Menu

Fotbal

Belgická liga

Standard Lutych – RSC Anderlecht

2:1

konec (1:1)

18.04.2018, 20:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • O titul • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.14 3.3 3.42 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Stadionem Standardu Lutych propuká obrovská radost, domácí fotbalisté zvládli důležitý zápas v boji o titul a porazili Anderlecht. Adrien Trebel sice dokázal odpovědět pět minut před přestávkou na úvodní gól Renauda Emonda z desáté minuty, jenže po téměř přesně hodině hry vrátil domácím vedení kapitán Mehdi Carcela-González. Konečný výsledek souboje o titul zní. Standard Lutych 2 RSC Anderlecht 1. (22:29:00)

90+5

Konec zápasu.

90+5

Valerij Lučkevič ještě v závěru zápasu fauloval ve středu útočné poloviny svého týmu a viděl žlutou kartu.

90+4

Guillermo Ochoa vyběhl z brány trošku unáhleně, jenže Silvere Ganvoula byl domácím brankářem na levé straně šestnáctky vytlačen do ostrého úhlu, ze kterého už nedokázal vystřelit ani přesně přihrát! Blíží se konec.

90+3

Edmilson Junior na levém křídle nedokázal udržet míč a následoval odkop od brány Anderlechtu, který má ještě minimálně jednu šanci na útok. Dokáže vyrovnat?

90+2

Kenneth Saief nádherně odcentroval z pravé strany hřiště a posadil míč na hlavu střídajícího Silvera Ganvouly, jehož hlavička těsně minula pravý horní roh brány! Nyní moc nechybělo.

90+1

Pět minut mají fotbalisté Anderlechtu na to, aby dokázali zápas alespoň vyrovnat. V současné chvíli by se to ovšem rovnalo zázraku. Hosté jsou směrem vpřed bezzubí.

90

Nad rámec zápasu bylo nastaveno 5 minut!

88

V kotli fanoušků Standardu Lutych je hodně veselo a s blížím se koncem zápasu to při pohledu na ukazatel skóre není žádné překvapení. Necelé dvě minuty do konce. Uvidíme, kolik se bude nastavovat. Držení míče je naprosto vyrovnané.

87

Ze strany hostí už je to směrem vpřed hodně kostrbaté. Anderlecht sice útočí, jenže jeho akce postrádají moment překvapení a většinou se jedná o centry ze stran, které domácí fotbalisté bez problému odvrací.

86

Kenneth Saief působí hodně rozladěným dojmem po předchozí situaci, nyní se totiž na pravé straně hřiště dostal k centru, který zamířil vysoko nad bránu Standardu, který krátce před koncem vede stále 2:1.

85

Kenneth Saief se na obranné polovině svého týmu u rohového praporku marně dožadoval autového vhazování a za protesty mu navíc hlavní rozhodčí udělil žlutou kartu.

83

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Mehdi Carcela-González, přichází Carlinhos.

82

Adrien Trebel vypálil pohotově ze střední vzdálenosti, jeho následná střela z dálky ale k radosti domácích fanoušků zamířila nad bránu Guillerma Ochoy.

81

Anderlecht se zpožděním rozehrál standardní situaci a zvolil velice dobrý signál, když z pravé strany hřiště přišel do šestnáctky po kolmé přihrávce přízemní centr, na který jeden z hostů na přední tyči ve skluzu jen těsně nedosáhl.

80

Fanoušci Standardu Lutych začali házet na hrací plochu nějaké předměty a hra byla na chvilku přerušena.

79

Kenneth Saief se krásně prohnal na levé straně šestnáctky u brankové čáry kolem jednoho z obránců Standardu a po jeho zpětné přihrávce se v blízkosti značky pokutového kopu dostal ke střele Silvere Ganvoula, který mohl vyrovnat na 2:2, jeho střelu mířící pod břevno ale Guillermo Ochoa skvěle vyrazil! Obrovská příležitost hostů.

