Menu

Hokej

Přípravné zápasy

HC Stadion Litoměřice – EC Red Bull Salzburg II

2:1

po s.n. (2:1) (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

08.08.2018, 16:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Vít Trubička (@VtTrubika)

Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se na vás u dalších online přenosů na počtenou! (18:26:07)
Dlouhotrvající utkání nakonec uhájil vítězně domácí tým, který zůstává v přípravě stoprocentní. Oba dva týmy čekají další zápasy již zítra. Stadion se představí na ledě Slavie, Salcburk sehraje duel proti Benátkám nad Jizerou.

Konec zápasu.

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Stadion Litoměřice.
Vítěznou trefu Litoměřic vsítil FILIP JIRÁSEK.

5. série 2:1

Huber neproměňuje.

4. série 2:1

Voženílek neproměňuje.

4. série 2:1

Feldner neproměňuje.

3. série 2:1

Dvořák neproměňuje.

3. série 2:1

Nordberg neproměňuje.

2. série 2:1

Jirásek proměňuje.

2. série 1:1

Witting proměňuje.

1. série 1:0

Pavlík proměňuje.

1. série 0:0

Casperu Evertssonovi ujel kotouč příliš blízko. Jel tudíž velmi daleko od branky.

Samostatné nájezdy začínají.
Přestože prodloužení přineslo řadu povedených akcí, o vítězi stále není rozhodnuto. Vývoj utkání tedy dospěl do samostatných nájezdů.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:44

František Klejna mohl definitivně otočit vedení pro Litoměřice. Nahození z pravého rohu ale nedokázal přesně vytušit a kotouč mu projel těsně před hokejkou.

63:47

Královsky hájí svůj prostor litoměřický gólman. Tím drží svůj tým nad vodou a s vidinou vlastních slibných šancí na opačné straně ledové plochy.

62:40

Salcburk se nyní dostal k dvěma vyloženým gólovkám. Marcel Zitz nejprve trefil tyčku, z následné dorážky betony litoměřického gólmana. Díky tomu se Stadion dostal do protiútoku.

62:20

Na opačné straně se do rychlého brejku dostal Lukáš Vopelka. Ve svém zakončení k pravé tyči si ale i tentokrát vylámal zuby na Wieserovi.

61:14

V sevření litoměřického obránce projel až do mezikruží Jesper Kokkila. Odsud se také pokusil překonat Krále a měl k tomu dostatek místa. Volnou skulinou ale nenašel.

60:25

Byť úvodní buly získali domácí, dostal se Salcburk velmi rychle do přečíslení. Podél levého mantinelu projel Marcel Zitz, který svou kolmicí nenašel žádného ze spoluhráčů.

60:01

Začalo prodloužení.
Aktivitou nepříliš výrazný hokej stále nenašel svého vítěze. Byť oba týmy měly slibné šance, nedokázaly je nijak využít, následuje tedy prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:35

Pokus o vybruslení Martina Havelky zahořel ve středním pásmu v souboji s Zündelem. Hosté se poté dostali opět do útoku.

58:18

Po vyrovnání sil vyhodili hosté kotouč na druhou stranu. Tam si vystavěli útočnou formaci, ze které neustále ostřelují branku Tomáše Krále.

58:05

Hosté v plném počtu.

56:46

Litoměřický tým je opět v přesilovce velmi aktivní. Žádná z šancí ale nevedla k bezprostřednímu ohrožení brankoviště Nicolase Wiesera. Salcburku se nedaří vytlačit litoměřické z pásma.

56:05

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg II (Alexander Frandl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

55:13

Kombinace před brankou Tomáše Krále vyslala do protiútoku domácí hokejisty. Ani z této šance si domácí nevytvořili drtivý tlak, který by vedl ke gólové trefě.

54:03

Hosté v plném počtu.

53:26

Ve skupince hráčů před Nicolasem Wieserem se stalo to, k čemuž se ploše Kalich Areny dlouho schylovalo. Po krosčeku Marka Havlíka došlo ke kratší výměně názorů mezi ním a Valtterim Meisaarim, který si odnesl dvouminutový trest za hrubost. Za krosček si na dvě minuty odpočine i Havlík.

52:31

Kališníci se drží v útočném pásmu. Nadvakrát se k zakončení dostal Štěpán Matějček. První šanci ale netrefil, druhou sice ano, ale kotouč ani k Wieserovi nedolétl.

52:03

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg II (Dennis Lobach – 2 min., držení).

51:52

S přibývajícími minutami je to Salcburk, kdo stále více a více napadá soupeřovu branku. S pravidelností ale naráží na připraveného Tomáše Krále.

51:07

Kombinaci rakouského celku prudkou střelou z pravé hranice mezikruží zakončil Justin Schütz. Litoměřický gólman ale zůstal připraven, tudíž drží stále vyrovnaný stav pro obě strany.

