubráněním poskakujícím míčem před jejich brankou, nakonec se daří jednomu z obránců míč vykopnout do bezpečnější části hřiště.

30

Eric Ocansey ukázal gesto fair play a vrací míč brankáři Lokerenu.

29

Občas se sice dostane do brejku, jako nyní, kdy Mirić přiklepl míč a z hranice šestnáctky dobře střílel jeho spoluhráč. Avšak jen doprostřed branky, kde byl připravený Hendrik Van Crombrugge.

28

Lokeren sice dal dvě slepené branky, ale od té doby se víceméně jen brání a hra se odehrává převážně mezi polovinou a jejich brankou.

27

Hráč Eupenu se rozběhl na levé straně, nakonec v pokutovém území zasekl míč, ale jeho vysoký centr neoslovil jeho spoluhráče před brankou.

25

Lokeren vybojoval míč a táhl útok po pravé straně. Přenesení hry na levou stranu se příliš nepovedlo a míč končí v autu.

24

Konečně přichází povedená přízemní střela mezi tři tyče. Ale rána mířila doprostřed branky a De Wolf chytá míč s velkou jistotou.

23

Autor první branky, Lukáš Mareček, se nyní dopustil útočného faulu.

23

Od hostů přišla chybná rozehrávka na jejich vlastní polovině a domácí se dostali do brejkové situace. Guus Hupperts však z pravé strany přestřelil branku.

21

Eupen má sice převahu na míči, ale nemůže se dostat do nebezpečné situace. Ani jejich střelecké pokusy nejsou přesné a hodně jich míří mimo tři tyče.

20

Eupen se tlačí do útoku a rozhodně se nechce spokojit s daným stavem. Kontaktní branka by jistě pomohla k dalšímu vývoji zápasu.

19

Rohový kop hostů byl rozehraný na krátko a přinesl pouze centr na domácího obránce, který měl dostatek času k odehrání míče.

18

K nelibosti diváků na stadionu je odpískán faul Huppertse a hosté budou poblíž půlící čáry rozehrávat.

17

...neznamenal nic extrémního a hra se přesouvá na půlící čáru.

16

Rohový kop pro hostující celek...

15

Zdá se, že se hosté rychle oklepali a snaží se momentálně útočit. Veškerou svou snahu provádí přes pravou stranu hřiště. Avšak Amani, na kterého chodí často míče, je dobře bráněn.

13

Amani se snažil o postup vpřed, ale příliš si předkopl míč a obrana jej rychle odehrává za půlku hřiště.

12

Tak to byly hodně černé dvě minuty pro hosty a uvidíme, nakolik to rozhodí jejich hru. Nyní hraje jen jejich soupeř, který směle kombinuje s míčem.

11

11. Marko MIRIĆ - 2:0

11

Lokeren právě vstřelil branku!
Vzápětí je tu druhá branka. Obrana Eupenu byla zcela rozhozená. Guus Hupperts nejdříve zkoušel vystřelit, jeho pokus byl ještě blokovaný, ale MARKO MIRIĆ již střílel do černého a dává slepenou branku!

10

10. Lukáš MAREČEK - 1:0

10

Lokeren právě vstřelil branku!
A máme tu první změnu ve skóre! Hosté reagovali na první centr úspěšně, kdy míč vyrazil hlavičkou Rocky Bushiri. Míč se však dostal na volného LUKÁŠE MAREČKA, který nechytatelnou ranou dává úvodní branku zápasu!

9

Amani doběhl míč na pravé straně a stačil ještě odcentrovat, ale nikdo z jeho spoluhráčů se neujal míče v pokutovém území.

7

Lokeren se dostal v pokutovém území ke střele, ale hráč pálil do zahuštěného prostoru a nedokázal propálit bránící hráče.

6

V základní sestavě domácích nechybí ani český zástupce – Lukáš Mareček. Uvidíme, jak se mu povede.

5

Ari Skúlason odcentroval míč, ale hodně špatně a poslal jej za brankovou čáru. Tohle nebylo dobře zahráno od zkušeného Islanďana.

4

Na druhé straně také uvidíme standardní situaci, faulován byl Marko Mirić.

3

Centr nakonec přišel před branku, ale Ortwin De Wolf vyráží míč. Následný pokus o dlouhou přihrávku ztroskotal na ofsajdu.

3

A do prvního útoku se snažil dostat Jean Thierry Lazare Amani, který byl faulován a následovat bude standardní situace pro Eupen.

2

I v následující minutě čekáme na první útočný výpad jednoho či druhého týmu.

1

Zápas začal hrou uprostřed hřiště, ani jedno mužstvo nezahájilo útočnou akci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sporting Lokeren: De Wolf – A. Skúlason, Deschacht, Filipović, Tirpan – Rassoul, Overmeire, Mareček – Hupperts, Mirić, de Ridder.
Náhradníci: Verhulst – Ben Harush, Cevallos, Monsecour, Saroka, Straetman, Terki.

KAS Eupen: Van Crombrugge – Molina, Bushiri, Blondelle, Gnaka – Lazare Amani, García, S. Marreh – Fall, Tojokawa, Ocansey.
Náhradníci: Niasse Mbaye – Castro-Montes, Essende, Lotiès, Milićević, Mulumba, Pollet.

Rozhodčí: N. Verboomen.
Sporting Lokeren
Lokeren se nachází na posledním místě tabulky s celkovým počtem sedmi bodů. Na svém kontě mají jen jednu výhru po třinácti zápasech. Poslední dvě kola však dokázali bodovat, kdy uhráli dvě remízy. Ta poslední přišla proti Anderlechtu (1:1), což byl hodně překvapivý výsledek, zvláště, když Anderlecht hrál doma. Touto překvapivou remízou se může poslední celek tabulky odrazit ode dna a proti Eupenu má rozhodně šanci na nějaké další body. Zajímavostí je, že Lokeren na svém hřišti vstřelil pouze dvě branky a to po šesti odehraných zápasech. Ostatně nízká produktivita Lokerenu se samozřejmě odráží na jejich momentálním tabulkovém postavení.
KAS Eupen
Eupenu se poměrně daří a má za sebou dva vítězné zápasy za sebou a dnes bude chtít přidat další vítězství na svou stranu. Výhra nad Anderlechtem (2:1) povzbudila celek a následně se jim podařilo zvítězit i proti Cercle Bruggy (2:0). Eupen je v tomto zápase mírným favoritem, avšak Lokeren má velké ambice pokračovat, v relativně, dobrých výsledcích z posledních dvou zápasů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Sporting Lokeren – KAS Eupen

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 10. Mareček, 11. Mirić

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:9.

Sporting Lokeren: De Wolf – A. Skúlason, Deschacht, Filipović, Tirpan – Rassoul, Overmeire, Mareček – Hupperts (90+1. Saroka), Mirić, de Ridder (90+3. Ben Harush).
Náhradníci: Verhulst – Ben Harush, Cevallos, Monsecour, Saroka, Straetman, Terki.

KAS Eupen: Van Crombrugge – Molina, Bushiri, Blondelle, Gnaka – Lazare Amani (67. Essende), García, S. Marreh – Fall, Tojokawa (58. Milićević), Ocansey (46. Pollet).
Náhradníci: Niasse Mbaye – Castro-Montes, Essende, Lotiès, Milićević, Mulumba, Pollet.

Rozhodčí: N. Verboomen