Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Polsko – USA

3:2

konec (25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11)

29.09.2018, 21:15 • Pala Alpitour, Turín, Itálie • Semifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.96 1.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

15:11

Polsko je po čtyřech letech znovu ve finále! Kubiak dokonale přihrál Russellovo podání, poté dostal nahrávku od Drzyzgy a parádním útokem do ostré diagonály poslal Poláky do boje o zlato!

14:10

Čtyři mečboly! Anderson ještě mohl zápas zdramatizovat, ale jeho servis byl skvěle zpracován Kubiakem, který následně také vytloukl blok Christensona.

11:8

Daniel McDonnell pokračuje za koncovou lajnou. A je tady další snížení! Američané bodují po esu střídajícího blokaře! Poláci si berou oddechový čas.

8:3

A právě polský kapitán přitlačil na podání. Russell sice přihrál skvěle, poté mohl smečovat Anderson, ale narazil jen do bloku Sliwky. Je tady změna stran.

6:1

Polský nahrávač pokračuje stále za koncovou lajnou. A série Polska nekončí! Z pipu byl zablokován Russell Nowakowským. Američané si vybírají i druhý oddechový čas.

4:1

A už to je o tři body! Sander byl sestřelen jednoblokem Kurka. Američané si musí brát oddechový čas již po pěti rozehrách.

25:20

O druhém finalistovi rozhodně až pátá sada! Po servisu Davida Smithe přihrával ideálně Kubiak, poté Drzyzga našel Kurka a ten zajistil pokračování zápasu.

24:19

Po servisu Bartosze Kurka přichází na řadu pět setbolů! Kochanowski sestřelil blokem Sandera.

20:17

A právě Michal Kubiak zamířil na podání. Poláci odskakují do tříbodového vedení. Russell nedal bod z hlavního kůlu a to bleskově potrestal Kurek. Američané si berou oddechový čas.

16:14

Poláci vedou při druhém technickém oddechovém čase o dva body. Ani Smith se servisem do kurtu netrefil.

13:12

To Matthew Anderson trefil dělový servis ke Kubiakovi. Následně Kurek jen sklepával míč na stranu soupeře a Russell na druhý pokus vytloukl blok. Poláci odpovídají oddechovým časem.

10:6

Poláci odskakují na čtyři body. Sander smečoval dále od sítě a míč už nedokázal umístit do kurtu. Američané si berou oddechový čas.

8:6

Smith poslal podání jen do poloviny sítě a při prvním technickém oddechovém čase tak vedou Poláci o dva body.

23:25

Kochanowski je na podání. Poláci po parádním servisu měli k dispozici bodovku. Kurek mohl odvrátit i druhý setbol, ale smečí našel jen místo za kurtem. Vše rozluštila až challenge, která ukázala míč v autu a třetí sada tak putuje na konto Američanů!

22:24

Smith na servisu. Zatorski přihrál jen k zadní lajně, Kubiak sice mohl útočit, ale míč poslal jen do vysokého bloku Christensona se Sanderem. Dva setboly.

15:17

Kochanowski servíroval jen do těsného autu. I nyní si Poláci vyžádali challenge, která přisoudila bod servírujícímu týmu. Rázem to je jen o dva body a k oddechovému času jsou přinuceni také Američané.

11:16

Američané vedou při druhém technickém oddechovém čase o pět bodů. Russell otřel míč smečí o blok Konarského.

9:15

Anderson i nadále trápí soupeře servisem. Szalpuk byl ubráněn v poli a vše potrestal proměněnou bodovkou Sander z pipu. Ještě jeden oddechový čas pro Polsko.

9:13

Anderson přitlačil i nyní na podání. Američané díky svému univerzálovi jdou do vedení už o čtyři body. Proti Kurkovi vyšplhal na blok Russell. Poláci zastavují hru oddechovým časem.

7:8

Nakonec jdou k prvnímu technickému oddechovému času při vedení o bod Američané. Nowakowski tečoval na bloku smeč Sandera.

20:25

O bitvě o finále je srovnáno. Schulz přidal z lavičky na podání, ale proti smeči Sandera byl krátký, stejně tak i celá polská obrana na síti i v poli.

19:24

Micah Christenson zajistil servisem Američanům pět setbolů. Sander zaútočil z hlavního kůlu po parádní obraně Russella v poli.

17:19

Russellův servis zamířil na Kubiaka. Poláci znovu v útoku neuspěli a tentokrát to Christenson vymyslel při bodovce středem sítě s Holtem. Poláci využívají i druhý oddechový čas.

16:14

A už to je o dva body! Russell chyboval na přihrávce, Christenson sice ještě nahrál přesně Andersonovi, který ale smečoval proti jednobloku jen do autu. Je tady druhý technický oddechový čas.

13:13

Je srovnáno! Michal Kubiak přitlačil dalším přesným servisem a Smith byl zablokován Nowakowským. Američané si žádají oddechový čas.

9:12

Micah Christenson pokračuje na podání. Kurek je zablokován a Američané odskakují na tři body. Polská lavička si rychle bere oddechový čas.

6:8

Po servisu Bartosze Kurka odcházejí oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času. Polský univerzál poslal míč velkou rychlostí do sítě.

25:22

Smithův servis zamířil na přihrávajícího Zatorského. Nakonec smečoval Kubiak do diagonály, ale tentokrát už míč otečoval o blok Američanů.

24:20

Kubiak smečoval znovu ne zcela ideální pozice. Vše ale pro obhájce titulu vyřešil bezchybný Kurek. Čtyři setboly!

23:19

Další snížení! Sander přidává eso technickým servisem do středu kurtu. Poláci si rychle žádají oddechový čas.

16:10

A právě Kubiak je na podání. I polský kapitán si v semifinále připisuje eso! Russell přihrával pouze k divákům na tribunu. Následuje druhý technický oddechový čas.

14:10

Smithovo další podání našla chybujícího Szalpuka. Američané se pomalu dostávají do tempa. Je tady oddechový čas pro evropský celek.

12:7

Ani nyní se Američané nedostávají k bodu. Drzyzga trefuje eso mezi Sandera se Shojim! USA si vybírají druhý oddechový čas.

8:6

Po servisu Mateusze Bienieka nahrával Christenson Andersonovi, který smečoval sice po lajně, ale kurt netrefil. Je tady první technický oddechový čas.

6:5

Poláci otáčejí průběh první sady. Sander zatím není v dobrém rozpoložení, jeho útok Poláci snadno ubránili v poli a následně mohl položit bodovku na zem Kubiak. Američané si berou oddechový čas.

Polsko – USA

3:2

konec (25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11)

Zpět na online

Polsko: Drzyzga, Lomacz – Kubiak (C), Szalpuk, Sliwka, Kwolek – Nowakowski, Kochanowski, Bieniek – Konarski, Kurek, Schulz – Wojtaszek, Zatorski Trenér: Vital Heynen

USA: K. Shoji, Christenson – Sander (C), Russell, Langlois – Smith, Jendryk, McDonnell, Holt, Averill – Anderson, Patch – Watten, E. Shoji Trenér: John Speraw

Rozhodčí: Vladimir Simonović (SRB) – Andrej Zenovič (RUS)