Menu

Fotbal

Moravskoslezská fotbalová liga

1. HFK Olomouc – SK Jiskra Rýmařov

0:1

konec (0:1)

11.04.2018, 16:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice • 18. kolo • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Tipsport: 1.55 4.0 3.93 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V druhém poločasu se dlouho snažili holičtí fotbalisté o zisk převahy, jenomže Rýmařov tentokráte koncovku duelu dokonale zvládl. Nováček MSFL, který dlouhodobě trpěl touto nezkušeností, nakonec přeci jen překonal snahy soupeře a defenzivním stylem hry nakonec získal veledůležitou výhru. Domácí naopak zapisuje hořké zklamání, v cestě za záchrano totiž znovu klopýtli. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (17:58:15)

90+2

Konec zápasu.

90+1

Holice ještě stále usiluje o zisk převahy, jenže Rýmařov celkem bez potíží koncovku takticky zvládá. Kombinace na vlastní polovině tak Holici nedovoluje rázný zvrat duelu.

90

Hosté se rozhodli k dalšímu prostřídání řad. místo Radka Němce se na hřiště dostane Tomáš Němec.

90

Rozhodčí nastavuje 2 minuty nad standardní hrací čas!

89

Kameník si pohlídal svůj prostor před brankou a centr Horky si bez velkých problémů zkontroloval ve vzduchu. Rýmařov dostává míč pod svou kontrolu.

88

Holice i nadále presuje, jenomže výrazného výsledku nedosahuje.Tentokrát se ale přeci jen dočká standardní situace, takřka celá jedenáctka HFK míří do velkého vápna.

87

Holice se sice sympaticky snaží o napadání a další zvrat v utkání, v této chvíli je mu však snaha na chvíli upřena. Krejči byl totiž nachytán pomezním sudím v ofsajdu.

86

Tak tohle je velký zvrat! Ondřej Buček (HFK) obdržel červenou kartu za tvrdý zákrok na unikajícího Fialu, který unikal sám na branku. Zákrok byl nicméně na polovině hřiště.

85

Domácí jsou nadále v ofenzivní fázi hry dost nesourodí, Rýmařov tak nemá sebemenší problémy s obranou. Hostům stačí držet val těsně před hranicí šestnáctky.

83

Schmidt se nadvakrát snažil napálit míč přes rýmařovský blok ve vápně, nicméně úspěšným střelcem nebyl. Kameník tak ani nemusel zasahovat,o vše potřebné se postarali jeho spoluhráči v obraně.

82

Domácí si připisují celkem laciný ofsajd, kterého se dopustili po rozehrání přímého kopu. Rýmařov se s celou defenzivní zdí může znovu vysunout mimo vápno, rozehrávku si bere na starost Kameník.

81

Domácí tým výrazně sráží individuální chyby, které se postupem času kupí. Rýmařov tak i tentokrát celkem bez problému unikl dalšímu období holického presu, neboť i tentokrát míč skončil mimo hřiště.

80

Ondruška se objevil úplně sám v šestnáctce, odkud se mohl dostat k hlavičce. Vysoký centr jeho spoluhráčů byl však příliš vysoký, Horka tak může míč odpálit mim vápno. Rýmařov pokračuje v presu.

79

Furik měl na levé straně defenzívy pořádně starosti, neboť Buček znovu ukázal své rychlostní předpoklady. Hostující obranný val si ale poradil, Holice je donucena vhazovat od rohového praporku.

78

Voleskému se nakonec nepovedlo zpracování, čímž se hra znovu obrací. Rýmařov se po chvíli tvrdé obranné hry může dostat přes půlku, fyzický fond už ovšem hostům dost schází.

77

Schmidt se valil úplně sám na rýmařovskou branku, jenomže tváří tvář Kameníkovi selhal. Rýmařovský brankář si připisuje parádní zákrok levačkou! Následná dorážka už pak mířila z nohy Antla vysoko nad.

76

Holická obrana momentálně musí pořádně bránit, neboť Rýmařov začíná po obrobí útlumu i pořádně hrozit. Hanáci ale situaci zvládají, dokázali ubránit i další z mnoha soupeřových rohů.

75

Kameník sice zůstává ležet na hrací ploše, neboť podle všeho obdržel pár úderů při vzdušném souboji. Po malé chvíli však již může pokračovat a podle všeho i bez omezení.

