Menu

Florbal

ČEZ Extraliga žen

FBS Olomouc – FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň

9:4

konec (5:1, 3:2, 1:1)

08.09.2018, 20:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • 1. kolo • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Olomoucký tým nakonec i ve třetí třetině potvrdil svou výhodu nabytou už na startu utkání a dokázal vybojovat v prvním kole letošní sezóny první tři body. Plzeň sice ukázala nemalý potenciál, ale na zkušeného soupeře přeci jen nestačila, když prohrála s Olomoucí o pět branek. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (21:50:49)
Nejlepší hráčky utkání: Michaela Žáková (Olomouc) – Nikola Staňková (Plzeň)
Střely na branku celkem: Olomouc – 35, Plzeň – 34
Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 11, Plzeň – 10

Konec zápasu.

59:24

Olomouc už viditelně nechce nic uspěchat, neboť se příliš netlačí do ofenzívy. Slavia se ale i tak nedokáže dostat k míčku, Hanačky jsou velmi dominantní.

58:41

Oháňková vypálila velmi rychle tahem, střela ale letěla těsně vedle pravé tyče.

57:42

Krňoulová se v této chvíli musí vracet ze hry zpět na lavičku, neboť si zřejmě poranila kotník. Okamžitě tak za ní vyráží zdravotníci, její pokračování v tomto duelu je nejisté.

56:26

Žáková spolu s Tomanovou se pokoušely natlačit do těžiště plzeňské obrany, což se podařilo po průniku Mošťkové. Fialová ale byla při ráně ze střední vzdálenosti připravena a bez potíží zasahuje.

55:09

Olomouc si vybírá po posledních okamžicích nesouladu v rozehrávce timeout!

53:29

Plzeň zklidnila svou ofenzivní hru, ale Hanačky se prozatím dokážou vyhnout dalšímu inkasování. Slavia ale působí prozatím stále sympatickým dojme i přes aktuální stav.

52:41

Slezáková se dostala k teči rány Pejzlové, jenže po snaze o trefení míčku se zřejmě zranila. Na střídačku tak musí během hry velmi ztěžka odkulhat.

51:41

Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
Plzeň se dostává znovu do pětibrankového odskoku! Po rychlé souhře na malém prostoru se NIKOLA STAŇKOVÁ nijak nerozpakovala a okamžitě pálila na přední tyč. Franková byla bezradná. Asistence: Lenka Přerostová.

50:24

Manová se pomaličku dostávala k zakončení a blafáku, jenže Fialová dokázala olomoucké letní posily dokonale snížit střelecký úhel. Olomouc tak musí pokračovat v tlaku bez střeleckého pokusu.

49:33

Přerostová velmi usilovně presovala, ale Hanačky její tlak dokázaly zneutralizovat. Po rychlé rozehrávce po mantinelu se FBS dostává do ofenzivní fáze.

48:34

Mašková se dostala po levém křídle k palbě, avšak i tentokrát byla Franková díky pohotovému zákroku ramenem jistá. Plzeň se ale opravdu postupnými krůčky zlepšuje.

47:48

Cholinská s Žákovou se pokoušely protlačit míček na Oháňkovou, jenomže Slavia zvládla tomuto aktu čelit. Domácí mančaft se tak musí snažit dostat balónek znovu do těžiště hry.

46:18

Přerostová otestovala pozornost Frankové ranou z rohu, jenomže olomoucká brankařka byla ready. Míček tak končí po jejím dalším zákroku v rohu hřiště.

45:48

Plzeň sice enormně oproti začátku dokázala zlepšit rozehrávku, ale moc užitku nyní z tohoto faktu nemá. Hanačky jsou i nadále relativně sebevědomé.

44:59

Oháňková se málem radovala z desáté olomoucké branky! Po rychlém přesunutí na levou stranu se dostala k palbě k tyči, avšak Fialová byla rychlejší. Olomoucký pres i nadále pokračuje.