49:57

Domácí v plném počtu.

49:45

Enormní šance Salcburku! S prvním nájezdem se dostal ke střele Oliver Nordberg. Tomáš Král ale na několikrát kotouč vyrazil, neboť ten se mu tam z mnoha úhlů vracel. Nakonec jej zalehl, čímž dal přerušit ve hře.

48:33

Přes oslabení je v útočném pásmu pouze Casper Evertsson. K mantinelu se k němu sjel Michael Gaspar, který mu vyšťouchl kotouč ve prospěch litoměřického týmu.

47:57

Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., podražení).

47:27

Michal Pochobradský se prokličkoval do útočného pásma, byť se během cesty musel vyhnout mnoha kuželům s rudým býkem na helmě. Ani tentokrát ale nebyla tato akce dotažena do konce.

46:36

Oba týmy v plném počtu.

45:31

Hru čtyři na čtyři zahájili opět útočněji domácí hokejisté. K další střele od modré se dostal Dominik Málek, tentokrát ale trefil pouze klečícího Lukase Schreiera. Což salcburští využili k dalšímu brejku.

44:36

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Walter – 2 min., krosček).
Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg II (Justin Schütz – 2 min., sekání).

44:21

Daniel Voženílek kličkoval za soupeřovou brankou. Z této akce ale vyjel do brejku Nico Feldner, kterého ale zbrzdil v mezikruží Jan Walter.

43:31

Od modré čáry zakončil Dominik Málek dlouhotrvající kombinaci kališníků před salcburskou brankou. Nicolas Wieser ale proti střele včas vytáhl svou lapačku.

42:33

Michal Machač narušil souhru dvou obránců Salcburku a ocitl se téměř sám v brankovišti. V rychlosti si najel do rohu kluziště, odkud vyslal nahrávku na Jana Grima. Přihrávka se mu už ale tolik nevyvedla.

41:37

Martin Havelka ubránil na modré čáře puk pro litoměřický tým a nahodil ho směrem k Wieserovi. Přesto se Salcburk nakonec dostal do protiútoku, ze kterého nic nevytěžil.

40:20

Pohlednou kombinací, která činila několik rychlých nahrávek a několik otoček, se k puku před brankovištěm dostal Štěpán Matějček. Jeho zakončení ale dopadlo dosti podobně, jako celou minulou třetinu, tudíž puk projel pouze vedle tyčky.

40:01

Začala třetí třetina.
Přestože se Salcburku povedlo vyrovnat, více ze hry měli i nadále litoměřičtí hokejisté. Ty ale opustilo střelecké štěstí, díky kterému se dostali do vedení.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:15

Při Nicolasu Wieserovi stáli nyní všichni svatí! Na několik pokusů se pokusil prostrčit kotouč za brankovou čáru Radovan Pavlík. Branku Salcburku nakonec s velkým štěstím uhájila čtveřice obránců Red Bullu.

36:52

Ondřej Sýkora ubránil ve středním pásmu ztracený puk Dominika Málka. Litoměřičtí se poté na malý moment dostali do útočného pásma. K ohrožení svatyně Wiesera však již nikoliv.

35:57

Hosté v plném počtu.

35:48

V závěru své přesilovky se obrovské šance dostal Jan Tlačil, který vyjel sám zprava proti Wieserově brance. Puk ale zasáhl rakouského gólmana do břicha, kde si jej navíc přidržel lapačkou.

34:32

Salzburg právě vstřelil branku!
I přes oslabení Salcburk vyrovnává! Přestože CASPERU EVERTSSONOVI ujel kotouč, dokázal si ho uhájit a následně vyslat lehce překvapivou střeli přímo za záda Tomáše Krále. Asistence: Oliver Nordberg

33:57

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg II (Valtteri Meisaari – 2 min., nedovolené bránění).

33:15

Velmi slibně nahodil puk na branku Marek Havlík. Gólman Salcburku dlouho nevěděl, kde kotouč má, čehož se snažili využít hráči na obou stranách. Posléze došlo i k menší strkanici, při které Martinu Havelkovi spadla helma.

32:12

Velká šance Jaroslava Dvořáka! Ve středu pole obral o kotouč Tobiase Schmitze, načež sám vyjel rychle proti brance. V klíčovém momentu ale trefil pouze betony gólmana rakouského celku.

31:36

Litoměřičtí se pokoušejí vymanit ze salcburského sevření. Takřka vždy ale narazí na připravené hráče týmu, co dává křídla a neprostoupí za modrou čáru.

30:14

Přes čtveřici protihráčů propálil kotouč od modré Michal Machač. Právě množství hráčů Salcburku se mu ale stalo osudným, neboť přes ně nezvládl kotouč procedit na branku Nicolase Wiesera.