74

Domácí volej z pravé strany sice mířil na šestnáctku, jenomže zde byl také připraven bezchybný Kameník. Rýmařovský brankář si míč chytil bez potíží do rukavic, dorážkám se nakonec také vyhnul.

73

Roh Rýmařovských ale nakonec nic důležitého nepřináší, centr proletěl přímo na přední tyč, kde už byl připraven habán Horka se svou hlavou. Hosté se budou muset z útku stáhnout.

72

Holice se bude bránit v této chvíli rohovému kopu, Rýmařov je totiž evidentně znovu pánem hřiště. Tentokrát se po individuální chybě bude muset bránit celá obrana HFK.

71

Domácí mančaft střídá hned dvakrát, ze hřiště odcházejí Jakub Vichta a Marek Banasik, místo nich jdou do hry Marek Schmidt a Martin Krejčí.

70

Buček se dostával po pravém křídle do náznaku šance, jenomže nedokázal svou situaci dotáhnout do úspěšného konce. holický záložník totiž ztroskotal hned na prvním bránícím hráči.

69

I hosté se začínají postupně osmělovat. V této chvíli se dokázali vyhnout dalšímu holickému presu a pokračují vy vysokém napadání.

68

Rýmařov si připsal taktéž gólovku! Ondruška se chopil exekuce standardní situace, která byla pořádně nebezpečná. Jeho rána proletěla těsně vedle tyčky!

67

Vlastimil Fiala je nakonec přeci jen asi lehce zraněný, rýmařovský trenérský štáb na hřiště místo něj posílají Róberta Pirošku.

65

Fiala se vrací na hrací plochu, podle všeho tak nešlo o nic vážného. Domácí jsou však nadále v celkem velkém tlaku. Rýmařov fyzicky už viditelně nestačí.

64

Vichta se dostal k provedení standardní situace, které bylo další holickou gólovkou! Kameník jeho pumelici vytáhl na poslední chvíli konečky prstů nad horní tyč.

63

Rýmařovský Fiala nakonec musí jít mimo hrací plochu, hosté tak budou hrát v početním oslabení.

62

Na trávníku zůstává ležet stoper Fiala, který je podle všeho paralyzován křečemi. Hra se tak pro tuto chvíli přerušuje, na hřiště míří zdravotníci.

61

Dabič měl na noze další gólovku! Po zisku odraženého míče se dostal k palbě bez přípravy a okamžitě se pokusil míč poslat co nejblíže zadní tyči. Rýmařov měl nakonec velké štěstí, balón letěl o milimetry vedle tyčky.

60

Domácí mančaft obdrželi hned dvě možnosti na rohový kop, avšak ani jedno řešení nebylo moc úspěšné. Napoprvé si centr pohlídal brankář Kameník, podruhé byl centr příliš krátký.

59

Šupák podklouzl při postupu do šestnáctky a ještě se snažil vyprosit faul na svou osobu, jenže sudí zůstává v naprostém klidu. Domácí se tak mohou dostat do rychlého kontru.

58

Holice se stále pokoušejí o vytrvalý tlak a postupnou kombinaci, jenomže výsledky nadále nepřicházejí. Rýmařov svou situaci bez potíží zvládá, jeho obrana prozatím funguje celkem bez větších chyb.

57

Dabič znovu ukázal své dovednosti, když se protlačil na levém křídle přes obrannou řadu a okamžitě pálil. Jeho rána nakonec proletěla těsně nad rýmařovským břevnem!

56

Dabič obdržel hned dvě šance na provedení rohového kopu, jenomže ani jednou neuspěl. Šupák na přední totiž pořádně zaúřadoval, přes něj se tak krátký a nízký centr dostat přeci jen nemůže.

55

Buček se střetl u pomezní čáry s Györgym, nicméně i přes velké protesty na vytoužené zapískání faulu nedosáhl. Rýmařov tak bude pouze vhazovat ze své obranné půlky.

54

Banasik i podruhé ve druhé půli protlačil míč na pravém křídle a pohotovou střelou protáhl brankáře Kameníka. Ten nakonec musel vytáhnout bystrý zákrok, rána totiž letěla těsně nad trávníkem.

