Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Uruguay – Rusko

3:0

konec (2:0)

25.06.2018, 16:00 • Samara Arena (Samara) • Skupina A • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 2.76 3.07 2.98 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Osmifinálového soupeře oba celky ještě neznají, vzejdou během večera z trojice Španělsko, Portugalsko a Írán, ale jisté už je, že Uruguay na první vyřazovací kolo poletí do Soči, Rusové si zahrají v moskevských Lužnikách. (17:58:55)
Souboj o první místo ve skupině A měl od úvodu jasnou strukturu, Uruguay si během první čtvrtiny zápasu vypracovala dvoubrankový náskok a když byl ještě během prvního poločasu vyloučen Smolnikov, bylo v podstatě rozhodnuto.

Po změně stran už se zdálo, že další branku neuvidíme, až se v 90. minutě v pokutovém území prosadil Edinson Cavani k třetí brance zápasu a pojistil uruguajské vítězství ve skupině.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Maxi Gómez dostal míč do volného prostoru na křídle a před brankou našel zcela osamoceného De Arrascaetu, ten ale míč jen jemně tečoval výrazně mimo ruskou brankou.

90+4

Rusové mohli zahrávat ještě jednu standardní situaci, tentokrát už místo Samedova centroval Smolov, jeho centr ale doletěl jen k Fernandu Muslerovi.

90+3

Nakonec Uruguajci odehráli míč do zámezí, aby mohli ještě jednou vystřídat, Edinsona Cavaniho nahrazuje Maxi Gómez.

90+3

Uruguay už kontroluje hru ve středu hřiště, utkání spěje ke svému závěru.

90+1

Rozhodčí Diedhiou oddaluje závěr již rozhodnutého zápasu o čtyři nastavené minuty.

90

90. Edinson CAVANI - 3:0

90

Uruguay právě vstřelila branku!
Po následném rohovém kopu se do vzduchu zavěsil Diego Godín, jehož hlavičku brankář Akinfejev dalším skvělým zákrokem vyrazil, ovšem k dorážce se skrumáží těl probil EDINSON CAVANI a slavný uruguajský útočník otevírá svůj střelecký účet na šampionátu!

90

90. Rodriguez v krátké době další šance

90

Rodríguez potáhl míč po útočné polovině, hledal v pokutovém území volné spoluhráče, ti ale byli pokryti a zkušený Uruguajec tak vystřelil skutečně parádní pokus, který Akinfejev skvělým zákrokem vytěsnil mimo branku!

89

Rusové vybojovali standardní situaci v hloubi útočné poloviny, ovšem i další centr Samedova doletěl až za uruguajskou branku. I přes dřívější nezdary ruský záložník stále zkouší podobný způsob centru.

87

De Arrascaeta od rohového praporku kroutil svůj centr přímo do branky a Akinfejev musel vyrazit míč jen do strany k Suárezovi, jeho centr ruská defenziva už odvrací do bezpečí.

86

O pár sekund později si na opačné straně hřiště v ruském pokutovém území našel střeleckou pozici Edinson Cavani, jeho pokus je domácími zadáky nadražen nad břevno ruské branky.

85

85. Fjodor Smolov se dokázal na levém křídle uvolnit

85

Na opačné straně se Smolov na levém křídle nádherně uvolnil přes dva protihráče, následnou přihrávku před branku ale zlikvidoval brankář Muslera. Pokud by míč propadl k nabíhajícímu Dzjubovovi, ten by býval zakončoval do prázdné branky.

84

Na rohový kop Uruguajců si naskočil naprosto osamocený Cáceres, svoji hlavičku ale nedokázal nasměrovat na ruskou branku!

Uruguay – Rusko

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 10. L. Suárez, 23. Čeryšev (vla.), 90. Cavani

Karty:   59. Bentancur (URU) – 9. Gazinskij (RUS), 27. Smolnikov (RUS)   36. Smolnikov (RUS)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:18.

Uruguay: Muslera – Coates, Godín (C), Cáceres – Nández (73. C. Rodríguez), Vecino, Torreira, Bentancur (63. De Arrascaeta), Laxalt – L. Suárez, Cavani (90+3. Gómez).
Náhradníci: Campaña, Silva – De Arrascaeta, Gómez, Maxi Pereira, G. Silva, C. Rodríguez, C. Sánchez, Stuani, Urretaviscaya, Varela.

Rusko: Akinfejev (C) – Smolnikov, Kutěpov, Ignaševič, Kudrjašov – Zobnin, Gazinskij (46. Kuzjajev) – Samedov, Al. Mirančuk (60. Smolov), Čeryšev (38. Mário Fernandes) – Dzjuba.
Náhradníci: V. Gabulov, Luňov – Mário Fernandes, Granat, Semjonov, Golovin, Jerochin, Kuzjajev, An. Mirančuk, Žirkov, Smolov.

Rozhodčí: Diedhiou – Camara, Samba (vš. Senegal)