43:34

Olomouc je i nadále ve velkém tlaku, avšak Plzeň je prozatím v defenzívě relativně zformovaná. I přes devět inkasovaných branek nicméně celkem zvládají soupeře neutralizovat.

42:25

Olomouc právě vstřelila branku!
Domácí pokračují v gólostroji! Po rychlé orientaci na velkém brankovišti se stačila dostatečně rychle ujmout míčku TEREZA TOMANOVÁ, která napálila svůj projektil přesně do levé šibenice. Fialová nestačila reagovat. Asistence: Tereza Bořutová.

41:09

Vaníčková po rychlém brejku zkoušela pálit hned po převzetí míčku, jenže Franková stačila vytáhnout svou rukou balónek nad branku. Hanačky se budou bránit volnému úderu hostí.

40:24

Pejzlová vyslala velmi nebezpečnou ránu po střele tahem, avšak olomoucká obránkyně nakonec nedokázala přidat devátou branku domácích. Fialová dokázala účelně zasáhnout.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 13, Plzeň – 12
Druhá třetina sice nabídla zápletku v podobě dvojnásobného plzeňského snížení náskoku Olomouce, následně se ale Hanačky dostaly k většímu množství šancí, které dokázaly využít. Slavia už tak prohrává po čtyřiceti minutách o pět branek, třetí třetina třetina startuje v cca 21:16.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:22

Pejzlová byla pod velkým tlakem, což pro ni málem skončilo nechtěnou vlastní brankou. Leč míček skončil o kousek přeci vedle tyčky, Franková nemusela ani nakonec zasahovat.

38:41

Manová se po krosu na levé straně ukázala ve velice dobré pozici, jenže nakonec nebyla přesná. Míček mířil o několik metrů vedle tyče.

37:42

Žáková se tlačila k palbě, avšak domácí nestačili její nápad podpořit. Po ztrátě míčku v početní nevýhodě se tak musí zmíněná letní posila velmi rychle vracet do defenzívy.

36:22

Olomoucká defenzíva momentálně musí velmi pečlivě bránit předbrankový prostor, Plzeň se totiž velmi momentálně zlepšuje. FBS už tak nemá moc usnadněnou cestu k lehkému vítězství.

Dnešní utkání sleduje 85 diváků.

35:45

Cholinská byla sice Oháňkovou nalezena přesně před plzeňskou obranou, minimum času jí už ale nedovolilo pálit. Slavia se pro tentokrát stačila ubránit.

34:41

Staňková se nenadála ukázala na ose hřiště ve střelecké pozici, jenomže palbě z první tentokrát této zkušené plzeňské hráčce nevyšla. Balónek se po nekorektním trefení stočil mimo tři tyče.

33:32

Žáková se dostala do další stoprocentní tutovky, Fialová nicméně tentokrát dokázala dostatečně rychle vyjet z malého brankoviště. Rána jí tak přistála přesně na prsou.

32:02

Olomouc právě vstřelila branku!
Olomoucká dominance! Po rychlém brejku po levém křídle se zjevila s míčkem u mantinelu MICHAELA ŽÁKOVÁ a velmi chytře poslala svou bombu přesně k bližší tyči. Fialová byla bez větší šance na úspěšný zákrok. Asistence: Martina Pejzlová.

30:41

Šnebergová se protlačila před braku, čímž se znovu zrodila další plzeňská tutovka. Franková měla tentokrát velkou dávku štěstí, míček se jí dostal do rukou velmi nečekaně.

29:40

Olomouc právě vstřelila branku!
Hattrick je na světě! Loňská neužitečnější hráčka Olomouce a stříbrná medailistka z MS juniorek LUCIE CHOLINSKÁ se dostala k teči dalekonosné rány Jakubkovičové, když si hokejku nastavila přesně na letící míček. Asistence: Sára Jakubkovičová.