53

Dydowiczovi se až moc okatě podařilo dostat na trávník Bučka, čímž si vynutil pozornost sudího. Holice dostává k dipozici standardní situaci z levého boku šestnáctky.

52

Šichor se znovu zkoušel probojovat přes rýmařovskou obranu, jenomže exostravský záložník ani tentokrát neměl dostatek štěstí. Rýmařov si jej i tentokrát bez větších problémů pohlídal.

51

Šichor se pokusil dostat ke střelbě, nicméně jeho zakončení nakonec nemělo v sobě velkou nebezpečnost. Míč proletěl o několik metrů vedle branky.

50

Domácí tentokrát působí mnohem aktivněji a živěji než v první půli, jenomže Rýmařov je taktéž relativně velmi dobře připraven na soupeřovu hru. Sledujeme tak momentálně parádní vyrovnanou hru.

49

Banasik se náhodně zjevil na pravé straně a bez většího přemýšlení se pokusil o diagonální ránu přes rýmařovské vápno. Míč nakonec proletěl těsně vedle tyče, Rýmařov si tak může pořádně oddechnout.

48

Vichta se dostal do souboje s Furikem, který byl vyhodnocen nakonec jako nedovolený. Domácí se tak musí stahovat k vlastnímu vápnu.

47

Buček se zkoušel otočit okolo dvou bránících hráčů a trefit míč ze vzduchu, situace byla ale nad jeho síly. Rýmařov se tak může v zadních řadách dostat k uklidnění situace,

46

Rýmařov po přestávce působí lehce živějším dojmem, nebo%t tentokrát hned svou první akci okamžitě směřovalo do vápna. Holická obrana si však tentokrát poradila, domácí mohou jít do kontru.

46

Začal druhý poločas.
První poločas toho moc fotbalového nenabídl, když se oba mančafty prakticky po celou dobu museli popasovávat s vlastní nemohoucností s přechodovou fází. Hlavně domácí fotbalisté nezvládali útočnou fázi své hry, čímž se také po právu dočkali inkasování. Rýmařov zahrozil hned v úvodu z jediné akce, kterou také proměnil. Druhá půle tak ještě slibuje celkem napínavou podívanou, pokračujeme v cca 17:04.

45+1

První poločas skončil.

45

Rozhodčí nastavuje 1 minutu nad standardní hrací čas!

44

Tok tohle byla gólovka! Voleský se protlačil ke střele z levé strany a jen tak tak se nedokázal trefit na zadní tyč. Míč tak proletěl těsně vedle branky, Kameník si ale musel pořádně oddechnout.

43

Buček se dostal k odraženému míči, jenže nezvládl zpracování. Pravá strana rýmařovské obrany si tak může oddechnout, hosté se totiž osvobozují.

42

Němcova rána nevypadala nijak nebezpečně, jenže zaváhání brankáře Svobody nakonec akci přidalo na dramatičnosti Menší vypadnutí z rukavic ale nebylo problémem pro domácí obranu, Hanáci se se štěstím ubránili pohromě.

41

Horka nedokázal dostatečně přesně vyřešit rozehrávku, čímž znovu posílá míč přímo na kopačky soupeře. Rýmařov raději celou situaci uklidňuje, pokračuje tak ve spolupráci s brankářem Kameníkem.

40

Horka se po rohu pokusil propálit blok před rýmařovskou bránou, ale úspěšný nakonec přeci jen nebyl. Hosté si rychlou dorážku bez potíží pohlídali.

39

Chyba za chybou se objevuje v hře domácích, kteří častokrát mají problémy s prostorovou orientací. I tentokrát tak Rýmařov dostává míč pod svou kontrolu, hosté pokračují v kombinaci odzadu.

38

Woitek si zapsal stoprocentní gólovku! Po propadnutí kompletní obranné linie domácích se dostal ke střele z hranice vápna, jenomže svůj pokus uspěchal. Svoboda tak nakonec ránu soupeře bez potíží vyrazil.

37

Domácím se ani nadále nedaří pořádně svého soupeře přehrát, neboť ani v těchto chvílích nestačí svou hru přesunovat. Rýmařov je tak stále v lehké herní převaze.

