Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Írán – Portugalsko

1:1

konec (0:1)

25.06.2018, 20:00 • Mordovia Arena (Saransk) • Skupina B • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 5.88 4.05 1.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Íránce dnešní remíza i přes velmi bojovný výkon posílá ze šampionátu domů, Portugalci už se takřka dotýkali vítězství ve skupině, nakonec ale z druhého místa budou hrát proti Uruguay v Soči. Tedy na stadiónu, kde uhráli remízu 3:3 se Španělskem. (22:20:30)
Pokud úvodních 44 minut fotbalové fajnšmejkry nezaujalo, tak pohádková trefa Ricarda Quaresmy zahájila neuvěřitelnou fotbalovou zápletku.

Po změně stran nejdříve Cristiano Ronaldo vybojoval pokutový kop a zdálo se, že je rozhodnuto. Mnohonásobný držitel Zlatého míče FIFA pro nejlepšího hráče světa ale penaltou pohrdl.

V závěrečné desetiminutovce pak Ronaldo mimo hru udeřil soupeře loktem, rozhodčí Cáceres po shlédnutí videa mu ale ukázal jen žlutou kartu.

Portugalci směřovali k vítězství ve skupině, vedli 1:0 a Španělsko prohrávalo s Marokem 1:2, Portugalsko tedy s přehledem vedlo skupinu, ovšem v úvodu nastavení rozhodčí Cáceres nařídil penaltu pro Írán a během dlouhé prodlevy Španělsko souběžně vyrovnalo na 2:2. Írán nakonec pokutový kop proměnil a Španělsko tak v čele skupiny přeskočilo Portugalsko.

Írán se navíc z takřka beznadějné pozice zapojil do souboje o postup a v 95. minutě Taremí se dokonce dostal do čisté gólové příležitosti, tváří v tvář Ruí Patríciovi ale trefil jen boční síť a všem Portugalcům zřejmě spadl obrovský balvan ze srdce.
Portugalští trenéři obou dnešních soupeřů Carlos Queiroz a Fernando Santos si po zápase ještě vyříkali některé situace, poté se ale přátelsky objali a do osmifinále postupuje se svým Portugalskem Fernando Santos, musel se ale v závěru zápasu neuvěřitelně zapotit.

90+8

Konec zápasu.

90+8

Po skončení utkání ještě Cedric Soares viděl žlutou kartu.

90+7

Ghoddos posunul míč do křídla Amirímu, ten přehnal razanci svého centru a spoluhráči na míč dosáhli až za brankou Portugalska.

90+7

Írán už je znovu usazen na útočné polovině a bojuje o postupový gól.

90+6

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Gonçalo Guedes.

90+5

90+5. Taremí měl na noze postupovou branku, bohužel pro celý íránský národ trefil jen boční síť.

90+5

Neuvěřitelný moment! Azmún vyhrál hlavičkový souboj a Taremí zcela osamocen proti Patríciovi míří jen do boční sítě! To mohl být postupový gól Íránu! Portugalci přežili fotbalovou smrt.

90+3

90+3. Karím ANSÁRÍFÁRD - 1:1

90+3

Írán právě vstřelil branku!
Vyrovnáno! KARÍM ANSÁRIFARD bezpečně proměňuje penaltu do horního rohu a Írán je ještě ve hře o postup!

90+3

Španělsko navíc proti Maroku vyrovnalo na 2:2, pokud Írán promění pokutový kop, Portugalci zřejmě půjdou na Uruguay.

90+2

Rozhodčí Cáceres tentokrát k velké nevoli Portugalců po shlédnutí videa ukázal na penaltový bod!

90+2

90+2. Cedric Soares zahrál rukou v pokutovém území. Penalta pro Írán!

90+2

Penalta pro Írán!

90+1

Po zhruba dvouminutové prodlevě se rozhodčí Cáceres rozběhl k monitoru a jde se na situaci sám podívat.

90

Cedric zahrál v pokutovém území Portugalska míč rukou po hlavičce Azmúna a rozhodčí Cáceres je znovu v kontaktu s kolegy u videa.

Írán – Portugalsko

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 90+3. Ansárífárd (pen.) – 45. Quaresma (Adrien Silva)

Karty:   52. Hadžsáfí (IRN), 54. Azmún (IRN) – 33. Guerreiro (POR), 64. Quaresma (POR), 83. Ronaldo (POR), 90+8. Soares (POR)

Neproměněná penalta: 53. Ronaldo (POR), brankář Baíranvánd zneškodnil

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:10.

Írán: Baíranvánd – Rezaeian, Hosejní, Púralígandží, Hadžsáfí (C) (56. Mohammadí) – Taremí, Džahánbachš (70. Ghoddos), Ezatolahí (76. Ansárífárd), Ebrahimí, Amirí – Azmún.
Náhradníci: Abadzáde, Mazáherí – Dadžagá, Ghoddos, Ghúčanedžhád, Chanzáde, Mohammadí, Montazerí, Shojaei, Torabí, Ansárífárd.

Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma (70. B. Silva), W. Carvalho, Adrien Silva, Mário (84. Moutinho) – André Silva (90+6. Guedes), Ronaldo (C).
Náhradníci: Beto, A. Lopes – Alves, Rúben Dias, B. Fernandes, Manuel Fernandes, Guedes, G. Martins, Moutinho, Rui, R. Pereira, B. Silva.

Rozhodčí: Cáceres – Cardózo, Zorilla (vš. Paraguay)