28:25

Křemenáková se zjevila po rychlém kontru na soupeřově polovině hřiště, Franková ale zasahuje. Míček zůstává v její rukavici, domácí se mohou zkonsolidovat.

27:37

Olomouc právě vstřelila branku!
Domácí tým velmi brzy odpovídá! Souhra mladé krve a velkých kamarádek při standardní situaci nakonec totiž Olomouci přinesla šestou branku, když po ráně od mantinelu mohla slavit LUCIE CHOLINSKÁ. Asistence: Martina Pejzlová.

26:49

Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
Zápletka je na světě! Plzeň se dostává po delším období tlaku přeci jen k vytoužené brance. Znovu už je na světe jen dvoubrankový náskok Olomouce, po pumelici KATEŘINY ŠNEBERGOVÉ k vzdálenější tyči ale Franková natahovala ruce marně. Bez asistence.

25:36

Suková ukázala výborný návrat do obrany, čímž se dokázala dostat před hanácké útočnice. Ofenzivní snažení Olomouce tak musí po ztrátě na chvíli utichnout.

24:47

Mašková se sice protlačila na velkém brankovišti k míčku, jenomže samotný finální moment své akce nedotáhla k dokonalosti. Rána tahem se jí nevydařila.

23:45

Vaníčková se dostala k palbě z pravé strany po rychlé kličce, Hanačky ale stačili zasáhnout. Míček končí v zámezí po teči bránících hráček-

22:17

Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
A je tu historicky druhá branka Slavie v extralize! Na ránu Sukové ještě sice Franková zareagovala levou nohou, k dorážce se pak ale dostala BARBORA KRŇOULOVÁ, která olomouckou brankářku dokázala překonat. Asistence: Anna Alexandra Suková.

21:56

Manová se dostala zpět na hrací plochu, Olomouc tudíž první přesilovku v sezóně dokázala ubránit.

20:22

Oháňková se dostala po rychlém úniku v oslabení ke střelbě z levé strany, avšak Fialová vytáhla vynikající zákrok. Hanačky se musí honem rychle vracet.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina se hned na startu stala nečekaně velkou přestřelkou. Čtyři branky během necelých pětatřiceti sekund určili další ráz celé periody. Olomouc totiž brzy získala čtyřbranková nápor, kterým se tak stává do zbytku duelu výraznějším favoritem na zisk tří bodů Ještě ale nepředbíhejme, druhá perioda startuje v cca 20:38.
Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 11, Plzeň – 12

20:00

První třetina skončila.

19:56

Hanačky budou startovat druhou třetinu v oslabení, za sekání na polovině hřiště je trestána Pavla Manová (OLO).

19:44

Přerostová se dostala do neskutečné možnosti! Před Frankovou stála úplně osamoceně, olomoucká brankařka ale předvedla neskutečný zákrok ramenem. Míček končí mimo bránu.

18:34

Olomouc právě vstřelila branku!
Hanačky přidávají pátou branku! PAVLA MANOVÁ si první kariérní trefou v extralize připsala po hezkém výběhu a ránou přesně do šibenice PAVLA MANOVÁ. Fialová nestačila na ránu reagovat. Bez asistence.

17:55

Olomouc právě vstřelila branku!
Tak to byla florbalová paráda! Cholinská odstartovala esteticky překrásnou kombinaci lahodící i oku nestranného diváka, kterou nakonec ránou do odkryté branky zakončila TEREZA MOŠŤKOVÁ. Asistence: Jitka Oháňková.

16:28

Mošťková se dostala po nepovedené střele Cholinské do tutové situace, avšak ani jí rána tahem nevyšla. Míček padá za mantinel, Slavia se dostane k volnému úderu.

15:39

Šnebergová se po standardce zjevila na pravé straně a příklepem protáhla Frankovou, o stejnou práci se pak postarala i Volkmannová, nicméně při obou případech si připsala zákrok domácí fantomka.

