Menu

Florbal

Livesport Superliga

FAT PIPE Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha

7:11

konec (1:4, 3:2, 3:5)

14.10.2018, 18:30 • SH Jižní Město, Praha • 9. kolo • Libor Kokoška

Tipsport: 1.45 6.2 3.84 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z naší strany vše. My děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (20:45:40)
Dnešní veledůležitý zápas je u konce. Sparta uhájila první místo.

První třetina vyšla lépe hostujícímu celku. Trefili se Garčar, Pažák, Marvánek a Zouzal. Na druhé straně se trefil pouze Pražan. Do druhé třetiny tak Chodov vstupoval za nepříznivého výsledku 1:4 a mnoho fanoušků už svým oblíbenců velké naděje nedávali.

Pak ale přišlo neuvěřitelné srovnání. Trefil se Plíhal, Vávra a Ondrůšek z přesilovky. Avšak i chodovské oslavy měli sladkokyselou příchuť, za nedlouho po vyrovnání Sparta po gólech Křenka a Svatoše šla opět do vedení.

Třetí třetina byla ta zřejmě nejnapínavější. Sparťanský Zouzal sice navýšil náskok Sparty o tři góly, vzápětí ale Sparta obdržela dva rychlé góly, Na ty Sparta našla dobrou odpověď. Zopakovala výkon svého soupeře a přidala taktéž další dva. Gól chodovské Matějíčka a sparťanské dvojice Pažák-Ulhelyi do prázdné branky už pouze kosmeticky upravila skóre zápasu.

Hráči zápasu: Marek Matějíček (Chodov) a Michal Pažák (Sparta)

Konec zápasu.

59:55

Sparta právě vstřelila branku!
MICHAL PAŽÁK po jednoduché kličce proměňuje trestné střílení! Dnešní zápas bude pro něj patřit určitě k těm hůře zapomenutelným.

59:55

Jeden z hráčů Chodova se dopustil faulu. A jelikož se jednalo o faul při střele do prázdné branky, bude následovat nájezd.

59:47

Ani jeden ze dvou dalekých sparťanských pokusů netrefil prázdnou branku Chodova.

59:20

Pokus si myslíte, že se dnešní zápas už pouze dohrává, jste na omylu. Chodov stále hraje bez brankáře a snaží se otočit průběh zápasu ve svůj prospěch.

59:00

Právě probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:11

58:11 Lukáš UJHELYI - 7:10

58:11

Sparta právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto! Po obrovské chybě v chodovské rozehrávce se sice netrefuje kapitán hostujícího celku Milan Garčar. LUKÁŠ UJHELYI už ale nezaváhal a skóroval do odkryté branky Chodova! Asistence: Milan Garčar

57:58

Oddechový čas pro domácí.

57:58

Sparta teď tlačí na chodovské útočníky. Vše ukončuje rozhodčí zapískáním nekompromisního faulu, což znamená volný úder pro domácí celek.

57:03

Další důležitý zákrok Martina Beneše, tentokrát lehce baseballovým zákrokem ukončil rodící se šanci Chodova. Do konce zbývají poslední tři minuty hry.

56:19

Další pokus Chodova! Tentokrát Tom Ondrušek na nic nečekal a zkusil svoje štěstí. Tentokrát mu to nevyšlo a mířil dobrý půl metr vedle sparťanské branky.

Dnešní utkání sleduje 264 diváků.

55:36

Pokus Martina Pražana nepatřil k těm nejpřesnějším. Přízemní střela nakonec skončila vedle sparťanské branky.

54:54

Chodov se snažím najít skulinu ve sparťanské obraně. Teď se mu to ale příliš nedaří a tak už takřka minutu bezúčelně drží míček v obranné polovině hřiště.

54:00

Halou otřásá bouřlivá atmosférou! Ani to ale nestačilo aby Mikuláš Krbec dotlačil míček do sparťanské branky! I když po dobré přihrávce vzduchem z levé strany k tomu měl velmi blízko.