78

Pouze dvojice hráčů Anderlechtu se snažila na levé straně hřiště vykombinovat čtveřici protihráčů a následná narážečka k ničemu kloudnému nevedla.

77

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Uche Henry Agbo.

77

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Rjōta Morioka, přichází Massimo Bruno.

76

Rjōta Morioka se snažil na pravém křídle doběhnout vysoký míč a přistrčil jednoho z domácích fotbalistů levou rukou.

75

Vypadá to vypadá, že Standard Lutych zaznamená velice důležité vítězství v boji o titul. Anderlecht se ale nechce se skóre smířit a připravuje poslední možnost střídání.

74

Anderlecht má obrovský problém, protože po drtivou většinu času útočí do velice dobře zformované obrany Standardu Lutych, který skvěle vyplňuje volné prostory.

73

Valerij Lučkevič po úprku podél pravé postranní čáry začal válet sudy, jenže Kenneth Saief ho zastavil čistě tělem a faul se proti hostujícímu záložníkovi nepískal.

72

Anderlecht má územní převahu, čehož Standard Lutych může využít, jelikož velice dobře brání a otevírá se mu cesta zahrozit z protiútoku do otevřené obrany.

70

Ještě před vystřídáním na straně Anderlechtu se hosté na přední tyči po centru z pravé strany ocitali v obrovské šanci, jenže jednomu z hráčů Fialek nevyšlo zpracování, a navíc se stejně jako Renaud Emond na opačné straně nacházel v ofsajdu.

69

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Alexandru Chipciu.

68

Renaud Emond se po nádherné kolmé přihrávce málem řítil sám na bránu, po doběhnutí míče na poslední chvíli už ale zvolil přízemní střelu bez přípravy, kterou se mu vybíhajícího brankáře Matze Selse překonat nepodařilo. Navíc se mával ofsajd.

66

Tak dlouho Ivan Obradović vymýšlel, co s míčem udělá, až ho kolmým pasem do územního nikoho odevzdal domácím a Guillermo Ochoa odkopával od brány.

65

Standard Lutych se podruhé v zápase ujal vedení a všichni netrpělivě čekáme na to, zda se Anderlechtu podaří znovu vyrovnat. V současné chvíli má územní převahu.

64

Po rohovém kopu sice Anderlecht hlavičkoval pod břevno a Guillermo Ochoa míč volejbalovým zákrokem vytáhl nad, vzrušení ovšem bylo kvůli útočnému faulu zbytečné.

63

Střídající Silvere Ganvoula se vzápětí snažil dostat k míči na pravé straně šestnáctky, jenže mu nepříjemně skákal po kolmém pasu a domácí fotbalisté ho odvrátili na rohový kop.

62

Mehdi Carcela-González se snažil uvolnit v blízkosti středového kruhu, kde mu nohu nepříjemně přišlápl Silvere Ganvoula, který před pár okamžiky přišel na hřiště.

61

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Łukasz Teodorczyk, přichází Silvere Ganvoula.

60

60. Mehdi CARCELA-GONZÁLEZ - 2:1

60

Standard právě vstřelil branku!
MEHDI CARCELA-GONZÁLEZ si v blízkosti pravého rohu pokutového území zpracoval míč po diagonálním pasu z osy hřiště a po navedení míče na levačku krásnou střelou z hranice šestnáctky zamířil technickou přízemní střelou ke vzdálenější levé tyči! Standard podruhé vede.

59

Edmilson Junior předvádí v dnešním zápase jednu technickou kulišárnu za druhou, v prvním poločase to byly dvě přihrávky přes nohu patou a nyní krásná stahovačka patou na levé straně šestnáctky, následný přízemní centr z ostrého úhlu ale prolétl napříč malým pokutovým územím do území nikoho.

58

Adrien Trebel rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a na přední tyč posílal na první pohled dobrý centr, nakonec byl ale příliš krátký a odvrácen do bezpečí.

