Menu

Hokej

Play-off NHL

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1) Stav série: 3:1

19.05.2018, 02:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Finále Z. konference • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Česká stopa v utkání

Tomáš Nosek (VGK) 1+0, 2 střely, čas na ledě 8:03 (05:06:18)
Hvězdy utkání

1. Reilly Smith (VGK) 1+1
2. Marc-Andre Fleury (VGK) 35 zák., 2 góly, 94,6%
3. William Karlsson (VGK) 1+0
Statistiky: Střely na bránu: 29-37; Zablokované střely: 25-18; Vhazování: 52%-48%; Hity: 45-43; Přesilové hry: 1/2-1/4; Trestné minuty: 8-4.
Winnipeg v T-Mobile Areně během zápasu číslo 4 dvakrát dokázal smazat jednobrankové manko a ve třetí třetině měl obrovský tlak, jenže otočit misky vah na svou stranu se mu nepodařilo a po dalším smrtícím protiútoku a obratu hry Golden Knights na to doplatil, když se prosadil a rozhodl Reilly Smith . Spanilá jízda Vegas a jeden úžasný příběh nebere konce a dělí ho jeden jediný zápas od finále playoff. Konečný výsledek zápasu číslo 4. Vegas Golden Knights 3 Winnipeg Jets 2 (stav série: 3-1 pro nováčka Vegas Golden Knights).

Konec zápasu.

59:53

Jets si nevšimli, že se nepíská zakázané uvolnění, a ztratili cenné sekundy. Po poslední snaze puk skončil v ochranné síti. Do konce zbývá 7 sekund!

59:00

Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát 1 minuta.

58:47

Hra byla přerušena a Winnipeg si vyžádal oddechový čas. Vegas vede nad Winnipegem 3:2.

58:32

Connor Hellebuyck už je na střídačce a Winnipeg zkouší vyrovnat potřetí v zápase již bez brankáře! Dotáhne Vegas duel k vítězství?

58:22

Každý ve Vegas se zvedl na nohy a sledoval jak se William Karlsson řítil po krásné přihrávce sám na bránu, po rychlém zamíchání s pukem ale bekhendem u pravé tyče z úhlu brankáře Connora Hellebuycka nepřekonal! Skvělý zákrok.

57:27

Connor Hellebuyck zastavil vyhozený puk Golden Knights a jeho spoluhráči ho poté poslali na zakázané uvolnění. Winnipeg nyní nemůže odvolat brankáře.

56:50

Puk se po tvrdém hitu v obranném pásmu Vegas dostal přes ochranné sklo do ochranné sítě a hra byla přerušena. Vegas potřetí v zápase vede a blíží se k vítězství.

56:18

Blake Wheeler chtěl rozehrát u trestných lavic, jenže Alex Tuch ho skvěle napadal a vytlačil ho do obranného pásma.

55:49

Nahození Jets z levého křídla opustilo podél hrazení útočné pásmo a podél trestných lavic tentokrát vyrazil do rychlého protiútoku William Karlsson, který z levého kruhu mířil nad ledem ke vzdálenější pravé tyči a našel pouze lapačku Connora Hellebuycka.

55:12

Cody Eakin se po dalším rychlém obratu hry snažil v levém kruhu stahovačkou dostat před bránu, jenže ve své snaze neuspěl a Jets se úspěšně ubránili.

54:53

Jets se snažili prosadit v blízkosti levé tyče, jenže Marc-André Fleury tentokrát puk dokázal podržet, a tak za stavu 3:2 pro Vegas následuje reklamní přestávka.

53:02

53:02 Reilly SMITH - 3:2

53:02

Golden Knights právě vstřelili branku!
REILLY SMITH na obranné modré čáře zablokoval ránu Dustina Byfugliena a podél trestných lavic vyrazil do rychlého protiútoku, který v levém kruhu pro vhazování zakončil krásnou střelou zápěstím, jenž nad pravým ramenem Connora Hellebuycka zamířila pod horní tyč! Vegas potřetí v zápase vede. Jets si opět nedali pozor na rychlé obraty hry Knights.

