Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

SC Heerenveen – Heracles Almelo

3:5

konec (1:1)

16.09.2018, 14:30 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen • 5. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 1.9 3.86 3.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Fotbalisté Heraclesu v nádherném zápase bohatém na góly přestříleli Heerenveen. Hosté čtyřikrát v zápase vedli a počtvrté už vedení nepustili, když naopak přišel pojišťující gól. Fantastický zápas odehráli domácí Sam Lammers a hostující Kristoffer Peterson, kteří se na gólových hodech shodně podíleli dvěma góly, radost z vítězství má ovšem druhý jmenovaný hráč. Konečný výsledek skvělého duelu. Heerenveen 3 Heracles 5. (16:37:50)

90+6

Konec zápasu.

90+4

Utkání už se pouze dohrává a Heerenveen už nemá síly na to, aby vstřelil kontaktní gól. O vyrovnání ani nemluvě.

90+3

Zatímco fanoušci hostů oslavují, ti na straně Heerenveenu předčasně odchází domů, a nebo píšou sms, v kolik přijdou. Do konce utkání zbývají necelé čtyři minuty.

90+2

90+2. Fanoušci Heraclesu Almelo oslavují cenné vítězství

90+2

Fanoušci Heraclesu v kotli poskakují jako jeden muž a oslavují vítězství svého týmu, které je velice blízko! Hosté vedou na hřišti Heerenveenu v na góly neskutečně bohatém zápase těsně před koncem 5:3.

90+1

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Lerin Duarte, přichází Stephen Sama.

90

Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 6 minut!

89

Sherel Floranus se pokusil vykřesat naději na pravém křídle střelou z ostrého úhlu, která po zemi zamířila pouze do míst, kde byl padající brankář Janis Blaswich.

88

88. Mo OSMAN - 3:5

88

Heracles právě vstřelil branku!
MO OSMAN se postavil k rozehrání volného přímého kopu a výstavní střelou vymetl pravý horní roh brány! Warner Hahn se za míčem bezmocně ohlédl a Heerenveen je na pokraji porážky.

87

Michel Vlap fauloval v blízkosti šestnáctky a po inkasování žluté karty bude následovat nebezpečný volný přímý kop.

86

Zatím nikoliv. Centr ze standardní situace byl odvrácen a Heerenveen se pro tuto chvíli úspěšně ubránil.

85

Kristoffer Peterson dnes hraje fantastický zápas, když už vstřelil dva góly a nyní na levém křídle vybojoval standardní situaci. Podaří se Heraclesu rozhodnout?

84

Heerenveen se místo usilování o další vyrovnávací gól musí v závěru zápasu bránit a Heracles míří za výhrou.

83

Adrián Dalmau si u levé tyče nabíhal na zpětnou přihrávku svého spoluhráče z nulového úhlu a do zakončení se zásluhou jednoho z domácích obránců těsně nedostal.

81

Střelec posledního gólu Heerenveenu Morten Thorsby opustil hrací plochu a vysloužil si obrovský aplaus.

80

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Morten Thorsby, přichází Mitchell van Bergen.

79

Fotbalisté Heraclesu se na pravém křídle prosadit nedokázali a Heerenveen připravuje poslední střídání.

77

Adrián Dalmau si v blízkosti středového kruhu naskakoval na vysoký míč a během ostrého hlavičkového souboje zboural Davea Bulthuise, za což viděl žlutou kartu.

76

Fotbalisté Heerenveenu na levé straně hřiště dostali výhodu rohového kopu, jenže následný centr na přední tyč byl hosty stejně jako ten předchozí ze hry odvrácen.

75

Morten Thorsby se ocitl na pravé straně pokutového území proti několikanásobné přesile a nakonec se rozhodl z ostrého úhlu místo střely po přetažený centr na vzdálenější levou tyč, kde byl jedním z hostů odvrácen.

