Menu

Hokej

Mistrovství světa - I. B Divize

Estonsko – Chorvatsko

5:1

konec (2:0, 1:1, 2:0)

27.04.2018, 15:00 • 4. kolo • Lumír Mistr

Estonci si připisují důležitou výhru, pokud vše dopadne podle předpokladů a Litva porazí večer Ukrajinu, tak si to v posledním zápase rozdají o postup právě Litva s Estoncema.

Chorvaté naopak budou bojovat v posledním zápase o udržení s Rumunama i když jim bude stačit prohra v prodloužení, na to se ale určitě spoléhat nemohou. Pro tuto chvíli je to vše, a zase někdy naviděnou! (17:15:05)

Konec zápasu.

59:21

Tak přece jenom jsme ještě byli svědky jedné střely, ta vyšla z hole Andrejeva, který dostal kotouč od Ossipova a vypálil, střela byla ale zblokována.

58:30

Zápas už se opravdu dohrává, Estonci si nahrávají puk za svou bránou a Chorvaté nejeví snahu napadat.

58:00

Hrají se poslední 2 minuty zápasu!

56:40

Chorvaté už rezignovali na snahu, jelikož ví, že tento zápas prohrají, puk se momentálně nachází ve středním pásmu.

56:15

56:15 Riho EMBRICH - 5:1

56:15

Estonsko právě vstřelilo branku!
Svou laxností přišel o puk Kanaet, o puk ho obral Parras, který našel před bránou uplně volného RIHO EMBRICHA, který ještě udělal blafák Tomljenovičovi a poté zavěsil do odkryté brány. Asistence: Kevin Parras.

55:10

K střele od modré se odhodlal Tadič, jeho střelu přizvedl jeden z obránců Estonska, ta končí tak v ochranné síti.

54:35

Chorvaté mají poslední možnost něco udělat s výsledkem, mají k dispozici dvouminutovou přesilovku za zbytečný faul Svarogina ve středním pásmu.

54:30

Vyloučení v týmu Estonsko (Filipp Svarogin – 2 min., nedovolené bránění).

53:49

Estonsko právě vstřelilo branku!
Estonci vedou 4:1 a myslím si, že je rozhodnuto! Sibircev zpoza brány našel úplně volného ROBERTA ARRAKA, který vymetl krásnou ranou pavučinku v pravém rohu Tomjenovičovo brány. Asistence: Alexej Sibircev.

53:10

V další zajímavé příležitosti byl Petrov, dostal pěkný kotouč do jízdy od Svarogina a z pravého kruhu vypálil na přední tyč, Tomjenovič měl ale lapačku připravenou.

51:50

Nakonec se to povedlo Sibircevovi, ten poslal kotouč na Petrova, který si vyjel zpoza brány a vystřelil, Tomljenovič byl ale připraven.

51:25

Estonci jsou usídlení ve své utočné třetině a drží puk u mantinelu za bránou Tomljenoviče, tam svádí souboj Sibircev s Tadičem, uvidíme kdo kotouč vyštrachá jako první.

50:43

Chorvaté jsou v plném počtu, druhá část přesilovky Estonců byla ještě horší než ta předchozí, 40 sekund před koncem Chorvaté vyhodili a Estonci se do pásma už nedostali.

50:00

Estonci přepli na úsporný režim a spíše šetří čas, ví, že výhra je posune blíže k postupu a nechtějí udělat chybu. Zatím si při přesilové hře přihrávají po rozích mantinelu.

48:53

Vyloučení v týmu Chorvatsko (Ivan Puzič – 2 min., sekání).

48:40

Vasjokin vybojoval puk u hrazení a vybruslil si do středu hřiště, tam ho zablokoval ale nedovoleným způsobem Puzič, Estonci mají výhodu.

46:59

Ihned po vhazování pálil Brine, Koitmaa byl ale připraven.

45:57

Momentálně jsme svědky nepřesné hry na obou stranách, nejdříve se pokoušeli proniknotu do útočné třetiny Estoňané ale zradila je nepřesnost při rozehrávce, to samé se stalo Chorvatům.

44:20

Arrak se dostal ke střele, až sám byl překvapen jak snadno, vyjel si od pravého mantinelu a nikdo ho neatakoval, rozhodl se proto pro střelu na vzdálenější tyč, tu ale o kousek minul.

42:18

Estonští hráčí poprvé ve třetině zahrozili, konkrétně Petrov, který si pěkně obkroužil bránu a poté vystřelil nad rameno Tomljenoviče, ten střelu vyrazil před sebe a už se hnal k dorážce Sibircev, chorvatský golam si stihl ale kotouč pokrýt.