52:32

Ani jednomu z týmů se nedaří souvislejší útočná akce, a tak jsou oba brankáři v dalším průběhu hry bez práce.

51:35

Luca Sbisa se snad po prvním závaru Vegas ve třetí části dostal na vrcholu levého kruhu ke střele, která přibližně 10 cm nad ledem minula přední tyč brány Jets.

50:59

Blake Wheeler vypálil prudce od modré čáry, jeho rána ale skončila nad levým horním rohem brány. Vzápětí se ozvalo ochranné sklo a Marc-Andre Fleury se jen ohlédl.

50:32

William Karlsson si z pravého křídla navedl puk do mezikruží, po zamíchání s pukem ale nedokázal vystřelit.

50:13

Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. T-Mobile Arena ovšem neutichává.

49:52

Winnipeg ve třetí části Vegas jasně přehrává, a pokud se mu podaří otočit skóre, vůbec nikdo se nemůže divit. I proto fanoušci Vegas začali skandovat: "Let's go Knights!".

49:23

Vypadalo to, že jeden z týmů hrál v šesti, jenže rozhodčí hru nechali plynout a nevylučovalo se.

48:46

Hra byla přerušena, ještě předtím ale přišla střela Jets z levého kruhu, kterou Marc-André Fleury hrudí vyrazil před sebe a poté volný puk odpálil hokejkou.

48:29

Jets se dostali na vrcholu levého kruhu ke střele, která mířila těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Marc-André Fleury ji ale levým betonem úspěšně vyrazil.

48:04

James Neal v rychlosti nepříjemně narazil do Connora Hellebuycka poté, co se v blízkosti pravé tyče marně snažil prosadit bekhendem. Oba skončili v bráně.

47:46

Jets do toho ve třetí třetině pořádně šlápli a zcela zaslouženě se jim podařilo vyrovnat.

47:06

Shea Theodore mířil střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování pod horní tyč a Connor Hellebuyck hrudí nebo spíše maskou puk mířící do sítě úspěšně vyrazil.

46:32

Nikolaj Ehlers na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu a po zákroku Marca-Andrého Fleuryho následuje krátká komerční přestávka. Stav utkání: 2-2.

45:34

45:34 Tyler MYERS - 2:2

45:34

Winnipeg právě vstřelil branku!
TYLER MYERS vystřelil zápěstím přesně na bodu pravého kruhu pro vhazování a zdálo se, že na přední tyči Marc-André Fleury puk vkleče zastavil, jenže tomu tak nebylo, protože mu mezi betony prošel do brány! Winnipeg podruhé v zápase vyrovnal. Asistence: Jack Roslovic.

44:55

Blake Wheeler mohl skórovat z blízkosti do prázdné sítě po nahození z levého křídla a ostrého úhlu, jenže na vzdálenější pravé tyči mu zkazil radost levým betonem poté, co předvedl úžasný rozštěp! Winnipeg má ale obrovský tlak.

43:24

Ben Chiarot vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování směrem do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Marc-Andre Fleury byl připraven a levým ramenem zřejmě puk vyrazil zpět do hry.

42:28

Vyloučený Brayden McNabb se vrátil z vězení zpět na led a hokejisté Vegas přečkali třetí ze čtyř oslabení.

42:12

Marc-André Fleury předvedl skvělý rozštěp, během něhož puk vyrazil po střele Jets z pravého kruhu levým betonem, a poté přišla střela Patrika Laineho z opačné strany, kterou brankář Vegas podržel v náručí. Stále 2:1.

40:33

Marc-André Fleury nedokázal udržet prudkou ránu Patrika Laine z vrcholu mezikruží, vzápětí mu ale pomohli spoluhráči, kteří volný puk odpálili do bezpečí.

