Menu

Fotbal

Anglický Ligový pohár

Arsenal FC – Blackpool FC

2:1

konec (1:0)

31.10.2018, 20:45 • Emirates Stadium, Londýn • Osmifinále • David Suchý

Tipsport: 1.11 10.2 19.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 13:10. (22:40:55)
Je konec! Arsenal nakonec potvrdil roli favorita, svému soupeři nasázel dvě branky, což stačilo na postup do dalšího kola. Gunners odcházeli do kabin za jednobrankového vedení, to v úvodu druhého dějství navýšil talentovaný Smith-Rowe. Posléze si také soupeř přichystal několik zajímavých šancí, přičemž se nakonec dočkal kýžené branky, o kterou se postaral O'Connor. Právě tento hráč nakonec utkání nedohrál, jeho zákrok na Aubameyanga byl posouzen červenou kartu. To ale nebylo jediné vyloučení tohoto zápasu, už předtím odešel předčasně do kabiny domácí Guendouzi, který pro změnu vyfasoval druhou žlutou.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Blackpool rozjíždí jednu z posledních akcí tohoto zápasu.

90+4

Turton dokázal předskočit Jenkinsona, nicméně jeho celek se nedostal k míči. Arsenal hraje poslední vteřiny hodně zkušeně, soupeře drží daleko od branky.

90+3

Posléze se musel vracet Mustafi, kterému se ale nepodařilo konstruktivně rozehrát. Blackpool toho nevyužil, naopak sám přišel o hrací předmět.

90+2

Také Čech si užil práci s kulatým nesmyslem, který posléze poslal ke středovému kruhu, kde v souboji jeden na jednoho uspěl Iwobi.

90+1

Turton vhazoval od pravé postranní čáry, jeho nabídka našla Delfounesa, který kroutil míč před branku. Na přední tyči ale dokázal zasáhnout Jenkinson.

90

Druhý poločas bude nastaven o šest minut.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s nastavením, Arsenal se ještě strachuje o výsledek.

87

Stále ten stejný obrázek. Blackpool hraje i nadále bez míče, naopak Arsenal rozjel kombinaci středem hrací plochy, který by mohla být nebezpečná.

86

Domácí podnikli útok po pravém křídle, Lichtsteiner nakonec akci zabrzdil, neboť měl před sebou přesilu protihráčů. Arsenal se zbytečně nikam nežene.

85

Střídání v týmu Blackpool FC: ze hřiště odchází Callum Guy, přichází John O'Sullivan.

85

85. Červená karta

85

Také Blackpool bude dohrávat v desíti! O'Connor zezadu doslova sestřelil Aubameyanga, za což uviděl okamžitou červenou kartu.

84

Na jistotu nyní zahrál Heneghan, který navíc konstruktivně rozehrál do strany. Nechybělo mnoho a Pritchard se dostal jako první k míči, nicméně včas zasáhl Pleguezuelo.

83

Střídající Pritchard se snažil doběhnout padající míč, což se sice povedlo, jako poslední se balónu dotkl hostující hráč. Čech se tak ujme rozehrávky od branky.

82

Vzápětí jsme sledovali další nedovolený zákrok, který tentokráte vytasil obránce Jenkinson. Naopak na zeleném pažitu se ocitl hostující Turton.

81

Guy kombinoval na útočné polovině, posléze jeho celek přišel o míč, čehož využil Iwobi, který vybojoval standardní situaci daleko od branky soupeře.

80

Arsenal nyní sympaticky sevřel svého soupeře, avšak k ničemu nebezpečnějšímu to nevedlo. Do hry se zapojil také Čech, kterému ale nevyšel odkop dle představ.

79

Střídání v týmu Blackpool FC: ze hřiště odchází Liam Feeney, přichází Mark Cullen.

79

Iwobi se dokázal dostat k centru, který směřoval přesně do míst, ve kterých se nacházel brankář Howard. Ten vyrazil balón před sebe, kde číhal Bola.

76

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Danny Welbeck, přichází Pierre-Emerick Aubameyang.

