Menu

Hokej

President Cup

HK Riga – HC Oceláři Třinec

8:3

konec (1:2, 4:1, 3:0)

08.08.2018, 10:30 • WERK ARENA, Třinec • Utkání o bronz • Daniel Ježek

Hráči Rigy přebírají bronzové medaile. Tímto konstatování se v Vámi prozatím loučím, finálový duel CSKA Moskva – Vítkovice Ridera započne za nějakou půl hodinu. (12:44:46)
Nejlepší hráči utkání

Martins Späks – Filip Hrůzek.
Oceláři po loňském stříbru letos končí čtvrtí.
Utkání o třetí místo je u konce, bronzové medaile ze čtvrtého ročníku President Cupu získávají hráči týmu HS Riga! Lotyšští mladíci si skvělou druhou třetinou vypracovali dvoubrankové vedení, které v závěrečné periodě ještě navýšili a v poklidu si dokráčeli k bronzu.

Konec zápasu.

58:59

Ještě jedno vyloučení v dnešním utkání, zbytek duelu bude z trestné lavice sledovat Martins Sulčs.

58:05

Riga právě vstřelila branku!
Ještě jeden gól v třinecké síti! Lotyši se radují z osmé branky, byla to však trefa hodně kuriózní! Kotouč se po střele MARTINSE SPÄKSE odrazil od Macurovy masky do bránícího hráče, od kterého pak spadl do branky! Asistence: Rinalds Ulmanis, Valerijs Gučevičs.

57:16

Kotouč je v třineckém pásmu. Od zadního mantinelu se do střelecké pozice propracoval Brälëns, lotyšský útočník ale z velmi ostrého úhlu trefil jen připraveného Macuru.

56:29

Slezané okupovali soupeřovo území, snažení Hrůzka ale vedlo pouze ke sražené střele do ochranné sítě.

55:56

Oceláři se dostali do útočné třetiny, od modré ale nepřesně pálil Buják. Rižští mladíci poté poslali hru do středního pásma.

55:15

Po vítězném souboji o kotouč u třinecké střídačky se ke střele od modré dostal Silkalns, ten ale trefil pouze Macurovu vyrážečku.

54:21

Macura si po delší době sáhl na kotouč, když musel vyrazit pokus Ulmanise. K třineckému brankáři se kotouč vrátil po odrazu od zadního mantinelu, Macura jej proto raději ukryl v lapačce.

53:14

Oceláři se ještě snaží něco udělat s výsledkem, Lotyši si ale kontrolují své luxusní vedení a nepouštějí Slezany do většího tlaku.

52:33

Lotyši se na chvíli podívali do útočného pásma, žádné ohrožení pro Macuru ale nepředstavovali.

51:53

Kašpárkův pokus byl sražen do ochranné sítě, buly v pásmu Rigy.

51:36

Oceláři jsou stále v útočném pásmu, lotyšského brankáře Bantersonse ale zatím nijak neohrozili.

51:00

Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Do šance se tlačil Šotovský, třinecký útočník ale z otočky nedokázal vystřelit.

50:02

Hra se přelévá z jedné strany na druhou, brankáři ale nemusí likvidovat žádné vyložené šance. Macura i Bantersons si připsali po jednom jednodušším zákroku.

49:01

Hrůzek získal kotouč pro Petrovského, ten se mohl vydat do otevřené obrany Rigy. Třinecký útočník nakonec pálil od modré, jeho pokus ale netrefil branku.

48:04

V útočném pásmu zůstal ležet Martins Späks, který zřejmě schytal nepříjemný úder od odraženého kotouče. Hra je přerušena, vhazovat se bude v neutrální zóně.

47:20

Šutý prodloužil kotouč do útočného pásma, za Bantersonovou brankou se ale k puku nejrychleji dostal Eberlinš. Nevedlo se však ani Rize, lotyšští hokejisté se nedostali za modrou čáru.

46:33

Oceláři se ve zbytku početní výhody nedostali do útočného pásma, Riga hraje v plném počtu.