40:28

Brayden McNabb dostal dvě minuty za krosček a Winnipeg si hned v úvodu třetí části zahraje přesilovou hru.

40:01

Ve Vegas začala závěrečná třetí třetina a Winnipeg musí zabrat, pokud nechce po návratu domů čelit vyřazení.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 22-25; Zablokované střely: 16-15; Vhazování: 50%-50%; Hity: 28-32; Přesilové hry: 1/2-1/3; Trestné min.: 6-4.
Třetí třetina začne přibližně v 4:11.
Vegas bude i do závěrečné třetí třetiny vstupovat s jednobrankovým vedení, skóre se ovšem posunulo na každé straně o jeden gól, když nejprve na straně Winnipegu využil přesilovou hru Patrik Laine a o pouhých 43 sekund později vrátil Golden Knights ztracené vedení Tomáš Nosek. Skóre po druhé třetině. Vegas Golden Knights 2 Winnipeg Jets 1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Do konce prostřední části zbývá odehrát 1 minuta.

38:09

Mathieu Perreault rychle obkroužil bránu a u pravé tyče vystřelil z úhlu, našel ale pouze Marca-Andrého Fleuryho, který kotouč na přední tyči podržel v náručí.

37:56

Vegas zasypalo bránu Connora Hellebuycka několika střelami, jenže většina z nichž byla nepřesných a poslední z nich skončila v ochranné síti.

36:48

Brayden McNabb tvrdě vypálil od modré čáry, jeho ránu ale Connor Hellebuyck hrudí vyrazil před sebe a dorážka Golden Knights už na něj nezamířila.

36:21

Útok Vegas zastavilo postavení mimo hru nebo zakázané uvolnění. Komerční přestávka.

35:17

Vyloučený obránce Luca Sbisa už je zpět na ledě a Vegas dnes přečkalo dvě ze tří her v oslabení.

34:57

Nikolaj Ehlers střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu pro vhazování mířil do vzdálenějšího pravého rohu brány a už to vypadalo všelijak, jeho střela ale byla zablokována.

34:17

Vegas se konečně podařilo vyhodit puk poté, co se dvakrát nebo třikrát snažil u pravé tyče prosadit Mark Scheifele, nejproduktivnější hráč Winnipegu ale ani jednou na úžasného Marca-Andrého Fleuryho vyzrát nedokázal! A když už to vypadalo na dorážku, tak ji brankář Vegas vpádu zabránil. Další tygří skok a jen úžas.

33:17

Nikolaj Ehlers míchal s pukem v levém kruhu útočného pásma, kde ho sice dokázal dostihnout Luca Sbisa, jenže fauloval a dostal dvě minuty za podržení.

30:59

Vegas bleskově odpovědělo na vyrovnávací gól Jets a vede 2:1. Následuje komerční přestávka.

30:12

30:12 Tomáš NOSEK - 2:1

30:12

Golden Knights právě vstřelili branku!
Pierre-Édouard Bellemare od modré čáry nahodil puk na přední tyč, kde ho Connor Hellebuyck ukryl v lapačce, na čemž by nebylo nic divného, kdyby se ho ovšem zbytečně nesnažil vytřepat. Pierre-Édouard Bellemare se totiž v rychlosti a jízdě volného puku zmocnil a rychle se ho snažil zasunout do brány, což se mu sice nepodařilo, TOMÁŠ NOSEK ale práci dokončil, když z blízkosti dorazil puk mezi jeho betony do sítě! Oba góly od sebe dělilo pouhých 43 sekund. Asistence: Pierre-Édouard Bellemare a Luca Sbisa.

29:29

29:29 Patrik LAINE - 1:1

29:29

Winnipeg právě vstřelil branku!
Winnipeg fantasticky sehrál přesilovou hru, když Blake Wheeler na pravém křídle vrátil puk na modrou čáru, Dustin Byfuglien ho od modré rozdal rychle doleva a PATRIK LAINE tvrdou střelou bez přípravy z levého kruhu pro vhazování o vyrážečku Marca-Andrého Fleuryho poslal puk do sítě! Také Jets využili jednu ze dvou přesilových her a vyrovnali na 1:1. Asistence: Dustin Byfuglien a Blake Wheeler.