74

Iwobi se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do akce po pravém křídle, která ale nikam nevedla. Arsenal je ale i nadále u balónu.

73

Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut, Arsenal bude mít ještě hodě práce. Blackpool si ve druhém poločase připravil několik zajímavých šancí.

72

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Emile Smith-Rowe, přichází Alex Iwobi.

71

Blackpool je najednou o poznání aktivnější, Bola se ale na levém křídle nedostal přes Lichtsteinera, který navíc vybojoval autové vhazování.

70

To jsou věci! Čech chyboval při rozehrávce, jeho manévr vystihl jeden z protihráčů, od kterého se míč odrazil k volnému Delfounesovi, který se ale nacházel v ofsajdu.

69

Posléze se Arsenal dostal s míčem až na vlastní obrannou polovinu, kde marně hledá cestičku vpřed. Mustafi si snad třikrát vyměnil balón s Pleguezuelem.

68

Obrannou povinnost zvládl hostující obránce Heneghan, který poslal míč na jistotu do zámezí. Autového vhazování se ujal Jenkinson, který si vybral Welbecka.

67

Nadcházející minuty budou jistě hodně zajímavé, hosté totiž snížili na rozdíl jediné branky. Navíc domácí hrají bez vyloučeného Guendouziho.

66

66. O'CONNOR - 2:1

66

Blackpool právě vstřelil branku!
Další rohový kop Blackpoolu už končí brankou! Centr směřoval ho přehuštěného prostoru, kde si na něj naskakoval PAUDIE O'CONNOR, který zamířil ke vzdálenější tyči. Čech se za touto hlavičkou pouze ohlédl, v tuto chvíli byl ale bez šance.

66

Posléze se Torreira dostal ke kolmici za obranu, kterou nastartoval Mchitarjana. Domácí křídelník se zjevil ve velkém úhlu, i přesto rozvlnil boční síť.

65

Střídání v týmu Blackpool FC: ze hřiště odchází Michael Nottingham, přichází Harry Pritchard.

64

Arsenal si nyní pohrává s míčem v blízkosti středového kruhu. Soupeř se snaží napadat kombinaci, avšak přihrávky jsou velice přesné, což se ale dá očekávat.

63

Směrem kupředu nyní uháněl Welbeck, který si hodil míč na pravačku a poté vypálil. Do dráhy letu střely se obětavě položil obránce Heneghan.

62

Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, posléze se za pokutovým územím dostal ke střele Spearing, jehož dělovka prosvištěl nad branku.

61

Blackpool tak bude zahrávat další rohový kop, ke kterému se tentokráte staví Feeney. Arsenal bude muset bránit vzdušný prostor, soupeř už dnes několikrát zahrozil.

60

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Ainsley Maitland-Niles, přichází Lucas Torreira.

59

Posléze se k nebezpečnému centru z levé strany dostal Delfouneso, načež na malém vápně zasahoval Pleguezuelo, který odpálil míč za brankovou čáru.

58

Najednou Blackpool vycítil šanci na kontaktní branku, proto začal napadat rozehrávku soupeře, z čehož přišla nepovedená přihrávka v podání Mustafiho.

57

Následoval volný kop, na který si tentokráte nabíhal obránce Heneghan, který v pádu zakončoval hodně vedle branky. Čech se za míčem pouze ohlédl.

56

56. Červená karta po 2. žluté

56

Tak pozor, domácí budou dohrávat bez vyloučeného Guendouziho. Ten totiž fauloval Thompsona, za což vyfasoval druhou žlutou kartu, a tedy červenou.

55

Také Arsenal si připsal další rohový kop, na který si i v tomto případě naskakoval Mustafi, jehož hlavička málem skončil u vzdálenější tyče.

54

Ramsey si několikrát vyměnil míč s Maitlandem-Nilesem. Posléze to prvně jmenovaný zkoušel přízemním stříleným centrem, do kterého strčil nohu Heneghan.