45:45

Od modré tentokráte pálil Kašpárek, jeho dělovka ale minula lotyšskou branku. Rižští mladíci se poté osvobodili.

45:22

Oceláři se dostali do dobrého tlaku, Kašpárek ani Ramik ale v dobrých pozicích neuspěli.

44:33

Po odpískání se do Wawrzkiewicze tvrdě pustil Artjoms Kadnikovs, který od sudích inkasoval dvouminutový trest.

44:10

Velšs s Sulčsem drželi kotouč za třineckou brankou, k zakončení se však nepropracovali. Podobně se vedlo také na druhé straně Wawrzkiewiczovi, kterého zastavil Bantersons.

43:24

Macura, který po šesté brance vystřídal Halouzku, si připsal první zákrok, když zneškodnil pokus Kronbergse.

42:56

Riga právě vstřelila branku!
Bleskurychlý brejk předvedli hráči Rigy, kteří slaví sedmou branku! ALEKSIS OSTANKOVIČS dostal perfektní pas za třineckou obrannou linii, lotyšský útočník si potáhl kotouč na levou stranu a přesnou střelou propálil nového muže v třineckém brankovišti Marka Macuru! Asistence: Martins Sulčs.

42:50

Kašpárek s Petrovským se vydali do rychlého útoku, druhý jmenovaný ale nedokázal zakončit.

41:53

Riga právě vstřelila branku!
Rižští mladíci zvládli buly v neutrální zóně, přesunuli se do útočného pásma a slaví šestou branku! MARTINS SPÄKS dlouho držel kotouč na pravé straně třinecké třetiny, lotyšský útočník se nakonec rozhodl pro střelu a trefil místečko mezi tyčí a Halouzkou! Asistence: Rinalds Ulmanis.

41:20

Oceláři se propracovali do útočného pásma, branku Rigy ale nijak neohrozili. Další postup třineckých mladíků zastavil ofsajd.

40:31

Riga se hned po vhazování dostala do útočné třetiny, pokus Brälënse ale úspěchem neskončil. Kotouč se poté odrazil na třineckou střídačku, vhazovat se bude poblíž brankáře Halouzky.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina končí, Riga jde do šaten s vedením 5:3. Lotyšští hokejisté v úvodu dvacetiminutovky dvěma góly během třiceti vteřin otočili skóre na svou stranu, Oceláři poté sice srovnali, závěr třetiny ale znovu patřil Rize. Lotyši dvěma góly odskočili do dvoubrankového trháku, v závěrečné periodě tak budou bránit své vedení.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Lotyši kontrolují hru, své dvoubrankové vedení si do druhé sirény vzít nenechají.

39:01

Oceláři se dostali do útočného pásma, brankáře Bantersonse ale zatím neohrozili. Buják od modré netrefil branku.

38:12

Riga právě vstřelila branku!
Lotyši nabídnutou přesilovkou nepohrdli a poprvé v utkání jdou do dvoubrankového trháku! Rižští mladíci dlouho drželi kotouč na svých holích, puk se nakonec dostal na modrou čáru, odkud pálil ARTJOMS KADNIKOVS! Halouzka toho přes klubko hráčů mnoho neviděl, kotouč zapadl k jeho pravé tyči! Asistence: Girts Silkalns.

37:38

Lotyšům po vedoucí brance narostla křídla, Oceláři brzdí jejich aktivitu jen za cenu faulu. Vysokou holí hrál Dan Chovaniak.

36:44

Riga právě vstřelila branku!
Lotyši ustáli chvilkový tlak Ocelářů a z protiakce se prosazují! MARTINS SPÄKS si po pravé straně nabruslil do střelecké pozice a z pravého kruhu pro vhazování nekompromisně zavěsil pod horní tyč třinecké branky! Halouzka byl bez šance! Asistence: Daniles Gontars.

36:14

Oceláři přidali na tempu, Riga se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.