36

Vichta se zjevil na zadní tyči, kam až doputoval vysoký Šichorův centr. K trefení míče se ale nedostal, trajektorii pasu o kousek přeci jen minul. Kameník si tak mohl pořádně oddechnout.

35

Horák se bez potíží pohlídal unikajícího Šichora, když skluzem odpálil balón do autu. HFK i nadále ale pokračuje v útočné kombinaci, rozhodčí mu totiž dává k dispozici aut kousek od rohového praporku.

34

Banasik se Seibertem předvedli v rohu hřiště školáckou chybu, která domácí tým obírá o kontrolu nad míčem. Rýmařov se tak znovu dostává do kombinace, HFK se musí v útoku ještě pořádně zkonsolidovat.

33

Dabič se chopil iniciativy při rozehrání standardky, jenomže ani jeho předvedené řešení se nevydařilo. V obou případech se totiž holická útočná řada pouze trefila do postavené rýmařovské zdi.

32

Horák před vápnem v souboji o míč tvrdě sestřelil Dabiče, což rozhodčí okamžitě zaznamenal. Holice se tak dostane ke standardní situaci, sám faulující ale s verdiktem moc nesouhlasí.

31

Němec na levém křídle pořádně hrozí a i Seiberta pořádně proběhl, nicméně k větší šanci se nedostal. Jeho centr se nedokázal vměstnat na hrací plochu.

30

Holice kopala další přímý kop z notně velké vzdálenosti od branky, jenomže k větší šanci se ale nedokážou domácí dostat. Tentokrát se jim tečováním podařilo jen mírně provětrat Kameník, balón ale letěl vedle branky.

29

Hra je tentokrát znovu přerušena, Zdeněk Horák (RYM) obdržel za ostrý skluz na Horku žlutou kartu.

28

Hosté se mohutně valili do velkého protiútoku, když se protlačili přes pravé křídlo do vápna. Šupákovi se však přeci jen nepovedlo situaci dobře vyřešit, v šestnáctce bez potíží úřaduje Svoboda.

27

Ani tentokrát domácí atak nevychází, když se Horkovi nepodařilo rozehrát, Rýmařov bude vhazovat od půlící čáry.

26

Domácí mančaft si prozatím připisuje obrovské množství indviduálních chyb, které se postupem času kupí v pořádnou řadu. Rýmařov tak dostává obrovské množství času ke kombinaci, Holice je stále velmi bezzubá.

25

Němec pronikal přímo na střed hřiště, kde už se otevíral prostor k cestě na holickou branku. Rozhodčí však nakonec hru přerušují, rýmařovský štírek si připsal viditelný útočný faul.

24

Horka však ale přeci jen zřejmě bude moci pokračovat v utkání, neboť jeho omezení nevypadá tak, jak se napoprvé zdálo. Domácí tak dostávají k dispozici rozehrávku z vlastní poloviny.

23

Na trávníku zůstal ležet Horka po tvrdém střetu se soupeřem. Sudí na hřiště povolává zdravotníky, v této chvíli se tak dostává na přerušení hry.

22

Seibert se snažil dostat balón směrem na branku, jenomže centr se mu hrubě nepovedl. Namísto nahrávky soupeřů pouze překopl svým pasem celé vápno, Rýmařov dostává znovu možnost k přerušení holického tlaku.

21

Šupák tvrdě srazil na trávník Seiberta, což je pokynem pro přerušení hry. Rozhodčí kartu nakonec neuděluje, Holici dává k dispozici rozehrávku kousek od půlící čáry.

20

Voleský se zjevil znovu ve vápně s míčem, nicméně ani tentokrát neměl dost štěstí. Zpracování o malý kousek přeci jen nevyšlo.

19

Holice je zatím dost nepřesná v ofenzivní fázi hry, neboť i tentokrát nedokázal přehrát pravou stranu rýmařovské obranné zdi. Domácí útok se tak již po několikaté musí vracet na vlastní polovinu.

18

Holice měla první velkou gólovku! K Voleskému se dostal náhodně odražený balón, avšak bývalý hráč olomoucké Sigmy nakonec až příliš spěchal. Místo zpracování pálil z první, jeho ránu si však bez potíží pohlídal brankář Kameník.

17

Buček se dostával po levém křídle do průlomu rýmařovské defenzívy, jenomže jeho řešení nakonec nebylo z těch nejšťastnějších. Hosté tak po lehkém zisku znovu mohou kombinovat od zadních řad.