53:11

53:11 Michal KAREŠ - 7:9

53:11

Sparta právě vstřelila branku!
A Sparta opět vede o dva góly! MICHAL KAREŠ silou dotlačil míček do branky! Tady nešlo o nějaký pohledný gól. Přesto si myslím, že utkví v paměti Michala Kareše. Asistence: Dominik Bartoš

53:08

Martin Beneš teď zlikvidoval dobrým zásahem šanci Chodova! Tohle mohla být velká šance, pokud by míček prošel před branku Sparty.

52:05

52:05 Marek MATEJČÍK - 7:8

52:05

Chodov právě vstřelil branku!
Tak toto je něco neskutečného! MAREK MATĚJČÍK využil rychlý chodovský brejk a z skóroval pod víko sparťanské branky! Chodov je stále ve hře a arénou otřásá neobyčejná atmosféra! Asistence: Ondřej Vošta

51:41

51:41 Jan MARVÁNEK - 6:8

51:41

Sparta právě vstřelila branku!
Pochybuji, že jsem kdy viděl záživnější florbalový zápas. Sparta jde opět do dvoubrankového vedení! JAN MARVÁNEK totiž končí na konci povedené koncovky a naplno využívá gólovou pozici ve které obdržel přihrávku. Asistence: Marek Zouzal

50:48

Ani jeden z pokusů hostujícího kapitána Milana Garčara neskončil v chodovské brance! V prvním případě si další důležitý zákrok připisuje Jan Barák, v tom druhém nebyl schopný propálit val z lidských těl.

50:10

Velká šance na straně Sparty! Lukáš Ujhelyi už ale nebyl schopný gólově zakončit nadějně rozjetou příležitost Sparty. Jan Barák si teď připisuje pohledný a zejména důležitý zákrok.

49:49

49:49 Ondřej VOŠTA - 6:7

49:49

Chodov právě vstřelil branku!
Tak to je neskutečné! ONDŘEJ VOŠTA si skvěle povodil míček po levé straně hřiště a nechytatelnou střelou snížil na pouhý jednobrankový náskok Sparty. Asistence: Daniel Maxa

48:32

Emoce se stupňují a i přesto, že Chodov teď má problémy s přesunem do útočné poloviny hřiště chodovskou halou otřásá neuvěřitelná atmosféra.

47:48

Míček teď velmi často střídá majitele. Do první šance po takřka minutě se dostává až chodovský Krbec. Střela z těžké pozice sice trochu překvapila Martina Beneše, ten jí ale dokázal srazit vedle branky.

46:28

Pokusu Jana Marvánka následovala střela zpoza branky Milana Garčara. Jan barák si připisuje důležitý zákrok, i přesto, že míček dokázal chytit až na brankové lajně.

45:55

Ondřej Mikeš šikovně číhal před hostující brankou. Jeho nedůraznou střelu ale bez větších problémů Martin Beneš chytl do své náruče!

45:19

Odhodlaní hráči Chodova se střemhlav pouští do útoku! Emoce na hřišti by se mohly krájet!

44:56

44:56 Martin PRAŽAN - 5:7

44:56

Chodov právě vstřelil branku!
Drama opět začíná! MARTIN PRAŽAN se po chytře rozehraném volném úderu trefuje z první! Dnešní utkání patří jednoznačně k tomu nejlepšímu, co může florbalová superliga nabídnout! Asistence: Tom Ondrušek

44:45

A další šance pro Chodov! Ondřej Plíhal proběhl středem hřiště jako nůž máslem. Jeho výsledná střela ale neměla gólové parametry, netrefila totiž sparťanskou branku.

44:07

Chodov se po vyhraném buly v pravém rohu hřiště dostává k míčku. Na domácích hráčích je vidět velká touha s výsledkem ještě něco udělat.

43:35

Jeden z chodovských hráčů se dopouští držení. Nadějná šance pro domácí tak končí fiaskem. Cenný čas navíc ubíhá jako voda.

42:25

A je tu další šance pro hostující celek! Jan Krejča z levé strany ale pálil do připraveného Jana Báraka. Ten si vzápětí připisuje i zákrok po střele Milana Garčara.

41:46

41:46 Marek ZOUZAL - 4:7

41:46

Sparta právě vstřelila branku!
A je to zase o tři góly! Ondřej Svatoš povedeně přenesl míček před branku domácího celku a po zmatku v brankovišti dorazil míček do branky MAREK ZOUZAL. Asistence: Ondřej Svatoš

40:55

Tom Ondrušek si připisuje další střelu! Ale ani tentokrát se mu nepodařilo překonat Martina Beneše, strefil se totiž pouze do míst, kde už čekal připravený brankář hostujícího celku.