35:28

Oceláři získali kotouč ve vlastním pásmu, přenesli hru na druhou stranu a málem udeřili! Slezany od gólu dělily centimetry, rána Denise Kyselého totiž zazvonila na horní tyč rižské branky!

34:48

Lotyši pořádně zatopili v okolí Halouzkovy branky, třinecký gólman si ale dokázal poradit s pokusy Ulmanise i Docenka-Svirida.

34:06

Jakub Hykl se po levé straně prokličkoval do útočného pásma, z ostrého úhlu ale trefil jen boční tyč lotyšské branky.

33:19

Ramik byl hodně aktivní v útočném pásmu, třinecký útočník se ale k zakončení nedostal. Rigu pak zastavil signalizovaný ofsajd, rozehrávají Oceláři.

32:21

Sulčs nejrychleji dojel rižskými mladíky vyhozený kotouč a po kombinaci s Kadnikovsem chtěl střílet. Do lotyšské kombinace se však vložili Oceláři a uzmuli kotouč pro sebe.

31:28

Hykl s Petrovským v rohu kluziště vybojoval kotouč pro Hrůzka, který mohl pálit od modré čáry. Třinecký obránce ale trefil jen Bantersonsův beton.

30:36

Petrovský s Ramikem zavezli kotouč do útočného pásma, jejich kombinace ale skončila jen v Bantersonsově lapačce.

29:44

Lotyši po buly drží kotouč v útočném pásmu a ostřelují Halouzkovu branku. Třinecký gólman ale zatím zasahovat nemusel, všechny pokusy totiž klec minuly.

29:08

Oceláři chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, pak ale nedokázali zastavit puk před modrou čárou a sudí jim odpískali úmyslný ofsajd.

28:21

Przybyla chtěl v útočném pásmu dojet dlouhou přihrávku od Raszky, puk byl ale příliš rychlý a skončil na zakázaném uvolnění.

27:54

Na jedné straně se svou akcí neuspěl Ostankovičs, na druhé pak po rychlém přechodu do útočného pásma nepřesně nahrával Hykl.

26:58

Třinečtí se po zisku kotouče rychle přesunuli do útočného pásma, Bujákovo nahození od modré ale zaplulo jen do Bantersonsovy lapačky.

26:39

Rižští mladíci drželi puk v útočném pásmu, kromě nepřesné střely Kadnikovse od modré čáry si ale žádnou příležitost nevypracovali.

25:52

Lotyši se velmi jednoduše dostali do útočné třetiny, střela obránce Gontarse ale byla sražena do ochranné sítě.

25:15

Ramik mohl zkompletovat hattrick, útočník Ocelářů se dostal ke střele z mezikruží, Bantersons ale dokázal puk vyrazit.

24:50

Kašpárek se na tlak Rigy nemohl déle dívat, sebral si proto puk a vyjel do útočné třetiny. Jeho akce ale skončila nepřesnou střelou.

23:51

Hráči Rigy přidali na tempu a pořádně zatopili pod třineckým kotlem. Halouzka si v krátkém časovém období připsal tři úspěšné zákroky, třinecký brankář teď podržel své spoluhráče.

23:19

Další pokus měl na starosti Samuhel, toho ale zablokoval jeden z bránících hráčů.

22:56

Hykl vybojoval kotouč pro Przybylu, ten se ale dostal do příliš složitého úhlu na to, aby dokázal přesně zamířit.

22:16

Třinec právě vstřelil branku!
Po vhazování v útočném pásmu se Oceláři dokázali prosadit! Brankář Bantersons si sice dokázal se střelou Alexandra Kašpárka poradit, puk ale odrazil pouze k volnému MICHALU RAMIKOVI, který uklidil kotouč do prázdné branky! Asistence: Alexandr Kašpárek, Servác Petrovský.

22:03

Puk se poté odrazil k Ocelářům, kteří okamžitě vyrazili do protiakce. Patrik Šutý si podél pravého mantinelu nabruslil do útočného pásma, Bantersons s jeho pokusem však neměl sebemenší problém.

21:53

Další kotouč na branku Halouzky vyslal Kadnikovs, jeho pokus ale minul branku.