16

Rýmařov se dostal k rozehrávce standardní situace, která zaváněla gólem! Dydowicz sice nakonec dokázal propálit zeď, jenomže střílel pouze velmi zlehka. Svoboda si tak připisuje důležitý zákrok.

15

Banasik se střetl s Györgym, od kterého zřejmě utržil menší ránu do obličeje. Po krátké prodlevě se však již pokračuje, sudí nabízí rozehrávku domácímu týmu.

14

Voleský se dostal po pravém křídle do rychlého úniku, jenomže situaci zřejmě podle všeho dobře nevyhodnotil. Jeho nahrávka tak míří pouze do bloku rýmařovských beků.

13

Němec se dostal do sevření dvou obránců Holice a ještě se málem dostat do velmi zajímavé situace. Tlak soupeř ale nezvládl, odražený míč se tak dostává k rukám Svobody. Rýmařov musí zařadit zpátečku.

12

Holice je stále v kombinaci dost bezzubá, když i tentokrát nezvládá přenesení hry a udržení míče na svých kopačkách. Do rozehrávky se tak celkem bez větší snahy dostává i brankář Kameník.

11

Furik ukázal své schopnosti a krásným navedením na střed pořádně vylekal holické příznivce. Jeho rána totiž ukázala potenciál rýmařovské útočné řady, míč směřoval těsně vedle tyče!

10

Domácím se ani tentokrát nepovedlo udržet balón pod tlakem soupeřů. Holice i, jak je vidno z tohoto faktu, zažívá hned na začátek pořádnou krizi.

9

Rýmařov je i nadále mimořádně aktivní a Holici bez problémů přehrává, hostům ale stále chybí větší kreativní řešení a finální koncovka. HFK tak drží status quo.

8

Antl se zjevil ve vápně soupeře a okamžitě se zkoušel dostat do zakončení. Nicméně Rýmařov je nyní v obraně důsledný, míč tak končí jen u nohou jeho beků.

7

Rýmařov právě vstřelil branku!
Tak tohle je překvapení! Po Seibertově podcenění se dostal k centru Ondruška, jehož parádní nabídka našla přímo hlavu TOMÁŠE ŠUPÁKA. Jeho pokus nakonec byl na brankáře Svobodu přeci jen mimo dosah, na zadní tyč totiž holický brankář nedoskočil. HFK tak začíná záchranářský duel ve velké marasmu.

6

Němec se chopil rozehrání přímého kopu, avšak nakonec nikoho ze spoluhráčů nenašel. Jeho centr míří přímo zámezí, o rozehrávku se nyní bude starat brankář Svoboda.

5

Horka se střetl ve vzduchu s Ondruškou, čímž se provinil proti pravidlům. Rýmařov se tak dostane ke standardní situaci, od brány je šak zmíněná pozice až příliš vzdálená.

4

Domácí se pokoušeli dostat do prostoru před Kameníkem, jenomže se dopustili nakonec útočného faulu. Sám rýmařovský brankář tak bude rozehrát, Holice se musí vracet do obranného postavení.

3

Domácí ani nadále nedokážou udržet míč a stále se hledají v útočné fázi hry, Woitek tak celkem bez problému okamžitě zastavil průnikovou přihrávku Dabiče. Hosté vhazují.

2

Němec se mohl dostávat do výraznější kombinace, když Voleskému proskákal míč mezi nohama. Avšak Rýmařov se pro tuto chvíli k ničemu většímu nedostává, hostům se nezdařilo chopit se míče ještě před Svobodou.

1

Holice se jako první dostává ke kombinaci, avšak prozatím její její snaha o výraznější průnik do rýmařovské defenzívy bezmocný. Kocúr si svůj prostor bez problému pohlídal a odkopl míč raději přes polovinu hřiště.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky již vchází na trávník, začínáme za malý okamžik.
Úvodní sestavy:

1. HFK Olomouc: Svoboda – Buček, Horka (C), Šichor, Dabič, Banasik, Voleský, Seibert, Juráš, Vichta, Antl
Náhradníci: Kubica – Plesník, Spurný, Krejčí, Schmidt

