Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference k hokejové Lize mistrů

konec

22.08.2018, 13:10 • Radek Barkman

Díky za pozornost a mějte se fajn. (13:40:53)
Oficiální část tiskové konference je u konce.
Tomáš Martinec (HK): Jsme rádi za účast v Champions League. Chceme obstát se ctí a dobře reprezentovat nejen klub, ale také celé město.
Ladislav Čihák (Plzeň): Jsme rádi, že jsme se sem po odmlce vrátili. Je tu vítěz z Jyvaskylä, švýcarské Lugano a slovenského šampiona z Banské Bystrice. Soupeři jsou tedy velmi kvalitní a naším cílem je rovněž jako v podobě Brna širší zapojení mladých hráčů v konfrontaci s evropským hokejem.
Oceláři Třinec: Chceme si každý rok v domácí soutěži zajistit účast v CHL. Po sportovní stránce se těšíme na skvělá utkání a této soutěže využíváme i k marketingovým účelům. Připravujeme trip pro fanoušky, sponzory v návaznosti na malou Golf Tour.
Kometa Brno: Čekají nás zajímaví soupeři. Máme tam Eisbären Berlin, švýcarský Zug a Něman Grodno. Vstupujeme do toho s tím, že chceme odehrát kvalitní zápasy a zapojit mladé hráče z akademie Komety.
Nyní dostanou slovo i zástupci všech čtyř českých účastníků.
Baumann: Zároveň se naše soutěž snaží předejít ovlivňování zápasů, proto podepsala kontrakt se společností Sportradar tak, jako tomu je už nyní běžné v některých jiných soutěžích.
Hlavní cenou pro fanoušky je pak VIP zájezd pro dvě osoby na finále Champions Hockey League.
Zároveň byla založena platforma CHL Fan Challenge. K dispozici je celkem 13 kategorií, v nichž se dá soutěžit a sbírat body. Těžit z toho do svého rozpočtu mohou také samotné účastnické kluby.
Představován je nyní také projekt společnosti eSports.cz týkající se rozsáhlých zápasových statistik, které je možno prohlížet na počítačích i mobilních zařízeních.
Baumann: Všechna televizní práva jsou rozdána až do sezony 2022/2023. Na území České republiky bude přenosy vysílat stanice Sport 1 a Sport 2.
Baumann o prize-money: Zvyšujeme každý ročník budget soutěže. Vítěz si tentokrát může přijít až na 365 000 eur. Zároveň zvyšujeme také rozpočet na cestovní náklady. S takovou tendencí nárůstu počítáme až do sezony 2022/2023:
Baumann: Kvalifikoval se vítěz loňského ročníku CHL, vítěz Kontinentálního poháru a třináct ligových šampionů. K tomu šest finalistů play-off a tři vítězové základních částí.
Ze skupinové fáze stejně jako loni postoupí dva nejlepší týmy do play-off, kde se tradičně bude hrát vyřazovacím způsobem. Letos naskočí tři nové týmy – Aalborg Pirates, GKS Tychy a Thomas Sabo Ice Tigers.
Baumann: Hrací formát je stejný jako loni. 32 týmů, 13 ligových soutěží.
Baumann pokračuje: Provedli jsme i anketní šetření mezi 21 000 respondenty a zjistili jsme, že atmosféra je základním klíčem úspěchu u fanoušků. Soutěž přitahuje především mladé fanoušky a ti rádi sdílí obsah ze sociálních sítí.
Mezi pěticí nejnavštěvovanějších týmů soutěže nechybí ani Bílí Tygři Liberec, kteří s průměrem 4 135 diváků na zápas drží třetí místo za Bernem a Mannheimem.
Martin Baumann nyní provádí porovnání několika zemí z hlediska sledovaností v průběhu jednotlivých let Ligy mistrů. V Česku se tento ukazatel meziročně zvedl o 7%. Ve Švédsku o 27% a ve Finsku o 17%.
Baumann: Nejrychlejší gól padl už po pěti vteřinách, nejmladším střelcem soutěže se pak stal v šestnácti letech Michal Teplý z Liberce. Vítěz si pak na své konto připsal 300 000 eur.

Tisková konference k hokejové Lize mistrů

konec