Menu

Hokej

Hlinka Gretzky Cup

Kanada – Slovensko

4:2

konec (0:0, 2:0, 2:2)

08.08.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton (CAN) • Skupina A • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Slovenská reprezentace do 18 let podala ve druhém utkání Hlinka Gretzky Cupu proti domácí Kanadě statečný výkon, přestože na začátku třetí třetiny prohrávala rozdílem tří branek. Slováci se vzepřeli a dostali se na dostřel jednoho gólu, bohužel pro ně ale nedlouho poté Kanada znovu udeřila a deset minut před koncem vedla znovu o dva góly. Skvělý zápas ve slovenské bráně odchytal brankář Dávid Borák, který pochytal 32 z 36 střel Kanaďanů. V dresu Javorových listů odehráli skvělý zápas kapitán Alexis Lafreniere (1+1) a obránce Justin Barron, který zaznamenal dva body za dvě asistence. Kanada zůstává stoprocentní. Konečný výsledek zápasu. Kanada 4 Slovensko 2. (05:41:56)

Konec zápasu.

59:00

Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.

56:54

Závěr zápasu už se pouze dohrává a Kanaďané už chtějí zápas v poklidu dohrát. A není se třeba divit poté, co se Slováci ze stavu 0:3 dokázali dostat během necelých pěti minut na dostřel jedné jediné branky. Drama se ale zřejmě konat nebude.

56:05

Kanaďanům se nepodařilo rozehrát podél střídaček a puk skončil na zakázaném uvolnění. Během přerušení hry Vám dlužím omluvu, protože na ukazateli skóre nám stále svítilo 5:2, přestože poslední gól Kanady nebyl uznán.

55:26

Po komerční přestávce se vracíme zpět a je potřeba říci, že Dávid Borák sklidil pochvalu od zámořských expertů, protože dnes pochytal 31 z 35 střel Kanady a jeho styl byl srovnán se stylem, jakým chytal legendární Dominik Hašek!

54:42

Michal Mrázik dnes hraje dobrý zápas a tentokrát se dostal ke střele na levém křídle, kde vypálil od modré čáry a jeho dobrá rána těsně minula vzdálenější pravou tyč.

54:01

A další šance Kanady, která vytvořila před slovenskou bránou velký závar a u pravé tyče se jeden z Kanaďanů dostal k dorážce, která minula vzdálenější levou tyč!

53:36

Kanaďané se v blízkosti levé tyče ocitli v další slibné šanci, Dávid Borák ale ucpal všechny volné prostory ve své síti a puk úspěšně vyrazil mimo bránu.

53:01

Kanada právě vstřelila branku, která nebyla uznána kvůli vysoké holi! Matthew Robertson napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem a puk se od masky Dávida Boráka odrazil do vzduchu, kde ho z něj u levé tyče sklepl do brány nad úrovní horní tyče Dylan Cozens, což vzápětí potvrdilo video.

52:31

Jeden z kanadských hráčů si na vrcholu mezikruží nabruslil na zpětnou přihrávku a bez přípravy napřáhl ke tvrdé střele, která před bránou nepříjemně zasáhla do oblasti hlavy clonícího Mateje Ilenčíka.

52:12

52:12 Josh WILLIAMS - 4:2

52:12

Kanada právě vstřelila branku!
Jamieson Rees se u pravé tyče neukvapil se zakončením a krátkou diagonální přihrávkou našel na vzdálenější levé tyči JOSHE WILLIAMSE, který z blízkosti bez problém skóroval do odkryté brány! Kanada získala ztracený náskok zpět a vede 4:2. Asistence: Jamieson Rees a Ryan Suzuki.

49:32

49:32 Artur TURANSKÝ - 3:2

49:32

Slovensko právě vstřelilo branku!
Maxim Čajkovič z levého křídla nahodil puk před bránu, kde vznikl obrovský závar a nejlépe se v něm zorientoval ARTUR TURANSKÝ, který zasáhl puk dostatečně na to, aby se přes všechny hráče, včetně brankáře Taylora Gauthiera, snesl do sítě! Slováci využili přesilovou hru a díky dvěma gólům v řadě prohrávají pouze o gól! Asistence: Maxim Čajkovič a Matej Ilenčík.

48:29

Sasha Mutala vyfasoval dvě minuty za podražení a Slovensko má velkou příležitost dostat se na dostřel jedné branky.