72

72. Kristoffer PETERSON - 3:4

72

Heracles právě vstřelil branku!
Adrián Dalmau po rychlém protiútoku Heraclesu diagonální přihrávkou z pravého křídla vysunul KRISTOFFERA PETERSONA, který se mezi dvěma protihráči jako uragán vřítil do pokutového území a poté přízemní střelou propálil vybíhajícího Warnera Hahna mezi nohama! Heracles počtvrté v zápase vede, tentokrát 4:3!

70

Heerenveen se vydal směrem kupředu po levém křídle, jenže Heracles velice dobře vyplňoval volné prostory.

67

67. Morten THORSBY - 3:3

67

Heerenveen právě vstřelil branku!
MORTEN THORSBY si naběhl v pokutovém území na parádní centr ze standardní situace a krásnou hlavičkou vymetl levý horní roh brány! Heerenveen opět bleskově odpověděl na inkasovaný gól.

66

Mo Osman se dopustil ostrého faulu a stal se prvním hráčem utkání, který byl potrestán žlutou kartou.

65

Druhý poločas je úplně odlišný od prvního a sledujeme jeden dramatický okamžik za druhým. Kromě toho ale také spoustu branek. Po necelých deseti minutách druhého poločasu padly už tři góly!

64

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Silvester van der Water, přichází Jesper Drost.

63

63. Kristoffer PETERSON - 2:3

63

Heracles právě vstřelil branku!
Bart van Hintum přeskočil míč a KRISTOFFER PETERSON z volného přímého kopu napřáhl k prudké střele, která se od jednoho z hráčů ve zdi odrazila mimo dosah brankáře Warnera Hahna, a levou rukou už na poslední chvíli v cestě míče do sítě zabránit nedokázal, přestože si na něj sáhl!

61

Zatímco předchozí rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl, tentokrát se dostal k hlavičce domácí Morten Thorsby, jehož pokus minul levý horní roh brány hostujícího Heraclesu.

60

Fotbalisté domácího celku po vyrovnávací brance hodně ožili a na pravé straně pokutového území se dostali k prudké střele z úhlu, která byla sražena na rohový kop.

58

Heerenveen měl vzápětí k dispozici rohový kop, po jeho rozehrání se ovšem do dalšího zakončení nedostal.

57

Morten Thorsby rozehrál volný přímý kop a krásnou střelou mířil do bližšího levého horního rohu brány, Janis Blaswich ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a míč vyrazil na rohový kop!

53

53. Sam LAMMERS - 2:2

53

Heerenveen právě vstřelil branku!
Janis Blaswich sice vystihl směr střely, SAM LAMMERS ale zamířil přízemní střelou přesně k tyči a z penalty rychle vyrovnal na 2:2!

52

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Robin Pröpper, přichází Dario Van den Buijs.

50

Hosté krátce po přestávce udeřili a získali zpět ztracené vedení, jenže hned vzápětí fauloval v pokutovém území Robin Pröpper a Heerenveen může vyrovnat z penalty!

48

48. Lerin DUARTE - 1:2

48

Heracles právě vstřelil branku!
Warner Hahn sice po včasném výběhu fantasticky zneškodnil přízemní střelu Silvestera van der Watera, jenže míč těsně před bránou doběhl LERIN DUARTE a poslal ho z blízkosti do prázdné sítě!

46

V Heerenveenu začal druhý poločas, do kterého oba týmy vstupují za nerozhodného stavu 1:1 a domácí se dvěma vynucenými změnami v sestavě. Již v průběhu prvního poločasu kvůli zranění odstoupili ze hry Daniel Höegh a Kik Pierie, oba dva obránci.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 15:33.
Z pohledu Heraclesu začal zápas parádně, když se po necelé čtvrthodině hry prosadil Adrián Dalmau, jenže Heerenveen byl po většinu prvního poločasu lepším týmem a těsně před přestávkou se dočkal, když v první minutě nastavení vyrovnal Sam Lammers. Nutno ale dodat, že těsně před vyrovnávacím gólem domácích předvedl parádní zákrok Warner Hahn, když zabránil vstřelit druhou branku v utkání Adriánovi Dalmauovi. Po poločase. Heerenveen 1 Heracles 1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Kristoffer Peterson se pokusil vrátit hostům vedení, jeho pokus zpoza šestnáctky ale skončil v náruči Warnera Hahna.

