Menu

Fotbal

MOL Cup

FK Robstav Přeštice – TJ Jiskra Domažlice

0:6

konec (0:3)

15.08.2018, 18:00 • Přeštice • 1. kolo • MB

A je hotovo, do druhého kola MOL Cupu postupují dle očekávání fotbalisté Jiskry Domažlice!

Ti již od úvodních minut potvrzovali roli favorita, když se dostali do vedení již v deváté minutě zásluhou Tomáše Vilčeka, na 2:0 krátce poté navyšoval David Brabec. Ve 22. minutě upravil na rozdíl tří branek parádní střelou Petr Mužík. Domácí Michal Růžička pak odmítl snížit z penalty, když tvrdou ranou trefil pouze břevno. Po poločase tak hosté vedli 3:0.

Druhá půle se nesla ve znamení jasné domažlické dominance, domácí už neměli síly. Čtvrtou branku přidal v průběhu 53. minuty pěknou přízemní ranou přeštický odchovanec Martin Rychnovský, v 62. minutě se pak po chybě brankáře Kašpara prosadil dorážkou podruhé v zápase Tomáš Vilček. Sedm minut před koncem základní hrací doby ještě přidala Jiskra šestou branku, po pěkné akci Nemeše se prosadil David Brabec. Hosté tak vyhráli 6:0!

Z jižního Plzeňska je to pro dnešek všechno, děkuji vám za pozornost a u příštích přenosů na počtenou! (19:50:18)

90+1

Konec zápasu.

90+1

Hosté málem přidali sedmou branku, v obrovské příležitosti se ocitl Tomáš Vilček. Měl na noze hattrick, ale Ondřej Kašpar to odmítl a vyrazil balon na rohový kop!

90

Domácí se snažili o čestný gól, centr Jakuba Kulhánka ale sebral do náruče pozorný Švihořík.

90

Centr Ivana Blahoudka nedokázal Jan Švihořík zpracovat a málem se Zdeněk Sýkora ocitl osamocený před prázdnou brankou, míč ale naštěstí pro Jiskru spadl za čáru na roh.

89

Dobrý centr Martina Hrubého vyboxoval do bezpečných prostor Ondřej Kašpar.

88

Michal Růžička vybojoval míč pro Tomáše Kristla, který zkusil vystřelit z dálky a zaskočit Švihoříka – balon ale poslal nad břevno.

87

Zprava se pokusil do středu postupovat Jakub Kadar, kterého ale čistým skluzem zastavil Ivan Blahoudek.

86

Martin Hrubý opět zabral i do defenzivy, kam si zaběhl pro míč před presinkujícími hráči přeštického týmu.

85

Jonáš Vais si teď na levé straně hřiště nerozuměl při přihrávání s Martinem Rychnovským, a tak nechtěně zakopl balon jen do autu.

83

Domažlice právě vstřelily branku!
Nádherná akce hostujícího týmu a je tu šestý gól! Milan Nemeš na levé straně krásně obehrál protihráče a předložil míč DAVIDU BRABCOVI, který pěknou střelou nedal Ondřeji Kašparovi šanci. 6:0 pro Domažlice!

82

Po řadě slušných přihrávek zakončoval z hranice pokutového území Milan Nemeš vysoko nad bránu Přeštic!

81

Z následného protiútoku Jiskry Domažlice se do individuální akce pustil Jonáš Vais, jehož pokus brankář Ondřej Kašpar opět vyrazil! Vaisovi zkrátka není přáno...

80

Centr zkušeného Ivana Blahoudka nevypadal vůbec špatně, dobře si pro něj však vyběhl Jan Švihořík.

79

Po levém křídle pronikal do akce Jakub Kulhánek, hostující Jakub Kadar jej dokázal zastavit, ovšem pouze za cenu nedovoleného zákroku.

79

Rozvíjel se nadějný útok Přeštic. Zprava centroval Jan Duchek, ale pouze do náruče připraveného gólmana Jana Švihoříka.

