Menu

Hokej

Příprava NHL

Montreal Canadiens – New Jersey Devils

3:1

konec (0:1, 0:0, 3:0)

18.09.2018, 01:30 • Bell Centre, Montreal • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Československá stopa v utkání:

Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 13:08
Pavel Zacha (NJD) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:40 (04:55:28)
Tři hvězdy utkání:

1. Victor Mete (MTL) 1+0
2. Michael Chaput (MTL) 0+1
3. Jesperi Kotkaniemi (MTL) 1+0
Hokejisté New Jersey v Bell Centre dlouho vedli, když se během první třetiny prosadil v oslabení Blake Speers, jenže Montreal si přichystal mocný závěr a ve třetí třetině vstřelil během minuty a 32 sekund tři góly, o které se v rychlém sledu postarali Victor Mete, Charles Hudon a debutující útočník Jesperi Kotkaniemi. Konečný výsledek v kanadském Bell Centre. Utkání nedohrál útočník Nicolas Deslauriers a z preventivních důvodů byl převezen do nemocnice na vyšetření. Montreal Canadiens 3 New Jersey Devils 1.

Konec zápasu.

59:39

Brett Seney mohl 21 sekund před koncem utkání vykřesat naději pro Devils, jenže z blízkosti orazítkoval pouze brankovou konstrukci! Obrovská šance hostujícího týmu!

59:00

Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.

56:39

Puk byl sražen mezi střídačky a Devils už nemají příliš času na to, aby se vrátili zpět do zápasu. Nutně potřebují vstřelit alespoň kontaktní gól.

55:54

Blake Coleman předvedl parádní hit, kterým sestřelil rozjetého Victora Meteho.

54:16

Studenic a Stafford se v rychlém sledu dostali ke střele, Lindgren ale obě dvě úspěšně vyrazil.

53:45

Shinkaruk odvedl dobrou práci, když se postavil do střely Devils a přizvedl ji do ochranné sítě.

52:40

Devils se i přes tlak skórovat nepodařilo a necelých osm minut před koncem stále přehrávají o dva góly. Vyloučený Phillip Daunalt je zpět na ledě.

52:03

Karl Alzner velice rád pálí od modré čáry, což nyní ukázal na levé straně útočného pásma, jeho pokus ovšem skončil ve výstroji připraveného MacKenzieho Blackwooda.

51:40

Vyloučený Phillip Danault je zpět na ledě a Devils začíná zápas protékat mezi prsty, respektive hokejkami.

50:42

Pavel Zacha se snad poprvé v zápase dostal ke střele, jenže jeho pokus z vrcholu levého kruhu skončil nad.

49:40

Phillip Daunalt byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Devils potřebují přesilovkou hru využít.

48:39

Brett Seney a Josh Jacobs se během pár sekund dostali ke střele, oba dva pokusy ale detekoval Charlie Lindgren.

47:20

Karl Alzner hned vzápětí vypálil od modré čáry, jeho střela z levého křídla ale skončila na Blackwoodovi.

47:18

Ben Lovejoy odvedl v obraně dobrou práci, když zablokoval střelu Artturiho Lehkonena z levého kruhu pro vhazování.

47:14

Lehkonen mohl přidat další gól, ale jeho střela z levého kruhu zamířil a nad bránu a skončila v ochranné síti.

46:20

Útočnou lavinu Canadiens tentokrát zastavilo postavení mimo hru a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.

44:40

44:40 Jesperi KOTKANIEMI - 3:1

44:40

Montreal právě vstřelil branku!
JESPERI KOTKANIEMI ustál na pravém křídle tvrdý hit, v pravém kruhu si počkal na parádní diagonální přihrávku Rinata Valijeva a bez přípravy překonal potřetí střídajícího brankáře MacKenzieho Blackwooda, který inkasoval tři góly v rozmezí 1 minuty a 32 sekund! 3:1 pro Habs. Asistence: Rinat Valijev a Simon Després.

44:11

44:11 Charles HUDON - 2:1

44:11

Montreal právě vstřelil branku!
CHARLES HUDON využil velice špatné rozehrávky brankáře MacKenzieho Blackwooda zpoza brány a na pravém křídle z ostrého úhlu od hrazení zamířil do sítě! Montreal bleskově otočil skóre!