21:33

Oceláři jsou po špatném vstupu do třetiny hodně opaření. Lotyši hrají s kotoučem, Třinečtí se nemohou dostat z vlastního pásma.

20:41

Riga právě vstřelila branku!
A za dalších necelých třicet vteřin je skóre výhodnější pro Rigu! MARTINS BRÄLËNS se dostal do předbrankového prostoru a střelou mezi betony dostal Rigu do vedení! Asistence: Daniles Docenko-Svirido.

20:18

Riga právě vstřelila branku!
Rize to trvalo jen osmnáct vteřin druhé třetiny, skóre je opět srovnané! Lotyšští mladíci vstoupili do periody v početní výhodě, tu zužitkoval MARTINS SULČS, který po skvělé přihrávce do mezikruží nedal Halouzkovi sebemenší šanci! Asistence: Girts Silkalns, Artjoms Kadnikovs.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 11:22.
Úvodní dvacetiminutovka souboje o bronzové medaile je u konce, do kabiny jdou spokojenější hokejisté Třince. Oceláři se zásluhou Ramika dostali do vedení, po minutě a půl ale s odpovědí přispěchal Späks. V dalších deseti minutách se inciativa střídala na obou stranách, ve čtrnácté minutě však přesilovku využil Petrovský a vrátil Slezanům vedení. Riga začne druhou část hry v početní výhodě.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Halouzka si v následujících dvou minutách zřejmě na nedostatek práce stěžovat nebude, na trestnou lavici byl totiž za útočný faul poslán Filip Tomiczek.

19:05

Rižští mladíci drželi kotouč v nebezpečné blízkosti Halouzkovy branky, třinecký gólman ale nakonec zasahovat nemusel.

18:35

Další kombinace Ocelářů již tak povedená nebyla, Slezané odehráli kotouč na zakázané uvolnění.

17:50

Ramik se Samuhelem pořádně protáhli brankáře Bantersonse, druhý jmenovaný ale nedokázal přesněji tečovat Ramikovu nabídku.

16:52

Na Bantersonse mířil další kotouč, střela Andrleho si ale našla cestu jen do připravené lapačky rižského brankáře.

16:41

Raszka zachytil rižskou rozehrávku a mohl střílet z bezprostřední blízkosti, třinecký útočník však netrefil branku.

16:17

Po konci přesilovky se Slezané mohli radovat, střelu Dawida Wawrzkiewicze ale zastavila tyč lotyšské branky!

15:50

Druhá přesilová hra byla v podání Ocelářů povedenější, než ta první, Slezané ale tentokráte neskórovali. Riga hraje v plném počtu.

15:17

Třinečtí se rychle vrátili do útočného pásma a dostali svého soupeře pod tlak. Kombinace Slezanů nakonec končí pokusem Hrůzka od modré, brankář Bantersons střelu zastavil.

14:15

Raszka si z pravé strany nabruslil až na osu kluziště, svou následnou střelu ale poslal vedle branky. Chyba Ocelářů v rozehrávce pak stála hráče s drakem na hrudi útočné pásmo.

13:46

Utkání rázem dostalo jiný náboj. Oceláři jsou aktivnější a po faulu Reinise Eberlinše si zahrají druhou přesilovku.

13:08

Třinec právě vstřelil branku!
Oceláři sice tuto početní výhodu nesehráli bůhvíjak dobře, nakonec se ale radují z vedoucí branky! Slezané kombinací na jeden dotek překonal srovnanou defenzívu Rigy, zakončující SERVÁC PETROVSKÝ si mohl v poklidu nabruslit do předbrankového prostoru a bekhendem poslat puk mezi ruku a tělo brankáře Bantersonse! Asistence: Alexandr Kašpárek, Michla Ramik.

12:13

Petrovský stál v dobré palebné pozici, svou střelu ale poslal vedle branky. Lotyši se poté osvobodili.

11:28

Uvidíme první přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Girts Silkalns, který se provinil podražením.