29:18

Patrik Laine v levém kruhu vystřelil z úhlu zápěstím a Marc-André Fleury na přední tyči puk zastavil.

29:08

Winnipeg si ihned po vhazování vytvořil během přesilové ohromný tlak a neumožnil Vegas se nadechnout, jenže všechny střely byly zablokovány nebo minuly bránu.

28:28

Tomáš Nosek dostal dvě minuty za podražení, což znamená, že Vegas jde podruhé v řadě do čtyř hráčů.

27:57

Reilly Smith vystřelil od modré čáry, jenže puk netrefil tak, jak chtěl, a Connor Hellebuyck ho zastavil.

26:59

Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Vegas stále vede nad Winnipegem 1:0.

26:19

Jets se zásluhou obrovského tlaku během napadání Vegas dostali do úzkých a raději puk vyhodili na zakázané uvolnění, přestože puk byl hodně pomalý.

25:33

William Karlsson v mezikruží vystřelil z otočky a po návratu na led z trestné lavice málem skóroval, když těsně nad ledem mířil k pravé tyči, Connor Hellebuyck ale puk vyrážečkou přiloženou k levému betonu vyrazil mimo!

24:51

Vyloučený William Karlsson je zpět na ledě a Winnipegu se na rozdíl od Vegas první početní výhodu využít nepodařilo.

23:41

23:41 Marc-André Fleury a jeho dva parádní zákroky!

23:41

Bryan Little se po nádherném přenesení hry snažil v pravém kruhu zvednout puk pod horní tyč, jenže jeho střelu z úhlu Marc-Andre Fleury fantasticky zastavil, když si lehl na levý bok a lapačkou máchl do vzduchu, ze kterého stáhl puk, a předvedl další z řadu skvělých zákroků!

22:51

William Karlsson, střelec úvodního gólu zápasu, dostal dvě minuty za sekání poté, co fauloval jednoho z hráčů Winnipegu po prudké brzdě v pravém kruhu obranného pásma. Jets mají šanci vrátit se zpět do zápasu.

22:26

Mathieu Perreault se vzápětí snažil prosadit na levém křídle střelou od modré čáry, tentokrát měl ale Marc-Andre Fleury snadnou práci a puk zastavil.

21:56

21:56 Mathieu Perreault mohl skórovat na straně Winnipegu

21:56

Mathieu Perreault nebezpečně vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, Marc-Andre Fleury byl ovšem na místě a pravým betonem výborně puk mířící ke vzdálenější tyči vyrazil!

20:40

20:40 Alex Tuch vytvořil velkou šanci pro Jamese Neala!

20:40

Alex Tuch krásně odstavil v pravém kruhu jednoho z hráčů Jets rozehrávajícího zpoza brány a mezi kruhy se ocitl ve velké šanci James Neal, mezi betony ovšem z blízkosti Connora Hellebuycka nepřekonal! Hra byla přerušena.

20:12

William Karlsson po pouhých 12 sekundách vypálil na pravém křídle v blízkosti modré čáry a dobře mířil po ledě ke vzdálenější levé tyči, jenže Connor Hellebuyck dokázal dostatečně přitisknout pravý beton k ledu, aby pod ním zastavil kotouč.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-10; Zablokované střely: 9-9; Vhazování: 65%-35%; Hity: 15-17; Přesilové hry: 1/2-0/0; Trestné minuty: 0-4.
Druhá třetina začne přibližně v 3:14.
Vegas potřetí v řadě skórovalo proti Winnipegu jako první a po úvodní části hry drží těsně jednobrankové vedení, do kterého Golden Knights poslal v úvodu utkání během přesilové hry William Karlsson. Jets opět nezastihli tempo zápasu a prohrávají. Skóre po první části. Vegas Golden Knights 1 Winnipeg Jets 0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:19

Patrik Laine práskl do puku na ose hřiště od modré čáry a po zákroku Marca-Andrého Fleuryho se Jets dostali v levém kruhu k dorážce, ani se střelou z nulového úhlu ale neuspěli.