45+2

Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.

45+1

45+1. Sam LAMMERS - 1:1

45+1

Heerenveen právě vstřelil branku!
Arber Zeneli rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky poslal parádní centr, na který si naběhl SAM LAMMERS a placírkou ho v náběhu usměrnil ke vzdálenější levé tyči! Těsně před přestávkou je vyrovnáno!

45

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Daniel Höegh, přichází Nicolai Naess.

44

Daniel Höegh potřetí v zápase zůstal kvůli ošetření ležet na hrací ploše poté, co mu tentokrát nepříjemně přišlápl nohu v blízkosti půlící čáry hostující útočník Adrián Dalmau.

42

42. Adrián Dalmau mohl skórovat po parádním protiútoku

42

Heracles odvrátil centr z rohového kopu a po pravé straně hřiště okamžitě vyrazil do přečíslení tři na dva, které na pravé straně šestnáctky po diagonální kolmé přihrávce Kristoffera Petersona zakončil přízemní střelou bez přípravy Adrián Dalmau. Warner Hahn ale skvěle vyběhl z brány a míč vyrazil! Heracles málem vedl o dva góly.

41

41. Ben Rienstra měl na kopačce první velkou příležitost

41

Ben Rienstra rozjel krásnou kombinační akci a po přiťuknutí spoluhráče se dostal uprostřed šestnáctky k přízemní střele z otočky, která byla sražena vedle levé tyče brány na rohový kop!

40

Heerenveen fauloval na levé straně útočné poloviny a Heracles poslal do šestnáctky dlouhý kolmý pas, na který Adrián Dalmau nedosáhl, a jeden z domácích obránců ho hlavou odvrátil.

39

Dnešní utkání je přesně jedním z těch zápasů, kdy má jeden z týmů velkou územní převahu, je mu to ale k ničemu.

38

Tedy až na jeden gól, který vstřelil hostující Adrián Dalmau, jsme toho zatím příliš mnoho neviděli. Brankáři jsou bez práce.

37

Sherel Floranus se snažil probít dopředu podél pravé postranní čáry kolem dvou protihráčů, jeho snaha ovšem byla zbytečná, protože míč přebíral v zámezí. Hosté vhazovali.

36

Daniel Höegh musel být podruhé v zápase ošetřován a nad jeho pokračováním v utkání visí velký otazník.

35

Další přerušení hry kvůli fotbalistovi domácího Heerenveenu, který zůstal ležet na hrací ploše. Vypadá to na natažený sval.

34

Sherel Floranus si podél pravé lajny nabíhal na dlouhou kolmou přihrávku, těsně před ním se ale jeden z hostů vrhl na zem, aby mu míč ve skluzu dokázal vypíchnout.

33

Domácí fotbalisté neustále dominují držení míče a hra se odehrává převážně na polovině Heraclesu, jenže brankář Janis Blaswich zůstává v hostující brance stále bez práce.

31

Heerenveen během posledních okamžiků utkání dominuje držení míče, co se ale týče střel, tak ty zatím postrádají hodně přesnosti. Poslední pokus ze střední vzdálenosti zamířil vysoko nad bránu a Janis Blaswich v klidu odkopával od brány.

30

Heerenveen se marně snaží dostat do šestnáctky Heraclesu, který se ve všech hráčích rychle vrací za míč a vyplňuje pokutové území. Navíc z toho byl málem nebezpečný protiútok, domácí ho ale včas zastavili.

29

Lucas Woudenberg operoval s míčem v blízkosti levé tyče, ke zpětnému centru se ale střídající obránce Heerenveenu nedostal a hosté odkopli míč za postranní čáru.

28

Silvester van der Water se málem dostal ke střele na levé straně pokutového území, Sherel Floranus se mu ale včas ostrým skluzem vrhl pod nohy a čistě ho o míč připravil.

27

Domácí velice rychle kombinovali, ovšem až příliš. Arber Zeneli předvedl nepřesnou kolmou přihrávku, která zamířila daleko vedle vzdálenější levé tyče, a kopalo se od brány.