43:08

43:08 Victor METE - 1:1

43:08

Montreal právě vstřelil branku!
Michael Chaput předvedl v levém rohu útočného pásma skvělý forčeking a před bránu poslal krásnou zpětnou přihrávku, na kterou si najel VICTOR METE a bez přípravy zamířil pod víko! Asistence: Michael Chaput a Jacob de la Rose.

42:38

Charlie Lindgren sice dokázal holí vypíchnout puk Brettovi Seneymu, který si z pravého křídla rychle jel před bránu, vzápětí se ale z dorážky prosadil Blake Coleman! Gól ovšem neplatil.

41:45

Charles Hudon se ocitl před bránou ve velké šanci, jenže MacKenzie Blackwood mu ukradl gól fantastickým akrobatickým zákrokem! Vítej v NHL!

40:15

MacKenzie Blackwood nahradil v úvodu třetí třetiny v bráně Eddieho Läcka a málem si připsal první těžký zákrok, Brendan Gallagher se ale před bránou nakonec ke střele nedostal. Devils k němu na poslední chvíli přistoupili.

40:01

Střídání v týmu New Jersey Devils: ze hřiště odchází Eddie Läck, přichází MacKenzie Blackwood.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 3:24.
V Bell Centre po dvou třetinách utkání stále udává směr jeden jediný gól, který během první třetiny vstřelil v oslabení Blake Speers. Oba týmy si během dosavadního průběhu utkání zahrály tři přesilové hry, ani jednu ovšem přetavit v gól nedokázaly. Skóre po druhé třetině. Montreal Canadiens 0 New Jersey 1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

37:58

Jesperi Kotkaniemi se vrátil zpět na led a New Jersey nevyužilo ani třetí přesilovou hru, ale vzhledem k tomu, že skórovalo v oslabení a vede těsně 1:0, ho to zase tolik mrzet nemusí.

37:21

Canadiens odvedli v obranném pásmu dobrou práci a podařilo se jim puk vyhodit do zóny New Jersey.

35:58

Debutující Jesperi Kotkaniemi fauloval u hrazení a poprvé v NHL byl vyloučený. Dvě minuty vysoká hůl.

35:46

Antti Niemi se musel přesouvat ze strany na stranu a poté přišla tvrdá střela od modré čáry, která minula přední levý horní roh brány New Jersey Devils.

35:02

Charlie Lindgren šel rychle do kolen, nakonec ale proti střele Devils z pravého křídla nemusel zasahovat, protože rána hostujícího týmu byla sražena mimo.

34:57

Hra byla přerušena a na řadu přichází reklamní přestávka. Zatím jsme byli svědky jednoho gólu, který vstřelil během oslabení v první třetině Blake Speers.

34:36

Tomáš Tatar od modré čáry napřáhl ke střele, která byla těsně před bránou Devils zablokována.

Milník se blíží! Vizitka zkušeného útočníka Tomáše Plekance

32:54

Devils se dostali na levém křídle k nahození, které bylo sraženo do ochranné sítě, a střídající Charlie Lindgren je zatím v bráně Habs bez zákroku.

31:57

Ben Lovejoy se neprosadil podél střídaček a po puku sraženém mimo ledovou plochu se pustil do jednoho z protihráčů, byla z toho ale jen strkanice.

31:46

Blake Coleman sice Canadiens do zakončení nepustil, podél hrazení ovšem zpoza brány nedokázal ideálně rozehrát. Ben Lovejoy se ocitl u hrazení pod tlakem.

30:59

Střídání v týmu Montreal Canadiens: ze hřiště odchází Antti Niemi, přichází Charlie Lindgren.

30:59

Devils vyhodili puk po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění a prostor dostává další reklamní přestávka. Devils vedou v Bell Centre 1:0.

30:50

Montreal dnes nevyužil tři přesilové hry, zatímco New Jersey o jednu méně, jenže udeřilo v oslabení.

29:37

Vyloučený Hunter Shinkaruk naskočil z trestné lavice zpět na led a hokejisté Montrealu hrají v plném počtu.

28:00

Will Butcher napřáhl na ose ledové plochy k táhlé střele od modré čáry, kterou Antti Niemi detekoval a ukryl v lapačce. Druhá přesilová hra Devils.