45:33

45:33 Andrej GOLIAN - 3:1

45:33

Slovensko právě vstřelilo branku!
ANDREJ GOLIAN si na vrcholu levého kruhu pro vhazování zpracoval puk po přihrávce Olivera Turana, zvedl hlavu a výstavní střelou zápěstím zamířil nad vyrážečkou Taylora Gauthiera do vzdálenějšího pravého rohu brány! Lépe už to trefit nešlo a Slováci opět prohrávají o dvě branky. Asistence: Oliver Turan a Michal Mrázik.

45:20

Dominik Sojka prokázal velkou rychlost a po zavezení puku do útočného pásma ze středového kruhu na levém křídle napřáhl ke střele zápěstím, kterou ukořistil Taylor Gauthier.

44:56

Maxim Čajkovič se vrátil zpět na ledovou plochu po uplynutí dvou minut a Slováci hrají v plném počtu. Kanada se během přesilové hry dostala ke dvěma střelám na bránu.

43:14

Justin Barron se jako obránce ocitl před bránou v obrovské šanci, Dávid Borák ale zázračným způsobem dokázal jeho střelu z blízkosti zastavit a puk zůstal ve hře!

42:56

Dávid Borák u své pravé tyče fantasticky vychytal jednoho z kanadských hráčů a Maxim Čajkovič rychle situaci dobruslil, dopustil se ale faulu a byl vyloučen na dvě minuty za sekání. Kanada před chvíli využila početní výhodu a nyní má k dispozici další.

42:09

42:09 Graeme CLARKE - 3:0

42:09

Kanada právě vstřelila branku!
Kirby Dach vyhrál v levém kruhu útočného pásma vhazování a poté si najel rychle za bránu, kam dostal přihrávku od Alexise Lafrenierea. Kirby Dach poté rychle zvedl hlavu a krásnou zpětnou diagonální přihrávkou našel na vzdálenější pravé tyči GRAEMEA CLARKEA, který pohodlně skóroval a v přesilové hře zvýšil na 3:0! Asistence: Kirby Dach a Alexis Lafreniere.

42:01

Ryan Suzuki se mohl pomstít Slovákům za jejich předchozí faul, jeho střelu z levého kruhu ale Dávid Borák podržel.

41:34

Kanada se dostala rychle ke střele z pravého kruhu, Dávid Borák ale puk za svá záda nepustil, protože kotouč skončil nad jeho bránou. Těžko říci, zda jeho přispěním nebo ne.

41:18

Artur Turanský zbytečně fauloval na levém křídle útočného pásma u hrazení a vysokou holí zasáhl do obličeje Ryana Suzukiho, který si zády k němu velice dobře přikryl puk.

41:16

Adrián Valigura na levém křídle zavezl puk podél hrazení do útočného pásma, byl ale pod tlakem a daleko se nedostal.

40:20

Kanaďané mají neskutečně dobré vstupy do třetin, což se nyní dokonale potvrdilo. Pouhých 20 sekund po zahájení závěrečné části utkání střílel po pěkné kombinaci a přenesení hry z pravého kruhu Sasha Mutala, zamířil ovšem pouze do náruče připraveného Dávida Boráka, který puk podržel a přerušil hru.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 4:48.
Zatímco první třetina žádnou branku nepřinesla, ve druhé části jsme byli svědky dvou gólů, když nejprve krátce po přestávce poslal Kanadu do vedení kapitán Alexis Lafreniere a v závěru prostřední části navýšil její vedení z dorážky Dylan Holloway. Překvapení se zatím v Rogers Place v Edmontonu nekoná. Skóre po druhé třetině. Kanada 2 Slovensko 0.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Do konce prostřední části utkání zbývá odehrát 1 minuta.

36:51

36:51 Dylan HOLLOWAY - 2:0

36:51

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané využili tlaku z přesilové hry, když Dávid Borák sice dokázal pravým betonem vyrazit střelu Samuela Poulina z pravého kruhu pro vhazování, před bránou se ale dostal k dorážce DYLAN HOLLOWAY a z blízkosti zamířil pod horní tyč – 2:0! Asistence: Samuel Poulin a Justin Barron.

33:43

Maxim Čajkovič se pustil do jednoho z Kanaďanů a usedl na trestnou lavici poté, co dostal dvě minuty za hrubost.

33:19

Artur Turanský vystřelil na pravém křídle po rychlé akci Slovenska od hrazení a Taylor Gauthier puk vyrazil mimo.

32:52

Matthew Robertson si na levém křídle zpracoval zpětnou přihrávku podél hrazení a od modré čáry napřáhl k táhlé střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, David Borák měl ovšem nikým necloněný výhled a puk pravým betonem vyrazil.

32:06

Michal Mrázik využil otevřeného prostoru na pravém křídle a z bodu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím, která minula vzdálenější levý horní roh brány!

