Menu

Fotbal

Segunda División

Real Valladolid – CD Numancia de Soria

1:1

konec (0:0)

16.06.2018, 20:30 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Play-off • David Suchý

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:0. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:12. (22:21:25)
Je konec, Valladolid slaví postup do španělské nejvyšší soutěže! Výrazně tomu napomohl první zápas, ve kterém Real zvítězil na půdě soupeře vysoko 3:0. Dnešní utkání přineslo velice bojovnou podívanou, která skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Valladolid se tak může těšit na prvoligovou smétanku!

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. MATA - 1:1

90+3

Real Valladolid právě vstřelil branku!
Postup je zpečetěn, v poslední minutě přišla vyrovnávací branka! Kolmice za obranu našla JAIMEHO MATU, který svůj nájezd na bránu zakončil střelou o břevno.

90+2

Domácí fandové zpívají oslavné chorály! Jejich miláčci jsou blízko postupu, do konce zbývá ještě něco málo přes minutu.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Jordi Masip, přichází Isaac Becerra.

88

Numancia měla k dispozici ještě jednu standardní situaci. Ani v tomto případě se nejednalo o nic nebezpečného, Masip nemusel zasahovat.

87

87. Manu del Moral - 0:1

87

Numancia právě vstřelila branku!
Tak pozor, hosté ještě vykřesali jiskřičku naděje! Po dalekonosném autovém vhazování se k míči dostal zcela osamocený MANU DEL MORAL, který parádním nártem rozvlnil síť.

87

Hosté se sice s nepříznivým výsledkem z prvního zápasu snaží něco udělat, avšak soupeř je na dnešní utkání velmi dobře připraven.

86

Na ten si na hranici malého vápna naskočil Nacho, který ale hlavičkoval ze záklonu. Koneckonců se to odrazilo také na směru letu míče.

85

Obrannou povinnost si splnil střídající Ontiveros, který doslova přijel na saních. Etxeberria se k míči nedostal, bude z toho rohový kop.

81

Máme před sebou poslední desetiminutovku. Valladolid si dnešní utkání patřičně užívá, navíc absolutně nedělá chyby, což určitě děsí soupeře.

80

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Pablo Hervías, přichází Javier Ontiveros Parra.

79

Fanoušci jsou ve varu, první liga je neskutečně blízko. Valladolid prožívá velmi povedenou sezónu, která by mohla být okořeněna tím nejlepším možným způsobem.

78

Právě Mata vycítil šanci na zisk zdánlivě ztraceného míče, před ním ale zakročil pozorný Escassi. Real Valladolid bude ještě vhazovat.

77

Dnes velmi dobře hrající Mata dokázal přehlavičkovat Calva, následně se ale k míči dostal další z protihráčů. Nakonec to bylo s faulem Borjy.

76

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Toni Villa, přichází Giannis Gianniotas.

75

Mata si navedl míč na levačku a posléze se odhodlal ke střele. Nakonec to napálil pouze nohu soupeře, s čímž se ale dalo počítat.

74

Žlutou kartu dostává Pablo Hervías (Real Valladolid).

73

73. Manu těsně minul.

73

Velká šance Numancie! Hosté totiž zahrávali ještě jeden rohový kop, který byl o poznání povedenější. Naskakující Manu del Moral nakonec těsně minul břevno.

72

Po delší době se hosté dostali k rozehrávce rohového kopu. Míč putoval zhruba k hranici malého vápna, avšak tam zakročil Masip.

71

Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Numancia musí výrazně zabrat, stále potřebuje vstřelit minimálně tři branky.

70

To nebylo špatné. Míč totiž doletěl až na Matu, který ale zakončoval v pádu nad. Možná se dalo uvažovat o odpískání pokutového kopu.

69

Velice důležitý obranný zákrok vytasil domácí zadák Calero, který stačil odehrát míč před zcela volným Nachem, jenž by v opačném případě zakončoval do prázdné brány.

68

Villa si před malým momentem ukázkově poradil s neposedným míčem, posléze ale narazil na početnější přesilu, která ho obrala o balón.

67

Hervías to zkoušel hodně neohroženě a málem mu to vyšlo. Ve finální fázi nakonec stačil bránící Ripa přeci jenom odvrátit hrozící nebezpečí.

66

Nyní to pro změnu absolutně nevyšlo Guillermemu, který si neporadil s těžkou přihrávkou. Na druhé straně musel zakročit Elgezabal.

65

Dopředu to stále nejde. Tentokráte to skákavým centrem z levé strany zkoušel Mateu, míč ale skončil v náruči pozorného Masipa.