53

53. O'Connor zamířil pouze do břevna.

53

Obrovská šance Blackpoolu! Na rohový kop si totiž naskočil O'Connor, jehož hlavička skončila na horní konstrukci. Nyní měl Arsenal velké štěstí.

52

Drobným zákrokem si ve středu hrací plochy pomohl Ramsey, který trefil nohu Guye. Následná standardní situace skončil v rukavicích Čecha.

51

Blackpool to bude mít o to složitější, neboť prohrává už o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, hosté mohou klidně vyrovnat.

50

50. SMITH-ROWE - 2:0

50

Arsenal právě vstřelil branku!
Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Welbeck táhl akci svého celku, posléze si počkal na náběh Jenkinsona, který zkusil překvapit Howarda střelou z velkého úhlu. Hostující brankář vyrazil pouze před sebe, kde číhal EMILE SMITH-ROWE, který okamžitou ránou poslal míč do sítě.

50

Turtonova dalekonosná kolmice měla najít Delfounesa, který vybojoval autové vhazování, o které se o pár vteřinek později postará Nottingham.

49

Na druhé straně si potáhl míč směrem k pokutovému území Guendouzi, který posléze trefil pouze protihráče do nohy. Howard se dostane k výkopu.

48

Blackpool si v samotném úvodu druhého dějství vybojoval rohový kop, na který se snažil naskočit Feeney. Nakonec ale ve vzduchu zasáhl Pleguezuelo.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral Arsenal. Domácí se ale od začátku zápasu herně hledali, nakonec branka přišla v nejméně nudný moment, velkou zásluhu na ní měl talentovaný Guendouzi, jehož kolmice našla zkušeného Lichtsteinera. Arsenal zatím nepodává přesvědčivý výkon, avšak na soupeře to zatím stačí. Blackpool si směrem dopředu nevytvořil nic vážnějšího, Čech se většinu času spíše nudil.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Žlutou kartu dostává Jordan Thompson (Blackpool FC).

45+1

Ještě jeden útok pro Blackpool, který vybojoval standardní situaci na útočné polovině.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Následně Maitland-Niles posílal do pokutového území velice povedený centr, na který si nabíhal Ramsey. Zakončení z první ale vyletělo vysoko nad branku.

43

Howardovi se tentokráte rozehrávka od branky moc nepovedla, což ale nemuselo tolik vadit. Útočným faulem si totiž pomohl celkem nevýrazný Mchitarjan.

40

Guendouzi se tentokráte odvážil vypálit z obrovské vzdálenosti, jeho navštívenka ale nebyla vůbec přesná. Bude z toho odkop od hostující branky.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

39

Blackpool ale zapomněl zavřít zadní vrátka, čehož se pokusil využít Maitland-Niles, který ale z úhlu nepropálil brankáře Howarda. Možná tam byla ještě teč jednoho z protihráčů.

38

Nakonec to bylo s tečí, domácí tak zahrávali další roh, který tentokráte směřoval na hranici malého vápna, kde v tomto případě zasahoval Thompson.

37

Gunners si tak vyzkoušeli další rohový kop, který byl o poznání povedenější. I tentokráte se do vzduchu dostával Mustafi, který ale mířil nad branku.

36

Guendouzi si tentokráte nevěřil na kolmici na pravou stranu, místo ní raději našel Lichtsteinera, jehož průnik do pokutového území dokázal zastavit Bola.

35

Nakonec to velice pohotovým centrem do šestnáctky zkoušel Feeney, který našel pouze hlavu Pleguezuela. Arsenal se ale zbytečně zbavil hracího předmětu.

34

Blackpool to nyní bude mít hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankovou ztrátu. Hosté se ihned po rozehrávce usadili na útočné straně.

33

33. LICHTSTEINER - 1:0

33

Arsenal právě vstřelil branku!
Je tu úvodní branka dnešního zápasu! Guendouzi měl kolem sebe dostatek prostoru, následně si tento talentovaný útočník počkal na náběh STEPHANA LICHTSTEINERA, na kterého poslal fantastickou kolmici, přičemž druhý jmenovaný skluzem dopravil míč do sítě.

