Menu

Další

Fotbalové události

Cristiano Ronaldo v Turíně

konec

16.07.2018, 09:00 • Tomáš Kalas (@tomascipy)

21:49

Dámy a pánové, dnešní celodenní maraton a „Ronaldománie“ v Turíně je u konce. Cristiano Ronaldo se upsal italskému mistrovi na čtyři roky, ročně si přijde zhruba na třicet milionů eur. Po Juanu Cuadradovi převzal své tradiční číslo sedm a bude tváří Staré dámy. Bylo mi ctí vás dnešním liveblogem provázet. Za pozornost děkuje a někdy příště napočtenou se těší Tomáš Kalas. Dobrou noc! (21:53:43)

21:18

Bohužel nemáme žádné zprávy o tom, jak se přivítání na stadionu vyvíjí, proto vám nemůžeme zprostředkovat tuto „hollywoodskou akci,“ jak tvrdí nemálo médií.

20:23

Letištní policie turínského letiště zakázala jakékoliv starty menších letounů kvůli špatnému počasí, které ve městě panuje. Je tak jasné, že Ronaldo si pobyt v Turíně nuceně o jeden den prodlouží.

19:39

Přestup totiž zamotal vývojářům hlavy, neboť portugalská hvězda byla hlavní tváří. Stěhování se do Itálie ale přineslo nutnost nafocení nových materiálů, neboť nafocený Ronaldo v dresu Realu při FIFA 19 by nebyl nejlepší vizitkou. Vývojáři navíc po mnoha letech dotáhli do konce licenci na UCL a ušatý pohár má být symbolem právě nové FIFY.

19:33

Po tiskovce fanoušci španělského královského týmu hojně sdílí obavy, kdo nahradí Ronalda po odchodu. „Manchester United se o to pokoušel s Valenciou, Owenem a Obertanem. Nejsem si úplně jist, zda to fungovalo,“ zní například jeden názor z Twitteru.
Necelá půlhodina uběhla velice rychle. Na tiskové konferenci působila CR7 jistým, seběvědomým dojmem. Portugalský kapitán reprezentace má za sebou většinu věcí v dnešním programu. Chybí pouze představit se širší veřejnosti fanoušků v 21:00 přímo na fotbalovém stadionu. Mezitím bude zřejmě dávat ještě pár rozhovorů, ale nebude to žádná sláva.

19:00

Tisková konference byla ukončena!

18:59

Nyní probíhá focení s novým dresem. Účastní se ho nejvyšší představitelé klubu a samozřejmě i samotný hráč.

18:58

Přesto se Ronaldo dostal do angličtiny a odpovídá plynně anglicky. „Budu dělat to nejlepší, jako vždy, budu chtít, aby to dopadlo pro klub velice dobře a chtít vyhrávat. Na věku nezáleží, jsem motivovaný a těším se na start!“

18:56

Zda mohu překonat rekord Gonzala Higuaína v počtu nastřílených gólů? „Nevím, je to velice zajímavá výzva, nastřílet přes 36 gólů. Každý bojuje za svůj klub a já chci taktéž.“

18:54

„Chci pracovat pro klub, dávat mu tvář, vyhrávat tituly. Rozhodně, jak už jsem řekl, chci psát novodobou historii tohoto klubu. Chci jít příkladem i mládeži v klubu.“

18:52

„Věřím, že mohu dostat Juventus na vyšší úroveň mezi evropskými kluby. Mám zodpovědnost, jen tak vás klub neosloví.“

18:50

Co bude dělat Ronaldo po vypršení kontraktu v roce 2022? Vrátí se do Sportingu? „Nejsem tu jen tak, chci psát historii klubu a hodně si věřím, že tohle angažmá bude povedené a zůstanu tu do konce kariéry. Nicméně Sporting je navždy v mém srdci.“

18:49

Místy je vidět patrná jazyková bariéra mezi novináři a samotným hráčem, což někdy zabraňuje úplnému porozumění otázky, jako například teď.