11:05

Lotyši se po vhazování ve vlastním pásmu dostali do rychlé protiakce, Marks Kaninš ale nedokázal v předbrankovém prostoru dobře nahrát najíždějícímu spoluhráči.

10:10

Alexandr Kašpárek nastartoval své rychlé nohy a dostal se do samostatného úniku! Třinecký kapitán si chtěl roztáhnout lotyšského brankáře a zakončit střelou k pravé tyči, Bantersons ale předvedl bleskurychlou vyrážečku!

09:49

Rižští mladíci se hnali do dalšího útoku, nepohlídali si však postavení na modré čáře. Buly ve středním pásmu.

08:54

Další Brälënsova akce již byla nebezpečnější. Lotyšský útočník si nabruslil do pravého kruhu pro vhazování, svou bekhendovou střelou kvalitně otestoval Halouzkovu pozornost. Třinecký brankář vyrazil puk do rohu kluziště.

08:22

Ramik se v mezikruží útočného pásma natahoval po kotouči, ten mu ale nakonec ujel. Na druhé straně pak do soupeřova pásma neprošel Brälëns.

07:16

Oceláři se dostali do útočného pásma, Wawrzkiewicz ale nedokázal správně odehrát akci tří proti dvěma. Třineckému útočníkovi při pokusu o přihrávku sjel kotouč z hole, brankáře Bantersons jej proto bez obtíží ukryl pod lapačkou.

06:43

Na jedné straně se neujala střela Raszky, na druhé pak souboj o kotouč nezvládl Silkalns.

05:53

Hráči Rigy jsou i nadále aktivnější. Lotyšští mladíci vytvářeli další tlak ve svém útočném pásmu, na jeho konci ale byla slabá střela Kadnikovse od modré, se kterou Halouzka neměl problém.

04:57

Riga právě vstřelila branku!
Další akce Lotyšů již končí v síti, duel o třetí místo je srovnán! Rižští mladíci vytvořili velký tlak v třineckém předbrankovém prostoru, k poskakujícímu kotouči se nakonec nejrychleji dostal MARTINS SPÄKS, který jej uklidil za ležícího Halouzku! Asistence: Valerijs Gučevičs.

04:39

Další šance lotyšského celku již zaváněla brankou. Rižští mladíci se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, zakončující Docenko-Svirido si ale musel lehce zpracovat kotouč, čímž umožnil Halouzkovi přesunout se a tento pokus zlikvidovat.

04:02

Riga chtěla rychle srovnat krok, do samostatné akce se od vlastní modré čáry pustil Gontars. Lotyšský defenzor se chtěl protáhnout kolem dvojice třineckých obránců, ti mu ale cestu zablokovali.

03:27

Třinec právě vstřelil branku!
Oceláři ve vlastním pásmu vybojovali kotouč, přenesli hru na druhou stranu kluziště a slaví úvodní branku utkání! Servác Petrovský ve velké příležitosti nejprve nedokázal trefit odkrytou branku, akce Třineckých ale pokračovala a MICHAL RAMIK již dokázal uklidit kotouč do lotyšské klece! Asistence: Alexandr Kašpárek, Servác Petrovský.

02:46

Lotyši jsou znovu v útočném pásmu. Po akci Ulmanise se do předbrankového prostoru tlačil Martins Späks, bekhendem ale ani nadvakrát nedokázal protlačit kotouč za Halouzkova záda.

01:50

Halouzka musel poprvé zasahovat. Rižští útočníci se velmi šikovně dostali do útočného pásma, Ostankovičs ale třineckého brankáře nepřekvapil.

01:28

Hykl se po pravé straně chtěl dostat do útočné třetiny, jeho postup ale skončil zablokovaným pokusem.

00:40

Úvodní buly pro Rigu. Lotyšští hokejisté se okamžitě dostali do útočného pásma, Eberlinš, Kanins ani Silkalns ale Halouzku neohrozili.