29:26

Jan Tlačil se protlačil přes trojici protihráčů, načež předal v mezikruží kotouč Martinu Havelkovi. Ten už ale na salcburskou obranu nestačil a domácí byli vytlačeni zpět do středního pásma.

27:38

Stadion se snažil projít přes střední pásmo. Proti tomu se ale postavil Samuel Witting, který zblokoval kombinaci litoměřického týmu a nasměroval Salcburk opět před Královu branku.

25:57

Průnik Maxmillana Reberniga vyčíhl záhy František Klejna, který dokázal převzít kotouč pro sebe. Litoměřičtí se poté vydali na útočné tažení, které ale bylo s příliš jepičím životem.

25:00

Radovan Pavlík velmi obětavě bojoval v rohu kluziště o kotouč. Proti dvojnásobné přesile ale nebyl sám úspěšný.

24:40

Hosté v plném počtu.

23:27

Hostům se ale podařilo puk ukořistit pro sebe. Lukas Schreier následně zvolil nahození až před Tomáše Krále, čímž na malý moment uvolnil napětí před svou svatyní.

22:45

Svou první přesilovku začal litoměřický tým velice aktivně. Prakticky s jejím začátkem se zformoval do přesilovkového čtverce, z něhož drží Salcburk pod tlakem.

22:40

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg II (Yannic Pilloni – 2 min., hákování).

22:01

Stadion v útočné snaze nepolevuje. Daniel Voženílek po svém výjezdu z pravé strany poslal kotouč před branku na Jaroslava Dvořáka. Přihrávka mu ale příliš nesedla, neboť puk vyletěl vysoko nad branku.

20:16

Velkou šancí zahájili litoměřičtí druhou periodu. Lukáš Vopelka si najel za branku, odkud vyslal zpětnou přihrávku na Michala Machače. Ten si hledal volné místo na střelu, nakonec ale volil další přihrávku.

20:01

Začala druhá třetina.
Trochu ospalejší úvod zápasu. Litoměřičtí si drželi celkem v poklidu své získané vedení, zatímco Salcburk se velmi snažil o prosazení, nijak však nebyl schopen vystřelit na branku.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Domácí v plném počtu.

19:32

Salcburk drží kotouč v útočném pásmu. Neustále se ale nemůže nadechnout ke střele.

18:07

Svou druhou přesilovku zahájil Salcburk rozehrávkou od své branky. Záhy se dostal ke Královi. Ani tentokrát ale v tomto prostoru nic významného nepředvedl.

17:45

Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Tlačil – 2 min., podražení).

16:57

Domácí v plném počtu.

16:11

Salcburští se usilovně snaží o vystřelení na branku ve své úvodní přesilovce. Všechny jejich střely ale absolutně postrádají důraz, čímž ani jedna z nich nedojede ke Královi.

14:57

Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Michal Machač – 2 min., krosček).

14:36

Gólovku měl na své hokejce Valtteri Meisaari! Před levým kruhem dostal krásný kotouč od Samuela Wittinga, který jen lehkou tečí mohl poslat do branky. Puk mu ale pouze sjel po hokejce do rohu kluziště.

13:42

Domácí po vstřeleném gólu rychle pookřáli. Z mnoha pokusů se pokouší procedit za Wiesera další kotouč, což se jim ale nyní nedaří.

11:43

Litoměřice právě vstřelily branku!
O kotouč ale Feldner rychle přišel. V signalizované výhodě pro litoměřický tým využil rychlé kombinace a následného chaosu před brankou Wiesera MICHAL MACHAČ, který bekhendem posílá Stadion do vedení! Asistence: Jan Grim, Ondřej Sýkora.

11:34

Podél modré čáry se snaží vymanit z litoměřického sevření Nico Feldner.

10:50

Dominik Málek prudce napálil od modré čáry kotouč na branku Wiesera. V mezikruží ale stála skupinka hráčů obou barev, která spolehlivě zafungovala jako tlumič této střely.

09:18

Oliver Nordberg si krásně vybruslil středem pole. V mezikruží se pokusil najít Justina Schütze, který byl v ideální pozici pro doražení kotouče do branky. Schützovi ale puk pouze projel pod hokejkou.

07:48

Salcburk zahájil ostřelování branky Tomáše Krále. První, důrazná střela Valtteriho Meisaariho se ale pouze prolétla vedle vzdálenější tyče a zamířila si přímo do rohu ledové plochy.

06:45

Velmi nadějně vypadala akce Daniela Voženílka. Sám se vydal podél mantinelu směrem před Nicolase Wiesera. Až poté, co se od mantinelu odpoutal, dostal se mezi trojici obránců rakouského celku a o kotouč přišel.