41:07

V začátku třetiny jsme svědky opatrného hokeje, hlavně z Estonské strany, ty už se samozřejmě nikam hnát nebudou a budou si hlídat poctivě střední pásmo s cílem neudělat chybu.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině jsme viděli další 2 góly, nejdříve snížili Chorvaté zásluhou Renduliče, o chvíli později ale přidal třetí gól Estonců Embrich. Chorvaté měli ještě obrovskou šanci těsně před koncem třetiny, když dorážku nedokázal usměrnit za záda estonského brankáře Jankovič.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:09

Toto nebyla povedená přesilovka od Estonců, jedinou střelu vyslal na golmana Tomljenoviče od modré kapitán Svarogin, na střelu měl ale dobrý výhled chorvatský golman, tudíž si se střelou bez problémů poradil.

38:09

Estonci jsou sice celou minutu ve své útočné třetině, zatím se ale neodhodlali ke střele a pouze kombinují v typickém přesilovkovém rozestavení.

37:09

Vyloučení v týmu Chorvatsko (Nikola Senzel – 2 min., hákování).

36:50

Estonci jsou po svém oslabení aktivnějším týmem, tentokrát našel pěkně Makrov na modré Svarogina, který měl před sebou dost volného prostoru a tak se rozhodl pro střelu, ta k jeho smůle postrádala přesnost.

35:53

Estonci přežili i pokračující přesilovku 5 na 4 a hrají v plném počtu.

35:08

Estonci jsou ve čtyřech.

34:20

34:20 Obrovská šance Chorvatů

34:20

Obrovská šance chorvatů! Od modré čáry pálil Rendluič, Koitmaa vyrazi před sebe, k dorážce se dostal Jankovič, skvělým zákrokem ale zabránil gólu Koitmaa!

33:53

Chorvaté teď budou mít velkou šanci snížit na rozdíl jedné branky. Andrejev ukloznul a sebral sebou chorvatského hráče, rozhodčí vše dobře viděli a posílají estonského hráče na 2 minuty.

33:08

Vyloučení v týmu Estonsko (Kevin Parras – 2 min., nedovolené bránění).

32:55

Jsme svědky hokeje nahoru dolu! Nejdříve pálil na levé straně chorvatský Kegalj, jeho střelu Koitmaa pokryl a ihned rozehrál na Novikova, který se řítil po levé straně hřiště a vypálil, Tomljenovič střelu pouze vyrazil a k dorážce se dostal Embrich, ten ale netrefil.

31:30

Ve velké šanci se ocitl Sibircev, který tečoval nahození Svarogina, puk po teči končí těsně vedle pravé tyče chorvatského golmana.

30:00

Chorvaté přešli do útočné třetiny, Blagus našel na modré Šijana, ten vypálil, k jeho smůle těsně vedle.

28:23

Estonsko právě vstřelilo branku!
Estonci zvyšují opět na rozdíl dvou branek! Vasjonkin našel najíždějícího Gornostajeva, ten ještě chorvatského golmana nepřekonal, k dorážce se dostal ale RIHO EMBRICH, který už byl úspěšný! Asistence: Artjom Gornostajev a Vadim Vasjonkin.

28:23

28:23 Riho EMBRICH - 3:1

27:00

Chrovatům vstřelená branka hodně pomohla a dál tlačí svého soupeře, který ubral ze svého tempa, které předváděl v první třetině. Chorvaté pronikají do útočné třetiny jako nůž máslem, zatím to ale k šanci nevede.

25:17

25:17 Borna RENDULIĆ - 2:1

25:17

Chorvatsko právě vstřelilo branku!
Chorvaté se přece jenom dočkali snížení! Blagus poslal krásnou přihrávku na BORNAA RENDULIĆE, který zamířil přesně pod lapačku estonského golmana a snižuje tak na 2:1! Asistence: Mislav Blagus.

24:23

Po delší době zahrozili Estonci, do rychlého protiútoku se dostal Jarčov, ten se ale nedokázal prosadit přes chorvatské beky a jeho střela tak končí mimo bránu.

23:08

Chorvaté chtějí s výsledkem ještě něco udělat! Brine nabil Šijanovi, který vypálil od modré čáry jedovku! Puk ještě někdo během letu tečoval a kotouč končí těsně vedle pravé tyče estonského brankáře.

21:59

Chorvaté jsou v úvodu druhé třetiny aktivnějším týmem. Nejdříve pálil Šilovič, puk se odrazil k Vedlinovi, toho ale odzbrojil jeden z estonských obránců a vyhazuje na zakázané uvolnění.

20:59

Chorvatům přesilovka nevyšla, naopak opět mohli zahrozit Estonci, konkrétně Embrich, střela ale byla moc vysoká.

