Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Dánsko – Austrálie

1:1

konec (1:1)

21.06.2018, 14:00 • Samara Arena (Samara) • Skupina C • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.98 3.39 4.42 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to vše. Díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (16:00:40)
Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:5.
Je konec, Dánsko nakonec remizovalo s Austrálií 1:1, a zkomplikovalo si tak cestu do osmifinále, naopak jejich soupeř díky získanému bodu pořád zůstává ve hře. Lepší vstup do utkání zažili Hareideho svěřenci, už v sedmé minutě se z hranice vápna krásně prosadil Christian Eriksen. Dost možná klíčový moment se odehrál v pětadvacáté minutě, když Jörgensen z bezprostřední blízkosti minul, a pohrdl tak možností na navýšení vedení svého celku. Od té doby byli Australané aktivnějším mužstvem, vyrovnat se jim podařilo krátce před odchodem do šaten, když pokutový kop proměnil Mile Jedinak.

I po přestávce se pokračovalo v atraktivní herní partii, za delší konec provazu tahali svěřenci Berta van Martwijka. Ty mohl poslat do vedení Mooy, jeho parádní pumelici ale přeci jen kousek scházel, stejně jako o pár okamžiků později na druhé straně Sistovi. Socceroos měli ještě jednu příležitost, v devětaosmdesáté minutě z ostrého úhlu pálil střídající Daniel Arzani, teprve devatenáctiletý talent, jenž hru svého týmu pořádně rozhýbal, Schmeichel ale vytáhl skvělý zákrok.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Dánové zahrávali přímý kop z hloubi obranné poloviny, po kterém Cornelius vybojoval roh. Eriksenův centr doputoval až do míst, kde číhal Martin Braithwaite, jeho rána ale Ryana nemohla překvapit.

90+1

Nastavovat se budou tři minuty.

90

90. Eriksenova střela mířila mimo tři tyče.

90

Teď hlavní sudí Mateu upřel Australanům přímý kop, faulován byl Daniel Arzani. Na druhé straně se míč před vápnem vznesl do vzduchu, načež se do něj opřel Christian Eriksen, ale nezamířil přesně.

89

89. Schmeidel podržel svůj tým, když chytil střelu Arzaniho.

89

Arzani se mohl stát australským hrdinou, když dostal na levé straně spoustu prostoru, kterého využil k proniknutí do šestnáctky a následné střele na zadní tyč, Schmeichel ale skvělým zákrokem podržel svůj tým. Ihned poté to akrobaticky zkoušel Leckie, brankář Leicesteru ale znovu potvrdil své kvality.

87

Individuálně se nyní pokoušel prosadit Pione Sisto, který kousek vedle pokutového území sice nasadil jesličky Risdonovi, tomu ale na pomoc přispěchal Mark Milligan.

86

V posledních minutách všudypřítomný Daniel Arzani dostal další pas od svých kolegů, zpracování mu ovšem nevyšlo podle představ, což byla voda na mlýn pro napadajícího Dalsgaarda.

85

Dánové brání téměř v plném počtu, kupředu se jim už opravdu příliš nechce. Naopak Socceroos spěchali s další ofenzivní akcií, Arzani byl ale tentokráte donucen otočit hru směrem vzad k Behichovi.

84

Žlutou kartu dostává Pione Sisto (Dánsko).

84

Mathew Leckie se pokoušel pro své kolegy vybojovat další rohový kop, sudí ale byl toho názoru, že v souboji se Strygerem Larsenem se právě záložník berlínské Herthy jako poslední dotkl balonu.

83

Do konce základní hrací doby zbývá zhruba sedm minut, plus se určitě dočkáme nějakého nastavení. Australané jsou v posledních okamžicích jasně aktivnější, povede se jim zvrátit utkání na svou stranu?

82

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Thomas Rogic, přichází Jackson Irvine.

81

81. Mladičký Arzani se šikovně uvolnil a centroval balón do pokutového území, míč ale malým vápnem jen prosvištěl. Rázem tak bylo po další slibné australské šanci.

Dánsko – Austrálie

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 7. Eriksen (N. Jörgensen) – 38. Jedinak (pen.)

Karty:   37. Y. Poulsen (DEN), 84. Sisto (DEN)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:5.

Dánsko: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer (C), Christensen, Stryger Larsen – Delaney, Schöne, Eriksen – Y. Poulsen (59. Braithwaite), N. Jörgensen (68. Cornelius), Sisto.
Náhradníci: Lössl, Rönnow – Krohn-Dehli, Vestergaard, Knudsen, Braithwaite, Dolberg, Jørgensen, Fischer, Lerager, Cornelius.

Austrálie: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak (C), Mooy – Leckie, Rogic (82. Irvine), R. Kruse (68. Arzani) – Nabbout (75. Juric).
Náhradníci: Jones, Vukovic – Degenek, Meredith, Cahill, Jurman, Luongo, Juric, MacLaren, Arzani, Petratos, Irvine.

Rozhodčí: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Roberto Díaz (všichni Španělsko)

Diváci: 40 727