14:22

Volkamnnová napálila míče dostatečně rychle směrem do domácího brankoviště, jenomže Franková si ve spolupráci s Pejzlovou dokázala poradit. Hanačky tak mohou rozehrávat od zadních řad.

13:47

Křemenáková vyrazila na ofenzivní výlet, avšak palba ze střední vzdálenosti jí úplně moc nevyšla. Přízemní pokud totiž Franková totiž na míček dobře viděla, zákrok pravačkou tak byla je formalita.

12:37

Pejzlová se pokoušela s Bořutovou přetlačit plzeňský blok, nicméně rozehrávka zatím domácím moc nevychází. Slavia je v obraně relativně pevná.

11:21

Suková i Přerostová se snažili presovat, avšak zkušená domácí obrana tomuto tlaku dokázala účelně čelit. Po vyvezení Cholinské se FBS dostává do delšího tlaku.

10:36

Volkmannová se zjevila na půlící čáře a už už se dostávala k nenápadné střelbě, Mošťková nicméně díky svému důrazu dostává míček pod kontrolu a posílá Hanačky do brejku.

09:41

Cholinská se dostala k palbě z pravé strany, Fialová ale byla připravena. Plzeň dostává možnost ke konsolidaci a srovnání vlastních řad.

08:19

Hanačka se snaží dostat do rychlého brejku, avšak Slavia se stačila dostatečně rychle stáhnout. Olomouc nicméně stále kombinuje.

07:34

Olomouc právě vstřelila branku!
A čtvrtá branka během něco málo přes půlminuty! Fialová sice dokázala reagovat na ránu Oháňkové, následné přehrání odraženého míčku na LUCII CHOLINSKOU už ovšem bylo pro hosty smrtelné. Plzeňská brankařka se nestačila přesunout. Asistence: Jitka Oháňková.

07:20

Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
A další brejk a další branka! Plzeňský ofenzivní šik se dokázal dostat po levém křídle ke střelbě a Franková i vinou špatného výhledu nedokázala reagovat. Autorkou rychlého snížení je MICHAELA MAŠKOVÁ. Asistence: Markéta Ježková.

07:10

Olomouc právě vstřelila branku!
Bleskostroj! Po rychlém vyjetí po vhazování se dostala ke střelbě tahem MICHAELA ŽÁKOVÁ, jejíž projektil proletěl přesně k pravé tyčce. Fialová byla bez šance, bývalá hráčka Bullldogs tak slaví první extraligovou branku v kariéře. Asistence: Pavla Manová.

07:02

Olomouc právě vstřelila branku!
Tak to je velké překvapení! Po rychlém úniku po pravém křídle se dostala ke střelbě TEREZA MOŠŤOVÁ, jejíž rána nečekaně skončila nad ramenem Frankové. Plzeň tak nečekaně inkasuje po dlouhém období, kdy byla jasně lepší. Asistence: Lucie Cholinská.

06:24

Vostracká byla další plzeňskou střelkyní, která byla milimetry od skórování. Míček nicméně letěl těsně nad, posléze se dostala k další šanci Krňoulová, Franková ale vytáhla exkluzivní zákrok nohou.

05:19

Krňoulová se zjevila u obrovské tutovky! Její únik po pravém křídle málem zakončila historicky první brankou svého týmu v Extralize žen, míček ale letěl těsně nad břevno!

04:41

Václavková se dostala ke střelbě od půlky, jenomže míček letěl příliš vysoko. Hanačky nicméně pokračují v tlaku, Slavia se musí stáhnout až na vlastní velké brankoviště.

03:34

Žáková se dostala hned v prvním zápase za Olomouc v kariéře do obrovitánské šance, vyjetá Fialová jí však ukradla branku z hole. Fantastický zákrok plzeňské brankařky zachránil Slavii od inkasování.

02:29

Cholinská se dostala k velké tutovce! Fialová ale stačila míček dostatečně rychle přikrýt pod výstrojí.