64

Mata neúnavně napadal rozehrávku soupeře, nakonec si ale počínal proti pravidlům. Faul byl jasně vidět i z následného opakovaného záběru.

63

Naopak se autového vhazování ujal domácí Antonito, který si následně došel pro nedovolený zákrok. Hra je hodně často kouskována.

62

Etxeberria se celkem v poklidu dostal na útočnou polovinu, odkud zvolil přenesení hry křížem. Míč ale neměl dobrý směr, skončil v zámezí.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Numancia se stále nemůže dostat do žádného náporu, domácí tak v poklidu kráčejí za postupem.

60

Obrázek hry se nikterak nemění. Domácí jsou stále častěji na míči, avšak nyní se soupeř konečně dostal na útočnou polovinu.

59

Po hodně dlouhé době se s míčem pomazlil také znuděný Masip, který míst odkopu od branky zvolil konstruktivní rozehrávku doprava.

58

Fernández nepředvedl zrovna jisté vyběhnutí pro balón, což mohlo mít fatální následky. Zakončující Kiko trefil pouze prostředek branky.

57

Ripa zcela evidentně nestíhal v rychlostním souboji, nakonec musel Hervíase zastavit za cenu faulu. Domácí mají k dispozici další volný kop.

56

Mata a další ofsajd. Domácí forvard si nabíhal na kolmici od Hervíase, avšak i tentokráte si nepohlídal postavení obránců.

55

Guillermo sice neuspěl v hlavičkovém souboji, za jeho zády ale číhal Nacho. Před ním ale skvěle zakročil Martínez.

54

Další velice nebezpečný centr obstaral Hervías, avšak Mata se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Ten potvrdil také opakovaný záběr.

53

Villa měl spoustu času na jakoukoliv kombinaci, jako adresáta nakonec zvolil volného Borju. Real to zkusí přes pravou stranu hřiště.

52

Do pokutového území zavítal také hodně nenápadný Tuhami, který se k hlavičce vůbec nedostal. Na druhé straně vybojoval Manu autové vhazování.

51

Numancia by ale měla začít trochu hrát. Stále to jsou domácí, kdo si chystá slibnější akce. Jen pro připomenutí, hosté musí vstřelit alespoň tři branky.

50

Manu del Moral to nyní pořádně schytal. Střídající hráč se dostal do vzdušného prostoru, kde ho loktem sestřelil k zemi jeden z protihráčů.

49

Aby toho nebylo málo, tak se po rohovém kopu dostal do zakončení Calero. Jeho rána byla ještě sražena, míč skončil za brankovou čárou.

48

Hned v samotném úvodu si to po pravé straně namířil Antonito, který pro svůj celek vybojoval rohový kop. Odpovědnost na sebe vezme Hervías.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu CD Numancia de Soria: ze hřiště odchází Higinio Marín, přichází Guillermo Fernández.
Střídání v týmu CD Numancia de Soria: ze hřiště odchází Pape Maly Diamanka, přichází Manu del Moral.
Střídání v týmu CD Numancia de Soria: ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Marc Mateu.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám branku nenabídl. Hned v samotném úvodu si hosté přichystali velkou šanci, avšak to bylo z jejich strany vše. Otěže zápasu naopak převzal Valladolid, který byl nejednou blízko brance. Největší šanci zápasu spálil Borja, který hlavičkou orazítkoval tyč.

45

První poločas skončil.

44

Hervías se postavil k rozehrávce další standardní situace. Míč posílal k penaltovému puntíku, kde ale zakročil urostlý stoper Calvo.

43

Nacho si na pravé straně dělal prostor k centru, ke kterému se ale vůbec nedostal. Naopak se domácí obrana stačila vysunout.

42

Žlutou kartu dostává Unai Elgezabal Udondo (CD Numancia de Soria).

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Po delší době jsme se dočkali také akce ze strany Numancie. Nacho se sice podíval do velkého vápna, centr ale poslal daleko za něj.

37

Plano si snažil vybojovat nedovolený zákrok, avšak hlavní sudí mu teatrální pád nezbaštil. Místo toho gestem ruky ukázal, aby se hrálo dále.

36

Hostující obrana byla rozhozená, načež se Hervías dostal k velice nebezpečnému centru. I tentokráte zasáhl zatím stoprocentní Fernández.

35

Valladolid měl k dispozici další rohový kop, který dokázal Fernández vyboxovat před sebe. Tam ale číhal pouze Tuhami.

34

Hosté otevírají vrátka. Nyní se toho pokusil využít Villa, který si seběhl do lepší palebné pozice, ze které ohrozil diváky za brankou.