40:04

Milan Garčar vyhrává i třetí úvodní buly dnešního zápasu. K míčku se tak dostává vysočanský celek.

40:01

Začala třetí třetina.
Poslední dějství hry začne zhruba za 8 minut, tedy v 19:57.
I druhá třetina je za námi. Do druhé třetiny vstoupili mnohem lépe domácí, kteří po gólu Marka Vávry, Toma Ondruška a Ondřeje Plíhala vyrovnali průběh utkání.

V závěru třetiny ale přišel další zlom utkání. Sparta během jedné minuty stihla vstřelit dva rychlé góly. Ve 37. minutě se totiž trefil Křenek se Svatošem.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Během začátku poslední minuty druhé třetiny si připisuje střelecký pokus sparťanský Ondřej Svatoš. Jan Barák si ale připisuje reflexní zákrok nohou.

38:38

I na druhé straně bychom kvalitní střelu zřejmě nenašli. Pokus Ondřeje Vošty letěl vysoko nad sparťanskou brankou. Martin Beneš se jít tak nemusel vůbec obávat.

38:21

Pokus sparťanského kapitána Milana Garčara nepatřil k těm úspěšným a skončil daleko za chodovskou brankou.

37:53

Teď to jiskří před brankou Sparty! Ani jeden ze tří pokusů ale nepřekonal Martina Beneše. Sparta se teď navíc dostává k míčku.

36:57

36:57 Ondřej SVATOŠ - 4:6

36:57

Sparta právě vstřelila branku!
Tak toto je opravdu něco neskutečného! Sparta opět sráží Chodov na kolena. Z velmi těžké pozice na úrovni vysoké hole se trefuje ONDŘEJ SVATOŠ a posílá Spartu do dvoubrankového vedení. Asistence: Jan Marvánek

36:39

36:39 Radim KŘENEK - 4:5

36:39

Sparta právě vstřelila branku!
Dnešní utkání je neskutečné! Sparta si po chvilce opět přivlastňuje vedení. Perfektně se trefil RADIM KŘENEK. Tahle střela opravdu neměla chybu. Asistence: Milan Garčar

36:37

Sparta se nevzdává a s hlasitou podporou svých fanoušků se hrne do útoku!

36:00

36:00 Tom ONDRUŠEK - 4:4

36:00

Chodov právě vstřelil branku!
A je vyrovnáno! Napoprvé mu to nevyšlo. TOM ONDRUŠEK přestřelil branku. Napodruhé už se ale nemýlil a tvrdou střelou srovnává stav dnešního úžasného zápasu! V aréně panuje skvělá atmosféra. Asistence: Michal Podhráský

35:41

Tak to byla šance! Marek Vávra pálil z pozice před sparťanskou brankou. Nakonec ale přestřelil.

35:24

Martin Beneš si teď připisuje veledůležitý zákrok. Do konce přesilovky zbývá už pouze minuta.

34:25

Tak tohle může být pro Spartu velká komplikace! Ondřej Svatoš si půjde na dvě minuty sednout. Rozhodčímu totiž neuniklo jeho zjevné sekání.

34:25

A je tu další velká šance! Michal Podhránský zakončoval do odkryté branky hostujícího celku! Z těžké pozice ale bekhendem netrefil míček ideálně, ten mu sklouzl po holi a skončil mimo brankový prostor soupeře.

33:33

A další příležitost pro Chodov! Tentokrát se Ondřej Mikeš uvolnil přes Milana Garčara a přízemní střelou otestoval reflexy Martina Beneše. Jeho pokus ale nakonec nemířil do branky. Sparta navíc získává odražený míček a po minutě opět uklidňuje hru.

32:50

Marek Vávra odchází v péči doktorů. Pokulhává a už na první pohled se zřejmě nebude jednat o pouhou bolístku.

32:13

Další pokus chodovského týmu! Tentokrát zkusil svoje štěstí z takřka poloviny hřiště Daniel Maxa. Trefil ale pouze svého spoluhráče, který číhal před brankou.