01:24

Franková si musela připsat další velmi těžký zákrok, když se Plzeň dostala už potřetí k zajímavé střelecké pozici. Böhmová nicméně napálila pouze střed branky, domácí golmanka tak byla úspěšná.

00:23

Hanačky se hned od startu snaží o obrovský pres na plzeňskou obranu, která je viditelně lehce napnutá při extralgové premiéře. Staňková s Krňoulovou ovšem svou první zkoušku zvládli, Slavia jde do brejku a dostává se i k první nepřesné střele.

00:01

Utkání právě začalo.
Mančafty jsou už na hrací ploše, startujeme za malinký okamžik.
Úvodní sestavy:

FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – M. Grufíková, Pejzlová, Rozenbergová, Václavíková, Sedláková, Jakubkovičová – Bořutová, Cholinská, Kylarová – Manová, Oháňková (C), Mošťková – Slezáková, Žáková, Tomanová.

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň: Fialová (Fišerová) – Denková, Krňoulová, Nachtmanová, Volkmannová, Vostracká, Koulová – Böhmová, Chalušová, Ježková – Křemenáková, Mašková, Přerostová – Staňková (C), Suková, Šnebergrová – Vaníčková.

Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski.
Oba týmy již podstupují předzápasovou rozcvičku, startujeme za necelých dvacet minut.
Rozhodčími tohoto utkání jsou Michal Prouza a Petr Rogowski, kteří jsou již etablovanou dvojicí. Z loňska už mají velké zkušenosti z Extraligy žen i dalších celostátních soutěží.
FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Pro plzeňský florbal bude duel v Olomouci velkým milníkem. Slavia, která má mužský celek až v Divizi a v nejvyšší soutěžích působí jen jejich junioři a dorostenci, se sice dlouhá léta pohybovala v ženské první lize, zásadní úlohu v ní hrála až loni. V roce 2016 k postupu do nejvyšší soutěže sice byly Západočešky velmi blízko, sítem přetěžké kvalifikace nicméně prošly až letos. Po základní části první tým skupiny Západ nejprve vyřadil Tábor a následně i Hradec Králové se Vsetínem. Rozhodující pro přímý postup do Extraligy žen pak byla výhra nad Bulldogs Brno ve třetím zápase po prodloužení.

Pokud se podíváme na složení týmu, hlavní klíč k možnému udržení v nejvyšší soutěži je nutno hledat v sehranosti a týmovosti. Trenér Vít Procházka navíc u ženského áčka trénuje už pravidelně po čtyři sezóny. Rokycanská odchovankyně Nikola Staňková pak posbírala během základní části dokonce přes padesát bodů, spolu s Kateřinou Šnebergovou a Julií Volkmannovou by měly patřit mezi největší opory a tváře týmu. Tipovat umístění nováčka soutěže je však prozatím velmi ošidné,
FBS Olomouc
Olomoucké florbalistky čeká další nesmírně náročná sezóna. Hanačky, které se loni zachránili už po prvním kole play-down díky výhře nad Královskými Vinohrady, se musely v květnu popasovat s koncem trenéra Petra Dadeje. Muž, který velel lavičce FBS po dvě sezóny a přivedl velkou část dnešního kádru, stabilizoval sestavu a nastavil novou filozofii celkem nečekaně skončil na vlastní žádost. Jeho místo zaujala Alice Pavlíková, klubová legenda s více než 300 extraligovými starty a žena, která dokoučovala coby hrající trenérka Olomouc k záchraně v roce 2016.

I ona ovšem dokázala, že Hanačky mají velký potenciál. Na letošním Czech Open se v nižší ženské kategorii radovaly z bronzové medaile, což je klubový milník. Na startu extraligové sezóny tak rozhodně nepůsobí coby jasný aspirant na sestup, ba naopak. Týmu jsou slibovány slibné zítřky, v této sezóně by nemuselo být podle některých expertů play-off vůbec nereálné. Na Hané se vyřazovací část nehrála už tři sezóny v řadě.