27:37

Hunter Shinkaruk byl vyloučen na dvě minuty poté, co fauloval na vrcholu levého kruhu obranného pásma. Marian Studenic byl podržen a vybojoval přesilovou hru.

27:10

Devils rychle otočili hru a na pravém křídle napřáhli ke střele, která z úhlu zamířila do lapačky Anttiho Niemiho. Hra byla opět přerušena.

26:52

Noah Juulsen na pravém křídle ihned po vhazování vystřelil od modré čáry, a přestože jeho pokus mířil vedle přední tyče, Eddie Läck po puku sáhl lapačkou.

26:48

Artturi Lehkonen rychle objel bránu a u pravé tyče se kotouč snažil po ledě zasunout do sítě, jenže Eddie Läck šel rychle k ledu a puk úspěšně vleže zastavil!

25:49

Další slibnou šanci měl Charles Hudon, který si najel před bránou na přihrávku od modré čáry a rychle se pokusil o zakončení, puk ovšem těsně minul bránu!

25:36

Tomáš Plekanec to nyní potvrdil, když na levém křídle vypálil z úhlu od hrazení a jeho střela skončila nad bránou Eddieho Läcka. V hledišti Bell Centre to jen zahučelo.

25:18

Ve druhé třetiny se zatím nevylučovalo a sledujeme velice plynulý hokej. Více ze hry mají hokejisté Montrealu.

24:28

Pavel Zacha po rychlém obratu hry pronikl po levé straně ledové plochy do útočného pásma a od hrazení napřáhl ke střele zápěstím, která minula přední tyč brány.

23:38

New Jersey úplně přestalo hrát a Montreal se snaží o vstřelení vyrovnávací branky, zatím ovšem marně.

23:09

Puk byl po vyhození Devils sražen mimo ledovou plochu a vhazovalo se poté ve středovém kruhu Bell Centre.

22:51

Phillip Danault nabral na levém křídle velkou rychlost a v blízkosti levé tyče se dostal ke střele končící mimo. Eddie Läck zřejmě nakonec nezasahoval.

22:10

Michael Chaput napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke střele, která skončila v náruči Eddieho Läcka.

21:39

Devils získali puk a rychle vyrazili do útoku dva na dva, jenže Drew Stafford byl na levém křídle těsně po překročení útočné modré čáry přišpendlen na hrazení.

20:16

Karl Alzner tvrdou střelou od modré čáry mířil těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Eddie Läck měl ale dobrý výhled a puk levým betonem úspěšně vyrazil.

20:13

Vyloučený Drew Stafford je zpět na ledě a oba týmy hrají opět v plném počtu. Devils vedou v Montrealu 1:0.

20:01

Phillip Danault se postavil na úvodní vhazování druhé části proti Kyleovi Palmierimu a byl úspěšnější.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 2:31.
V momentě, kdy z trestu Drewa Stafforda zbývá 13 sekund, skončila první třetina zápasu mezi Montrealem a New Jersey, po které hosté vedou 1:0. Canadiens nevyužili dvě přesilové hry, když úvodní sehráli velice dobře a Tomáš Plekanec v jejím úvodu orazítkoval krásnou střelou spojnici levé a horní tyče, druhá se jim ale vůbec nepovedla a navíc během ní inkasovali, když v oslabení unikl do samostatného úniku Blake Speers a trest domácí po špatné rozehrávce na útočné modré čáře neminul. Skóre po první třetině v Bell Centre. Montreal Canadiens 0 New Jersey Devils 1.

20:00

První třetina skončila.

19:00

Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.

18:13

Drew Stafford byl vyloučen v závěru první třetiny na dvě minuty za podržení. Třetí přesilová hra pro Montreal.

18:01

Canadiens rychle otočili hru a před bránou se dostali ke střele, která sice nebyla vůbec prudká, Eddie Läck ale musel po puku sáhnout lapačkou, aby ho vytáhl mimo!

17:22

Pavel Zacha na pravém křídle neměl potřebnou rychlost a k ničemu se nedostal. Canadiens se ubránili.

16:46

Devils se na levém křídle dostali k táhlé střele od modré čáry, která zamířila nad bránu Anttiho Niemiho.

15:43

Nicolas Deslauriers k obrovské radosti fanoušků Habs položil Brandona Baddocka na lopatky a oba borci v závěru první třetiny vyfasovali pět minut za bitku. Hra 4 na 4.