26

Heerenveen nevěděl kudy kam a tak do šestnáctky poslal dlouhý kolmý pas, který odvrátil hlavou Bart van Hintum.

25

Heerenveen vyrazil směrem vpřed podél pravé postranní čáry, Sherel Floranus se ale ani tentokrát k centru do šestnáctky nedostal. Heracles se sice ubránil, zůstává ovšem bez míče.

24

Daniel Höegh zřejmě nepříjemně dopadl po hlavičkovém souboji na záda, které si protáhl zdvižením paží nad hlavu, a nakonec odešel za postranní čáru po svých.

24

Domácí před pár okamžiky sáhli k vynucenému střídání kvůli zranění Kika Pierieho a nyní zůstává na hrací ploše ležet po ostrém střetu Daniel Höegh. Lékař rychle vyběhl za ním.

23

Warner Hahn se vydal proti centru z rohového kopu a pravou pěstí ho vyboxoval na další roh. A opět byly ve hře pěsti domácího brankáře, který tentokrát vyrazil míč do hry.

22

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Kik Pierie, přichází Lucas Woudenberg.

21

Heracles na pravém křídle vybojoval po sraženém přízemním centru rohový kop a na domácí straně už se připravuje vynucené střídání. U postranní čáry je připravený Lucas Woudenberg.

19

Heracles je po vstřelení úvodní branky utkání na koni a nyní vládne na hřišti. Heerenveen se velice těžko dostává k míči.

18

Tim Breukers na levém křídle v souboji dvou hráčů s číslem 2 na zádech obešel Sherela Floranuse a hodil si míč na pravačku, jeho následná přízemní střela ale byla zablokována.

15

Kik Pierie se těsně před střelou svého spoluhráče poranil a kvůli ošetření musel odejít za postranní čáru.

14

Juki Kobajaši se pokusil rychle odpovědět, jenže jeho rána ze střední vzdálenosti zamířila vysoko nad bránu Heraclesu. Div, že nepřeletěla tribunu za brankářem Janisem Blaswichem.

12

12. Adrián DALMAU - 0:1

12

Heracles právě vstřelil branku!
Heracles se snažil o trpělivou rozehrávku a po zpětné přihrávce podél pravé postranní čáry zpět na vlastní polovinu to vypadalo, že z nadějného útoku nic nebude. Hosté ale krásně přenesli hru dlouhým pasem z pravé strany doleva, kde si Bart van Hintum hodil míč do pohybu a parádním centrem našel na vzdálenější pravé tyči ADRIÁNA DALMAUA, který jemným dotykem poslal míč z blízkosti pravačkou v náběhu do sítě! Heracles vede venku 1:0.

11

Ze zápasu uběhlo úvodních deset minut a na konci jedenácté minuty si uvnitř pokutového území naskakoval na jemný centr Sam Lammers, v obležení dvou protihráčů se ale do zakončení nedostal.

10

Heerenveen na levém křídle vyrazil do nadějného útoku pět na pět, nakonec z toho byl ale pouze přízemní centr z ostrého úhlu, který Michel Vlap poslal do boční sítě.

9

Hra se odehrává mezi oběma šestnáctkami a ani jeden z týmů se zatím nedostal ke střele, která by mířila mezi tři tyče.

8

Kristoffer Peterson vyvážel míč podél levé postranní čáry a ještě před půlící čárou ho zastavil za cenu faulu Morten Thorsby.

7

Hosté se postarali o první střelecký pokus zápasu, který nebyl zablokován. Míč ovšem zamířil vysoko nad bránu Heerenveenu, který dostal hned z kraje varování.

6

Heracles dostal výhodu a na pravé straně šestnáctky pálil po kolmé přihrávce Adriána Dalmaua vysoko nad bránu Silvester van der Water. Míč nakonec tečován nebyl. Odkop od brány.

5

Fotbalisté Heerenveenu jsou v úvodu zápasu aktivnějším týmem, jenže zatím se snaží dostat k ohrožení brány soupeře marně. Heracles se navíc nyní ubránil a do hry se zapojil i domácí brankář Warner Hahn.