Co se týče změn v kádru. Kromě konce kariéry Alice Pavlíkové se rozloučila s aktivním hraním i další výrazná tvář Olomouc Alena Sklenářová, ta nyní působí u týmu jako pravá ruka hlavní trenérky. Kromě ní u v týmu nepůsobí Barbora Suchánková, která odešla na hostování do Vítkovic. Místo ní přišla doslova přestupová bomba. Lenka Kubíčková, účastnice dvou mistrovství světa žen, majitelka ocenění Brankařka sezóny, stříbrná medailistka ze švédské Superligy, dvojnásobná česká mistryně s Vítkovicemi. Právě ona by měla v brance soupeřit s mladou Martinou Frankovou. Celý kádr nicméně dočkal výraznějších změn, Kateřina Peterková a Tereza Mikulová taktéž zamířili do ostravského klubu. Mezi posily se dá řadit navrátivší Dominika Václavíková (předtím Ostrava) a Sára Jakubkovičová (Vsetín). Z prvoligových Bulldogs pak přišla na hostování Michaela Žáková, ze Slavičína poté Pavla Manová. Jako tradiční přestup pak proběhl transfér Kateřiny Slezákové z Aligators. Mezi hlavní hvězdy týmu i nadále patří letošní bronzová medailistka z mistrovství světa juniorek a loňská nejlepší hráčka kanadského bodování týmu Lucie Cholinská, stejně tak i tradiční kanonýrka Jitka Oháňková.
Hezký sobotní večer, po startu nejvyšší mužské soutěže se dnes rozjede i Extraliga žen, která nabídne hned na svém startu velice zajímavý souboj. Olomouc totiž v rámci 1. kola přivítá na svém hřišti nováčka ligy Slaviu Plzeň. Utkání startuje ve 20:00!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FBS Olomouc – FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň

9:4

konec (5:1, 3:2, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Mošťková (Cholinská), 8. Žáková (Manová), 8. Cholinská (Oháňková), 18. Mošťková (Oháňková), 19. Manová, 28. Cholinská (Pejzlová), 30. Cholinská (Jakubkovičová), 33. Žáková (Pejzlová), 43. Tomanová (Bořutová) – 8. Mašková (Ježková), 23. Krňoulová (Suková), 27. Šnebergrová, 52. Staňková (Přerostová)

FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – M. Grufíková, Pejzlová, Rozenbergová, Václavíková, Sedláková, Jakubkovičová – Bořutová, Cholinská, Kylarová – Manová, Oháňková (C), Mošťková – Slezáková, Žáková, Tomanová.

FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň: Fialová (Fišerová) – Denková, Krňoulová, Nachtmanová, Volkmannová, Vostracká, Koulová – Böhmová, Chalušová, Ježková – Křemenáková, Mašková, Přerostová – Staňková (C), Suková, Šnebergrová – Vaníčková.

Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski

Diváci: 85

Průběh zápasu
1. třetina
07:02 OLO 1:0 Mošťková (Cholinská)
07:10 OLO 2:0 Žáková (Manová)
07:20 SLP 2:1 Mašková (Ježková)
07:34 OLO 3:1 Cholinská (Oháňková)
17:55 OLO 4:1 Mošťková (Oháňková)
18:34 OLO 5:1 Manová
19:56 OLO 2 Manová, Sekání
Po 1. třetině
2. třetina
22:17 SLP 5:2 Krňoulová (Suková)
26:49 SLP 5:3 Šnebergrová
27:37 OLO 6:3 Cholinská (Pejzlová)
29:40 OLO 7:3 Cholinská (Jakubkovičová)
32:02 OLO 8:3 Žáková (Pejzlová)
Po 2. třetině
3. třetina
42:25 OLO 9:3 Tomanová (Bořutová)
51:41 SLP 9:4 Staňková (Přerostová)
Konec