78

Martin Hrubý si při presinku počínal až příliš agresivně, když k zemi srazil Tomáše Skálu.

77

Jakub Teršl dokázal obehrát Michala Zdeňka, na Jakuba Kulhánka s Tomášem Skálou už si ale nepřišel. Bylo to až příliš velké sousto.

76

Milan Nemeš však z velké dálky vypálil velmi nepřesně. Na útok tak opět mohou myslet Přeštice, které by rády přidaly alespoň čestný gól.

75

Ivan Blahoudek centroval na Tomáše Skálu, toho ale dobře pohlídal Jakub Kadar. Nic z toho tedy nebylo a dopředu jdou hosté.

74

Po následném rohovém kopu vyrazil do protiútoku Jonáš Vais, jehož dlouhý centr našel Jakuba Kadara. Ten vracel balon před bránu, kde už ale byli připravenější domácí fotbalisté.

73

Domácí kapitán Tomáš Kristl si pěkně obhodil protihráče a i když se ještě nedostal ke střele, míč se následně objevil u Tomáše Skály. Ten se odhodlal k pěknému zakončení, které Jan Švihořík vyrazil na břevno!

71

Po centru Jonáše Vaise vyskočil nejvýše Martin Hrubý! Míč ale šel mimo tři tyče, a tak z toho bude pouze brankářský výkop.

71

Centr Jakuba Kadara odkopl na rohový kop Tomáš Skála.

70

Tomáš Vilček se snažil zkompletovat hattrick. Po pasu Milana Nemeše střílel z bezprostřední blízkosti tváří v tvář Kašparovi, brankář domácích byl ale připraven.

69

David Brabec ve vápně našel ve velmi dobré pozici Jonáše Vaise, kterého ale skvěle vychytal Ondřej Kašpar! Gólman Přeštic navíc vyrazil míč tak šikovně, že z toho není ani rohový kop.

68

V klidu to ale rozhodně nebylo. Malou domů v podání Skály hodně dlouho Ondřej Kašpar pouštěl za sebe, až některé z místních fanoušků vyděsil. Nakonec se ale ukázalo, že gólman Přeštic měl vše pod kontrolou a balon odehrál.

67

Domácí Jakub Kulhánek byl stažen k zemi za dres Jakubem Kadarem, Přeštice tak můžou v klidu rozehrát.

66

Snad poprvé ve druhé půli se Přeštice dostaly k zakončení, Michal Zdeněk ale neměl svá mířidla dobře seřízená. Vykopávat tedy bude Jan Švihořík.

65

Jonáš Vais si obhodil bránícího Zdeňka, ale balon mu odskákal až příliš daleko, a tak z toho ohrožení branky nebylo.

64

Přeštičtí jsou (zcela pochopitelně) výrazně zkleslí, a tak se jim nyní nedaří opravdu nic. Od snahy ale neopouštějí – po pravém křídle chtěl založit akci Zdeněk Michal, nicméně jeho centr byl zblokován.

62

Střídání v týmu TJ Přeštice: ze hřiště odchází Radim Remiáš, přichází Stanislav Staněk.

62

Domažlice právě vstřelily branku!
Minela domácího brankáře Ondřeje Kašpara vede k pátému gólu Jiskry! Pokus Jonáše Vaise z dálky totiž gólman Přeštic nedokázal zkrotit, a tak balon vypadl před něj k noze TOMÁŠE VILČEKA, který přidal svou druhou branku. 5:0 pro hosty!

61

Třetiligový mančaft bezproblémově kontroluje své vysoké vedení, Přeštice se snad v tomto poločase ani jednou nedokázaly na delší dobu dostat do útoku.

60

Střídání v týmu TJ Jiskra Domažlice: ze hřiště odchází Petr Mužík, přichází Jakub Kadar.

59

Jakub Teršl přihrál na hranici vápna Vilčekovi, který ale zamířil jen do boční sítě. Nic většího z toho tedy nebylo.