31:44

Kanada pokračovala v útočném pásmu a Slováci byli zahnáni k vlastní bráně do té doby, než jeden z kanadských hráčů zahrál v levém rohu ledové plochy vysokou holí a hra byla vykázána do středního pásma.

31:31

Kanaďané na pravém křídle napřáhli od modré čáry k táhlé střele, kterou na přední tyči Dávid Borák snadno vyrazil.

31:17

Maxence Guenette za vlastní bránou míchal delší dobu s pukem, aby počkal až jeho spoluhráči v klidu dostřídají.

30:52

Začala druhá polovina utkání a Kanaďané zásluhou branky, kterou vstřelili krátce po přestávce, vedou 1:0.

30:05

Maxim Čajkovič na slovenské straně odpověděl střelou zápěstím z levého kruhu pro vhazování, kterou Taylor Gauthier bez problému detekoval lapačkou a přerušil hru.

29:29

Peyton Krebs na levém křídle vyrazil do rychlého protiútoku a střelou zápěstím z levého kruhu pro vhazování těsně minul vzdálenější pravý horní roh slovenské brány!

29:16

Alexis Lafreniere musel rychle spěchat zpět, aby za vlastní bránou pomohl svému týmu získat ztracený puk, což se mu v obležení tří nebo čtyř protihráčů nakonec podařilo.

27:48

Jakob Pelletier v levém kruhu vystřelil z bodu pro vhazování a po zákroku Dávida Boráka následuje krátká komerční přestávka.

27:39

Druhá třetina má obrovské tempo a Slovensko vyhodilo puk na zakázané uvolnění, takže nyní mají oba týmy čas na to, aby nabrali dech po dlouhém střídání. Zakázanému uvolnění Slovenska předcházela střela, která skončila nad kanadskou bránou.

21:23

21:23 Alexis LAFRENIERE - 1:0

21:23

Kanada právě vstřelila branku!
ALEXIS LAFRENIERE si na levém křídle najel na přihrávku od Kirbyho Dacha a v levém kruhu pro vhazování z ostrého úhlu a blízkosti zamířil nad vyrážečkou Dávida Boráka pod horní tyč! První jeho pokus sice ještě Slováci dokázali zablokovat, druhý už ale nikoliv a Kanada vede krátce po přestávce 1:0. Asistence: Justin Barron a Peyton Krebs.

21:10

Dylan Cozens byl hráčem, který před pár okamžiky zakončoval z pravého kruhu pro vhazování. Nyní ale byla hra přerušena, protože Kanaďané vyhodili puk na zakázané uvolnění.

20:22

Kanada opět měla skvělý vstup do třetiny a zasypala slovenskou bránu několika střelami, z nichž většina byla zablokována. Poslední z pravého kruhu pro vhazování ale přece jen po ledě mířila ke vzdálenější levé tyči, kde ji Dávid Borák vyrazil pravým betonem.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 4:00.
Kanada hraje po úvodních dvaceti minutách zatím se Slovenskem překvapivě bez branek. Alexis Lafreniere se řítil sám na bránu a minul, zatímco Peyton Krebs svůj samostatný únik v oslabení zakončoval přesně, jenže Slovensko podržel nad vodou pravým betonem výborně chytající brankář Dávid Borák. V závěru první části přišla ještě jedna velká šance Kanady, Kirby Dach ale střelou zápěstím z pravého kruhu orazítkoval vzdálenější levou tyč, od níž se puk odrazil zpět do hry. Skóre po první třetině. Kanada 0 Slovensko 0.

20:00

První třetina skončila.

19:34

Slováci se dopustili chyby při rozehrávce v pravém kruhu obranného pásma a Dávid Borák přikryl puk lapačkou.

19:00

Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.

18:22

Justin Barron se snažil poslat Kanadu v závěru úvodní části zápasu střelou z bodu levého kruhu pro vhazování, jeho následný pokus byl ale obranou Slovenska zablokován.

17:30

Dylan Cozens předvedl v mezikruží po přihrávce z pravého křídla mezi dvěma protihráči pěknou stahovačku, po které přišla prudká střela zápěstím, horní roh brány ovšem minul.

17:10

Zápas má nyní obrovské tempo a hra se přelévá ze strany na stranu, zatím jsme se ale žádného gólu nedočkali.

13:32

A znovu mohli udeřit Slováci, jejich táhlá střela od modré čáry ale našla pouze náruč brankáře Taylora Gauthiera.

13:02

Michal Mrázik mohl udeřit na opačné straně, když se ocitl v dobré šanci u pravé tyče, z úhlu ale pozorného Taylora Gauthiera překonat nedokázal! Kanadský brankář puk podržel.