06:04

Oliver Nordberg se prokličkoval napříč litoměřickou obranou, načež vyslal křižnou přihrávku před brankoviště. Tam ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů na dorážku.

05:49

Převážnou většinu času se Stadion drží v útočném pásmu. Salcburku se ale často daří vyjíždět na útočné výpady. Závan před svou svatyní zatím Tomáš Král řeší spolehlivě.

03:57

Obrovská šance Justina Schütze! Ze středního pásma si najel k pravé hranici brankoviště, odkud se pokusil o prověření Krále. Litoměřický brankář ale dokázal vyrazit kotouč svými betony.

03:20

Radovan Pavlík projel kolem soupeřovy branky, načež se vrátil k modré čáře. Odsud vyslal kotouč zpět za branku Štěpánu Matějčkovi.

01:20

Yannic Pilloni nepřešel přes dvojici litoměřických obránců. Přesto se nakonec salcburští dostali do útočného pásma. Rychle se ale museli vrátit před Wiesera.

00:21

S prvním pukem vyjeli do útoku litoměřičtí hokejisté. Salcburk ale velmi důrazně brání svůj brankový prostor.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Stadion Litoměřice: Král (Sklíba) – Havlík, Walter, Klejna, Marcel (C), Gaspar (A), Málek – Pavlík, Matějček, Vopelka -. Voženílek, Pochobradský, Dvořák – Havelka, Tlačil, Jirásek – Machač, Grim, Sýkora.

EC Red Bull Salzburg II: Laakso (Wieser) – Meisaari, Schmitz, Birnbaum, Kokkila, Schreier, Frandl, Stapeldeldt, Zündel – Evertsson, Nordgerg, Pilloni, Predan, Zitz, Varejcka, Witting, Huber, Klöckl, Feldner, Rebernig, Schütz, Zimmermann, Lobach..
Oba týmy jsou téměř ve stejné fázi přípravy. Zatímco Litoměřice mají za sebou jediný zápas proti kladenským Rytířům. V něm oba celky zkoušely mnoho hráčů, úspěšnější byl ale Stadion, který vyhrál těsným rozdílem 2:1. Pro juniorský tým Salcburku se bude jednat o první přípravné utkání v rámci letní přípravy. Ve svém turné po Česku se ještě utkají s Benátkami nad Jizerou, což je další tým, který sází převážně na mladší hráče. Později se střetnou ještě s Třincem.
Zdravím vás u dalšího přípravného utkání Stadionu Litoměřice. Ve svém druhém zápasu v Kalich Areně se střetne s účastníkem Alpské hokejové ligy EC Red Bull Salzburg II. Přeji vám příjemné hokejové počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

HC Stadion Litoměřice – EC Red Bull Salzburg II

2:1

po s.n. (2:1) (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Machač (Grim, Sýkora), rozh. náj. Jirásek – 35. Evertsson (Nordberg)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Evertsson (SLB)
1:0   Pavlík (LTM)
2. série:
1:1   Witting (SLB)
2:1   Jirásek (LTM)
3. série:
2:1   Nordberg (SLB)
2:1   Dvořák (LTM)
4. série:
2:1   Feldner (SLB)
2:1   Voženílek (LTM)
5. série:
2:1   Huber (SLB)

HC Stadion Litoměřice: Král (Sklíba) – Havlík, Walter, Klejna, Marcel (C), Gaspar (A), Málek – Pavlík, Matějček, Vopelka -. Voženílek, Pochobradský, Dvořák – Havelka, Tlačil, Jirásek – Machač, Grim, Sýkora.

EC Red Bull Salzburg II: Wieser (Laakso) – Meisaari, Schmitz, Birnbaum, Kokkila, Schreier, Frandl, Stapeldeldt, Zündel – Evertsson, Nordgerg, Pilloni, Predan, Zitz, Varejcka, Witting, Huber, Klöckl, Feldner, Rebernig, Schütz, Zimmermann, Lobach.

Rozhodčí: Luczków, Folk – Beneš, Kurtin

Průběh zápasu
1. třetina
11:43 LTM 1:0 Machač (Grim, Sýkora)
14:57 LTM 2 Machač, krosček
17:45 LTM 2 Tlačil, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
22:40 SLB 2 Pilloni, hákování
33:57 SLB 2 Meisaari, nedovolené bránění
34:32 SLB 1:1 Evertsson (Nordberg)
Po 2. třetině
3. třetina
44:36 LTM 2 Walter, krosček
SLB 2 Schütz, sekání
47:57 LTM 2 Voženílek, podražení
52:03 SLB 2 Lobach, držení
53:26 LTM 2 Havlík, krosček
SLB 2 Meisaari, hrubost
56:05 SLB 2 Frandl, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
LTM 2:1 Jirásek (rozh. náj.)
po s.n.