19:00

Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.

18:21

18:21 Marc-André Fleury měl po nahození velké starosti!

18:21

Mark Scheifele z pravého rohu útočného pásma a nulového úhlu nahodil puk před bránu, ve které měl Marc-André Fleury velké starosti, nakonec ho ale na vzdálenější levé tyči zasedl a poté zalehl! Winnipeg si musí na gól počkat.

17:15

Vegas tvrdě vypálilo od modré čáry, následná rána ale zamířila pouze doprostřed brány, kde ji snadno udržel v náručí připravený brankář Connor Hellebuyck.

16:42

Cody Eakin a Ryan Carpenter si rychle měnili puk v útočném pásmu, jejich kombinace ale nakonec byla rozbita a Golden Knights se na vrcholu levého kruhu ke střele nedostali.

15:41

Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Vegas vede v zápase číslo 4 těsně 1:0.

15:32

Vegas se během přesilové hry dostalo k několika střelám, z nichž většina byla zablokována, a Jets jsou v plném počtu.

15:15

15:15 Slibná branková příležitost v podání Erika Hauly

15:15

Erik Haula se ocitl u pravé tyče ve velké šanci, jenže ani nadvakrát z blízkosti nedokázal překonat Connora Hellebuycka, který u ní skvěle ucpal volný prostor! Druhý pokus přišel vsedě.

14:47

Reilly Smith na pravé straně vypálil od modré čáry a jeho pokus by mířil mezi tři tyče, kdyby ovšem puk netrefil hůl jednoho z hráčů v mezikruží a neskočil vedle přední tyče.

14:08

Alex Tuch zkusil vystřelit z bodu levého kruhu pro vhazování a Connor Hellebuyck na přední tyči puk podržel na hrudi.

13:59

William Karlsson nejprve těsně minul bránu v blízkosti pravé tyče po další fantastické přihrávce a poté zkusil vypálit z vrcholu mezikruží, jeho střela ale byla zablokována.

13:32

Mark Scheifele na levém křídle útočného pásma svedl souboj s Braydenem McNabbem, po kterém se po rychlém otočení ohnal zbytečně holí a dostal dvě minuty za sekání.

13:15

Marca-Andrého Fleuryho vystrašil nebezpečný odraz puku od hrazení, vše ale dobře dopadlo a Vegas puk vyhodilo.

12:10

Jacob Trouba na pravém křídle po zpětné přihrávce od modré čáry napřáhl k jedovaté bombě bez přípravy, která těsně nad ledem minula přední tyč brány.

11:48

Bryan Little se dostal v levém kruhu ke střele a snažil se na přední tyči prostřelit Marca-Andrého Fleuryho mezi betony, jenže brankář Vegas byl ve střehu a puk vkleče podržel.

11:11

Vegas se dokázalo na pravé straně útočného pásma protlačit ke střele, kterou Connor Hellebuyck přizvedl do ochranné sítě, a po jeho dobrém zákroku následuje komerční přestávka.

10:50

Jonathan Marchessault od střídaček nahodil puk těsně nad ledem na přední tyč, kde ho Connor Hellebuyck zastavil vkleče a rychle poté rozehrál. Rychlá hra pokračuje.

09:18

Winnipeg se dostal na vrcholu levého kruhu ke tvrdé střele s příklepem, která minula přední horní roh brány a rozbila se o ochranné sklo za bránou Golden Knights.