SK Jiskra Rýmařov: Kameník – Němec, Fiala, Dydowicz, Furik, Kocúr (C), György, Šupák, Horák, Ondruška, Woitek
Náhradníci: Baroš – Němec, Piroška, Hleba

Rozhodčí: Žurovec – Škrobák, Páral.
V Olomouci máme momentálně velmi příjemné fotbalové počasí, teploty se pohybují okolo 19 °C. Oba týmy se momentálně rozcvičují na hrací ploše.
Rozhodčím tohoto utkání je David Žurovec, jako čároví jsou pak delegováni Lukáš Škrobák a Roman Páral. Coby delegát asociace pak bude na stadionu přítomen Ladislav Kundelius.
Poslední 2 vzájemná utkání
19.08.2017 Rýmařov x HFK 2:0 (MSFL 2017/18)
23.07.2002 Rýmařov x HFK 1:3 (Pohár ČMFS 2002/03)
Poslední 3 zápasy obou týmů

1. HFK Olomouc
07.04.2018 HFK x Hlučín 1:2 (liga)
31.03.2018 Petřkovice x HFK 0:4 (liga)
17.03.2018 HFK x Ústí 1:1 (přípravný zápas)

SK Jiskra Rýmařov
07.04.2018 Rýmařov x Uničov 2:2 (liga)
31.03.2018 Hlučín x Rýmařov 5:0 (liga)
10.03.2018 Krnov x Rýmařov 1:1 (přípravný zápas)
SK Jiskra Rýmařov
Rýmařovští fotbalisté zatím na vlastní kůži poznávají rozdíl mezi Divizí a MSFL. Mančaft, který do třetí nejvyšší soutěže až na poslední chvíli, ale zatím ukazuje i celkem sympatické výkony. Na podzim tak tým bez velkých hvězd dokázal dokonce hned pětkrát zvítězit, když překonal obrany Hodonína, Hlučína, Mohelnice, Uničova i holického klubu. Pro samotný bruntálský okres tak jde o celkem velké fotbalové pozdvižení, prakticky v posledních dvou dekádách se žádná vyšší soutěž v podhůří Jeseníků nehrála. I proto jsou tak svěřenci trenéra Milana Furika celkem legitimně i díky zájmu fanoušků považováni za velmi nepříjemného soupeře.

A právě týmový duch by měl výrazně napomoci Rýmařovu i k záchraně během jarní části sezóně. 18 bodů po podzimu totiž ještě není dostatečná zásoba pro pohodový pobyt ve středu tabulky, a to i v kontextu, jak mnohé kluby z nižších pozic dosahují na přelomu jara a léta obrovské formy podporovanou bojem o sebezáchovu. Druhá fáze tohoto ročníku navíc Jiskře moc nevychází, vstup do druhé poloviny ligy odstartovala debaklem 0:5 v Hlučína, o víkendu pak doma s Uničovem přišla o výhru až díky soupeřově vyrovnání v nastavení. I proto se tak tým propadl na aktuálně 12. příčku s osmibodovou rezervou nad hranici sestupu. Největší hvězdou kádru je zatím útočník Tomáš Šupák, který si zatím připsal šest branek. O jednu méně pak má záložník Daniel Dydowicz, ten si mimochodem zahrál v kariéře i první ligu v dresu Liberce.
1. HFK Olomouc
Olomoucký klub z městské části Holice zažívá v posledních pár sezónách velmi podobnou spirálu událostí a výsledkových průběhu. Rok co rok se HFK vrhá do nového ročníku s ambicemi, rok co rok však po podzimu trenérský štáb mobilizuje k záchraně. MSFL je i pro tak tradiční mančaft, který ještě v nedávné historii patřil k tradičním zástupcům druholigové soutěže, velmi krutá. Zvláště pak letos. V srpnu to ještě vypadalo na obrovskou renesanci, když se malebný stadion na okraji hanácké metropole znovu postupně plnil natěšenými diváky, nakonec se však ambice ze začátku sezóny postupně musely rozplynout v mlze neúspěchů.

