Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Polsko – USA

3:2

konec (25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11)

29.09.2018, 21:15 • Pala Alpitour, Turín, Itálie • Semifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.96 1.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

Finálový duel mistrovství světa bude mít po čtyřech letech znovu stejné složení! V zítřejším boji o zlato vyzvou Poláci Brazílii.

Poláci dlouho v prvním setu školili své protihráče. Dostali se dokonce do vedení 19:10, ale nakonec se Američané ještě vzkřísili a zdramatizovali úvodní sadu. To druhý set byl v režii zámořského celku, který po celou dobu vedl a po zásluze srovnal stav semifinále. V nastaveném trendu se pokračovalo i ve čtvrté sadě, když Poláci jen marně dotahovali vedení týmu trenéra Johna Sperawa. Poláci hráli ve čtvrtém setu o všechno a bylo to znát. Kurek s Kubiakem podávali vynikající výkon a dotáhli Polsko do rozhodující sady. V ní rozhodl už samotný úvod. Polský národní tým odskočil na 6:1, nebo 10:4, ale při servisu Daniela McDonnella se podařilo Američanům stáhnout ztrátu, závěru si už ale polský tým nenechal ujít. (00:01:18)

15:11

Konec zápasu.

15:11

Polsko je po čtyřech letech znovu ve finále! Kubiak dokonale přihrál Russellovo podání, poté dostal nahrávku od Drzyzgy a parádním útokem do ostré diagonály poslal Poláky do boje o zlato!

14:11

První mečbol je smazán po útoku Russella do diagonály.

14:10

Čtyři mečboly! Anderson ještě mohl zápas zdramatizovat, ale jeho servis byl skvěle zpracován Kubiakem, který následně také vytloukl blok Christensona.

13:10

Aleksander Sliwka poslal své plachtící podání znovu na Sandera. Následně ale zakročil útokem z hlavního kůlu Russell.

13:9

Sliwka přidal povedené plachtící podání, Kubiak na síti poté potrestal nepřesný příjem Sandera.

12:9

McDonnell mohl být americkým hrdinou. Po jeho servisu však přišla povedené přihrávka a Kurkova bomba po lajně.

11:9

Daniel McDonnell přidal i po oddechovém čase pořádně razantní servis. Američané stahují obrovskou ztrátu jen na dva body po útoku Russella.

11:8

Daniel McDonnell pokračuje za koncovou lajnou. A je tady další snížení! Američané bodují po esu střídajícího blokaře! Poláci si berou oddechový čas.

11:7

Místo Holta přichází na servis McDonnell. Polský národní tým měl potíže s přihrávkou. Konarski smečoval hned dvakrát do bloku Andersona.

11:6

Klasické dvojstřídání na straně Polska. Lomacz přišel na servis. Russell smečoval do diagonály, ale byl bráněn, poté se však prosadil Holt.

11:5

Po servisu Taylora Sandera se nehrálo a Poláci jsou znovu o bod blíže vysněnému finále.

10:5

Američané bodují také středem sítě, míč zatloukl na polovinu soupeře Holt.

10:4

Poláci si jdou pro finále! Christenson na podání neuspěl, na druhé straně sítě se prosadil Kochanowski.

9:4

Michal Kubiak pokračuje v nastaveném trendu. I nyní zatlačil servisem, ale nabídnutou bodovku poslal jen do bloku Kurek.

9:3

Tohle budou mít Američané těžké. Kubiak trefuje po změně stran eso k zadní lajně.

8:3

A právě polský kapitán přitlačil na podání. Russell sice přihrál skvěle, poté mohl smečovat Anderson, ale narazil jen do bloku Sliwky. Je tady změna stran.

Polsko – USA

3:2

konec (25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11)

Zpět na online

Polsko: Drzyzga, Lomacz – Kubiak (C), Szalpuk, Sliwka, Kwolek – Nowakowski, Kochanowski, Bieniek – Konarski, Kurek, Schulz – Wojtaszek, Zatorski Trenér: Vital Heynen

USA: K. Shoji, Christenson – Sander (C), Russell, Langlois – Smith, Jendryk, McDonnell, Holt, Averill – Anderson, Patch – Watten, E. Shoji Trenér: John Speraw

Rozhodčí: Vladimir Simonović (SRB) – Andrej Zenovič (RUS)