18:47

Zmiňují se i slova po finále LM, kdy Ronaldo nepřímo naznačil odchod. „Ne, nebyl jsem ještě tehdy rozhodnut a řekl jsem věci v emocích. Cítil jsem se dobře jak fyzicky a psychicky, ale jak jsem již říkal, chtělo to změnu. Je mi 33, přesto jsem na tom ale dobře a nehodlám v brzké době končit.“

18:45

Jestli je jeden z důvodů přestupu do klubu náklonnost fanoušků k Ronaldovi ve čtvrtfinále LM? „Určitě mě to překvapilo, nečekal jsem, že se mi někde dostane takového přivítání během sezony. Fanoušci nicméně prokázali svoji vášeň na letišti a všude ve městě a jsem za to rád.“

18:43

„Trofej Ligy mistrů je cíl, kterého chce dosáhnout každý větší evropský klub. Jak mi řekl prezident klubu, pro něj je to příležitost toho dosáhnout s mou pomocí. Není to jednoduché, vím o tom. Ale nechci předvídat, co se stane.“

18:41

Pro cizince může být těžké se přizpůsobit taktice a místy i tvrdé hře, tvrdí novinář z Rai Sports. Ronaldo věří, že se rychle začlení do hry, i díky svému fotbalovému umu. I proto se cítí velmi klidný.

18:39

Pro zklamané fanoušky Madridu má Ronaldo následující vzkaz: „Bylo to skvělých devět let v Realu, ale cítil jsem, že je potřeba udělat další krok v životě. Děkuji fanouškům za podporu a doufám, že na mě nezanevřou.“ Dále pokračuje o svých cílech v Juventusu, jedním z nich je zapsat se do klubové historie. „Těším se, až budu moci nastoupit za Juve a ukázat Italům, že jsem hráč špičkové kvality.“

18:38

„Nejsem smutný, že jsem odešel z Realu. Juve je velký klub, hráči v mém věku jdou za penězi do Číny, Kataru, Jsem rád, že mi Juventus dal šanci.“

18:37

Jaké má CR7 cíle? Nyní je to jasné, užívá si fotbal a příjímá každou výzvu, která je pro něj svým způsobem těžká. „Chci stále vyhrávat tituly, překonávat rekordy,“ sdělil novinářům.

18:36

Nebylo to jednoduché rozhodnutí. Přátelé, spoluhráči a trenéří mi říkali, že by to mohl být klub pro mě. Je to nejlepší klub v Itálii, jednání na vysoké úrovni, skvělí trenéři, prozradil Ronaldo.

18:35

První otázka přichází ve španělštině od novináře, který pobýval v zemích Jižní Ameriky a ptá se, proč si vybral Juventus.

18:35

Ronaldo bude sice mluvit portugalsky, nicméně je zajištěn překlad do angličtiny.

18:34

Tisková konference byla právě zahájena!

18:29

Poslední minuty zbývají do zahájení tiskové konference. Nicméně je ještě možné, že proběhne se zpožděním.

18:22

Osm minut do konference, tiskové centrum je zaplněno velmi slušně, přesto však ještě proudí davy novinářů dovnitř. Venku je stále hlášen rádiový klid.

18:10

Dvacet minut do začátku tiskovky, místnost se pomalu plní novináři, na příjezd toho nejpovolanějšího stále čekáme. Respektive, čekají na něj spíše davy fanoušků před stadionem.

17:54

V Itálii si přijde Ronaldo na špičkové peníze. Jeho roční příjem by měl činit okolo 30 milionů Eur, což je přes dvojnásobek toho, co dostával doposud nejlépe placený hráč Juve, Gonzalo Higuaín. Pro porovnání: průměrný roční plat italského občana v Římě činí 16.800 Eur.