15:43

15:43 Nicolas Deslauriers a Brandon Baddock během bitky!

15:43

Nicolas Deslauriers a Brandon Baddock shodili rukavice a ve středním pásmu se pustili do sebe! Bitka!

14:48

Jednomu z hráčů Devils se nepodařilo u pravé tyče zasáhnout puk ve vzduchu a kotouč po vyhození domácího týmu skončil mezi střídačkami. Po reklamní přestávce jsme zpět. Devils stále vedou 1:0.

14:14

Tomáš Plekanec podruhé v zápase ocitl ve velké šanci, když si před bránou počkal na přihrávku svého spoluhráče z levého rohu útočného pásma, střelou bez přípravy ale orazítkoval pouze pravý beton brankáře Eddieho Läcka!

13:45

Victor Mete na levém křídle vypálil od modré čáry a jeho pokus byl těsně před bránou tečován, Eddie Läck byl ale připravený a puk úspěšně vyrazil mimo svou bránu.

13:10

Na chvíli se odmlčíme, protože v Bell Centre po postavení mimo hru domácího týmu následuje komerční přestávka.

13:10

Brendan Gallagher na pravém křídle zavážel puk do útočného pásma, jeden z jeho spoluhráčů v něm byl ale o něco rychleji, a tak se pískalo postavení mimo hru.

13:02

Antti Niemi se rychle vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Devils a podél hrazení poté úspěšně rozehrál.

11:46

Antti Niemi na přední tyči vyrazil táhlou střelu Devils, která přišla na levém křídle od modré čáry, a vyloučený Rinat Valijev se vrátil zpět na led. Oba týmy v plném počtu.

11:04

Devils se v pravém kruhu k ničemu nedostali a podél hrazení se snažili otočit hru, jenže Canadiens jejich úmysl přečetli a podél střídaček se jim podařilo úspěšně vyhodit.

09:46

Rinat Valijev sice nepustil Kylea Palmieriho v pravém kruhu ke střele z otočky, jenže ho fauloval a dostal dvě minuty za hákování. Devils si zahrají první přesilovou hru.

09:20

Marcus Johansson využil volného prostoru na levém křídle k rychlé střele zápěstím, která nad ledem minula přední tyč.

08:48

Antti Niemi podržel v náruči prudkou střelu Devils, která přišla na pravém křídle od modré čáry ihned po vhazování, a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Devils vedou 1:0.

08:43

Montrealu se nepodařilo rozehrát podél střídaček a po jeho nepřesné přihrávce se pískalo zakázané uvolnění.

07:58

Vyloučený Marcus Johansson je zpět na ledě a Montrealu se druhá přesilová hra vůbec nepovedla, když se marně snažil dostat ke střele a navíc inkasoval. Devils udeřili v oslabení.

06:42

06:42 Blake SPEERS - 0:1

06:42

Devils právě vstřelili branku!
BLAKE SPEERS na obranné modré čáře zachytil velice špatnou rozehrávku Montrealu z pravého křídla a řítil se sám na bránu, čehož dokonale využil a prudkou střelou zápěstím z vnitřního oblouku pravého kruhu pro vhazování zamířil mezi lapačkou a levým betonem Anttiho Niemiho k bližší tyči! Devils udeřili v oslabení a vedou 1:0!

05:58

Marcus Johansson byl vykázán z ledu na trestnou lavici, když vyfasoval dvě minuty za držení. Druhá přesilová hra Habs.

04:52

Devils se během pár sekund dostali ke střele na pravém a poté i levém křídle, nicméně, Antti Niemi byl v obou případech připravený, a tak puk snadno podržel v náručí.

03:51

Travis Zajac se po rychlém protiútoku a krásné diagonální přihrávce z pravého křídla ocitl v levém kruhu ve slibné šanci, bekhendem ale našel pouze hruď Anttiho Niemiho!

03:48

Vyloučený Blake Coleman je zpět na ledě, a přestože Montreal sehrál přesilovou hru dobře a hned v jejím úvodu orazítkoval tyč, vstřelit úvodní gól zápasu se mu nepodařilo.

03:40

Devils se museli otáčet z jedné strany na druhou, dvě prudké střely domácích od modré čáry ale minuly bránu.

02:10

02:10 Tomáš Plekanec krásnou střelou orazítkoval levou tyč!

