Menu

Tenis

WTA Miami (tvrdý povrch)

Sofia Keninová (Q) – Petra Kvitová (9)

1:2 6:3, 2:6, 4:6

konec

26.03.2018, 02:28 • 3. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 3.86 1.28 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Petra Kvitová nakonec potvrdila ve třetím kole roli favoritky, když zvítězila nad devatenáctiletou Sofií Keninovou ve třech setech 3:6, 6:2 a 6:4.

Kvitová nevstoupila do zápasu vůbec ideálně, v prvním setu přišla rovnou třikrát o své podání a musela skousnout hořkou první sadu, která šla za soupeřkou poměrem 6:3. Ve druhém setu se ale protrápila na servisu Američanka, Keninová neuhrála ani gem při čtyřech hrách na podání a o postupující tak muselo rozhodnout až třetí dějství. Ve třetím setu to bylo jako na houpačce. Nejprve měla k dispozici výhodu brejku Češka, poté ale dvakrát ztratila servisu a najednou byla na koni domácí tenistka. Teprve devatenáctiletá kvalifikantka však svou roli v koncovce nezvládla, přišla o další dva gemy na podání a s nimi také o celý zápas.

Petra Kvitová se může těšit na osmifinálový souboj s šestou nasazenou Jelenou Ostapenkovou. (03:46:07)

Konec zápasu

4:6

Petra Kvitová poslala první podání jen do sítě. Keninová skvěle returnovala druhé podání k základní lajně. Následně ale posílá bekhend jen do sítě a těžká bitva ve třetím kole tak končí vítězně pro českou tenistku!

30-40

A je tady mečbol! Petra Kvitová sestřelila soupeřku servisem na tělo. Keninová téměř nestačilo ani uhnout míčku.

30-30

Kvitová ale odpovídá vynikajícím prvním servisem do středu kurtu. Po přímém bodu je srovnáno.

30-15

První podání se do kurtu nevešlo. Po druhém servisu boduje returnem také Američanka, která rozhodně nic nevzdává.

15-15

Kvitová se opřela znovu do prvního podání, ale to našlo jen raketu domácí tenistky. Keninová následně parádně zakončuje forhendem k boční lajně.

0-15

Petra Kvitová má jedinečnou možnost zakončit dnešní utkání při svém servisu. Česká reprezentantka začíná esem do středu kurtu.

4:5

Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.

4:5

Následuje přestávka a výměna stran.

4:5

První podání odmrštila páska do autu. Kvitová razantně poslala return pod nohy podávající tenistky a ta už byla bez šance. Po dvou rychlých gemech se dostává Kvitová znovu do vedení o brejk a bude podávat na postup do osmifinále.

0-40

Devatenáctiletá domácí tenistka přidává i další vyhozený forhend po přesném returnu a jsou tady tři brejkboly.

0-30

Sofia Keninová netrefila první podání do vymezeného prostoru. Přestřelku od základní lajny ukončuje vyhozeným forhendem Američanka.

0-15

Kvalifikantka turnaje v Miami se musela bránit returnu pod nohy. Poté soupeřku rozběhala, ale Kvitová stačila skvěle bekhendem odpovědět.

4:4

První podání zastavila síť. Po druhém servisu přišel razantní return po lajně, ale s tím si Češka poradila a poté už přichází jen nepřesný úder Keninové.

0-40

Rodačka z Bílovce pokračuje dalším přímým bodem, tentokrát po podání ven z kurtu.

0-30

Kvitová nyní zvolila druhé podání na tělo soupeřky. Keninová v nouzi returnuje jen do autu.

0-15

Petra Kvitová může při vlastním servisu dorovnat třetí sadu. Levoruká Češka zahajuje velmi důležitý gem přímým bodem po druhém podání do středu kurtu.

4:3

Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.

S. Keninová – P. Kvitová

1:2 6:3, 2:6, 4:6

konec

Zpět na online