31:57

Jeden z chodovských hráčů zůstal po tvrdém souboji a přepadnutí přes mantinel ležet na zemi, už je ale v péči zdravotníků. Hra bude pokračovat.

31:15

Sparta by potřebovala budíček. Její hráči se teď po hřišti totiž pohybují bez potřebného sebevědomí. Takto zdramatizované utkání zřejmě nečekalo mnoho fanoušků.

29:51

29:51 Marek VÁVRA - 3:4

29:51

Chodov právě vstřelil branku!
Druhý gól v krátkém časovém sledu pro Chodov! MAREK VÁVRA využil chyby ve sparťanské rozehrávce a po skvěle vybojovaném míčku od Martina Pražana se dostává ke střele, která končí až v síťce vysočanské branky! Asistence: Martin Pražan

29:35

29:35 Ondřej PLÍHAL - 2:4

29:35

Chodov právě vstřelil branku!
Z dnešního zápasu se pomalu stává drama! K ONDŘEJI PLÍHALOVI se míček úplnou náhodou. Ten tak měl příležitost pálit do poloprázdné sparťanské branky. Asistence: Ondřej Vošta

29:29

Chodov se nevzdává! To potvrzuje úder Ondřeje Vošty, který pálil z těžké pozice. Jeho střela nakonec skončila sražená.

28:43

Daniel Kalaš se snažil seč mu síly snažili, přesto ani jednou ze tří pokusů nedokázal posunout míček na svého spoluhráče na úrovni půlící čáry. Chodov po krátkém závaru tak získává míček.

28:04

Michal Kareš to se svojí bojovností přehnal a bolestivě postal svého chodovského soka na zem. Tohle bude míček pro Chodov.

27:22

Volný úder nakonec putoval vysoko nad sparťanskou branku. Po krátkém závaru v rohu hřiště se k míči navíc dostává hostující celek.

27:17

Další zajímavý volný úder pro domácí hráče. Tohle smrdí gólem.

26:49

Z houfu chodovských hráčů vyšla střela, jejímž strůjcem byl zřejmě Daniel Maxa. Přestože se jednalo o tvrdou střelu, Martin Beneš si s ní poradil.

26:18

Až teď se dostává chodovský celek k míčku, Dopomohl k tomu nerozvážný zákrok jednoho ze sparťanů, který úmyslně kopl do míčku.

25:45

Sparťané už takřka minutu drží míček na svých holích a diktují tempo hry.

24:53

Po špatné rozehrávce ale ztrácí míček a posílá hostující hráče do zajímavého útoku.

24:43

Chodov bude mít teď výhodu zajímavé volné střely.

24:01

Michal Kareš byl faulován. Po delší odmlce se k míčku dostane jediné pražské "S" v nejvyšší florbalové soutěži.

23:27

Ani další střela Chodova nenašla své uplatnění. Martin Beneš si připisuje povedený zákrok.

23:07

Jiří Koutný nebude na svého obránce vzpomínat v dobrém. Nejdříve byl od něho nepříjemně objímám, poté mu srazil jeho pokus z otočky.

22:23

I na druhé straně to jiskří! V podobné situaci se objevuje vysočanský kapitán Milan Garčar, který ale podobně jako jeho protihráč netrefuje branku.

21:58

Tak to byla šance! Ondřej Plíhal si naběhl do středu hřiště. Odkud i vypálil na hostující branku. Martin Beneš se ale nemusel ničeho obávat, jeho projektil totiž letěl vedle branky.

21:36

Další chyba ve sparťanské rozehrávce. Tentokrát se jí dopustil Milan Garčar.

21:09

Ondřej Mikše zkusil z otočky svoje štěstí. Míček ale proletěl vedle sparťanské branky. K míči se tak dostávají Sparťané.

21:00

Marek Veselý si zřejmě nedovoleně počínal při bránění soupeře. Tohle bude míček pro Chodov.

20:29

Sparta brzy na to ale kazí přihrávku a k míčku se dostává modro-bílý celek.

20:04

Úvodní buly druhé třetiny si na svou stranu připisuje Sparta, konkrétně její kapitán Milan Garčar.