20:01

Začala druhá třetina.
V první třetině jsme byli svědky dvou gólů. oba góly dali estonští hráči, kteří tak mají blíže k vítězství v tomto veledůležitém utkání. Nejdříve se prosadil Rooba, který si našel puk Petrova a zasunul kotouč za brankáře Tomljenoviče, těsně před koncem třetiny zvýšil na 2:0 Andrejev, který unikl v oslabení a střelou do horní části brány nedal Tomljenovičovi šanci.

20:00

První třetina skončila.

19:49

19:49 Roman ANDREJEV - 2:0

19:49

Estonsko právě vstřelilo branku!
Chorvatům se přesilovka vůbec nedařila a tak udeřili Estonci! Svagorin krásnou žabičkou našel ROMANA ANDREJEVA, který unikl po levé straně a překonal krásnou ranou Tomljenoviče střelou nad rameno! Asistence: Filipp Svarogin a Riho Embrich.

18:59

Vyloučení v týmu Estonsko (Alexandr Petrov – 2 min., podražení).

17:40

Chorvaté po delší době zahrozili, Rendulič poslal puk na teč Šakičovi, tomu se teč povedla, trefila ale pouze estonského brankaře do hrudi.

17:07

Chorvaté se dostali pod tlak a nemohli se dostat z obranné pásma, nakoenc se jim to povedlo za cenu zakázaného uvolnění.

16:27

Lahesalu poslal kotouč na Petrova, ten pouze protečoval puk do pásma Chorvatů, u puku byl nejrychleji Rooba a pokoušel se zakončit, jeho snahu mu překazil ale Tadič výborným zákrokem.

15:30

Momentálně jsme svědky hodně soubojů u hrazení, ktere vyhrávají spíše estonští hráči, ti se ale nemohou dostat do útočné třetiny.

13:59

Sibircev zasekl kotouč na modré, Zanoski toto nečekal a narazil do mantinelu. Před Sibircevem se tak otevřel volný prostor, z mezikruží vypálil, k jeho smůle pouze do výstroje chorvatského golmana.

13:01

Jankovič se pokoušel přejít přes 3 estonské hráče, ukousl si ale moc velké sousto, přes dva protihráče se sice dostal, ale třetí, konkrétně Ossipov mu vystavil stopku.

11:20

Na druhé straně se dostal k úniku Rooba, nedokázal se ale vymanit z tlaku, který na něj vyvíjel chorvatský bek a nedokázal zamířit přesně.

11:06

Od modré čáry pálil Tadič, jeho střela byla ale zblokována v chumlu před estonským brankářem.

10:36

Rendulič předložil žabičku na Kanaeta, který si najížděl na levé straně, puk ale nedokázal zpracovat a žabička končí na mantinelu. Poté puk převzal Novikov.

09:00

Jankovič chyboval v obranném pásmu, když našel úplně volného Petrova, ten ale tuto chybu v rozehrávce potrestat nedokázal, když si nezpracoval neposedný kotouč.

07:54

Chorvaté měli velkou šanci ke srovnání skóre! Z pravé strány pálil Brenčun, kotouč se odrazil k najíždějícímu Fičurovi, jeho střelu ale Tomljenovič také pokryl!

07:16

Chorvaté jsou v plném počtu, své vlastní oslabení přežili v poklidu, kotouč se pohyboval spíše ve středním pásmu. Jedinou střelu v přesilovce si připsal Makrov, ta ale neměla gólové parametry.

06:59

Estonská přesilovka je o něco horší, zatím si Estonci nevypracovali ani střelu.

05:16

Vyloučení v týmu Chorvatsko (Dominik Kanaet – 2 min., hákování).

04:57

Estonci mohli přidat ihned druhý gól, Sibircev si obkroužil bránu a snažil se uklidit puk za betony Tomjenoviče, ten se ale stihl přesunout a gólu zabránit.

04:01

04:01 Robert ROOBA - 1:0

04:01

Estonsko právě vstřelilo branku!
Estonci střílí první gól! Makrovovi se odrazil kotouč od výstroje, Petrov ho ze vzduchu trefil a našel se štěstím úplně volného ROBERTA ROOBAA, který zasunul kotouč do prázdné brány. Asistence: Alexandr Petrov a Andrej Makrov.

03:04

První chorvatská přesilovka gólem neskončila, chorvaté byli velice aktivní, gól se jim ale vstřelit nepodařilo.

02:40

Po pravé straně ujel Zanoski a zkoušel estonského brankáře překvapit ranou nad vyrážečku, Koitmaa byl ale připraven.