33

Ten po pravé straně hrací plochy táhl Hervías, avšak v rychlostním souboji narazil na Ripu. Nakonec to bude aut pro hráče v červeném kompletu.

32

Pérez si vybojoval standardní situaci, kterou posléze sám rozehrál. Domácí obrana i tentokráte zafungovala a posléze rozjíždí protiútok...

31

Máme za sebou třicet minut. Numancia je i nadále hodně pasivní, naopak domácí hráči svírají soupeře. Zatím jsme se ale branky nedočkali.

30

V ochozech to pouze zahučelo! Mata se ještě dostal k centru, na který si naskočil jeho kolega Borja. Hlavičku ale poslal pouze do tyče.

29

29. Měla se pískat penalta?

29

Hodně sporný moment v hostující šestnáctce. Mata se totiž řítil do velké šance, když tu náhle ho podrazil Elgezabal. Pokutový kop se ale pískat nebude!

29

Až nyní se hosté dostali s míčem k opačné šestnáctce, kde toho ale moc nevymysleli. Soupeř velmi dobře střeží svoje pokutové území.

28

Žlutou kartu dostává Markel Etxeberria (CD Numancia de Soria).

28

Numancia úplně přestala hrát, naopak domácích je plné hřiště. Čtvrtý rohový kop byl rozehrán z levé strany, nejvýše do vzduchu se ale dostal Elgezabal.

27

Fernández se vydal daleko z branky, čehož mohl litovat. Naopak Mata ho chtěl ze značného úhlu přehodit, míč ale neměl téměř žádnou razanci.

26

Fernández vyboxoval míč pouze k volnému Calerovi, který se ale ukvapil. Střela z první neměla dobré parametry, neboť skončila vysoko v hledišti.

25

Villa měl na pravém křídle nebývale hodně prostoru, avšak nadějný protiútok nevyřešil vůbec dobře. Bude z toho alespoň rohový kop pro Valladolid.

24

Higinio se pokoušel uspět v hlavičkovém souboji proti Calerovi, úspěšnější byl ale domácí zadák. I tak se Numancia dostala k volnému míči.

23

Na pořadu dne byl úvodní rohový kop zápasu, který obstaral technik Hervías. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr, který skončil v rukavicích Fernándeze.

22

První střela domácího celu. Fernández si hodil míč na pravačku a poté vyprodukoval velice pohotovou střelu, hostující brankář měl nečekané problémy.

21

Máme za sebou více než dvacet minut. Valladolid přežil kritický moment v úvodu zápasu, nyní je ale hra hodně rozkouskovaná.

20

Real ale se standardkou nepochodil. Odpovědnost na sebe vzal Hervías, který to zkoušel technickým centrem. Míč ale doskákal až do zámezí.

19

V krátkém časovém sledu další faul Numancie. Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl Nacho, který faulovaného hráče okamžitě sebral z trávníku.

18

Borja ulovil volný balón, se kterým pelášil na druhou stranu. Ihned poté ho stíhala hladová smečka protihráčů, nakonec musel faulovat Escassi.

17

Antonito vystoupil z obrany, avšak kousek za polovinou hrací plochy fauloval Ripu. Jednoznačný faul, domácí zadák se ale i nadále diví.

16

Aby toho nebylo málo, tak Pérez připravil svůj celek o balón. Jeho přihrávka totiž mířila do velmi špatného prostoru, kde se nenacházel nikdo v červeném.

15

Až nyní přišel zisk hracího předmětu, po kterém úřadoval na pravém křídle Etxeberria. Pravý obránce ale nepřešel hned přes prvního protihráče.

14

Domácí hráči si v poklidném tempu pohrávají s míčem v oblasti středového kruhu. Soupeř se k napadání moc nemá...

13

Pérez chytře přenesl hru k pravé autové čáře, s čímž počítal také Martínez. Domácí bek sice vypíchl balón, ten ale skončil za postranní čárou.

12

Masip si dával s výkopem od své svatyně hodně načas, nakonec si vybral na pravé straně volného Antonita. Ripa musel zahrát do zámezí.

11

Escassi zkoušel možná trochu zbytečně kombinovat s Higiniem, jenomže tento záměr přečetl pozorný Calero. Hosté jsou nadále u míče.

10

Numancia má lehkou převahu. Domácí hráči jakoby čekali, s čím soupeř přijde. Faktem je, že Valladolid má z prvního zápasu pohodový náskok.

9

Ripa se znovu ujal autového vhazování, tentokráte z blízkosti rohového praporku. Po jeho nabídce se Pérez nedostal k ničemu vážnějšímu.