20:01

Začala druhá třetina.
Třetina začne zhruba za pět minut. Tedy v 19:14.
První třetina je u konce. A zřejmě nedopadla podle představ chodovských hráčů. Sparta totiž už ve 3. minutě šla po trefě Garčara do vedení. Do dvojbrankového náskoku poslal Spartu dnes skvěle hrající Pažák. Za tři minuty to už bylo o tři góly, trefil se totiž Marvánek. I 14. minuta přinesla gól pro Spartu, to skóroval Zouzal po povedené bekhendové přihrávce Kareše.

Útěchou pro Chodov může být gól Pražana v 17. minutě z přesilové hry.

20:00

První třetina skončila.

19:41

Na konci si třetiny si vysočanský Jan Krejča připisuje nedovolené kopnutí do míčku.

19:00

Právě probíhá poslední minuta první třetiny. Chodov navíc po takřka dvouminutovém trápení získává míček.

18:17

Ani pohotový zákrok Marka Vávry nepřipravil Spartu o míček. Michal Zeman si teď navíc připisuje střelu vedle branky. Na jejímž konci se však opět objevují sparťanští hráči.

18:00

Sparťané už takřka minutu drží míček a vypadá to, že se nikam neženou.

17:21

Sparta se nenechala obdrženým gólem nijak rozhodit! Radim Křenek si totiž připisuje další střelecký pokus na branku! Tentokrát ale trefil pouze Jana Baráka.

16:07

16:07 Martin PRAŽAN - 1:4

16:07

Chodov právě vstřelil branku!
A je to tady! Chodov využívá své přesilové hry! Tom Ondrušek nešel MICHALA PRAŽANA, který povedenou střelou skóroval. Tento gól znamená konec vysočanského oslabení. Asistence. Tom Ondrušek

15:21

Sparťanská situace se komplikuje Michal Pažák si půjde na dvě minuty sednout. Dopustil se totiž nedovoleného držení.

14:40

Po faulu jednoho z domácích hráčů se Sparťané dostávají k míčku. Tohle může chodovské hráče mrzet zejména proto, že se ocitli v nadějné příležitosti.

13:45

13:45 Marek ZOUZAL - 0:4

13:45

Sparta právě vstřelila branku!
Z dnešního zápasu se stává debakl chodovského celku! MAREK ZOUZAL stál na konci rychlého brejku. Po povedené bekhendové přihrávce Michala Kareše už pouze dorazil míček do poloprázdné domácí branky. Asistence: Michal Kareš

13:19

Další šance pro Spartu! Dnes výborně hrající Michal Pažák našel nabíhajícího kapitána vysočanského celku Milana Garčara. Ten ale těsně přestřelil chodovskou branku.

12:43

Marek Zouzal zabojoval a Sparťané se takřka po dvouminutové odmlce podívají do útoku!

12:00

Chodov už takřka minut nepřetržitě drží míček. Sparťané vždy ale vystartují s dobrým obranným zákrokem, kterým srazí míček do zámezí.

11:16

Další střela pro Spartu! A opět z pravé strany! Tentokrát ale Jan Krejča netrefil branku, jeho nepřesný pokus skončil až v mantinelech za brankou chodovské celku.

10:50

I na druhé straně to jiskří. Michal Pažák bojovně vybojoval míček, nedokázal ale už zakončit. Pro míček si totiž povedeně vyskočil Jan Barák.

10:19

Tak to byla šance! Jeden z hráčů Chodova stál na konci obrovské šance. Z těžké pozice trefil ale pouze levou tyčku vysočanské branky. Skóre tak zůstává stále stejné.

09:26

Technická paráda sparťana Michala Kareše přišla vniveč. Dopustil se při povedené kličce totiž faulu. Míček pro Chodov.

08:40

Michal Pažák je dnes zřejmě ve formě. Naběhl si do pravé části hřiště, odkud otestoval reflexy domácího brankáře Baráka. Ten měl se střelou potíže a vyrazil ji pouze na pravou tyčku.

07:39

Sparta právě vstřelila branku!
Sparta na poslední chvíli využívá přesilovou hru! JAN MARVÁNEK stál na konci povedené kombinace. Jeho tvrdá střela skončila až v levé šibenici chodovské branky. Asistence: Marek Zouzal

07:00

Střela Jana Marvánka mířila pouze do výstroje Jana Baráka. Domácím se navíc podařilo vyhodit míček do bezpečné vzdálenosti od branky.