32

Arsenal je opět s míčem na útočné polovině, avšak k ničemu nebezpečnému to stále nevede. Blackpool se k napadání zdlouhavé rozehrávky moc nemá.

31

Domácí si tak vyzkoušeli autové vhazování, o které se postaral obránce Jenkinson, který posléze přenesl hru k pravé postranní čáře.

30

Blackpool se na útočné polovině moc dlouho neohřál, následně se k rozehrávce dostal obránce Mustafi, jehož přenesení hry našlo Mchitarjana.

29

Arsenal zahrával rohový kop z pravé strany, nakonec jsme ale nesledovali nic nebezpečného. Aby toho nebylo málo, tak si faulem pomohl Lichtsteiner.

24

Arsenal se po delší době dostal na útočnou polovinu, kde byl povalen na zem Ramsey. Jednoznačný faul, domácí okamžitě rozehráli volný kop.

23

Kroucený centr měl ideální výšku, nakonec u malého vápna zakročil Čech, který vyrazil míč do bezpečí. Posléze se do kombinace hostujícího celku zapojil také Howard.

22

Nakonec Jenkinson střílenou přihrávku zablokoval do zámezí, následovat bude rohový kop pro Blackpool, o který se z pravé strany postará Spearing.

21

Welbeck si nedokázal zpracovat těžkou přihrávku, což hrálo do karet Howardovi, jehož další odkop od branky našel Nottinghama, který se nedostal ke střele.

21

Žlutou kartu dostává Matteo Guendouzi (Arsenal FC).

20

Nyní se na zemi ocitl jeden z hráčů Blackpoolu, který se stále nezvedá. O nedovolený zákrok se postaral vracející se Guendouzi.

19

Guendouzi je v úvodu utkání hodně času u míče. Tentokráte jeho přihrávka směřovala na Smitha-Rowea, který ale nedostal ani do zakončení.

18

Na druhé straně hrací plochy si důrazným způsobem počínal Pleguezuelo, který nedal ve vzduchu Guyovi sebemenší šanci na reakci.

17

Spearing dokázal vyvézt míč z těžké pozice, nakonec se ale k němu dostal Welbeck, jehož rána skončila zhruba metr branky.

16

Nakonec se jednalo o Welbecka, který už je v pořádku. Howard si vyzkoušel další odkop od branky, který poslal daleko do Nottinghama.

15

Nyní na zemi zůstal ležet jeden z domácích hráčů, nejspíše se bude ošetřovat. Několik vteřinek se tak hrát vůbec nebude.

14

Arsenal se nyní usadil s míčem v blízkosti pokutového území, nicméně obrana soupeře zatím odolává.

13

Na druhé straně se do zajímavé šance dostával Deflouneso, který nakonec nic moc nevymyslel. Arsenal okamžitě spěchá na druhou stranu.

12

Hezký centr směřoval na pravou stranu, kde se ho pokoušel vracet před branku Maitland-Miles, který ale vracel pouze do moci Boly.

11

Arsenal zahrával standardku z vlastní poloviny. K rozehrávce se postavil Mustafi, který rozehrál na jistotu vedle stojícímu Ramseymu.

10

Opět se dostal k míči hostující brankář Howard, který tentokráte přenesl hru na pravou stranu, kde Nottingham prodlužoval pouze k Jenkinsonovi.

9

Gunners se ale usadili s míčem na útočné polovině, kde se krátce poté dostal Gunedouzi k přenesení hry na Maitlanda-Nilese, které se ale neujalo.

8

Také Arsenal si přichystal první standardní situaci. Na nebezpečnou nabídku se pokusil vyhoupnout Mustafi, který se ale neprosadil.

7

Samotný rohový kop ale nepřinesl nic nebezpečného, Arsenal tak podniká rychlou protiakci, kterou momentálně táhne záložník Ramsey.

6

Bola posílal do pokutového území nebezpečný centr, který si málem do vlastní branky srazil Mustafi. Následovat bude rohový kop pro hosty.