08:12

Patrik Laine od modré čáry střelou s příklepem zřejmě chtěl zamířit nad pravé rameno Marca-Andrého Fleuryho, jenže ho nedokázal dostatečně zvednout a brankář Vegas puk podržel mezi levou rukou a tělem.

07:48

Mark Scheifele se zrodil před bránou ve velké šanci, jenže z blízkosti si na bývalého brankáře Pittsburghu nepřišel.

06:58

Jeden z hráčů Vegas rychle objel bránu, v blízkosti pravé tyče se mu ale poté puk zasunout do sítě nepodařilo. Poté neuspěl na levém křídle střelou od modré čáry ani Luca Sbisa. Střelu bývalého obránce Vancouveru brankář Connor Hellebuyck snadno podržel a přerušil hru. Následuje komerční přestávka.

06:13

William Karlsson na pravém křídle zavážel puk do útočného pásma poté, co oba týmy rychle vystřídaly, jenže do cesty se mu postavil jeden z obránců Winnipegu. Akce Vegas ztroskotala.

05:01

Dustin Byfuglien na pravém křídle ihned po vhazování vypálil od modré čáry, našel ovšem pouze náruč připraveného brankáře Vegas. Marc-Andre Fleury opět puk podržel a přerušil hru.

04:57

Brandon Tanev nejprve střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování těsně minul vzdálenější pravou tyč a poté přišla další střela, kterou tentokrát Marc-Andre Fleury podržel v náručí.

04:28

Vegas se v rychlém sledu dostalo ke dvěma střelám v mezikruží, jenže oba dva pokusy domácích hráčů byly zablokovány.

03:54

Golden Knights se nepodařilo rozehrát a puk podruhé v zápase zamířil ze strany domácího týmu na zakázané uvolnění.

02:25

02:25 William KARLSSON - 1:0

02:25

Golden Knights právě vstřelili branku!
WILLIAM KARLSSON před pár okamžiky v pravém kruhu se střelou z úhlu neuspěl, vzápětí ho ovšem další nádhernou diagonální přihrávkou našel Jonathan Marchessault, a útočník Vegas na vzdálenější pravé tyči z úhlu zamířil nad levým betonem Connora Hellebuycka do sítě! Vegas po využití přesilové hry vede 1:0! Asistence: Jonathan Marchessault a Reilly Smith.

02:18

Jonathan Marchessault si v levém kruhu klepl holí o led, aby dostal přihrávku, a ihned přenesl hru na opačnou stranu, kde pálil bez přípravy z úhlu William Karlsson, jenže Connor Hellebuyck se stačil přesunout a předvedl první důležitý zákrok, když po bleskovém přesunu podržel vleže pod sebou! Hra poté byla přerušena.

01:55

Ryan Carpenter zavážel puk do útočného pásma na levé straně, kde se mu do cesty postavil Tyler Myers, který byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. První přesilová hra pro Vegas.

01:42

Patrik Laine napálil puk ze středního pásma do útočné třetiny Winnipegu, kde se ho marně snažil dojet Paul Stastny.

01:10

Mathieu Perreault na levém křídle vyvážel puk z obranného pásma, jenže ještě než stačil překročit obrannou modrou čáru, puk byl přizvednut do vzduchu a opustil hrací plochu. Další přerušení.

00:42

Vegas se po postavení mimo hru Winnipegu nepodařilo přesně rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění. Hra byla přerušena.

00:18

Ryan Carpenter se jako první dostal ke střele po pouhých 18 sekundách, když v pravém kruhu vystřelil z úhlu, Connor Hellebuyck byl ale na přední tyči připravený a puk vyrazil mimo.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, Sbisa, C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Haula, Neal (A) – Carpenter, Eakin, Perron – Nosek, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Trouba, Enström, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers – Connor, Scheifele (A), Wheeler (C) – Ehlers, Stastny, Laine – Perreault, Little, Roslovic – Copp, Lowry, B. Tanev. Hlavní trenér: Paul Maurice.