58

Radim Remiáš dnes poněkolikáté otravoval aktivním presinkem rozehrávajícího Filipa Čiháka, ten si ale i nyní proti mladému forvardovi domácího celku poradil.

57

Exekuce se tentokráte ujal Jonáš Vais, jehož centr odkopl do bezpečí domácí matador Ivan Blahoudek. Přeštickému záložníkovi je již 42 let, úctyhodné!

56

Po nevydařené standardní situaci Petra Mužíka mají Domažlice k dispozici další, opět však pouze z křídla.

55

Pěkný točivý centr Petra Mužíka hledal před brankou Tomáše Vilčeka, přeštická obrana však byla v tomto případě úspěšná.

54

Střídání v týmu TJ Jiskra Domažlice: ze hřiště odchází Petr Došlý, přichází Milan Nemeš.

53

Domažlice právě vstřelily branku!
A hosté už jdou do čtyřbrankového vedení! Střela Jonáše Vaise nejprve byla zblokovaná, krátce poté se ale k míči dostal místní odchovanec MARTIN RYCHNOVSKÝ, který přízemní ranou k tyči přidal čtvrtý zásah domažlického celku. Svou branku vzhledem k úctě ke svému mateřskému klubu ani neslavil.

52

Domácí zkoušeli svého soupeře aktivně napadat a přidělali mu tím menší potíže, s kterými si ale hráči Jiskry dokázali nakonec poradit.

51

Z pravého křídla nahrával do pokutového území Martin Buršík, jeho pas ale zastavil dnes velice slušně hrající Václav Lecjaks.

50

Zajímavý balon za obranu hledal Petra Došlého, našel ale pouze Jana Duchka, který jej odehrál za čáru na rohový kop.

49

Kombinaci mezi Davidem Brabcem a Petrem Mužíkem zastavili pozorně bránící hráči domácího mančaftu.

49

A nakonec to ani k ohrožení branky soupeře nepotřebovali, neboť z poměrně slušné dálky pálil David Brabec. Naštěstí pro Přeštické mířil nepřesně.

48

Od úvodu poločasu jsou zatím na míči výhradně hráči domažlické Jiskry, kteří už hledají způsob, jak se dostat do vápna.
Dnešní utkání sleduje 416 diváků.

47

Z levého křídla centroval před branku Martin Rychnovský, balon ale nenašel ani jednoho z jeho spoluhráčů. Odkopávat může Ondřej Kašpar.

46

Střídání v týmu TJ Přeštice: ze hřiště odchází Lukáš Mudra, přichází Ivan Blahoudek.
Střídání v týmu TJ Přeštice: ze hřiště odchází Tadeáš Přibáň, přichází Jan Duchek.
Střídání v týmu TJ Jiskra Domažlice: ze hřiště odchází Jiří Sedláček, přichází Martin Buršík.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní dějství hry je za námi, roli favorita zatím jednoznačně potvrzují Domažlice. Ty se dostaly do vedení již v deváté minutě zásluhou Tomáše Vilčeka, na 2:0 poté navyšoval David Brabec. Ve 22. minutě upravil na rozdíl tří branek Petr Mužík, domácí Michal Růžička pak odmítl snížit z penalty, když trefil břevno.

Druhý poločas začne přibližně v 19:05.

45+1

První poločas skončil.

45+1

A mohlo to být 4:0! Tomáš Vilček nahrával přihrával ve vápně na nepohlídaného Petra Mužíka, který se ale díky odkopu domácího beka nakonec k zakončení nedostal.

45

Domažlice zahrávaly rohový kop z pravé strany, po řadě hlaviček a přihrávek se ale balon dostal až k hostujícímu brankáři Janu Švihoříkovi.

44

Tomáš Skála si dobře zpracoval míč a pěkně ho po lajně posílal Zdeňku Sýkorovi, který o něj ale záhy přišel.

43

Po srážce Zdeňka Sýkory s Petrem Mužíkem je odpískán faul domažlického kapitána.

