Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference k hokejové Lize mistrů

konec

22.08.2018, 13:10 • Radek Barkman

Díky za pozornost a mějte se fajn. (13:40:53)
Oficiální část tiskové konference je u konce.
Tomáš Martinec (HK): Jsme rádi za účast v Champions League. Chceme obstát se ctí a dobře reprezentovat nejen klub, ale také celé město.
Ladislav Čihák (Plzeň): Jsme rádi, že jsme se sem po odmlce vrátili. Je tu vítěz z Jyvaskylä, švýcarské Lugano a slovenského šampiona z Banské Bystrice. Soupeři jsou tedy velmi kvalitní a naším cílem je rovněž jako v podobě Brna širší zapojení mladých hráčů v konfrontaci s evropským hokejem.
Oceláři Třinec: Chceme si každý rok v domácí soutěži zajistit účast v CHL. Po sportovní stránce se těšíme na skvělá utkání a této soutěže využíváme i k marketingovým účelům. Připravujeme trip pro fanoušky, sponzory v návaznosti na malou Golf Tour.
Kometa Brno: Čekají nás zajímaví soupeři. Máme tam Eisbären Berlin, švýcarský Zug a Něman Grodno. Vstupujeme do toho s tím, že chceme odehrát kvalitní zápasy a zapojit mladé hráče z akademie Komety.
Nyní dostanou slovo i zástupci všech čtyř českých účastníků.
Baumann: Zároveň se naše soutěž snaží předejít ovlivňování zápasů, proto podepsala kontrakt se společností Sportradar tak, jako tomu je už nyní běžné v některých jiných soutěžích.
Hlavní cenou pro fanoušky je pak VIP zájezd pro dvě osoby na finále Champions Hockey League.
Zároveň byla založena platforma CHL Fan Challenge. K dispozici je celkem 13 kategorií, v nichž se dá soutěžit a sbírat body. Těžit z toho do svého rozpočtu mohou také samotné účastnické kluby.
Představován je nyní také projekt společnosti eSports.cz týkající se rozsáhlých zápasových statistik, které je možno prohlížet na počítačích i mobilních zařízeních.
Baumann: Všechna televizní práva jsou rozdána až do sezony 2022/2023. Na území České republiky bude přenosy vysílat stanice Sport 1 a Sport 2.
Baumann o prize-money: Zvyšujeme každý ročník budget soutěže. Vítěz si tentokrát může přijít až na 365 000 eur. Zároveň zvyšujeme také rozpočet na cestovní náklady. S takovou tendencí nárůstu počítáme až do sezony 2022/2023:
Baumann: Kvalifikoval se vítěz loňského ročníku CHL, vítěz Kontinentálního poháru a třináct ligových šampionů. K tomu šest finalistů play-off a tři vítězové základních částí.
Ze skupinové fáze stejně jako loni postoupí dva nejlepší týmy do play-off, kde se tradičně bude hrát vyřazovacím způsobem. Letos naskočí tři nové týmy – Aalborg Pirates, GKS Tychy a Thomas Sabo Ice Tigers.
Baumann: Hrací formát je stejný jako loni. 32 týmů, 13 ligových soutěží.
Baumann pokračuje: Provedli jsme i anketní šetření mezi 21 000 respondenty a zjistili jsme, že atmosféra je základním klíčem úspěchu u fanoušků. Soutěž přitahuje především mladé fanoušky a ti rádi sdílí obsah ze sociálních sítí.
Mezi pěticí nejnavštěvovanějších týmů soutěže nechybí ani Bílí Tygři Liberec, kteří s průměrem 4 135 diváků na zápas drží třetí místo za Bernem a Mannheimem.
Martin Baumann nyní provádí porovnání několika zemí z hlediska sledovaností v průběhu jednotlivých let Ligy mistrů. V Česku se tento ukazatel meziročně zvedl o 7%. Ve Švédsku o 27% a ve Finsku o 17%.
Baumann: Nejrychlejší gól padl už po pěti vteřinách, nejmladším střelcem soutěže se pak stal v šestnácti letech Michal Teplý z Liberce. Vítěz si pak na své konto připsal 300 000 eur.
Baumann: Kvalita zápasů se potvrdila i v závěrečném kole skupin, neboť pět z nich se rozhodlo až v posledním hracím dni.
Baumann: Loni se poprvé kvalifikovaly dva české týmy do semifinále, k čemuž vám gratuluji. Nottingham se jako první britský tým dokázal probojovat do play-off. Šimon Hrubec se navíc stal nejužitečnějším hráčem minulého ročníku.
Martin Baumann: Chtěli jsme zvýšit kvalitu soutěže snížením účastníků na 32 týmů. Zároveň jsme také po minulé sezoně zvýšili prestiž soutěže.
Martin Baumann: Jsem rád za to, že mohu uvést už pátou sezonu hokejové Ligy mistrů. Ukážu vám teď na videu nejlepší momenty předchozího ročníku.
Přítomni budou zástupci všech čtyř účastníků, výkonný ředitel Ligy mistrů Martin Baumann nebo Josef Řezníček.
Začátek tiskové konference ovšem bude lehce opožděn.
Česká republika zatím drží v žebříčku všech zemí třetí místo za Švédskem a Finskem a má tak k dispozici čtyři účastnická místa. Obě severské hokejové velmoci jsou pak zastoupeny pěti celky.
Mezi vítězi předchozích ročníků najdeme švédské celky Lulea Hockey a Frölunda Indians a finský celek JYP Jyvaskylä.
Vítejte na tiskové konferenci k pátému ročníku hokejové Ligy mistrů. Budou se ho účastnit i čtyři týmy z Česka – HC Plzeň, Kometa Brno, Mountfield HK a Oceláři Třinec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Tisková konference k hokejové Lize mistrů

konec