Rozhodčí: Brad Meier, Dan O'Halloran. Čároví: Greg Devorski, Ryan Gibbons.
Winnipeg Jets

Winnipeg prohrál poslední dva zápasy v řadě a vůbec poprvé se během letošního playoff ocitl v situaci, kdy v sérii prohrává. Jets během posledních dvou zápasů vypadali o něco pomalejší, než hráči Vegas. Patrik Laine reagoval slovy, že společně se svými spoluhráči musí odpovídat na tempo, ve kterém hrají Golden Knights. Finský útočník během posledního utkání patřil mezi nejlepší hráče na ledě a jednou nebo dvakrát dokonce nastřelil tyč. Hráči Vegas musí být ve střehu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vegas Golden Knights

Ve čtvrtém zápase série mezi Vegas a Winnipegem bude velice důležité, kdo vstřelí první gól. V posledních dvou utkáních vždy skórovali jako první Golden Knights a ani v jednom ze zápasů nepustili svého soupeře z Kanady do vedení. Po dvou vítězstvích v řadě tak vede Vegas v sérii 2:1. Klíčovou postavou nováčka NHL je brankář Marc-André Fleury, který v každém utkání předvádí neskutečné zákroky a v posledním dokonce předvedl dva v rychlém sledu, když nejprve zakročil pravým betonem proti střele z blízkosti a o několik sekund později zastavil dorážku mířící do prázdné brány tygřím skokem, čímž jen potvrdil, že chytá v životní formě. Přiblíží se dnes Vegas k finále?

Nejproduktivnější hráči playoff

1. Jonathan Marchessault (VGK) 17 bodů (8+9)
2. Reilly Smith (VGK) 14 bodů (1+13)
3. William Karlsson (VGK) 12 bodů (5+7)

Vegas dokázalo po úvodní prohře ve Winnipegu vyhrát dva zápasy v řadě a otočit sérii finále Západní konference na svou stranu. Golden Knights se navíc v sobotu v noci představí minimálně ještě jednou v domácí T-Mobile Areně, ve které se před svými fanoušky může výrazně přiblížit finále Stanley Cupu. Vegas táhne fantasticky chytající brankář Marc-André Fleury a útočník Jonathan Marchessault, který během letošního playoff zaznamenal 17 kanadských bodů za 8 gólů a 9 asistencí. Hrozbou ze strany Winnipegu je útočník Mark Scheifele, který již posbíral 20 bodů, když vstřelil 14 branek a na šest přihrál. Stav série: 2-1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1) Stav série: 3:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. W. Karlsson (Marchessault, R. Smith), 31. Nosek (Bellemare, Sbisa), 54. R. Smith – 30. Laine (Byfuglien, Wheeler), 46. T. Myers (Roslovic)

Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, Sbisa, C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Haula, Neal (A) – Carpenter, Eakin, Perron – Nosek, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Trouba, Enström, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers – Connor, Scheifele (A), Wheeler (C) – Ehlers, Stastny, Laine – Perreault, Little, Roslovic – Copp, Lowry, B. Tanev. Hlavní trenér: Paul Maurice.

Rozhodčí: Brad Meier, Dan O'Halloran. Čároví: Greg Devorski, Ryan Gibbons

Diváci: 18697

Průběh zápasu
1. třetina
01:55 WPG 2 T. Myers, nedovolené bránění
02:25 VEG 1:0 W. Karlsson (Marchessault, R. Smith)
13:32 WPG 2 Scheifele, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
22:51 VEG 2 W. Karlsson, sekání
28:28 VEG 2 Nosek, podražení
29:29 WPG 1:1 Laine (Byfuglien, Wheeler)
30:12 VEG 2:1 Nosek (Bellemare, Sbisa)
33:17 VEG 2 Sbisa, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
40:28 VEG 2 McNabb, krosček
45:34 WPG 2:2 T. Myers (Roslovic)
53:02 VEG 3:2 R. Smith
Konec