42

Domácí exekutor Michal Růžička ovšem prudkou ranou z pokutového kopu orazítkoval břevno domažlické branky! Velká škoda pro divizní Přeštice.

41

Lukáš Mudra skvělou přihrávkou vyslal do brejku Tomáše Skálu, který byl v pokutovém území faulován – bude se tak kopat penalta!

40

Po několika nepřesnostech ve středu hřiště mířil dlouhý míč do vápna na Jiřího Sedláčka, ten si ale pomohl faulem.

38

Tomáš Skála posílal po pravém křídle Zdeňka Sýkoru, kterého rychlostně předčil Filip Čihák. Divizní tým tak z této akce zakončit nemohl.

37

Kouč domácích Luboš Vašica nabádá, aby si jeho svěřenci vzájemně pomáhali k většímu prostoru na hřišti. To se jim příliš nedaří, ale do nadějných protiútoků se tak jako tak snaží vyrážet i nadále.

36

Vais centroval za obranu na Vilčeka, před kterým míč do zámezí odkopl vracející se Václav Lecjaks.

35

Brankář Jan Švihořík vyrazil pro balon a při snaze jej získat do náruče upadl. Naštěstí pro hosty se k němu ale posléze jako první dostal jeho spoluhráč Jakub Teršl, navíc byl pískán útočný faul.

35

Michal Zdeněk vybojoval pro domácí tým rohový kop...

34

Teď ale domácí celek zachránila série neúspěšných centrů z pravého křídla. Přeštice poté opět nesehrály dobře kombinaci ve středu hřiště, a tak z toho žádný protiútok nebyl.

33

Fotbalisté Jiskry se ale i nadále drží v útoku, Přeštice se tak nyní musí soustředit na bránění tohoto náporu.

32

Petr Došlý vybojoval pro Domažlice rohový kop z pravé strany z pohledu útočícího celku. Po něm se ve vápně neúspěšně snažil k míči dostat Filip Čihák.

31

Na druhé straně vysoko nad bránu pálil Jonáš Vais, což zklamalo především domažlické fanoušky, kterých dnes dorazilo pár desítek.

31

Zdeněk Sýkora měl velkou šanci založit nadějný protiútok Přeštic, míč si ale velmi špatně zpracoval a Filip Čihák ve spolupráci s brankářem Švihoříkem už neměli problém přerušit akci.

30

Na dlouhý centr Jonáše Vaise si nabíhal rychlík David Brabec, díky menšímu vyběhnutí gólmana Ondřeje Kašpara se však hostující hráč už k balonu neprobojoval.

29

V souboji dvou sedmnáctek si počínala nedovoleně ta domácí – Lukáš Mudra lehce popostrčil Tomáše Vilčeka.

28

Ne tak úplně. Dlouhý centr vracel Michal Zdeněk do vápna na svého spoluhráče, jehož hlavička byla nepřesná.

27

Centr Radima Remiáše zblokoval Jakub Teršl na rohový kop. Podaří se domácím opět ohrozit branku soupeře?

26

Velmi pěkná akce domácího celku! Tomáš Kristl pospíchal středem hřiště do protiútoku, poté poslal míč na pravé křídlo Zdeňku Sýkorovi. Jeho centr našel hlavu Tadeáše Přibáně, kterého ale vychytal Jan Švihořík!

25

Radim Remiáš se snažil dostat pod tlak Filipa Čiháka aktivním napadáním, domažlický stoper si ale poradil velice šikovně.

24

A fotbalisté Jiskry mají stále chuť přidávat další branky, a tak se bez ostychu ženou do dalších útočných akcí.

22

Domažlice právě vstřelily branku!
Parádní střela hostujícího kapitána PETRA MUŽÍKA! Domažlický záložník to zkusil zhruba z 25 metrů a míč zapadl až za záda gólmana Přeštic. Jiskra vede 3:0 a s nadějemi domácích to nevypadá úplně nejlépe.

21

Tomáš Skála chtěl vybojovat rohový kop pro Přeštice, v souboji se svým bývalým spoluhráčem z mládeže Viktorie Plzeň Martinem Rychnovským ale neuspěl.