4

Sherel Floranus se na pravém křídle dostal v rychlém sledu ke dvěma přízemním centrům, přičemž první byl zablokován a druhý odvrácen za postranní čáru. Domácí mohli vhazovat.

3

Morten Thorsby se snažil z pravého křídla poslat dlouhý pas na vzdálenější levou tyč, žádného ze svých spoluhráčů ovšem nenašel a míč skončil v zámezí. Kopalo se od brány.

2

Hosté navíc po ose hřiště vyrazili do rychlého protiútoku, po kterém se dopustil faulu Juki Kobajaši, přestože rukama jasně signalizoval, že hrál jako první ve skluzu míč.

1

Utkání začalo a Heerenveen se dostal na konci první minuty ve středu hřiště ke střele zpoza šestnáctky, která byla zablokována. Heracles přečkal úvodní snahu domácích.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Brankáři hostujícího Heraclesu Janis Blaswich a Michael Brouwer jako první vyrazili na rozcvičení z obou týmů. Rozcvičení obou týmů bude trvat přibližně 20 minut a poté už bude následovat nástup obou jedenáctek.
Úvodní sestavy:

SC Heerenveen: Hahn – Floranus, Höegh, Bulthuis, Pierie – B. Rienstra, Kobajaši, Thorsby – Vlap, S. Lammers, Zeneli.
Náhradníci: Bednarek, Doornbusch – Naess, Rojas, van Bergen, R. Kongolo, Woudenberg, Mihajlović, van Amersfoort, Bruijn.

Heracles Almelo: Blaswich – Breukers, Rossmann, R. Pröpper, van Hintum – L. Duarte, M. Osman, Merkel – van der Water, Dalmau, Peterson.
Náhradníci: Brouwer – Czyborra, Van den Buijs, van Nieff, Droste, Kuwas, Vermeij, Sama, J. Drost.

Rozhodčí: Pol van Boekel. Asistenti: J. de Vries, J. Balder. Čtvrtý rozhodčí: C. Ruperti.
Heerenveen ztrácí v tabulce na svého nejbližšího soupeře dva body a v případě vítězství může Heracles přeskočit. Dokáží jeho fotbalisté v neděli využít podpory svých fanoušků a získat podruhé tři body?
Heracles v posledním ligovém kole zvítězil nad AZ Alkmaar a po domácí výhře 3:2 se v neděli odpoledne představí na stadionu Heerenveenu, který čeká pět kol na vítězství. Fotbalisté domácího celku vyhráli naposledy 10. srpna, když ve Zwolle vyhráli těsně 3:2.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

SC Heerenveen – Heracles Almelo

3:5

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 45+1. S. Lammers, 53. S. Lammers (pen.), 67. Thorsby – 12. Dalmau, 48. L. Duarte, 63. Peterson, 72. Peterson, 88. M. Osman

Karty:   87. Vlap (HEE) – 66. M. Osman (HRC), 77. Dalmau (HRC)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:0. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:14.

SC Heerenveen: Hahn – Floranus, Höegh (45. Naess), Bulthuis, Pierie (22. Woudenberg) – B. Rienstra, Kobajaši, Thorsby (80. van Bergen) – Vlap, S. Lammers, Zeneli.
Náhradníci: Bednarek, Doornbusch – Naess, Rojas, van Bergen, R. Kongolo, Woudenberg, Mihajlović, van Amersfoort, Bruijn.

Heracles Almelo: Blaswich – Breukers, Rossmann, R. Pröpper (52. Van den Buijs), van Hintum – L. Duarte (90+1. Sama), M. Osman, Merkel – van der Water (64. J. Drost), Dalmau, Peterson.
Náhradníci: Brouwer – Czyborra, Van den Buijs, van Nieff, Droste, Kuwas, Vermeij, Sama, J. Drost.

Rozhodčí: Pol van Boekel. Asistenti: J. de Vries, J. Balder. Čtvrtý rozhodčí: C. Ruperti