00:01

Utkání právě začalo.
WERK ARENOU zní hymny České republiky a Lotyšska, utkání začne za pár okamžiků.
Úvodní sestavy:

HK Riga: Berzinš (Bantersons) – Seilis, Eberlinš, Korois, Kärklinš, Zaicevs, Gontars, Ščegolevs, Kadnikovs – Kronbergs, Velšs, Docenko-Svirido, Ulmanis, Simanovičs, Kaninš, Silkalns, Gučevičs, Ostankovičs, Sulčs, Späks, Brälëns.

HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Andrle, Buják, Cienciala, Častek, Hrůzek, Chovaniak, Kyselý, Molin, Mošnička – Gazur, Hykl, Kašpárek, Krčmarský, Kriščák, Ochman, Petrovský, Ramik, Raszka, Samuhel, Šotovský, Šutý, Tomiczek, Wawrzkiewicz..
Oba soupeři do semifinálového souboje vstupovali ze druhého místa po základní skupině. Rižští mladíci v jednoznačném souboji nestačili na suverénní CSKA Moskva, Oceláři pak v regionálním derby podlehli Vítkovicím, byť od desáté vteřiny zápasu vedli.
Hezké středeční dopoledne z Třince! President Cup 2018 vrcholí, v závěrečném dni se bude rozhodovat o konečném umístění jednotlivých týmů. Od 10:30 ve velké třinecké WERK ARENĚ vypukne souboj o třetí místo, ve kterém se utkají HS Riga a domácí Oceláři Třinec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

HK Riga – HC Oceláři Třinec

8:3

konec (1:2, 4:1, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Späks (Gučevičs), 21. Sulčs (Silkalns, Kadnikovs), 21. Brälëns (Docenko-Svirido), 37. Späks (Gontars), 39. Kadnikovs (SIlkalns), 42. Späks (Ulmanis), 43. Ostankovičs (Sulčs), 59. Späks (Ulmanis, Gučevičs) – 4. Ramik (Kašpárek, Petrovský), 14. Petrovský (Kašpárek, Ramik), 23. Ramik (Kašpárek, Petrovský)

HK Riga: Bantersons (Berzinš) – Seilis, Eberlinš, Korois, Kärklinš, Zaicevs, Gontars, Ščegolevs, Kadnikovs – Kronbergs, Velšs, Docenko-Svirido, Ulmanis, Simanovičs, Kaninš, Silkalns, Gučevičs, Ostankovičs, Sulčs, Späks, Brälëns.

HC Oceláři Třinec: Halouzka (Macura) – Andrle, Buják, Cienciala, Častek, Hrůzek, Chovaniak, Kyselý, Molin, Mošnička – Gazur, Hykl, Kašpárek, Krčmarský, Kriščák, Ochman, Petrovský, Ramik, Raszka, Samuhel, Šotovský, Šutý, Tomiczek, Wawrzkiewicz.

Průběh zápasu
1. třetina
03:27 TRI 0:1 Ramik (Kašpárek, Petrovský)
04:57 HRI 1:1 Späks (Gučevičs)
11:28 HRI 2 Silkalns, podražení
13:08 TRI 1:2 Petrovský (Kašpárek, Ramik)
13:46 HRI 2 Eberlinš, hákování
19:35 TRI 2 Tomiczek, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
20:18 HRI 2:2 Sulčs (Silkalns, Kadnikovs)
20:41 HRI 3:2 Brälëns (Docenko-Svirido)
22:16 TRI 3:3 Ramik (Kašpárek, Petrovský)
36:44 HRI 4:3 Späks (Gontars)
37:38 TRI 2 Chovaniak, vysoká hůl
38:12 HRI 5:3 Kadnikovs (SIlkalns)
Po 2. třetině
3. třetina
41:53 HRI 6:3 Späks (Ulmanis)
42:56 HRI 7:3 Ostankovičs (Sulčs)
44:33 HRI 2 Kadnikovs, hrubost
58:05 HRI 8:3 Späks (Ulmanis, Gučevičs)
58:59 HRI 2 Sulčs, faul loktem
Konec