5

K výkopu od své branky se tedy dostal brankář Howard, který na druhé straně našel Delfounesa, jenž ale ve vzduchu neuspěl.

4

Z obrovské vzdálenosti zkoušel své štěstí Lichtsteiner, jehož dělovka prosvištěla zhruba pět metrů vedle branky.

3

Poprvé se k balónu dostal obránce Mustafi, který rozehrál na vedle stojícího Pleguezuela. Arsenal už je s míčem na útočné polovině.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Před samotným utkáním minuta ticha.
Úvodní sestavy:

Arsenal FC: Čech – Jenkinson, Mustafi, Pleguezuelo, Lichtsteiner – Smith, Gudendouzi – Mkhitarjan, Ramsey, Maitland-Niles – Welbeck
Náhradníci: Nketiah, Torreira, Holding, Martínez, Aubameyang, Iwobi, Willock

Blackpool FC: Howard – Turton, Heneghan, O´Connor, Bola – Spearing, Guy, Thompson – Nottingham, Delfouneso, Feeney
Náhradníci: McLaughlin, Mafoumbi, Pritchard, O´Sullivan, Taylor, Dodoo, Cullen

Rozhodčí: Coote – Long, Massey.
Blackpool FC

Na opačné straně se nachází celek ze třetí nejvyšší soutěže, kterým je Blackpool. Hostující tým dnešního střetnutí momentálně okupuje přesný střed tabulky, tedy dvanáctou pozici. Blackpool má na svém kontě dvaadvacet bodů, vedoucí Portsmouth má o třináct bodu více. Blackpool je přezdívaný remízovým králem, neboť ze čtrnácti kol hned sedmkrát remizoval, což je nejvyšší číslo v celé lize. Zároveň Blackpool prohrál pouze ve dvou případech, poslední porážka přišla právě v minulém kole, ve kterém tento celek nestačil na Fleetwood, který nakonec zvítězil 3:2. I tak je Blackpool velkým outsiderem dnešního zápasu, na Emirates Stadium může jedině překvapit.
Arsenal FC

Fotbalisté Arsenalu neprožívají vůbec špatný ročník, ve své domácí soutěži se po deseti odehraných kolech nacházejí na průběžné čtvrté pozici, přičemž na vedoucí Citizens ztrácejí pouze čtyři body. Gunners v minulém kole přišli o skvostnou sérii, v sedmi po sobě jdoucích ligových zápasech totiž neztratili ani bod. To v minulém kole přesekl Crystal Palace, který se o vyrovnávací branku postaral sedm minut před koncem. Arsenal se i v letošní sezóně prezentuje útočnou hrou, což se pochopitelně promítlo na počtu vstřelených branek. Domácí celek je společně s Chelsea druhým nejlepším mužstvem Premier League, na druhou stranu se Arsenal potýká s velkým množství inkasovaných branek.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglický Ligový pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Arsenalem FC a Blackpoolem FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Arsenal FC – Blackpool FC

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. Lichtsteiner, 50. Smith-Rowe – 66. O'Connor

Karty:   21. Guendouzi (ARS) – 45+2. Thompson (BLP)   56. Guendouzi (ARS)   85. O'Connor (BLP)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 13:10.

Arsenal FC: Čech (C) – Jenkinson, Mustafi, Pleguezuelo, Lichtsteiner – Smith-Rowe (72. Iwobi), Guendouzi – Mchitarjan, Ramsey, Maitland-Niles (60. Torreira) – Welbeck (76. Aubameyang)
Náhradníci: Nketiah, Torreira, Holding, Martínez, Aubameyang, Iwobi, Willock

Blackpool FC: Howard – Turton, Heneghan, O´Connor, Bola – Spearing (C), Guy (85. O´Sullivan), Thompson – Nottingham (65. Pritchard), Delfouneso, Feeney (79. Cullen)
Náhradníci: McLaughlin, Mafoumbi, Pritchard, O´Sullivan, Taylor, Dodoo, Cullen

Rozhodčí: Coote – Long, Massey