57

Mehdi Carcela-González fauloval v blízkosti šestnáctky a Anderlecht měl k dispozici standardní situaci, kterou rozehrál Adrien Trebel, jehož centr byl na přední tyči odvrácen nad bránu.

56

Fotbalisté Anderlechtu se skvěle vrátili a na ose obranné poloviny čistým způsobem vybojovali míč, ačkoliv domácí ochozy se dožadovali odpískání faulu proti hostujícímu celku.

55

Ze druhého poločasu uběhlo deset minut a stále čekáme na nějakou velkou příležitost, po které by jeden nebo druhý tým strhl vedení na svou stranu. Skóre je vyrovnané 1:1.

54

Anderlecht rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a následný centr snadno stáhl ze vzduchu Guillermo Ochoa.

53

I po přestávce se hraje zajímavý fotbal a hra se přelévá ze strany na stranu, jenže kromě zablokované střely Răzvana Marina čeká na nějakou slibnou příležitost marně.

52

Adrien Trebel se ve středu hřiště dobře otáčel po zpracování míče kolem své osy a Răzvan Marin ho zezadu fauloval. Po rozehrání standardní situace posílal do šestnáctky z levé strany přízemní centr Ivan Obradović a míč skončil v náručí Guillerma Ochoy.

51

Standard Lutych se snažil z levé strany hřiště přenést hru diagonálním pasem doprava, jenže jeden z domácích hráčů na míč nedosáhl a následoval odkop od brány hostů.

50

Anderlecht po odvráceném centru mohl vyrazit rychle směrem vpřed, jenže kolmá přihrávka byla příliš dlouhá. Na opačné straně měl šanci Standard, jeden z domácích hráčů ovšem zpoza pokutového území zamířil vysoko nad bránu.

49

Josué Sá se zvedl zpět na nohy a společně se svými spoluhráči čelil rohovému kopu, který byl na přední pravé tyči odvrácen do bezpečí. Anderlecht se ubránil.

48

Răzvan Marin už zvedal ruce nad hlavu, když po kolmém pasu za obranu a špatném odkopu hostujících obránců napřáhl v blízkosti pravé tyče k pohotovému voleji, jeho rána ale byla sražena na rohový kop! Odnesl ji Josué Sá.

47

Domácí si jsou zřejmě vědomi ofenzivní síly Anderlechtu a nechtějí po přestávce inkasovat druhý gól. Znamená to ovšem, že Standard Lutych nyní bude hrát na jednoho útočníka, kterým je Renaud Emond.

46

Standard Lutych obstaral výkop druhého poločasu a o přestávce sáhl k jedné změně v sestavě, když útočníka Duje Čopa nahradil Valerij Lučkevič, který je obráncem.

46

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Duje Čop, přichází Valerij Lučkevič.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:35.
Fotbalisté Standardu vykročili do zápasu mnohem lépe a již v desáté minutě šli do vedení, když se prosadil po chybě hostujícího brankáře Renaud Emond. Domácí poté dominovali, jenže žádnou další šanci nevyužili a krátce před přestávkou přišel trest. Před koncem prvního poločasu vyrovnal v dresu Anderlechtu pohotovou střelou zpoza šestnáctky po odvráceném rohovém kopu Adrien Trebel. Skóre po prvním poločase. Standard Lutych 1 RSC Anderlecht 1.

45

První poločas skončil.

41

Standard Lutych mohl bleskově odpovědět, jenže přízemní střela z pravé strany šestnáctky byla odvrácena a následná patička jednoho z domácích hráčů přes hlavu zamířila ze vzduchu do rukavic Matze Selse! Skóre se nezměnilo.