12:43

12:43 Peyton Krebs mohl poslat Kanadu do vedení během oslabení!

12:43

Peyton Krebs prokázal obrovskou rychlost, když se ze středového kruhu na ose ledové plochy protáhl mezi dvěma obránci Slovenska do útočného pásma a poté se řítil sám na bránu, výborného Dávida Boráka ale překonat nedokázal! Slovenský brankář fantasticky zasáhl pravým betonem a poté si poradil i s následnou dorážkou z ostrého úhlu!

12:12

Kaedan Korczak vyhodil puk nechtěně přes ochranné sklo a vyfasoval dvě minuty za zdržování hry.

11:47

Adrián Valigura dobře vystřelil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Taylor Gauthier ale puk podržel a přerušil hru.

11:25

Slovensko zatím drží Kanaďany na uzdě poté, co přečkalo jejich dvě slibné šance, a nyní hraje přesilovou hru.

10:31

Alexis Lafreniere dostal dvě minuty za vysokou hůl poté, co v rohu obranného pásma fauloval Dominika Jendeka, kterého levým loktem nepříjemně zasáhl do oblasti hlavy.

10:13

Slováci odehráli skvělé střídání a během pár sekund se dostali ke třem nebo čtyřem střelám, většina ale byla zablokována.

08:58

Další velká šance Kanady, která přišla po nahození z pravého křídla a střele na vzdálenější levé tyči, kde Dávid Borák skvěle zasáhl pravým betonem a puk vyrazil mimo bránu!

08:12

Slovensko rychle otočilo hru a Dominik Sojka byl zřejmě hráčem, který se v levém kruhu dokázal protlačit ke střele, jenž skončila v náručí připraveného Taylora Gauthiera.

08:00

Bowen Byram se před osmi sekundami dostal v pravém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, která před dvě věže slovenské reprezentace na bránu neprošla, a Slováci poté raději vyhodili puk zpoza vlastní brány na zakázané uvolnění.

07:02

07:02 Alexis Lafreniere měl na hokejce první obrovskou šanci!

07:02

Alexis Lafreniere měl na holi první obrovskou šanci Kanady, když si mezi dvěma obránci Slovenska najel v mezikruží na parádní kolmou přihrávku a poté se řítil sám na bránu, před kterou rychle zamíchal s pukem a těsně minul levou tyč!

06:47

Bowen Byram už je také zpět na ledě, což znamená, že oba týmy opět hrají v Rogers Place v plném počtu.

06:21

Slovákům se ale od vlastní brány nepodařilo rozehrát a puk podél trestných lavic zamířil na zakázané uvolnění.

05:44

Vyloučený Samuel Kňažko se vrátil z trestné lavice zpět na led a nyní začíná zkrácená přesilová hra slovenského týmu.

05:29

Peyton Krebs dobře vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, Dávid Borák ale dobře zasáhl a vyrazil puk do ochranné sítě v momentě, kdy do hry 4 na 4 zbývá odehrát pouhých 15 sekund.

04:47

Puk po nepřesné střele Kanady opustil na chvíli útočné pásmo a z pravého křídla si vzápětí krásně sjel před bránu Bowen Byram, který se po pěkné stahovačce snažil zasunout puk mezi betony Dávida Boráka, jenže se s ním pouze srazil a místo zakončení přišly dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.

03:44

Samuel Kňažko fauloval v obranném pásmu a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Kanada si zahraje první přesilovou hru.

02:54

A zpět na opačnou stranu. Hokejisté Slovenska odpověděli střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, která skončila v lapačce připraveného Taylora Gauthiera.

02:44

Kanada rozjela slibnou útočnou akci a Graeme Clarke byl zřejmě hráčem, který zakončoval z prostoru mezikruží, našel ovšem výstroj brankáře Dávida Boráka, který puk podržel.

02:04

Jozef Haščák si dobře našel místo v levém kruhu pro vhazování a těsně nad ledem střelou zápěstím mířil k přední tyči, kde našel pouze připraveného Taylora Gauthiera. Hra přerušena.

00:42

Kirby Dach z pravého kruhu pro vhazování nahazoval puk před bránu, stejně jako vzápětí z opačné strany Michael Vukojevic, po jehož přihrávce Kanaďané zakončovali u pravé tyče mimo.

00:22

Hokejisté Kanady vstoupili do zápasu pořádně zostra a v pravém kruhu pro vhazování se dostali ke střele, která byla nepřesná, takže Dávid Borák zatím ve slovenské bráně zasahovat nemusel.