05:46

Marek Matějíček si půjde na dvě minuty sednout! Dopustil se totiž nedovoleného sekání. Sparta bude mít další velkou příležitost. Přesilové hry totiž patří k silné stránce hostujícího celku.

04:18

04:18 Petr PRAŽÁK - 0:2

04:18

Sparta právě vstřelila branku!
A je tu další gól! MICHAL PAŽÁK se objevil úplně osamocený před chodovskou brankou, Z tutové pozice neváhal a skóroval. Povedenou asistenci si připisuje Jan Krejča, zásluhy ale i patří Milanu Garčarovi, který bojovně míček získal. Asistence: Jan Krejča

04:11

Další velká šance pro Spartu! Milan Garčar vybojoval míček, který následně naservíroval před Jana Krejču, ten ale gólovou šanci odmítl a o kousek přestřelil chodovskou branku.

03:44

Chodov se však nevzdává a už takřka minutu tlačí na sparťanskou obranu. Teď bude rozehrávat z levého rohu hřiště.

02:25

02:25 Milan GARČAR - 0:1

02:25

Sparta právě vstřelila branku!
Tak to bylo neskutečné! MILAN GARČAR nejdříve výborným zákrokem srazil střelu před vlastní brankou. Následně rozehrál akci na jejímž konci se objevil před odkrytou chodovskou brankou. Sparta jde do jednoho brankového vedení! Asistence: Michal Pažák

02:00

Pažák teď musel řešit nepříjemnou situaci v obraně. Jako poslední hráč totiž musel zpracovávat nepříjemně skákavý balónek.

01:28

Zouzal byl faulován. Míček zůstane celku z Vysočan.

00:50

A je tu první šance zápasu! Ondřej Mišek si dobře nabíhal do volného prostoru před rudou brankou. Vysokou přihrávku ale nebyl schopen umístit do hostující branky. Míček skončil v mantinelech na levé straně hřiště, kde se ho ujali Sparťané.

00:30

Míček ale brzy na to putuje na hole chodovských hráčů. Jeden ze sparťanských hráčů se totiž dopustil příliš tvrdého zacházení se svým sokem.

00:04

Úvodní buly první třetiny vyhrává po urputném boji hostující kapitán Milan Garčar. Jeho protivník Ondřej Mikeš si při souboji o míček pomohl nedovoleným zákrokem.

00:01

Utkání právě začalo.
I hosté byli přivítáni hlasitým potleskem. Sparťanští fanoušci na chodovský svatostánek dorazili v hojném počtu. Dnešní atmosféra by tak mohla být bouřlivější než kdy jindy.
Domácí hráči za bouřlivého potlesku vstupují na hřiště. Utkání během chvíle započne.
Domácí nastoupí v ikonických bílých dresech, Sparťané si přivezli tradiční rudé dresy.
Line-up domácích FAT PIPE FLORBAL CHODOV:
Jan Barák – Martin Pražan, Daniel Maxa, Marek Vávra, Ondřej Mikeš, Tom Ondrušek

Line-up hostů ACEMA Sparta Praha:
Martin Beneš – Radim Křenek, Jan Krejča, Marek Veselý, Milan Garčar, Michal Pažák
Úvodní sestavy:

FAT PIPE Florbal Chodov: Barák (Šantora) – Pražan, Maxa, T. Vávra, Sýkora, Podhráský, Doubek, Strnad – Mikeš, Koutný, Vošta – M. Vávra, Ondrušek, Řezáč – Koutný, Vacenovský, Matejčík – Krbec, Plíhal.

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Košir – Bína, Svatoš, Burian – Pražák, Kareš, Krejča – Časar, Veselý.