40

40. Adrien TREBEL - 1:1

40

Anderlecht právě vstřelil branku!
Fotbalisté Anderlechtu na levé straně hřiště rozehrávali rohový kop a po odvráceném centru na přední tyči se zpoza šestnáctky bez přípravy parádně opřel do míče ADRIEN TREBEL, jehož přízemní střela s přispěním jednoho z domácích obránců zamířila k levé tyči! Guillermo Ochoa zůstal stát jako přikovaný k brankové čáře.

39

39. Anderlecht ani nadvakrát nedokázal vyrovnat na 1:1!

39

Rjōta Morioka využil fantastického sklepnutí spoluhráče a zpoza šestnáctky napřáhl bez přípravy k prudké přízemní střele, která se od pravé tyče odrazila zpět do hry! Poté přišla pohotová střela z hranice šestnáctky na levé straně hřiště, kterou na přední tyči Guillermo Ochoa výtečně vyrazil na rohový kop!

38

Byl to souboj rameno na rameno, a to, že Ivan Obradović odlétl jako papír, je jen otázkou stability.

37

Ivan Obradović si uprostřed hřiště nabíhal na přihrávku a u levé postranní čáry do něj levým ramenem tvrdě narazil Giorgos Koutroubis, který viděl podle mě přísnou žlutou kartu.

36

Domácí kapitán Mehdi Carcela-González si na pravé straně hřiště naběhl na přetažený centr z levého křídla a po zpracování míče napřáhl levačkou zpoza šestnáctky k prudké technické střele, která minula vzdálenější levý horní roh brány.

35

Alexis Saelemaekers se snažil něco vymyslet podél pravé postranní čáry, jenže nevymyslel vůbec nic, a tak domácí fotbalisté Standardu Lutych mohli v poklidu vhazovat.

33

Standard Lutych není vůbec špatným týmem a pamatovat si ho můžete například i z UEFA Europa League. Domácí hráči by v letošní sezóně rádi získali titul a dnes k němu mohou udělat krok.

32

Ze zápasu uplynula úvodní půlhodina a během posledních tří minut se opět na kopačky fotbalistů obou celků vkradla obrovská nepřesnost, která zapříčiňuje častou ztrátu míče.

29

Guillermo Ochoa se také nevyvaroval obrovské chyby, když podcenil po výběhu z brány přízemní centr z pravé strany hřiště a nedokázal ho zachytit. Rjōta Morioka ovšem jeho zaváhání potrestat nedokázal a na pravé straně pokutového území se zamotal do kliček.

28

Následoval centr z rohového kopu, přetažený míč z pravé strany hřiště ale žádnou škodu nezpůsobil. Anderlecht se úspěšně ubránil a stále prohrává na hřišti Lutychu 1:0.

27

Fotbalisté Standardu Lutych poslali do šestnáctky velmi nebezpečný centr, ze kterého nakonec byla střela a velké vzrušení, jelikož tečovaný míč skončil těsně nad bránou Anderlechtu! Hosté si zhluboka oddechli.

26

Edmilson Junior předvedl na levé straně hřiště v těsné blízkosti hranice šestnáctky pěknou přešlapovačku a z úhlu se snažil proniknout před bránu, jenže do cesty mu nastavil koleno Adrien Trebel, který byl za faul potrestán žlutou kartou.

25

Fialky vzápětí mohly znovu udeřit, když se Łukasz Teodorczyk ocitl na pravé straně šestnáctky na chvíli úplně sám, Guillermo Ochoa proti němu ale skvěle vyběhl a společně s jedním z obránců dokázali míč odkopnout do bezpečí.

24

Kenneth Saief poslal do šestnáctky z levé strany hřiště přízemní centr, který byl tečovaný, a na přední tyči se dostal do zakončení Rjōta Morioka, bránu ovšem vysoko přestřelil!

22

Anderlecht na pravé straně hřiště rozehrál v rychlém sledu tři rohového kopy, ani jeden z nich ale nic kloudného nepřinesl. První byl odvrácen na přední tyči, zatímco třetí po opakovaném druhém rohovém kopu zamířil vedle vzdálenější levé tyče.