02:10

Montreal má k dispozici první přesilovou hru a rychle mohl jít do vedení, střela Tomáše Plekance z vrcholu levého kruhu pro vhazování ale skončila na brankové konstrukci! Málem to bylo 1:0! Puk orazítkoval spojnici levé a horní tyče.

01:48

Blake Coleman fauloval na pravé straně obranného pásma a dostal dvě minuty za sekání. Brett Seney zamířil na ošetřovnu.

01:40

Anderson se snažil napadat rozehrávku Montrealu v pravém rohu útočného pásma a nadělal soupeři velké problémy.

00:14

Utkání začalo a Tomáš Tatar z levého kruhu pro vhazování po rychlém obratu hry napřáhl k rychlé střele, která těsně nad ledem minula vzdálenější pravou tyč brány!

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Montreal Canadiens: Niemi (Lindgren) – Alzner, Schlemko, Mete, Juulsen, Valijev, Després – Tatar, Danault, Gallagher (A) – Deslauriers, Kotkaniemi, Lehkonen (A) – Shinkaruk, Plekanec (A), Hudon – Chaput, de la Rose, Froese. Hlavní trenér: Claude Julien.

New Jersey Devils: Läck (Blackwood) – Mueller, Severson, Butcher, Lovejoy (A), Strait, Jacobs – Johansson, Zacha, Palmieri (A) – Studenic, Zajac (A), Stafford – Coleman, Seney, Anderson – Baddock, Gignac, Speers. Hlavní trenér: John Hynes.

Rozhodčí: Wes McCauley, Pierre Lambert. Čároví: Michel Cormie, Derek Nansen.
New Jersey rozdělilo svou soupisku na dva týmy a zveřejnilo, kteří hráči se představí v domácím zápase proti New Yorku Rangers a kteří v kanadském Bell Centre proti Montrealu. K naší radosti nepřijdeme o Pavla Zachu, který nebude chybět v sestavě Devils.
Hokejisté New Jersey mají před sebou náročný den, když je v úterý v noci čekají souběžně dva přípravné zápasy. Ve všech klubech probíhají tréninkové kempy, a jelikož se jich účastní velká spousta hráčů, týmy jsou rozdělovány do skupin. Devils rozdělili soupisku na tři skupiny A,B a C. Jaká skupina se však představí v Montrealu a jaká doma proti NYR zatím není známo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Montreal Canadiens – New Jersey Devils

3:1

konec (0:1, 0:0, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 44. Mete (Chaput, Rose), 45. Hudon, 45. Kotkaniemi (Valijev, Després) – 7. Speers

Montreal Canadiens: Niemi (31. Lindgren) – Alzner, Schlemko, Mete, Juulsen, Valijev, Després – Tatar, Danault, Gallagher (A) – Deslauriers, Kotkaniemi, Lehkonen (A) – Shinkaruk, Plekanec (A), Hudon – Chaput, de la Rose, Froese. Hlavní trenér: Claude Julien.

New Jersey Devils: Läck (41. Blackwood) – Mueller, Severson, Butcher, Lovejoy (A), Strait, Jacobs – Johansson, Zacha, Palmieri (A) – Studenic, Zajac (A), Stafford – Coleman, Seney, Anderson – Baddock, Gignac, Speers. Hlavní trenér: John Hynes.

Rozhodčí: Wes McCauley, Pierre Lambert. Čároví: Michel Cormie, Derek Nansen

Diváci: 19422

Průběh zápasu
1. třetina
01:48 NJD 2 Coleman, sekání
05:58 NJD 2 Johansson, držení
06:42 NJD 0:1 Speers
09:46 MTL 2 Valijev, hákování
15:43 MTL 5 Deslauriers, bitka
NJD 5 Baddock, bitka
18:13 NJD 2 Stafford, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
27:37 MTL 2 Shinkaruk, podrážení
30:59 MTL -Lindgren +Niemi (Střídání)
35:58 MTL 2 Kotkaniemi, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 NJD -Blackwood +Läck (Střídání)
43:08 MTL 1:1 Mete (Chaput, Rose)
44:11 MTL 2:1 Hudon
44:40 MTL 3:1 Kotkaniemi (Valijev, Després)
49:40 MTL 2 Danault, hákování
Konec