20

Petr Mužík chtěl přelobovat bránící hráče a poslat do šance Došlého, jenže dvojice si neporozuměla a je z toho jen odkop od branky Kašpara.

19

Z levé strany centroval Petr Došlý, opora domácí obrany Václav Lecjaks ale balon zastavil. Krátce poté vybojovala Jiskra možnost přímého kopu z kraje.

18

Rozhodčí ponechal domažlickým hráčům výhodu, čehož se po řadě pasů snažil využít Rychnovský. Pěknou zasekávačkou se zbavil prvního beka, ten druhý mu již ale střelu zblokoval.

17

Přihrávka Davida Brabce na Jiřího Sedláčka již byla do ofsajdu, asistent rozhodčího tak zvedl praporek a přerušil hru.

16

Skvělá práce Martina Rychnovského na levém křídle. Ten nejprve obehrál protihráče, poté si šikovně vyměnil míč s Vaisem a centroval do vápna. Tam ovšem byli připravení přeštičtí beci.

15

Domažličtí jsou i nadále aktivnějším týmem, jak se dalo očekávat. Z dálky tentokráte střílel Jonáš Vais, zamířil ale zhruba metr a půl nad bránu.

14

Domažlice právě vstřelily branku!
A už je to 2:0 pro třetiligový celek, který tak potvrzuje roli favorita velice brzy! Petr Mužík poslal míč do pokutového území, kde byl zcela nepohlídaný Petr Došlý. Jeho přesný pas následně našel DAVIDA BRABCE, který skóroval z téměř stejné pozice jako při první brance Vilček.

13

Lukáš Mudra ve středu hřiště velice dobře pokryl balon před dotírajícím Tomášem Vilčekem. Domažlice se ale krátce poté opět dostaly do hry.

12

Přeštice se nyní drží na útočné polovině hřiště a formou autových vhazování hledají způsob, jak se probojovat do příležitosti.

11

Jiří Sedláček se při snaze o zakončení ve vápně nepříjemně potkal s Václavem Lecjaksem a zůstává ležet na hřišti. Naštěstí to ale úplně vážně nevypadá, věřme tedy, že bude v pořádku.

10

Tomáš Skála rozvíjel nadějnou útočnou akci Přeštic. Poté se snažil vyslat za obranu Radima Remiáše, ale Domažličtí na to byli připraveni.

9

Domažlice právě vstřelily branku!
Hostující tým se dostává do vedení! Martin Hrubý přesnou přihrávkou z pravého křídla našel ve vápně nedůrazně hlídaného TOMÁŠE VILČEKA, který nekompromisní ranou překonal bezmocného Kašpara.

8

Jiří Sedláček poslal po pravé straně do vápna Davida Brabce, který přihrávkou pod sebe hledal spoluhráče. Neúspěšně.

7

Martin Rychnovský si zkusil vyměnit míč s Petrem Mužíkem a překvapit defenzivu Přeštic, ale to se nepodařilo.

6

Tomáš Vilček na pravém křídle parádně obešel protihráče a následně předal balon Jiřímu Sedláčkovi. Hostující forvard však vypálil vysoko nad břevno branky Ondřeje Kašpara.

5

Domácí stoper Václav Lecjaks odhlavičkoval před Petrem Došlým míč na rohový kop, který bude zahrávat Jiskra dnes poprvé.

4

Michal Zdeněk zkusil své střelecké štěstí z první, ale v tomto případě měl spíše smůlu – branku vysoko přestřelil.

3

Dopředu se opět řítil Kulhánek, ve středu hřiště ho ale zastavil faul Jonáše Vaise, který dostává žlutou kartu.

1

Jakub Kulhánek se snažil do akce vyslat Zdeňka Michala, pas byl ale příliš dlouhý. Od branky tak bude odkopávat Jan Švihořík.