Rozhodčí: Černý, Janoušek.
Dnešními arbitry budou Petr Černý a Jiří Janoušek.
VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

26.11.2017 Sparta – Chodov 2:7
09.11.2017 Chodov – Sparta 4:6
04.09.2017 Chodov – Sparta 7:6
ACEMA SPARTA PRAHA
1. místo, 22. bodů, skóre 46:27, rekord 7-0-1-0

I florbalová Sparta se postupně stává "železnou" jako její fotbalová nebo hokejová sestra. Minulý rok to stačilo na semifinále s pozdějším vítězem Mladou Boleslaví. Tenhle rok je zopakování úspěchu zřejmě minimálním požadavkem. A přestože sparťanský kádr nepatří mezi ty papírově nejsilnější. Svěřenci Ondřeje Kašpárka do nové sezóny vlétli jako neřízený hurikán.

Po všelijaké přípravě a ne zrovna vydařeném Czech Open přišla na řadu ostrá sezóna. I když v první kole přišla smolná prohra po prodloužení s dalším pražským celkem Střešovicemi, hráči s rudým "S" na hrudi nepolevili na mysli a rozjeli opravdový rudý parní válec.

Jeho nezlomnost už ve druhém kole letošní sezóny otestovaly Otrokovice, které si z Prahy vezly prohru 5:2. Cenné výhry z Vítkovic 5:4 a z České Lípy 5:3 nastínily další průběh soutěže. Pardubice ani Liberec nepředstavovali pro Spartu větší problém. Liberec doma skolila Sparta 10:5, Pardubice 7:2.

Ani Ostrava Spartě nestála v cestě a ze slezské metropole si sparťanští hrdinové odváželi cenné tři body. Derby s Bohemians přineslo další vítězství. Sparta přejela Klokany 4:3.

Sparta se může pyšnit především skálopevnou defenzívou, která je nejlepší z celé ligy. Za 8 zápasů totiž do sparťanské branky pustila pouze 27 gólů.

Ale pokud se budeme bavit o opravdové zbrani Sparty. Nemůžeme zapomenout na Achillovu patu Chodova – přesilovky a oslabení. Dvě věci, které možná rozhodnou celý zítřejší zápas. Sparta si v nich totiž vede brilantně. V úspěšných přesilovkách si drží průměr takřka 60% . Gól v oslabení obdrží pouze jednou za deset minut.

Mezi nejlepší hráče vysočanského celku patří zejména úžasně chytající brankář a miláček rudých ochozů Martin Beneš, který svými neuvěřitelnými zákroky baví oko nejednoho diváka. Ale nesmíme zapomenout ani na už uzdraveného kapitána Milana Garčara nebo produktivního Jana Marvánka.

POSLEDNÍ 5 ZÁPASŮ:

08.10.2018 Sparta – Bohemians 4:3
30.09.2018 Ostrava – Sparta 2:5
28.09.2018 Sparta- Pardubice 7:2
23.09.2018 Sparta – Liberec 10:5
17.09.2018 Česká Lípa – Sparta 3:5
FAT PIPE FLORBAL CHODOV
2. místo, 21 bodů, skóre 60:33, rekord 7-0-0-1

Celek z jižní části Prahy patří k superligovým stálicím. Jeden ze dvou nejstarších českých pražských sezón zažívá úspěšný vstup do sezóny. Když po vydařené přípravě přišla na řadu první kola nového ročníku nejvyšší české florbalové soutěže, všem soupeřům už asi došlo jakým celkem bude Chodov letos.

Svěřenci bývalého superligového hráče Davida Podhánského málem zaváhali ihned v prvním zápase a ze slezské Ostravy si odváželi cenné tři body za výhru 8:6. Bulldogs Brno a Znojmo zničili debaklem v poměru 12:2, potažmo 13:4. Ve vypjaté koncovce porazili loňského mistra z Mladé Boleslavi 6:5. Česká Lípa si o kolo později odvážela z Chodova výsledek 6:2 a další prohru do ligové tabulky.

Pak ale přišlo "Nejstarší české derby" ve kterém Chodov po nepřesvědčivém výkonu podlehl Střešovicím 3:4.

Poslední dva zápasy se ale nesly v lepším duchu. Chodov si poradil jak s Otrokovicemi, tak s další pražským rivalem Královskými Vinohrady 6:5.