8

8. Dvojšance hostů.

8

První šance zápasu! Higinio se obtočil s míčem, jenomže poté napálil pouze brankáře. Následnou dorážku poslal Diamanka do rukavice Masipa.

7

Nyní si na pravé straně neporozuměl Antonito s Kikem, místo toho bude hostující celek vhazovat. Autu se ujme levý bek Ripa.

6

Calero se podíval vpřed a ihned poté hledal svého kolegu z útoku Matu. Ten si ani tentokráte nepohlídal ofsajdovou linii.

5

Ta nebyla rozehrána dvakrát nejlépe, neboť míč skončil v náruči brankáře Masipa. Na opačné straně byl rána od Hervíase zablokována.

4

Před malým momentem si nedovoleným zákrokem pomohl Antonito, který zezadu skolil k zemi Ripu. Standardní situace pro Numancii.

3

První útočná akce Valladolidu skončila nepřesnou přihrávkou na Matu. Následně to byl právě Mata, kdo se nacházel v ofsajdovém postavení.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Valladolid: Masip – Angulo, Olivas, Calero, Martínez – Hervías, Tuhami, Fernández, Suárez – Plano – Mata
Náhradníci: Gianniotas, Isaac, Herrera, T. Martínez, Moyano, Pérez

CD Numancia de Soria: Fernández – Etxeberría, Elgezabal, Calvo, Ripa – Escassi, Pérez – Nacho, Diamanka, Peňa – Marín
Náhradníci: Saúl, Manu del Moral, Álvarez, Guillermo, Mateu, Larrea, Campos

Rozhodčí: Cuadra – Rodríguez, Ortiz.
První zápas

CD Numancia de Soria 0:3 Real Valladolid
Branky: 36. Kiko, 58. Hervias, 68. Plano
Karty: 20. Valcarce (NMC), 50. Gutierrez (NMC), 90+2. Perez (NMC) – 84. Mata (RVL), 90+4. Villa (RVL)
CD Numancia de Soria

Fotbalisté Numancie si na příčky zaručující play-off rovněž museli počkat do posledního kola. Tam totiž dokázali porazit Leonesu, čímž se díky lepšímu skóre přesunuli před Oviedo. Numancia se ale poslední zápasy nenacházela v úplně dobrém rozpoložení, neboť zvítězila po čtyřech zápasech. Tento celek se opíral o jednu z nejlepších obran soutěže, na druhé straně se útočná vazba projevila dobrým způsobem. Zároveň je Numancia v tabulce domácích zápasů na druhém místě, z odehraných jednadvaceti utkání prohrála pouze čtyři. Numancia dokázala v semifinále play-off zdolat Zaragozu, přičemž o osudu celého dvojzápasu rozhodla branka z druhého zápasu v nastaveném čase.
Real Valladolid

Fotbalisté Valladolidu se po základní části umístili na páté pozici, díky které se pochopitelně dostali do play-off o postup do první ligy. Valladolid totiž zvládl poslední ligové kolo, ve kterém podal velmi dobrý výkon proti Osasuně, která naopak zaplula do pozic, které zaručují setrvání ve druhé lize. Valladolid se opíral o nejlepší ofenzívu soutěže, na druhou stranu se obranná vazba nejevila zrovna přesvědčivým dojmem. Semifinále play-off nabídlo dvojzápas mezi Valladolidem a Gijónem. Právě Real nakonec zvítězil v obou zápasech, čímž se probojoval do finálového souboje proti Numancii.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Segunda División má na programu odvetný souboj o postup do první ligy. V roli domácího celku se tentokráte představí Real Valladolid, který vyzve CD Numancia de Soria.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Real Valladolid – CD Numancia de Soria

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+3. Mata – 87. Moral

Karty:   74. Hervías (RVL) – 28. Etxeberria (NMC), 42. Udondo (NMC)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:0. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:12.

Real Valladolid: Masip (89. Becerra) – Angulo, Olivas, Calero, Martínez – Hervías (81. Ontiveros), Tuhami, Fernández, Suárez (76. Gianniotas) – Plano – Mata
Náhradníci: Gianniotas, Isaac, Herrera, T. Martínez, Moyano, Pérez

CD Numancia de Soria: Fernández – Etxeberría, Elgezabal, Calvo, Ripa – Escassi, Pérez – Nacho, Diamanka (46. Manu), Peňa (46. Mateu) – Higinio (46. Guillermo)
Náhradníci: Saúl, Manu del Moral, Álvarez, Guillermo, Mateu, Larrea, Campos

Rozhodčí: Cuadra – Rodríguez, Ortiz

První zápas: Numancia - Valladolid 0:3