Menu

Volejbal

Liga mistrů

Cucine Lube Civitanova – Zenit Kazaň

2:3

konec (27:29, 25:18, 25:23, 23:25, 15:17)

13.05.2018, 18:00 • Baskethall, Kazaň, Rusko • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 5.46 1.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

All-Star Team FinalFour Ligy mistrů 2017/2018

smečař – Osmany Juantorena (Civitanova)
smečař – Wilfredo Leon (Zenit Kazaň)
blokař – Marko Podraščanin (Perugia)
blokař – Dragan Stankovič (Civitanova)
univerzál – Cvetan Sokolov (Civitanova)
nahrávač – Alexandr Butko (Zenit Kazaň)
libero – Jénia Grebennikov (Civitanova)

nejužitečnější hráč – Maxim Michajlov (Zenit Kazaň) (21:04:12)

0:0

Zenit Kazaň měl dnes proti sobě více než zdatného soupeře. S Civitanovou domácí dlouho prohrávali, ale v úplném závěru se jim podařilo dorovnat stav a otočit vývoj ve svůj prospěch. Svěřenci Vladimira Alenka mohou opět slavit zisk titulu v Lize mistrů!

Úvodní set byl dlouho vyrovnaný, ve střendí pasáži si vytvořila lehký náskok Civitanova, ale v koncovce se Zenit dotáhl a nakonec slavil zisk první sady. Poté na dva sety domácí zcela vypadli z role. Civitanova byla lepší ve všech činnostech, především Leon nebyl v ideálním rozpoložení. Ve čtvrtém setu si Italové šli pro trofej, vedli ještě 16:13, ale vedení nedotáhli do vítězného konce. V pátém rozhodujícím setu byl Zenit dlouho mimo hru, prohrával velkým rozdílem, ještě 7:11, poté ale přišel na podání Butko, který přiblížil svůj tým soupeři a dal Zenitu naději. Jako první ale měla mečboly Civitanova, neproměnila. Také Zenit si připravil pozici pro zakončení zápasu, ale poslední slovo měl až Wilfredo Leon, který esem poslal Kazaň ke čtvrtému titulu v řadě!

15:17

Konec zápasu.

15:17

A právě Wilfredo Leon je na podání. Jeho servis skončil přesně u postranní lajny a je konec! Zenit to opět dokázal, již počtvrté v řadě!

15:16

Dragan Stankovič na servisu. Leon se v pravou chvíli dostává do laufu a z hlavního kůlu vytlouká blok Sokolova.

15:15

Opět vyrovnáno! Michajlov trefil míč na servisu hodně vysoko, ale bod nedal. Navíc míč končí v síti.

14:15

Maxim Michajlov se opřel do servisu. Grebennikov uspěl na přihrávce, poté Christenson našel na hlavním kůlu Sandera, který ale vyhodil svůj útok jen do autu. Mečbol pro Kazaň! Videorozhodčí dlouho napínal obě strany, ale nakonec situaci přisoudil správně na stranu Zenitu. Civitanova si vybírá ještě oddechový čas.

14:14

Srovnáno! Po servisu Juantoreny útočil Leon, který si nic nedělal s blokem, vzal to nad ním a srovnává pátou sadu.

14:13

Civitanova má mečbol! Alexej Samojlenko servisem potrápil Grebennikova, poté dostal nahrávku na hlavní kůl Sokolov a tu proměňuje v důležitý bod.

13:13

Srovnáno! Christenson našel servisem Verbova, poté smečuje nekompromisně do diagonály Leon.

13:12

Anderson zatlačil servisem, Juantorena si sice přihrál, ale bod následně v útoku nedal. Dlouhou výměnu ukončuje nepřesný útok Sokolova. Civitanova si ale vzala challenge a ta prokázala lehkou teč na bloku! vše je rázem zase jinak.

12:12

Drama pokračuje! Servis Cestera nyní nezabral podle představ. Michajlov odpovídá stejnou mincí jako před chvílí Sokolov.

12:11

Až teď přichází bod také pro Civitanovu. Sokolov vytlouká vysoký blok soupeře.

11:11

Dvaatřicetiletá nahrávač Zenitu Kazaň Alexandr Butko přidal další kvalitní podání. Sokolov byl ubráněn v poli Leonem a poté sám Leon smečuje z pipu přesně do kurtu.

11:10

Alexandr Butko pokračuje na podání a nyní sestřelil Grebennikova. Anderson ještě bodovku nevyužil, ale Juantorena dostal jen nalepenou nahrávku a blok už nepřetlačil. Rázem to je jen o bod a Zenit je zpět ve hře. Civitanova si bere oddechový čas.

11:9

Civitanova si jde pro titul! Po servisu Butka se nehrálo, kapitán Zenitu přetáhl míč do autu. Video ale přikázalo balon těsně na čáře a Zenit znovu žije.

11:8

Taylor Sander znovu na podání. Americký smečař se toho nebál, šel do toho odvážně a skoro přidal eso. Následně ale z bodovky smečuje Juantorena jen do bloku.

Cucine Lube Civitanova – Zenit Kazaň

2:3

konec (27:29, 25:18, 25:23, 23:25, 15:17)

Zpět na online

Cucine Lube Civitanova: Christenson, Žukovskij – Sander, Marchisio, Juantorena, Kovář, Milan – Candellaro, Stankovič (C), Cester – Sokolov, Casadei – Grebennikov, Storani Trenér: Giampaolo Medei

Zenit Kazaň: L. Alekno, Butko (C) – Anderson, Judin, Pantělejmoněnko, Leon – Volvič, Kononov, Samojlenko, Gucaljuk – Alexejev, Michajlov – Krotkov, Verbov Trenér: Vladimir Alekno

Rozhodčí: Epaminodas Gerothodoros (GRC) – Fabrice Collados (FRA)