Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga B

Švédsko – Turecko

2:3

konec (1:0)

10.09.2018, 20:45 • Friends Arena (Solna) • Skupina 2 • David Suchý

Tipsport: 1.93 3.4 4.41 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:43:01)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 13:3.
Je konec! Dnešní utkání nabídlo opravdu zajímavou podívanou, která končí vítězstvím Turecka 3:2. Švédové se krátce po startu druhého poločasu dostali do vedení, avšak následné zahazování šancí mělo fatální následky. Koncovku utkání totiž ovládl soupeř, který v rozmezí pěti minut otočil stav ve svůj vlastní prospěch. Hrdinou tohoto zápasu je střídající Akbaba, který nejprve dvě minuty před koncem vyrovnal, v nastaveném čase pak završil překvapivý obrat.

90+4

Konec zápasu.

90+2

90+2. Emre AKBABA - 2:3

90+2

Turecko právě vstřelilo branku!
To je neuvěřitelné, hosté totiž otáčejí stav zápasu! Zdánlivě nenápadná akce se konala na levé straně, kde se k centru dostal Gürler. Jeho nabídka našla hlavu EMREHO AKBABY, jehož prodloužení míče překvapivě skončilo až za Olsenem. Dílo je dokonáno!

90+1

Do obrany zavítal také domácí záložník Larsson, jenž u vlastní šestnáctky zastavil průnik v podání Malliho. Švédové si opět zahrávají.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Hosté jsou najednou na koni, Švédové se ještě zřejmě budou strachovat o remízový výsledek. K rozehrávce od své svatyně se staví brankář Bolat.

88

88. Emre AKBABA - 2:2

88

Turecko právě vstřelilo branku!
Hosté to přeci jenom dokázali, naopak soupeř nezvládá koncovku tohoto zápasu! Vše začalo zbytečnou ztrátou míče v podání Thelina, po které se Turecko dostalo k ukázkové kombinaci, která putovala na kopačku EMREHO AKBABY. Tento střídající hráč bezpečně propálil Olsena.

88

Turci to opět zkoušeli přenesením hry, tentokráte se v roli adresáta zjevil Celik, jehož centr z první skončil až za domácí svatyní.

87

Jenomže opět ten stejný výsledek. Bayram to opět zkoušel prostřednictvím centrovaného balónu, ten ale skončil u pozorného brankáře Olsena.

86

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Yunus Malli.

85

Akbaba se pokoušel uvolnit Tosuna, který s tímto záměr příliš nepočítal. Domácí se ale zbytečně zbavili míče, Turecko začíná dominovat.

84

Do konce zápasu nezbývá už moc času. Turecko se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, domácí ale nepřipouštějí výraznější nebezpečí.

79

Jenomže opakovaný záběr nám potvrdil, že se jednal o opravdu těsnou záležitost. Tosun se po právu zlobil, ofsajd to zřejmě nebyl.

78

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Mikael Lustig, přichází Emil Krafth.

77

Gürler okamžitě přenášel hru do volného prostoru, tam jsme se opět dočkali ofsajdového postavení, ve kterém se opět nacházel Tosun.

Švédsko – Turecko

2:3

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 34. Kiese Thelin (Augustinsson), 49. Claesson (Kiese Thelin) – 51. Çalhanoğlu (Topal), 88. Akbaba (Tosun), 90+2. Akbaba (Gürler)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 13:3.

Švédsko: Olsen – Lustig (78. Krafth), P. Jansson, Lindelöf, Augustinsson – Durmaz (71. Rohdén), Seb. Larsson (C), Ekdal (56. Hiljemark), Claesson – Kiese Thelin, Berg.
Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Guidetti, Helander, Hiljemark, Hult, Krafth, Sam Larsson, Quaison, Rohdén, Sema, Svensson.

Turecko: Bolat – Celik, K. Ayhan, Söyüncü, Bayram – Topal (C) (62. Akbaba), Yokuşlu – Ünder (76. Gürler), Özyakup, Çalhanoğlu (86. Malli) – Tosun.
Náhradníci: Akkan, Kirintili – Akbaba, Gürler, Kaldırım, Özbayraklı, Malli, Serbest, Tekdemir, Yazıcı, Ünal, Ersoy.