Což o to, svěřenci pod vedením trenéra Romana Sedláčka ještě v létě válcovali jednoho soupeře v letní přípravě za druhým, v MOL Cupu pak dokonce vyřadili takové kluby jako druholigový Frýdek-Místek nebo hvězdné Brno s Janem Polákem, ale právě tento duel rozhodl o mnohém. Tak tradičně proměněný kádr totiž neměl ve svém jádru zkušeného hráče. Takového, jakým bývali v HFK v minulosti hvězdní Marek Heinz nebo Filip Rýdel. A i proto možná přišel herní sešup. Sám zkušený trenérský bard Sedláček nechápal tak obrovskou změnu herního projevu. Holice se topila v prohrách. A slovem topila mysleme na tu nejvíce negativní konotaci tohoto slova. Během dvou dnů tak kupříkladu HFK prohrálo na domácí půde dva zápasy se souhrnným, hrozivým skóre 2:15.

Změna samozřejmě přišla jako první na trenérském postu, když přišel ještě nedávno prvoligový trenér Leoš Kalvoda, jenže z výsledky to moc neudělalo. Hned první zápas pod bývalým lodivodem Sigmy, Mladé Boleslavi nebo Žiliny tudíž kupříkladu skončil 1:6. A to s regionálním rivalem z Mohelnice. Jeho angažmá poté ale pokračovalo jen další dva ligové zápasy, když vybojoval už jen bod s Vyškovem. Ještě na startu zimní přípravy totiž přišel pro klubový management další šok. Kalvoda přijal nabídku Znojma a odešel na jih Moravy pracovat jako generální manažer. Snad nejvíce hektická sezóna holického klubu posledních let tak neměla konce. Naštěstí přispěchal s pomocnou rukou Karel Trnečka, muž, který se etabloval jako asistent vedle věhlasného Petra Uličného a ještě na startu podzimu trénoval v Mohelnici.

Nicméně start zimní přípravy nebyl jen o změnách trenérských, proběhl i bouřlivý kádrový kolotoč v kabině. Skončili takové pilíře týmu, bez kterých by si fanoušek nedávno ještě HFK nemohl představit. Jmenovitě pak brankářská jednička Filip Mucha, obránce Filip Přikryl, Alex Řehák. V HFK dále nepokračovali ani Alex Řehák, Adam Karčmář, Patrik Chlopek, Jakub Žůrek a paradoxně i posila Leoše Kalvody, Aleš Starý. Posily však přišly relativně velmi zajímavé. Jako nová jednička byl představen Štěpán Spurný (nakonec kvůli zranění letos zasáhl jen do jednoho zápasu, ve zbytku už si nezachytá), z olomoucké Sigmy kromě přišli i Martin Antl, Patrik Voleský a Jakub Vichta, tedy hráči, kteří dříve hrávali za třetiligovou rezervu prvoligového klubu ještě před jejím zánikem. Velice pozoruhodnými pak jsou kanonýr Zdeněk Zmeškal, ale zejména Marek Šichor, který dlouhá léta hrával první ligu za Baník Ostrava.

Výsledkově to však zatím až tak velká paráda od Holice není. První jarní duel sice vyhrála nad Petřkovicemi jasně 4:0, v sobotu ale na domácím hřišti jen potvrdila zatím tristní bilanci. V dosavadní sezóně si připsala osmou porážku v řadě, když podlehla Hlučínu. Aktuálně tak HFK patří 15. příčka s pětibodovým mankem na záchranu.
Hezké středeční odpoledne, i uprostřed týdne se nakonec dočká pokračování jarní kolotoč zápasů fotbalové MSFL. Konkrétně dvě utkání 18. kola totiž byla z původního březnového termínu přeložena právě na dnešek. Jedním z nich je i duel mezi HFK Olomouc a Rýmařovem. Utkání startuje v 16:00!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

1. HFK Olomouc – SK Jiskra Rýmařov

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 7. Šupák

Karty:   29. Horák (RYM)   86. Buček (HFK)

1. HFK Olomouc: Svoboda – Buček, Horka (C), Šichor, Dabič, Banasik, Voleský, Seibert, Juráš, Vichta, Antl
Náhradníci: Kubica – Plesník, Spurný, Krejčí, Schmidt

SK Jiskra Rýmařov: Kameník – Němec, Fiala, Dydowicz, Furik, Kocúr (C), György, Šupák, Horák, Ondruška, Woitek
Náhradníci: Baroš – Němec, Piroška, Hleba

Rozhodčí: Žurovec – Škrobák, Páral

Diváci: 153