17:47

Staré dámě přinese příchod Ronalda do klubu nejen všemi očekávané zvýšení kvality v útoku, ale také pořádnou reklamu a PR, co se prodeje suvenýrů se symboly Juve týče. Velké množství fanoušků na sociálních sítích také poukazuje na to, že významným partnerem Juventusu je Adidas, ač má Ronaldo podepsanou doživotní smlouvu s konkurenční značkou Nike, ač je pravdou, že to samé platilo v Realu.

17:38

Zhruba hodina zbývá do zahájení tiskové konference, která byla nakonec přesunuta do speciální VIP místnosti. Před oficiálním vstupem pro média se dle italských médií tvoří velké fronty. Každý si bude určitě chtít najít nejlepší místo.

17:08

A nejen novináři čekají na portugalskou hvězdu. Okolo zábran se shromažďují lovci autogramů, ochranka musela vytlačit některá média mimo koridor. Zároveň je také potvrzeno, že Ronaldův první projev ohledně angažmá v Juventusu proběhne až na tiskové konferenci, Ronaldo nebude odpovídat tak na žádné otázky do 18:30.

17:05

V okolí Allianz Stadium již finišují přípravy na příjezd CR7, zároveň také probíhají menší úpravy tiskového centra. Před stadionem postávají hloučky novinářů, točící vstupy do více, či méně lokálních televizí.

16:06

Zřejmě první šance, kdy vidět Ronalda v dresu Juventusu během hry, bude druhého srpna v Atlantě, kdy se Juve utká s výběrem hvězd MLS.

15:48

Legenda AS Řím Danieli De Rossi se nechal slyšet, že začne Stará dáma sezonu „o dva, tři kroky napřed“ před svými rivaly. „Je to výhoda pro celou italskou ligu, ale především pro Juventus,“ sdělil své dojmy pro Roma TV. „Vyhrát sedmkrát Scudetto znamená, že něco děláte dobře. Nákup jednoho z nejlepších hráčů planety znamená, že míříte ještě výš.“ Nevylučuje ale možné problémy během sezony. „Tým si bude muset zvyknout na něj a on na tým. Není nikde psáno, že vyhrají Champions League, stejně tak jako Serii A.“

15:35

Podle italských médií Ronaldo absolvoval zdravotní prohlídku bez potíží. V 18:30 má začít očekávaná tisková konference ohledně jeho příchodu v sídle klubu. Klub vydal na 300 akreditací opravňující novináře ke vstupu!

15:25

Ronaldo má za sebou krátkou obědovou pauzu a čeká ho poslední část zdravotní prohlídky. Po ní by měl ze sídla klubu odjet do tréninkového centra Continassa, kde provede „meet and greet“ s novými spoluhráči.

15:00

Turín je skutečně dnes na nohou. Do italské metropole kvůli Ronaldovi dorazilo velké množství fanoušků a enormní zájem eviduje i Tour Allianz stadionu a muzeum Juventusu Turín. Klub musel narychlo zvýšit počet tour stadionem, aby uspokojil zájem všech fanoušků.

14:00

Již zmiňovaná stávka zaměstnanců Fiatu proti přemrštěné částce za přestup CR7 do Juventusu nebyla vůbec úspěšná. V italském městě Malfi ze zhruba 1700 zaměstnanců šlo do stávky během směny pouhých pět.

12:00

V poledne se Cristiano Ronaldo vydal na zdravotní prohlídku. Ta by měla probíhat až do odpoledne.

10:45

Cristiano Ronaldo nasedl do luxusní limuzíny před hotelem a vydal se do sídla Juventusu.
Celý italský Turín je dnes na nohou. Zapomeňte na prázdniny a na léto, včera totiž do Turína večer dorazil Cristiano Ronaldo a dnes ho tak čeká dlouhý a náročný den. Musí absolvovat zdravotní prohlídku, následně navštívit trénink se svými novými spoluhráči a následně pak absolvovat tiskovou konferenci a hlavně pak monstrózní přivítání na Allianz Stadium.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

Cristiano Ronaldo v Turíně

konec

Zpět na online