21

V zápasech Anderlechtu během posledních zápasů moc branek nepadá, dnešní utkání by ovšem mohlo být příjemnou výjimkou. Domácí jsou mnohem nebezpečnější a hladovější.

20

Mehdi Carcela-González si na pravé straně šestnáctky naváděl míč na střelu pravačkou, jenže se zakončením dlouho otálel a o míč nakonec přišel. Anderlecht se znovu ubránil.

19

Standard Lutych napřáhl zpoza šestnáctky k pořádně prudké střele, která mířila pod břevno, zároveň ale také doprostřed brány, takže Matz Sels míč volejbalovým zákrokem úspěšně vyrazil. Collins Fai byl hráčem, který prudce vypálil.

18

Edmilson Junior si to také z levého křídla namířil do šestnáctky a mezi třemi protihráči se mu do ní podařilo proniknout. Následoval parádní zpětný centr na vzdálenější pravou tyč, kde jeden z jeho spoluhráčů pohotově vypálil, ovšem pouze tak, že míč málem skončil na vzdálenějším levém rohovém praporku.

17

Anderlecht během posledních okamžiků zvýšil obrátky a Kenneth Saief si z levé strany hřiště naváděl míč do šestnáctky, jenže do cesty se mu postavil Mehdi Carcela-González a po čistým skluzu navíc mohl vyvést míč. Hosté poté faulovali a hra byla přerušena.

16

Kenneth Saief se rozebíhal podél levé postranní čáry, jenže míč nedokázal zpracovat a vzápětí mohli naopak vhazovat fotbalisté domácího Standardu Lutych.

15

Adrien Trebel dobře zabojoval u pravé postranní čáry ve středu hřiště, když sice nemohl prchat směrem vpřed, ale vybojoval pro Anderlecht alespoň autové vhazování.

14

Hra je po úvodní brance utkání hodně neurovnaná, a přestože se přelévá ze strany na stranu, fotbalisté obou týmů se dopouštějí příliš mnoho nepřesností na to, aby se mohli dostat do nějaké šance.

12

Matz Sels udělal obrovskou chybu, kterou už na brankové čáře nedokázal napravit Leander Dendoncker, který odkopával míč z brány, a fotbalisté Standardu Lutych se poté mohli radovat z gólu.

10

10. Renaud EMOND - 1:0

10

Standard právě vstřelil branku!
Matz Sels vyběhl na přízemní centr Lutychu z levé strany hřiště, jenže míč vůbec po vyběhnutí z brány nezasáhl na hranici malého pokutového území, a na vzdálenější pravé tyči jeho obrovské zaváhání potrestal přízemní střelou z úhlu a blízkosti RENAUD EMOND, který skóroval do prázdné brány! Standard Lutych vede 1:0.

9

Duje Čop se ocitl po krásné kolmé přihrávce úplně sám na levé straně šestnáctky, v obrovské šanci ale přízemní střelou trefil pouze levou nohu vybíhajícího brankáře Guillerma Ochoy!

8

Standard Lutych je výrazně lepší a nyní na pravé straně hřiště napřáhl zpoza šestnáctky k táhlé přízemní střele, pokus domácích ale zamířil pouze doprostřed brány a Matz Sels si připsal snadný zákrok.

7

A ještě jednou Renaud Emond, který byl zřejmě hráčem, jenž z levé strany krásně pronikl do šestnáctky a od brankové čáry pod sebe poslal nebezpečný přízemní centr, který prolétl napříč malým pokutovým územím a na vzdálenější tyči skončil v území nikoho.

6

Běží šestá minuta utkání a Standard Lutych začíná směrem vpřed velice zlobit. Renaud Emond si u levého rohového praporku zpracoval těžký diagonální pas, poté ale neměl komu přihrát do šestnáctky, a tak zvolil přihrávku zpět do středu hřiště.