1

Výkopu se ujali domácí fotbalisté, kteří dnes hrají v bílých dresech. Domažlice hrají v červenočerné kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Člen přeštického výboru Milan Bouda oslavil nedávno 50. narozeniny, a tak mu nyní domácí fanoušci společně s hráči popřáli potleskem.
Začátek zápasu se pomalu blíží, týmy už nastupují na hrací plochu vedeni svými kapitány Tomášem Kristlem a Petrem Mužíkem.
Úvodní sestavy:

TJ Přeštice: Kašpar – Skála, Lecjaks, Růžička, Přibáň – Mudra, Zdeněk – Sýkora, Kulhánek, Kristl (C) – Remiáš.

TJ Jiskra Domažlice: Švihořík – Hrubý, Čihák, Teršl, Rychnovský – Došlý, Mužík (C), Vais, Brabec – Vilček, Sedláček.

Rozhodčí: Duda – Szikszay, Hodek.
TJ Jiskra Domažlice
Jiskra bude v dnešním utkání favoritem, jelikož je pravidelným účastníkem třetí nejvyšší soutěže – ČFL. V loňském ročníku navíc skončila čtvrtá s 61 body a skóre 92:58, z celé ligy nastřílela nejvíce branek!

A poměrně zajímavá přestřelka se strhla i v prvním kole nové sezony, kdy Domažlice po remíze 2:2 v základní hrací době porazily Slavoj Vyšehrad 7:6 na penalty. Jiskra po gólech Davida Brabce a kanonýra Petra Došlého vždy vedla, ale hosté dvakrát vyrovnali. Penaltové drama rozhodl v osmé sérii Jakub Teršl, vyšehradský Petr Šimek totiž po něm branku netrefil.
TJ Přeštice
Celek z jižního Plzeňska se v minulé sezoně jen tak tak zachránil v divizi. Ve 30 kolech uhrál 43 bodů při skóre 45:61, sestupující Český Krumlov měl jen o tři body méně. Tuto sezonu budou chtít Přeštičtí jistě odehrát klidněji.

V prvním kole ročníku 2018/2019 získaly Přeštice cenný bod na hřišti Hořovicka, kde prohrály po penaltách. V základní hrací době byl jediným střelcem hostí Pavel Bešta. Do zápasu zasáhlo i několik posil, hned čtyři přišly na hostování z juniorky Viktorie Plzeň – Jakub Kulhánek, Lukáš Mudra, Tomáš Skála a Radim Remiáš. Vzhledem k tomu, že i v dresu Jiskry Domažlice hraje několik viktoriánů, bude zajímavé sledovat jejich vzájemné měření sil.
Krásný večer z jižního Plzeňska, zdravíme vás u sledování textového přenosu 1. kola MOL Cupu mezi týmy TJ Přeštice a TJ Jiskra Domažlice. Favoritem dnes bude hostující celek, nicméně domácí budou odhodlaní na svém pěkném stadionu překvapit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FK Robstav Přeštice – TJ Jiskra Domažlice

0:6

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 9. Vilček, 14. Brabec, 22. Mužík, 53. Rychnovský, 62. Vilček, 83. Brabec

Karty:   3. Vais (DOM)

Neproměněná penalta: 42. Růžička (PRC), mimo

FK Robstav Přeštice: Kašpar – Skála, Lecjaks, Růžička, Přibáň (46. Duchek) – Mudra (46. Blahoudek), Zdeněk – Sýkora, Kulhánek, Kristl (C) – Remiáš (62. Staněk).
Náhradníci: Růžička – Duchek, Blahoudek, J. Bešta, Staněk, P. Bešta, Strejček.

TJ Jiskra Domažlice: Švihořík – Hrubý, Čihák, Teršl, Rychnovský – Došlý (54. Nemeš), Mužík (C) (60. Kadar), Vais, Brabec – Vilček, Sedláček (46. Buršík).
Náhradníci: Brych – Černý, Dvořák, Roubal, Nemeš, Buršík, Kadar.

Rozhodčí: Duda – Szikszay, Hodek.

Diváci: 416