Chodov si se skórem 60:33 drží shodné 2. místo jak v tabulce nejčastěji skórujících týmů, tak ale i v tabulce týmů s nejpevnější obranou. Mezi největší slabiny chodovské celku ale jednoznačně patří přesilovky a oslabení. Statistiky hovoří jasně, z 10 vytvořených přesilovek se povedlo modro-bílým vstřelit pouze 3 branky. Což je 4. nejhorší výsledek v celé lize. Ani oslabení nejsou taková sláva. Gól obdrží v každém druhém oslabení.

Mezi nejlepší hráče chodovského celku patří supergólový Tom Ondrušek, který si dokázal připsat už 17 branek, což je takřka třetina všech gólů Chodova. Celou hru Chodova ale diriguje "florbalový Mozart" Marek Vávra.

POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

11.10.2018 Královské Vinohrady – Chodov 5:6
06.10.2018 Chodov – Otrokovice 6:5
02.10.2018 Chodov – Střešovice 3:4
28.09.2018 Chodov – Česká Lípa 6:2
16.09.2018 Mladá Boleslav – Chodov 5:6
Velké pražské derby je tady! Pokud existuje něco aspoň trochu srovnatelného s "Nejstarším českým florbalovým derby" mezi Chodovem a Střešovicemi, tak je to určitě zápas Sparty a Chodova. V téhle sezóně to má navíc příchuť souboje první s druhým.

Přestože Sparta drží prim prvního místa je Chodov považován za většího favorita dnešního zápasu. Přestože jak už letošní ukázala, ve florbalové extralize se může stát cokoliv.
Krásný den! Vítáme Vás u dalšího pražského derby, tentokrát mezi Chodovem a Spartou! Dnešním zápasem Vás provede Libor Kokoška. Začátek utkání je naplánován na 18:30.

FAT PIPE Florbal Chodov – ACEMA Sparta Praha

7:11

konec (1:4, 3:2, 3:5)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Pražan (Ondrušek), 30. Plíhal (Vošta), 30. M. Vávra (Pražan), 36. Ondrušek (Podhráský), 45. Pražan (Ondrušek), 50. Vošta (Maxa), 53. Matejčík (Vošta) – 3. Garčar (Pažák), 5. Pažák (Krejča), 8. Marvánek (Zouzal), 14. Zouzal (Kareš), 37. Křenek (Garčar), 37. Svatoš (Marvánek), 42. Zouzal (Svatoš), 52. Marvánek (Zouzal), 54. Kareš (Bartoš), 59. Ujhelyi (Garčar), 60. Pažák (TS)

FAT PIPE Florbal Chodov: Barák (Šantora) – Pražan, Maxa, T. Vávra, Sýkora, Podhráský, Doubek, Strnad – Mikeš, Koutný, Vošta – M. Vávra, Ondrušek, Řezáč – Koutný, Vacenovský, Matejčík – Krbec, Plíhal.

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Košir – Bína, Svatoš, Burian – Kareš, Krejča, Časar – Veselý, Pažák.

Rozhodčí: Černý, Janoušek

Průběh zápasu
1. třetina
02:25 SPA 0:1 Garčar (Pražák)
04:18 SPA 0:2 Pražák (Krejča)
05:46 CHD 2 Matejčík, Sekání
07:39 SPA 0:3 Marvánek (Zouzal)
13:45 SPA 0:4 Zouzal (Kareš)
15:21 SPA 2 Pražák, Držení
16:07 CHD 1:4 Pražan (Ondrušek)
Po 1. třetině
2. třetina
29:35 CHD 2:4 Plíhal (Vošta)
29:51 CHD 3:4 M. Vávra (Pražan)
34:25 SPA 2 Svatoš, Sekání
36:00 CHD 4:4 Ondrušek (Podhráský)
36:39 SPA 4:5 Křenek (Garčar)
36:57 SPA 4:6 Svatoš (Marvánek)
Po 2. třetině
3. třetina
41:46 SPA 4:7 Zouzal (Svatoš)
44:56 CHD 5:7 Pražan (Ondrušek)
49:49 CHD 6:7 Vošta (Maxa)
51:41 SPA 6:8 Marvánek (Zouzal)
52:05 CHD 7:8 Matejčík (Vošta)
53:11 SPA 7:9 Kareš (Bartoš)
58:11 SPA 7:10 Ujhelyi (Garčar)
59:55 SPA 7:11 Pažák (TS)
Konec