00:01

Utkání právě začalo.
Vítejte v Rogers Place, kde se dnes místo domácího Edmontonu představí kanadská reprezentace do 18 let, která vyzve hokejisty Slovenska. Vše je připraveno!
Kanada nastoupí proti Slovensku ve stejné sestavě jako proti Švýcarsku, zatímco Slovensko provedlo dvě změny. V obraně se poprvé na turnaji představí Damian Hudík a v útoku Andrej Škultéty. Slováci nastoupí do zápasu proti Kanadě s kompletními čtyřmi obrannými páry a také čtyřmi útočnými formacemi.

Úvodní sestavy:

Kanada: Gauthier (Maier) – Korczak, Byram, Barron, Vukojevic, Guenette, Robertson, Schneider – Dach, Krebs, Lafreniere – Williams, Suzuki, Rees – Mutala, Cozens, Pelletier – Clarke, Parent, Poulin – Holloway.

Slovensko: Borák (Kozel) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Valigura, Turanský, Čajkovič – Škultéty, Haščák, Volko – Kormúth, Eliaš, Jendek.

Rozhodčí: Roeland, Gour – Wyonzek, Boivin.
Na Slovensku dnes zavládl velký smutek. Tamní hokej opustila jedna z největších hokejových legend Stan Mikita, rozený jako Stanislav Gvoth, který byl prvním Slovákem v NHL a všech 22 sezón v zámoří strávil v Chicagu. Od roku 1983 se stal členem sítě NHL a od roku 2002 je členem Síně slávy slovenského hokeje.

Kanada v úvodním zápase na Hlinka Gretzky Cupu 2018 potvrdila roli obrovského favorita na zisk titulu, když Švýcarsku nedala žádnou šanci na pozitivní výsledek a s chutí si proti němu zastřílela. Kanaďané smetli Švýcary vysoko 10:0 a získali první tři body, na které se budou snažit dnes navázat proti Slovensku.

Slovensko v posledním přípravném zápase před Hlinka Gretzky Cupem podlehlo USA vysoko 10:4, což ale samo o sobě nebylo nejhorší zprávou, protože z řad slovenské reprezentace vypadli kvůli zranění dva hráči, kteří po návratu do Edmontonu absolvovali v tamní nemocnici vyšetření a nakonec o turnaj těsně přišli. Simon Jellúš a Dávid Mudrák budou mimo 4-6 týdnů.

Hokejisté slovenské reprezentace do 18 let v úvodním zápase Hlinka Gretzky Cupu 2018 nestačili na Švédsko, kterému navzdory sympatickému výkonu a špatnému vstupu do třetí třetiny nakonec podlehli 4:2, a již ve středu v noci je čeká střetnutí proti domácí Kanadě.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

Kanada – Slovensko

4:2

konec (0:0, 2:0, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Lafreniere (Barron, Krebs), 37. Holloway (Poulin, Barron), 43. Clarke (Dach, Lafreniere), 53. Williams (Rees, Suzuki) – 46. Golian (Turan, Mrázik), 50. Turanský (Čajkovič, Ilenčík)

Kanada: Gauthier (Maier) – Korczak, Byram, Barron, Vukojevic, Guenette, Robertson, Schneider – Dach, Krebs, Lafreniere – Williams, Suzuki, Rees – Mutala, Cozens, Pelletier – Clarke, Parent, Poulin – Holloway.

Slovensko: Borák (Kozel) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Valigura, Turanský, Čajkovič – Škultéty, Haščák, Volko – Kormúth, Eliaš, Jendek.

Rozhodčí: Roeland, Gour – Wyonzek, Boivin

Průběh zápasu
1. třetina
03:44 SVK 2 Kňažko, nedovolené bránění
04:47 CAN 2 Byram, nedovolené bránění brankáři
10:31 CAN 2 Lafreniere, vysoká hůl
12:12 CAN 2 Korczak, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
Po 1. třetině
2. třetina
21:23 CAN 1:0 Lafreniere (Barron, Krebs)
33:43 SVK 2 Čajkovič, hrubost
36:51 CAN 2:0 Holloway (Poulin, Barron)
Po 2. třetině
3. třetina
41:18 SVK 2 Turanský, vysoká hůl
42:09 CAN 3:0 Clarke (Dach, Lafreniere)
42:56 SVK 2 Čajkovič, sekání
45:33 SVK 3:1 Golian (Turan, Mrázik)
48:29 CAN 2 Mutala, podražení
49:32 SVK 3:2 Turanský (Čajkovič, Ilenčík)
52:12 CAN 4:2 Williams (Rees, Suzuki)
Konec