5

Standard Lutych po tečovaném diagonálním pasu z levé strany hřiště vybojoval rohový kop a po centru zprava se dostal na přední tyči po přízemním centru k zakončení Renaud Emond, jeho volej byl ovšem nepřesný a poté se marně dožadoval dalšího rohového kopu.

4

Fotbalisté Lutychu se vydali směrem vpřed podél pravé postranní čáry, následný kolmý pas ale žádné nebezpečí nepřinesl. Adrien Trebel se poté marně snažil skluzem zastavit Mehdiho Carcelu-Gonzáleze, který předvedl nádherný sprint, poté mu ale nevyšla kolmá přihrávka do šestnáctky, která skončila na kopačkách hostujících obránců.

3

Anderlecht je v úvodu zápasu o něco málo aktivnější, hra se ovšem odehrává mezi oběma šestnáctkami. Hosté přejdou půlící čáru a poté okamžitě přichází nepřesná kolmá přihrávka.

2

Ještě jedna důležitá informace hned z kraje zápasu. Pokud by došlo na nějaký kontroverzní okamžik, u postranní čáry je připraven videorozhodčí, který případně dá signalizaci k přezkoumání videa.

1

Anderlecht obstaral výkop důležitého zápasu v souboji o titul a z tribun stadionu Standardu Lutych se ozval hlasitý pískot. Hosty dnes nečeká vůbec nic jednoduchého. Standard se může opřít o fanoušky.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou týmů nastoupili na hrací plochu a do začátku ostře sledovaného utkání zbývá pár okamžiků.
Úvodní sestavy:

Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Koutroubis, Laifis, Fai – Carcela-González (C), Marin, Cimirot, Edmilson Junior – Čop, Emond.
Náhradníci: J-F. Gillet – Vanheusden, Agbo, Pocognoli, Djenepo, Lučkevič, Carlinhos.

RSC Anderlecht: Sels – Obradović, Josué Sá, Kums, Morioka – Trebel, Saief, Gerkens, Dendoncker (C) – Saelemaekers, Teodorczyk.
Náhradníci: B. de Jong – Deschacht, Chipciu, Bruno, Ganvoula, Amuzu, Danté, Marković.

Rozhodčí: Lawrence Visser. Asistenti: K. De Rocker, J. Cremers. Čtvrtý rozhodčí: E. Lambrechts.
Nadstavbová část belgické Jupiler League ve středu večer nabídne ve skupině o titul velký a důležitý zápas, v němž Standard Lutych vyzve na domácí půdě Anderlecht. Oba týmy budou vstupovat do zápasu ve skvělé formě, když vyhrály shodně pět z posledních šesti zápasů. Anderlecht naposledy vyhrál v Lutychu 2. října 2016. Utkání začíná ve středu ve 20:30 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Standard Lutych – RSC Anderlecht

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 10. Emond, 60. Carcela-González – 40. Trebel

Karty:   37. Koutroubis (STA), 90+5. Lučkevič (STA) – 26. Trebel (AND), 85. Saief (AND)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:7.

Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Koutroubis, Laifis, Fai – Carcela-González (C) (83. Carlinhos), Marin (77. Agbo), Cimirot, Edmilson Junior – Čop (46. Lučkevič), Emond.
Náhradníci: J-F. Gillet – Vanheusden, Agbo, Pocognoli, Djenepo, Lučkevič, Carlinhos.

RSC Anderlecht: Sels – Obradović, Josué Sá, Kums, Morioka (77. Bruno) – Trebel, Saief, Gerkens, Dendoncker (C) – Saelemaekers (69. Chipciu), Teodorczyk (61. Ganvoula).
Náhradníci: B. de Jong – Deschacht, Chipciu, Bruno, Ganvoula, Amuzu, Danté, Marković.

Rozhodčí: Lawrence Visser. Asistenti: K. De Rocker, J. Cremers. Čtvrtý rozhodčí: E. Lambrechts