01:43

Chorvaté hrají přesilovku zatím velmi aktivně, za odehraných 30 sekund stihli vypálil 3 střely, nejnebezpečnější byla střela od modré z hole Renduliče, tu ale estonský golman chytil.

01:04

Vyloučení v týmu Estonsko (Marko Kettunen – 2 min., držení).

00:59

První zákrok má také Tomljenovič, Rooba si vybruslil zpoza brány a vystřelil, trefil ale pouze výstroj chorvatského brankáře.

00:09

První zákrok si připsal Koitmaa, Zanoski vypálil hned po přejetí modré čáry, golmana ale nepřekvapil.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Estonsko: Koitmaa (Šumichin) – Svarogin (C), Lahesalu (A), Kettunen, Ossipov, Slessarevski, Novikov (A), Sorokin – Rooba, Makrov, A. Petrov – Sibircev, Andrejev, Arrak – Vasjonkin, Gornostajev, Embrich – Kuzněcov, Parras, Simonov – Vorang.

Chorvatsko: Tomljenović (Nikolić) – Tadić (C), Šijan (A), Puzič, Senzel, Vedlin, Kegalj, Šilović – Zanoški, Brine (A), Jarčov – Blagus, Kanaet, Rendulić – Jazbec, Janković, Miličić – Šakić, Fičur, Brenčun – Vukoja..
Estonci minulý rok obsadili v šestičlené skupině 4. místo, když se jim povedlo získat 6 bodů za výhry s Nizozemskem a právě Chorvatskem, oba vyhráli v poměru 4:3.

Chorvaté skončili hned za nimi se 3 získanými body, když v zápase o přežítí v IB skupině Mistrovství světa se jim podařilo zdolat Nizozemce, kteří na jejich úkor sestoupili o divizi níže.
Chorvaté naopak bojují o přežití v IB skupině Mistrovství světa, po 3 kolech mají zatím na kontě 3 body, když v posledním odehraném zápase porazili Ukrajinu 4:2, předchozí 2 zápasy prohráli, 4:3 s Japonskem a 3:0 s Litvou. Chorvatům stačí k udržení získat v zápase s Estonskem bod k udržení se v IB skupině i pro příští rok.
Dnes budeme svědky utkání mezi Estonskem a Chorvatskem. Estonci jsou překvapivě ve hře o postup do vyšší divize Mistrovství světa. V prvním zápase podlehli Japoncům na nájezdy 1:2. Poté se jim podařilo ale porazit Ukrajinu 2:0 a Rumunsko 1:0. Pokud chtějí pomýšlet na postup, musí tento zápas bezpodmíněčně vyhrát a v posledním utkání skupiny si to rozdají s Litevci o postup, ve hře je tedy opravdu hodně.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Estonsko – Chorvatsko

5:1

konec (2:0, 1:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Rooba (A. Petrov, Makrov), 20. Andrejev (Svarogin, Embrich), 29. Embrich (Gornostajev, Vasjonkin), 54. Arrak (Sibircev), 57. Embrich (Parras) – 26. Rendulić (Blagus)

Estonsko: Koitmaa (Šumichin) – Svarogin (C), Lahesalu (A), Kettunen, Ossipov, Slessarevski, Novikov (A), Sorokin – Rooba, Makrov, A. Petrov – Sibircev, Andrejev, Arrak – Vasjonkin, Gornostajev, Embrich – Kuzněcov, Parras, Simonov – Vorang.

Chorvatsko: Tomljenović (Nikolić) – Tadić (C), Šijan (A), Puzič, Senzel, Vedlin, Kegalj, Šilović – Zanoški, Brine (A), Jarčov – Blagus, Kanaet, Rendulić – Jazbec, Janković, Miličić – Šakić, Fičur, Brenčun – Vukoja.

Průběh zápasu
1. třetina
01:04 EST 2 Kettunen, držení
04:01 EST 1:0 Rooba (A. Petrov, Makrov)
05:16 CRO 2 Kanaet, hákování
18:59 EST 2 A. Petrov, podražení
19:49 EST 2:0 Andrejev (Svarogin, Embrich)
Po 1. třetině
2. třetina
25:17 CRO 2:1 Rendulić (Blagus)
28:23 EST 3:1 Embrich (Gornostajev, Vasjonkin)
33:08 EST 2 Parras, nedovolené bránění
33:53 EST 2 Andrejev, podražení
37:09 CRO 2 Senzel, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
48:53 CRO 2 Puzič, sekání
53:49 EST 4:1 Arrak (Sibircev)
54:30 EST 2 Svarogin, nedovolené bránění
56:15 EST 5:1 Embrich (Parras)
Konec